Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmm to nasz architekt byl bardziej samodzielny :D , ale jak dla mojego Taty wlasnie zbyt samodzielny :D . Moze Twoj bedzie mu bardziej pasowal, jesli mozesz to poprosze o namiary na priv wraz z orientacyjna cena za projekt domu. (jesli to nie jest problem).

Pozdrawiam

Wysyłam namiary na priva.

Mam pytanko - gdzie zamawiasz meble do kuchni?

Pozdrawiam,

jj

Dzieki za namiary.

Co do kuchni to jeszcze nie podjelam zadnej decyzji. Rozwazam kilka mozliwosci - HTH, Scavolini (chyba za drogo), Rational lub zaprzyjazniony stolarz siostry meza, ktora jest architektem wnetrz. W tej chwili nr 1 to HTH. Stolarz jest tani i niby dobry, ale spartolil drzwi wewnetrzne moim tesciom - lakier sie luszczy. Prawdopodobnie bedzie mimo to robil kuchnie tesciom, wiec wszystko jeszcze raz rozwaze jak zobacze te kuchnie.

pozdrawiam

Hej! To widzę, że jesteś mocno osadzona w temacie - mąż, siostra męża. Nic tylko budować. Ja uderzę do projektantki, która zmieniała nam układ pomieszczeń w naszym mieszkanku. Gdyby nie to, że robi się ciasno to nie chciałoby mi się wyprowadzać.

Pozdrowionka

jj

Hej! To widzę, że jesteś mocno osadzona w temacie - mąż, siostra męża. Nic tylko budować. Ja uderzę do projektantki, która zmieniała nam układ pomieszczeń w naszym mieszkanku. Gdyby nie to, że robi się ciasno to nie chciałoby mi się wyprowadzać.

Pozdrowionka

jj

jj,

Siostra meza nie bedzie nam projektowac wnetrz, mam nadzieje, ze bedzie w razie czego sluzyc rada. Generalnie jestesmy przeciwni zatrudnianiu rodziny badz znajomych, bo w razie czego jest problem z egzekwowaniem tego co sie powinno :( . Wiec moze napisz cos blizej o tej swojej projektantce. Ja na razie po doswiadczeniach znajomych jestem w ogole przeciwna architektom wnetrz, ale moze do przyszlego roku zmienie zdanie.

Pozdrawiam

Iwona,

wysyłam namiary na architekta na priva.

Moniś,

działka musi być rzeczywiście ładna skoro się o niej tak entuzjastycznie wyrażasz. W której części Klaudynu?

A zapomniałabym. W poniedziałek odebraliśmy pozwolenie na budowę i dziennik budowy. Wczoraj dostaliśmy pierwszy kosztorys od wykonawcy. Na razie patrzę się na to i nie bardzo wiem jak to ugryźć.

Pozdrowionka,

jj

jj,

Wycena z Mibudu?

Gratulacje z powodu uzyskania pozwolenia. Wstyd sie przyznac, ale dziennika budowy to ja nie widzialam na oczy :D .

Monis,

Klaudyn w tej czesci, o ktorej piszesz jest rzeczywiscie ladny, powodzenia w dalszych dzialaniach. Jestes zadowolona z architekta, jesli tak to prosze o kontakt na priv, bo szukam kogos dla rodzicow.

U nas budowa trwa, obecnie buduja strych, a potem juz dach. Maja skonczyc do 10 grudnia.

Pozdrawiam

Dzieki za namiary na architekta. Co do postepu prac, to stan surowy szybko idzie, gorzej z utrzymaniem plynnosci finansowej. My zaczelismy budowe w ostatnim tygodniu sierpnia, mielismy 2 tygodnie przestoju i juz prawie, prawie zaczynaja nam robic dach, a dom ma 330m2, czyli spory. W przyszlym roku jak finanse pozwola budujemy dalej, na pewno zostanie polozona dachowka i zrobiona elewacja z klinkieru, a co dalej to sie okaze. Oczywiscie plany mamy bujne, ale zycie pewnie je troche zweryfikuje. Na razie jestem bardzo zadowolona, szczegolnie, ze ekipe mam super (odpukac) i obce sa mi troski wiekszosci forumowiczow.

pozdrowienia

Peilin tak czy inaczej macie juz stan surowy, a my dopiero mozemy od wiosny zaczac..... :( A co do kasy, to Cie doskonale rozumiem, my chcielibysmy, zeby czesc budowy skredytowal nam bank i tu sie zaczna schody...........

A co do ekipy, to czy moglabys mi podac na priv ich namiary, bo to co czasami potrafia wykombinowac przechodzi ludzkie pojecie...........

Pzdr

Witam Grupę

Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy

na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł.

Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ?

Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! .

Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji

Edzia&Maksiu

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615

• 3 weeks później...

Hej, hej

Ruszę grupę żeby nam nie znikła z horyzontu. U mnie czas budowlany płynie głównie na różnych rozmowach, spotkaniach i generalnie przygotowaniach do tego aby ruszyć na wiosnę.

Próbujemy przyspieszyć docelowe przyłącze prądowe, rozmawiamy z wykonawcami i z architektem.

Moniś, Iwona - a co u was?

Pozdrawiam wszystkich,

jj