klememi 02.10.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 No to sie bedzie dzialo na Szkolnej wiosną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 02.10.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Maje,Mnie się wydaje, że adres nie ma tu nic do rzeczy jeśli pasuje Ci przyłączenie się od strony Kurowskiego. Zadzwoń do działu inwestycji w Gminie i się dowiedz. Tam są bardzo mili i rozsądni ludzie. Mnie powiedziano, że zrobi się przyłącze wodociągowe tam gdzie będę chciała. Nie ma problemu, że na mapie jest wrysowane w zupełnie innym miejscu.Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 02.10.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 cześć, Hornówek się buduje! Jak kupowaliśmy działkę to cena była z kosmosu, ale ostatnio widzieliśmy oferty na Kurowskiego za 120 Eur/m2!! My już kończymy uzgodnienia z architektem. Dom będzie się zaczynał od 7 m od granicy działki. Nie ma sensu robić bliżej, bo się samochód nie zmieści i będzie niewygodnie. Tak nam poradził architekt. Liczyliśmy tak: 4,5m na samochód, 1,5m na bramę garażową, 0,5 na słupki ogrodzeniowe i zostaje 0,5m. 7 metrów to jest naprawdę nie za dużo. Chociaż staraliśmy się nie "wyjechać" za daleko, bo też chcemy urządzić sensowny ogród za domem Aha, i z racji wąskiej działki dom będzie dość długi -16,5 m. Dzwoniłam do gminy jakies 2 miesiące temu w sprawie kanalizacji i tam się dowiedziałam, że na razie nie trzeba nic robić w sprawie przyłącza. Jesli jest projektowana już Szkolna to gdzie się nalezy zgłosić w sprawie jakiś uzgodnień?? Prosze o info. Nie uśmiecha mi się robienie tymczasowego szamba... Pozdrawiam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje 02.10.2006 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Dzieki jj! Musimy sie jeszcze zastanowic jak bedziemy stawiac dom, bo jak nie przy Kurowskiego, to nie jestem pewna, czy oplaca sie przez cala dzialke ciagnac kanalizacje. Moze bardziej sie bedzie oplacalo poczekac az puszcza przez Pietkiewicza... Ktos moze wie przypadkiem, kiedy tamtedy beda ciagnac?M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 03.10.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Czesc Margaret, nasz dom bedzie Orchidea 2 , s pracowni Archonu, a dla tego ze dzialka jest wazka, dom ma dlugosc: 17.9m bez tarasa s tylu. My bedziemy meli brama samonosna, chowajaca sie w bok, dla tego tych 1.5m nie liczylismy, te 6m od ulicy powinno byc w porzadku. My bylismy na spotnakie w gminy na pocatek wrzesnia s firma ktora projektuje kanalizacji. Uzgodnilismy w tedy gdzie bedzie studzienka w ulicy, ze by nam naj-bardzej pasowalo. Dla tego ze pozwolenie na budowie dostalismy w sierpniu i na aktulanych planach nie byl jeszzce nanieszony dom, do nas zadzwonia, ze by doprojektowac przylacza besprosredniu do domu, wtedy wszystkie uzgodnienia biora na siebie, a za to placi gmina. 1,5 roku temu jak kupuwalismy dzialka w gminie mowyly ze Szkolna bedzie kanalizowana odrazu po ul. Kurowskiego.. ale teraz sie chyba troche zmenilo, bo sie ukazuje ze jest latwiej skanalizowac ulicy, ktory sa rowne, jak te wszystkie Poprzecny, a Szkolna na dolki i gorki i bedzie bardzej klopotliwa.. zobaczymy jak to bedize wygladalo. My projekt szamba mamy, bo takie byly warunki gminy, ale mamy nadzeje ze dopuki sie wprowadzymy bedzie kanalizacji. Jesli chodzi o ceny dzialek w nie caly 1 rok, posli 100% w gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 03.10.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam koleżanki i kolegów z grupy Izabelin:-) Jak członek grupy Babickiej wyczerpałem już możliwości poszukiwawcze w dziedzinie ekip do ogrodzenia (część w klinkierze). Proszę Was o pomoc w tej materii. Obecna ekipa wystawiła mnie do wiatru (zwodzili mnie 1,5 miesiąca) i muszę pilnie znaleźć kogoś kto wykona mi 100mb ogrodzenia. Jeśli możecie to pomóżcie biednemu inwestorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 03.10.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ex67, Dobre ekipy od klinkieru to już pół roku temu miały zaklepane terminy do końca sezonu Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 03.10.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 cześć Muci,Do końca tego tygodnia powinniśmy wiedzieć czy zabudowa 7m od granicy działki jest OK. Złozyliśmy wniosek w gminie. Czy ktoś ma jakies doświadczenia z gazownią? Dostaliśmy wczoraj warunki przyłącza i wniosek o podpisanie umowy z gazownią. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.10.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Uwazaj na gazownie!!!! Warunki dostalam w maju, wniosek zlozylam od reki, a oni do dzisiaj nie raczyli przygotowac umowy. Obecnie machnelam na nich reka i wszystko zalatwiam przez prywatnego wykonawce. Jakbym w maju zdawala sobie sprawe, ze nie ma na nich co liczyc pewnie bym miala juz gaz, a teraz tyko moge trzymac kciuki , zeby udalo sie przed zima. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 04.10.