jj 28.06.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pankracy, Witaj w grupie Siatka u mnie na razie w użyciu i kto wie jak długo jeszcze. Ponoć prowizorki są najtrwalsze Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 28.06.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 no coz... na poczatek wode, prad, gaz i kanalizacje (ale jeszcze nie wiem czy mnie juz objeli w projekcie czy nie)No wiec dobrze przyznaje sie - nie mam jeszcze zadnych adresow. nawet nie zaczelam jeszcze powaznie o tym myslec wiec stad to zaniedbanie - zamierzam sie wszystkim zajac w sierpniu.w sierpniu takze chce zrobic prowizoryczne ogrodzenie tzn. slupki zrobie juz docelowe, ale nie bede robic plotu tylko naciagne siatke. Wiec jak? Mam szanse na jakies wskazowki dotyczace mediow czy nie zasluzylam na info bo za malo sie przygotowalam? Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 29.06.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 no coz... na poczatek wode, prad, gaz i kanalizacje (ale jeszcze nie wiem czy mnie juz objeli w projekcie czy nie) No wiec dobrze przyznaje sie - nie mam jeszcze zadnych adresow. nawet nie zaczelam jeszcze powaznie o tym myslec wiec stad to zaniedbanie - zamierzam sie wszystkim zajac w sierpniu. w sierpniu takze chce zrobic prowizoryczne ogrodzenie tzn. slupki zrobie juz docelowe, ale nie bede robic plotu tylko naciagne siatke. Wiec jak? Mam szanse na jakies wskazowki dotyczace mediow czy nie zasluzylam na info bo za malo sie przygotowalam? Pozdrawiam, Ola woda i kanalizcja - Truskaw - "Mokre Laki" - "przeskakujesz" Fedorowicza jadac na wprost z Kurowskiego, jakies 300 m po lewej stronie bedzie widac budynki- oplata 100 PLN- dokument od reki - gaz -warunki przylacza - Kasprzaka 25 - bez oplat - miesiac czekania prad -warunki przylacza- zastanow sie ile mocy potrzebujesz, od tego uzalezniona jest oplata- ja wystapilem o 13 kW- oplata(zaliczka) 146 PLN- 2 tygodnie na warunki, potem umowa i oplata przylaczeniowa 1800- termin wykonania do 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 29.06.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dzięki Joasiu za propozycję, szkoda że ekipa sprzątająca pospieszyła się z wyrzuceniem. Zatem moje pytanie wciąż aktualne, może komuś jeszcze w okolicach Izabelina zawadza niepotrzebna siatka i słupki (stemple)? Stemple ktos sprzedawal w Latchorzewie- zobacz grupe Stare Babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 29.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ola, Jeśli chcesz sprawdzić czy twoja ulica objęta jest wodą i kanalizacją to zadzwoń do działu inwestycji w Gminie tel. 7228001. Teraz kanalizacja szybko idzie bo mają dofinansowanie z Unii. I nie przejmuj się. Podziwiam ludzi, którzy potrafią postawić dom w jeden sezon. To nie mój przypadek Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 29.06.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dzięki Joasiu za propozycję, szkoda że ekipa sprzątająca pospieszyła się z wyrzuceniem. Zatem moje pytanie wciąż aktualne, może komuś jeszcze w okolicach Izabelina zawadza niepotrzebna siatka i słupki (stemple)? Ja mam do sprzedania stemple. Mam ich około 120. Wysokość ok. 2,80- 2,90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 29.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Jola, wielkie dzieki za wsparci - nam na pewno ni euda sie wybudowac domu w jeden sezon. To nie tylko kwestia woli ale pewnie i finansow W tym roku kupilismy dzialke, plan jest taki by doprowadzic jeszcze media i prowizorycznie ogrodzic, a w przyszlym roku zobaczymy co sie bedzie dzialo chociaz na razie nie przewidujemy, ze ruszymy z budowa. Pozdrawiam, Ola p.s. zaraz zadzwonie do gminy - dzieki za telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 29.06.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Zadzwonilam: na Bajkowej na razie nie robia kanalizacji - za malo mieszkancow, ale wlasnie robia projekt wiec nie powinnam chyba tak dlugo czekac. Gmina skontaktowala mnie z biurem projektowym - mam im powiedziec gdzie bedziemy sie podlaczac. Fajna ta nasza gmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 30.06.