Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

Czesc!

Do zgloszenia plotu potrzeba zlozyc odpowiedni wniosek, oswiadczenie o prawie do nieruchomosci, opis plotu, mapke z wrysowana brama i furtka i smietnikiem. I tu powstal problem, bo ja nie chce miec smietnika w lini plotu i pani tego pojac nie mogla :o . Wole miec kontener obok garazu i w dzien wywozenia smieci wystawiac go przed brame. Na szczescie okazalo sie, ze garaz jest 4 m od sasiada, wiec moge narysowac smietnik tam i w ten sposob problem zostal rozwiazany :) .

Telefon skladal sasiad hurtem za wszystkich, nie wiem gdzie, wiec musze sie upewnic, ze to naprawde zostalo zlozone.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moi Drodzy,

jak zwykle pisze do Was tylko w potrzebie, ale za to dzielnie czytam co piszecie. Problem w tym, ze ja na razie robie pielegnacje na mojej dzialce, a Wy juz domy postawiliscie :-( Mam nadzieje, ze nadejdzie dzien, w ktorym i mnie sie to przydazy...

Tymczasem... PLOT.

Czy na postawienie plotu tymczasowego trzeba miec jakies papiery z gminy?

A jesli nie tymczasowy tylko juz taki na stale, to czy macie zaufana firme/pana Kazia, ktora/y zajmuje sie takimi rzeczami?

Dzieki za pomoc.

Pozdrawiam,

Ola

p.s. Czy wsrod Forumowiczow sa ludzie z Bajkowej z Hornowka? Szukam sasiadow.

Ola!

Na postawienie plotu tymczasowego nie potrzebujesz zadnych papierow. Jesli chcesz postawic plot docelowy z przodu musisz to zglosic miesiac przed planowanym rozpoczeciem robot w starostwie w Ozarowie. Jutro jestem umowiona z firma Kambis w sprawie plotu i jesli sie zdecyduje i bede zadowolona to dam znac.

A co do sasiadow, to my co prawda nie bedziemy mieszkac na Bajkowej tylko na Łącznej, ale to nie daleko, wiec moze na sasiadow sie nadajemy :wink: .

Pozdrawiam

Iwona

:lol: Łączna to na razie taka ulica widmo :) . Do nas dojezdza sie XII Poprzeczna i skreca w prawo. Dom latwo znalezc - nowoczesny i oblozony klinkierem.

Do wprowadzenia zostalo nam jeszcze troche 8) - wersja optymistyczna i w miare realistyczna to kwiecien przyszlego roku. Na razie robimy elektryke, potem okna, tynki etc. Wlasciwe wykanczanie planujemy zima.

Firma od plotu wydaje sie ok, ale na razie czekam na wycene :D .

Pozdrawiam

Iwona

witam

U mnie roboty w toku, fundamenty już są, wczoraj zaczęli stawiać mury :lol:

Strop będzie lany więc potrzebuję ok. 150 szt. stempli i chyba trochę desek zabraknie - może ktoś z Was ma już niepotrzebne i chce sprzedać?

Bede wdzięczna za pilną odpowiedż, bo sprawa pilna.

pozdrawiam

justa

Dzień dobry,

A ja tak dzisiaj zupełnie z innej beczki. Znalazłam oryginalny sposób na oświetlenie wnętrza i tak jestem z tego zadowolona, że postanowiłam przekazać go dalej. Wiadomo, iż dominują sufity podwieszane z wbudowanymi halogenkami i ukrytymi świetlówkami, lub tradycyjnie - żyrandole i kinkiety. Wymyśliłam sobie, że umieszczę świetlówki pod sufitem ukryte za gzymsem gipsowym. I otóż okazuje się, że już ktoś wpadł wcześniej na podobny pomysł i można dostać gzymsy specjalnie przystosowane do świetlówek. Gzymsy mają różne profile. Całkiem proste będą pasowały do wnętrz nowoczesnych lub rzeźbione jeśli ktoś lubi późne rokokoko :wink:

Zobaczyć to można np tu: http://www.rafael-decoration.pl (pod fasety oświetleniowe).

Jeśli ktoś ma jakieś fajne pomysły na oświetlenie to chętnie przyjmę. :D

Pozdrawiam

jj

JJ dzieki za namiary za pana od prądu. Moze wreszcie bedziemy miec wlasny prad. Teraz musze zaczac zalatwiac gaz, no i pozwolenie na ogrodzenie.

Okna wybralismy w koncu aluminiowe i znalezlismy bardzo fajna firme i to z okolicy tzn Lubiczów :D . Wyglada na to, ze znaja sie na tym co robia i nie boja sie nietypowych rozwiazan. Prawde mowiac bardzo mnie to cieszy, bo mialam juz dosyc uciekajacych panow od okien.

Pozdrawiam

Peilin: Masz już te okna? Podaj namiary na firmę jeśli jesteś zadowolona/ny, proszę.

Witam wszystkich przyszłych sąsiadów! Niedługo mam nadzieję zacząć budowę, a na razie muszę prowizorycznie ogrodzić działkę. Może akurat ktoś z Państwa demontuje ogrodzenie i nie wie co zrobić ze słupkami i siatką? Chętnie odkupię, potrzebuję ogrodzić jedynie od ulicy, jakieś 24 metry,

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia,

Czesc,

dawno mnie tu nie bylo, ale ciezko pracuje zeby zarobic na ten wymarzony dom :-)

Chyba udalo mi sie zlokalizowac Laczna! Iwona, czy masz juz jakies wiesci o tej ekipie od plotu? Zdecydowalas sie? A moze ten plot juz stoi tylko ja o tym nie wiem?

A Szkolna znam doskonale - zastanawialismy sie nad kupieniem tam dzialki, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na Bajkowa.

W sierpniu tez planuje ruszyc na podboj gminy i urzedow i zajac sie sprawa przylaczy mediow... jesli ktos chcialby podzielic sie ze mna info o tym, w jakiej najlepiej zalatwiac to kolejnosci to jestem bardzo otwarta na sugestie.

Pozdrawiam wszystkich cieplo,

Ola