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Czesc Margaret,my jestesmy w troche inny sytuacji..jest gaz na dzialce, byly wlasciciel sie podlaczyl do gazociagu, ale nie ma licznika gazowego..na dodatek i tak ta rura jest za daleko ot ulicy, bedziemy musialy ja wykopac..ale doztalismy wareunki bardzo szybko, to zalatwial moj maz..ale o gazu sie nie martwie..bo instalacja bedzie dopiero jak juz dom stoj, a gaz bede potrzebowala przed samym zamiszkaniem..gorzej s tym pradem i s to woda. Dla wody mamy warunki: ze by licznik wody musi stac w domu, a dom narazie nie ma..;-(( Mislelismy o studnie, ale sie okazalo ze potrzebujemy studnia glebinowa(25-28m) a ze by wyczagnac wody ot nej, jest potzrebna pompa na prad i sie robi bledne kolo. Tak ze na wiosny (marzec) zalatwiamy projekt wody. Sasiad zalatwial, bardzo szybko i bez problemow. Cena tez byla przystepna-normalna 50zl/m przelacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 04.10.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Muci,Jesteś pewna, że wodę możesz podłączyć dopiero jak stoi dom? O ile mnie pamięć nie myli w grupie babickiej ludzie korzystali z wodociągu w trakcie budowy. Robi się wówczas studzienkę na działce. Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 04.10.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Muci!Nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze 2 lata temu zarowno w Truskawiu jak i w Hornowku wode doprowadzali do studzienki na dzialce, w ktorej montowali licznik. Nie bylo mozliwosci zamontowac licznika gdzie indziej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 05.10.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Czesc Peilin, JILudzie w Stare Babice podlegaja pod "Eko-Babice" a Hornowek pod "Mokre laki". My dostalismy takie warunki od nich na wiosne.Nasz sasiad w tamtym roku sie podlaczyl do wodocziagu.Ma taki drewniany domek, polozyli licznika w piwniczka pod domem, 1,5 po poziom gruntu, ale na wiosny sie okazalo ze pekl glowny zawor... Po tym wypadku, zdecydowalismy ze woda bedziemy podlacac przed rozpoczienca budowa na wiosny..Podejrzewam ze tez bedzie jakis takie przejsciowe rozwiazanie, tymczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 05.10.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Muci!U nas w Truskawiu licznik znajduje sie w ocieplanej studzience na dzialce i nic sie nie dzieje - nawet w wielkie mrozy ostatniej zimy nic sie nie stalo. Studzienka jest standardowa - taka jaka oferowaly Mokre Laki. Podobnie jest na budowie w Hornowku - taka sama studzienka i zadnych problemow.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.10.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Cześć, Dziś dzwoniłam do gazowni. Umowę przygotowują po 3 miesiacach od wpłynięcia wniosku. No i żądają podania dokładnej daty odbioru gazu - aby wpisac w umowie. A jak się nie wywiążemy to... kary umowne Pani tłumaczyla, że gazownia jakoś musi sobie zrekompensować poniesione koszty przyłącza.... To na co ja mam zapłacić te 4,5 tyś??? Chyba pozostanie nam po prostu wybranie terminu i trzymanie kciuków za budowę... Aha, gazownia robi przyłacze min. 12 miesięcy od daty umowy. Prosze o info osób, które już przez to przeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 05.10.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 3 miesiace po wplynieciu wniosku? Od 22 maja minelo juz troche wiecej Smieszne, ze strasza karami umownymi, ciekawe czy sami sa sklonni je placic jak sie nie wywiaza Moja dobra rada - znajdz prywatna firme, ktora Ci to zalatwi szybciej i taniej. Mi obecnie wszystko zalatwia pan Bojanowski, ktorego polecala Ankalenka z grupy Stare Babice. Jak chcesz namiary to daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 06.10.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 cześć Peilin, Dzięki za radę. To co w tej sytuacji? Mam wybudowac dom do stanu, powiedzmy, surowego. Następnie wziąć prywatnie gazownika, który zrobi przyłącze w porozumieniu z gazownią. A potem podpisac umowę z gazownią na odbiór gazu - z wiadomym już terminem. Czy tak? I poprosze o namiar na gazownika pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Margaret, na razie wystarcza Ci warunki przlacza(wazne rok) z mozliwoscia przedluzenia.Umowe zdazysz jeszcze podpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 07.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Moim zdaniem powinnas skontaktowac sie z ktoryms z prywatnych wykonawcow (jesli chcesz z Bojanowskim to tel wyslalam na priv) i pogadac ile czasu wczesniej musisz sie tym zajac. I wez poprawke na ich optymizm . U nas sytuacja jest o tyle bardziej skomplikowana, ze trzeba podciagnac tez gazociag. Warunki mialam, ale sie przeterminowaly. Wiosna wystapilam o nowe (4 tygodnie czekania), potem zlozylam wniosek o podpisanie umowy i do konca wrzesnia nic nie zrobili . Teraz zajmuje sie tym p.Bojanowski i jest szansa, ze gaz bedzie przed zima, a najpozniej wiosna, jesli zostawilabym to do zalatwienia gazowni - gaz mialabym najwczesniej kolejnej jesieni! Na poczatku wydawalo mi sie, ze bedzie prosciej, szybciej i taniej jesli zalatwie wszyskto przez gazownie, a okazalo sie odwrotnie . Ale co tam gazownia, piszcie jak postepy na budowach . U nas zrobiona jest instalacja wod-kan i czekamy na wylewki i tynki. No i wreszcie mamy plot Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 07.10.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Peilin, Dzięki za namiar na gazownika Co do budowy - u nas na razie ugór nie budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts