Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej sąsiedzi, może macie namiary lub moglibyście polecić fachowca od obkładania tarasów zewnętrzynych drewnem egzotycznym ? wielkie dzięki z góry, pzdr:

Kiedyś dostałam namiary w DLH na dwóch wykonawców ale ceny były porażające. Nie wiem czy uda mi się je odszukać ale zawsze możesz zadzwonić do DLH.

Pozdrawiam

jj

Szukam ekipy do tynków wewnętrznych.

Chciałam cem.-wap. zacierane piaskiem kwarcowym, ale teraz to już chyba jakiekolwiek mogłyby być.

Miała nam tynkować ekipa, która stawiała nam stan surowy, ale teraz się okazało, że mają poumawiane budowy chyba 3 domów i na te tynki to im się nie opłaca przyjeżdżać. Szkoda, że dopiero teraz nam to powiedzieli. :(

Kozanka,

Pytalem swojego tynkarza, ktory wlasnie mi wykanczal glify, ale niestety jest zajety do listopada.

Tak jak większość tych polecanych. Ale dzięki, że się zapytałeś.

(hmm, Twoja dachowka cos mi przypomina ...:)

Fajna, no nie? :D

W końcu się doczekałam i już nie będę się wpatrywała w Twoją wyobrażając sobie jak wyglądałaby na moim dachu. :wink:

WITAM

Ja, tak jak KozAnka

Szukam ekipy do tynków wewnętrznych.

Chciałam cem.-wap. zacierane piaskiem kwarcowym,

więc również proszę o namiary.

Peilin, dzięki za odpowiedź w spr. gazowni

Jeśli chodzi o namiary na meble kuchenne - ja oczywiście jeszcze nie zamawiałam, ale mam kolegę (ale nie dlatego go polecam) który ma firmę w Laskach przy ul. Łąkowej. Robił u mojej koleżanki, ona poleciła go sąsiadce, teraz robi u mamy tej koleżanki, więc matce nie podesłałaby kogoś z kogo n ie jest zadowolona. Porozmawiać zawsze warto.

Znalazlam jego stronę internetową

P

.P.U.H. Darjan

Łąkowa 9

Izabelin/Laski

Polska

05-080

[email protected]

0-22 721-88-88

Zapraszamy w godzinach:

Pon - Pt: 9-18

Sob: 9-14

witam na forum niniejszym:-) już trochę czasu buduję, ale piszę z rzadka..

czy moglibyście polecić ekipę do odeskowania i opapowania dachu? 'naszych' cieśli wymiotła fala emigracji:-( potrzebni za 2-3 tygodnie, moze słyszeliście żeby jakiejś ekipie zwolnił się ok tydzien w grafiku......

bardzo dzięki za wszelką pomoc!!!

Rosomaki - o jakie glify chodzi? o te zewnętrzene wokół okien, czy o zupełnie coś innego? Bo ja na razie bardziej będę potrzebowała do wewnętrzynych tynków, zewnętrzne też, ale później. Teraz na razie to w ogóle nie mogę się połapać, kogo zamawiać i na jakie terminy :cry: Nic nie idzie zgodnie z planem, wszystko już jest sporo opóźnione. Jak Wy sobie z tym radzicie?

Rosomaki - dzięki za kontakt do tynków, idę dzwonić.

pozdr

justa

• 2 weeks później...

chodzi o glify przy wewnętrznych (chociaz z zewnętrznymi tez jest problem do rozwiązania jeśli się robi wcześniej niż okna). przy oknach drewnianych stolarze upierają się żeby nie wstawiać okien przed tynkami, bo z tynków wyparowują tony wody. tynkarze twierdza oczywiście że nie będzie problemu, ale to my zostaniemy z 'popsutymi' oknami.

ze zgrywaniem wszystkiego mamy oczywiście problemy - radzimy sobie:

1. nie planując 'kiedy sie wprowadzimy' po prostu robimy tak szybko jak się da

2. biorąc co kilka tygodni kilka dni urlopu...:-( 'budowlanego'

....

3. jak się cos rozjeżdza z powodów obiektywnych (pomocnicy budowlani wyjechali zbierac truskawki, cieśle wyjechali do Irlandii, dekarz sie połamał) to sobie myślimy, że trudno, trzeba szukać nowych i do przodu...

co do terminów każdego przepytywanego wykonawce zagabujemy ile mu to zajmie, i tak wychodzi średnia na tynkowanie. nie spotakliśmy się na razie, żeby im zajęło więcej (no chyba że sie spóźnią z przyjściem) bo to asekuranci i mówia że zajmie im więcej niż myśla..

poza tym, forum jest bardzo pomocne:-) ekspertami nie będziemy po nim we wszystkim, ale przynajmniej można doczytać o wadach i zaletach jednych i drugich rozwiązań i wiemy o co pytać naszego architekta-kierownika..

Rosomaki,

Mamy bardzo podobne podejście do budowy. Jeśli jest problem to się go z pewnością rozwiąże, to tylko kwestia czasu. Trzeba się też pogodzić z faktem, że terminy są kwestią mocno płynną. Czasem wykonawca na nas czeka, czasem my na wykonawcę. Byle do przodu.

Pozdrawiam :)

jj

Ocieplenie (zewn.) i tynki zewnętrzne robił nam JACK-BUD z Koczarg.

Zrobili szybko, sprawnie, bardzo ładnie... i co również istotne - posprzątali i wywieźli po sobie śmieci. Przy okazji wymurowali mi luksfery w 2 oknach i całkiem ładnie obsadzili parapety z płytek klinkierowych.

No i oczywiście cenę mieli przystępną.

pzdr

Marsjanka

Mania 7 lat & Misia 3 miesiące

jj - dobrze wiedzieć że ktoś ma takie samo podejście i udaje mu się:-) znaczy może uda się wprowadzić do tego domku nawet jeżeli sobie nie obiecujemy na które święta to będzie:-)

filipek - my braliśmy więźbę + deski na deskowanie z Zielonek (tartak po lewej jadąc na Leszno) niedawno. więźba 650 impregnowana, deski 490 impregnowane. równe, proste, gorale nie narzekali (mam nadzieję ze nie dlatego, że wszystko juz widzieli;-)) więźbę 3 tyg temu przywozili w niecałe dwa tygodnie, deski + laty 2-3 dni. wszystko bardzo terminowo, chociaż skrecali się tam żeby zdązyc bo padało w międzyczasie i nie mogli impregnowac. ogolnie bardzo ok.

Marsjanka - moglabyś podac cene jack bud na to ocieplenie (na priv) bo 'moi' tynkarze wyłączyli tydzien temu telefon :o