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Ola, W pierwszej kolejności warto załatwić prąd. Adres podał Ci Thomasso. Dodam do tego tylko numer telefonu: tel. 738 23 20. Tutaj im prędzej wystąpisz o warunki tym lepiej - nie warto zwlekać. Bez tego nie wystartujesz z budową. (Chyba, że podciągniesz od sąsiada). Przyda się też woda. Jeśli masz jakieś wątpliwości pytaj jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 03.07.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Zadzwonilam: na Bajkowej na razie nie robia kanalizacji - za malo mieszkancow, ale wlasnie robia projekt wiec nie powinnam chyba tak dlugo czekac. Gmina skontaktowala mnie z biurem projektowym - mam im powiedziec gdzie bedziemy sie podlaczac. Fajna ta nasza gmina My też jeszcze nie mamy kanalizacji, ale podobno też u nas robiony jest teraz projekt. Powiedz mi, czy projektant sam się z nami skontaktuje, czy sami musimy się dowiedzieć co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 04.07.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 "My też jeszcze nie mamy kanalizacji, ale podobno też u nas robiony jest teraz projekt. Powiedz mi, czy projektant sam się z nami skontaktuje, czy sami musimy się dowiedzieć co i jak?" No coz... teoretycznie to projektant powinien sie z Wami skontaktowac sam, ale pani w gminie powiedziala, ze najlepiej zadzwonic bezposrednio do biura i ustalic z projektantem co i jak, bo im jest trudno "zlapac" wszystkich i potem rysuja tak jak chca, a nie tak jakby ludzie chcieli. Namiary na pana projektanta: Konrad Stelmasiak tel. 22 825 09 73 Centrum Technicznego Budownictwa Komunalnego (w gminie powiedzieli, ze nawet jesli nie ten rysuje nasza kanalizacje to powie z kim rozmawiac) Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 04.07.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Olanamiary telefoniczne gaz- 691-87-20/21/22/23 na Kasprzaka 25prad- ZE Pruszkow ul.Warynkiego 4/6 - tel 738-23-20woda- ul.Lipkowska 36 - tel. 721-84-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 04.07.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Dzieki wielkie za wszelkie namiary - tak mnie zmobilizowaliscie, ze nie pozostalo mi nic innego, jak podwinac rekawy i zaczac naprawde interesowac sie budowa tego domu, a nie tylko o tym mowic. Co wiecej, mysle, ze nie bede czekac z mediami do sierpnia. Uderze do urzedow jeszcze w lipcu. Pozdrawiam wszystkich upalnie, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 04.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ola,Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 05.07.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ola, Dzięki za namiary. Bardzo podoba mi sie Wasz projekt - mysle, ze bedziemy budowac bardzo podobny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 05.07.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Dzięki. W sumie stan surowy już stoi, więc jak byś chciała obejrzeć, to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 06.07.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Dzięki. W sumie stan surowy już stoi, więc jak byś chciała obejrzeć, to zapraszam. Bardzo chetnie! Ale dopiero pod koniec lipca teraz niestety siedze na projekcie daleko od domu... Ale obiecuje sie przypomniec i na pewno pojawie sie na budowie - a tak wlasciwie to gdzie sie budujecie? Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 06.07.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Odp. na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 12.07.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam, ja po sąsiedzku z prośbą o namiary na glazurnika. Może macie do polecenia dobrych kafelkarzy? [Moi kolejni glazurnicy powyjeżdżali z kraju (jeden zrobił kotłownię i pojechał do Niemiec; drugi zrobił taras i pojechał do Włoch... ).] Dziękuję. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.07.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witajcie! Mam pytanko dotyczace tynkow. Jakie zrobliscie/planujecie zrobic - gipsowe z agregatu, cementowo-wapienne + gladz, czy tylko cementowo-wapienne? Zdecydowalam sie na cementowo-wapienne, a teraz naszly mnie watpliwosci . Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts