Margaret 16.10.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Klememi, Wszystko idzie faktycznie w odpowiednim kierunku Jedna rzecz mnie niepokoi: ekipa budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 16.10.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 My na szczescie juz mamy firme z polecenia od znajomego. Ale ekipa jest z daleka, w Wwie faktycznie trudno. Jakis czas temu w akcie desperacji probowalam sie nawet spotkac z dombud-3 (ktora nie ma super opini na forum), chcialam obejrzec jakies ich inwestycje. Na poczatku wlasciciel nie robil problemow, chcial mnie nawet obwiezc po kilku budowach swoim samochodem. Jednak w umowionym dniu okazalo, ze zmienil zdanie, powiedzial cos w stylu "nie bede marnowac swojego i pani czasu jesli nawet nie widzialem projektu i nie moge zrobic wyceny". A ja ostatecznego projektu nie mam do tej pory, a jakos innym firmom to nie przeszkadza. W dodatku wystarczylo mnie powiadomic o tym troche wczesniej, anizeli godzine przed spotkeniem. Poza tym, przeciez nie bede pokazywac firmie swojego projektu i robic sobie nadziei na wspolprace, zanim nie przekonam sie czy warto z nimi wspolpracowac. Ale to juz inny temat... Nie wiem, co mam poradzic... ale z tego co wiem, latwiej chyba wynajac firme budujaca "pod klucz" niz etapami. Tyle z moich obserwacji. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 16.10.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Czesc Margaret, my tez jestesmy na etapie ekipy budowlany, mama namiar na dwie. Widzelisme ich roboty. My poszukiwalismy ekipy, taka ktory by robila wszystko s materialami.. Bede bardzo wdziecna za informacje jesli by sie orientowala jakie sa ceny za 1m^2 postawienia domu w stanie surowego (bez kladzenia dachuwki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.10.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Klememi, gratuluje ekipy! My jeszcze mamy to przed sobą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieply 16.10.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witam! Jako przyszły budujšcy się w Klaudynie... Chcialbym zapytac Was o opinie dotyczace tej miejscowosci, bo zamierzam tam pobudowac dom (dzialke już mamy - dostalimy w spadku). Blisko lasu, niedaleko ul. Szymanowskiego. Interesuja mnie sprawy typu: dojazd do centrum (samochód-korki, autobus-jak dlugo), bezpieczenstwo, ilosc sklepów, i wszystko co uznacie za wazne z punktu widzenia mieszkanca.... Bede wdzieczny za pomoc i informacje Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.10.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Peilin, Czy możesz mi podać namiary na swojego wykonawcę wylewek? Eimund coś się nie odzywa. Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 16.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 JJ wysylam na priv, ale od razu zastrzegam, ze terminowy to on nie jest. I bywa smiesznie, bo np jest ustalone, ze wszystko kupuje, po czym dzwoni w niedziele o 21 i pyta czy jest cement . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 17.10.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 cieply: zapraszam na strony grupy babickiej, gdyz klaudyn to nie gmina izabelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieply 17.10.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 HejNo wiem, że Klaudyn to inna gmina - ale w sumie "rzut beretem" - stšd i u Was pozwoliłem sobie zapytać....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 17.10.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Cieply, My jeszcze nie mieszkamy więc nie mamy zbyt wiele doświadczeń z dojazdami w porze korków. Pewnie jak większość na tym forum. Zapytaj wiosną jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.10.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Cieply, Ja juz mieszkam, co prawda nie w nowym domu, ale w gminie Izabelin . Z moich juz 4 letnich obserwacji wynika, ze gm Izabelin to dobry wybor, bo do centrum (Pl Konstytucji) na 9.00 dojazd zajmowal mi okolo 40 minut, podobnie powrot po 17.00; sklepow jest duzo, ale dla mnie nr 1 to Olenka w Laskach, szkola podobno jest super, przedszkola panstwowe sa 2 (podobno trudno sie dostac), prywatnych cala masa, w tym anglojezyczne Montesorri. W Izabelnie sa 2 apteki, magiel, poczta, xero i kwiaciarnia. Kiedys byl jeszcze super sklep z winami, ale niestety zostal zamkniety. Brakuje cukierni. Podobno (sama nie sprawdzalam) jest super lekarz rodzinny (na koncu Kosciuszki), ktory ma podpisana umowe z NFZ. O komunikacji autobusowej nie mam pojecia, wydaje sie, ze autobusow jest sporo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieply 18.10.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 HejDzięki za odzew i informacje. Powiedzcie mi, czy dostrzegacie jakie ucišrzliwoci zwišzane z bliskš lokalizacjš wysypiska na Radiowie?Pamiętam z dzieciństwa nieprzyjemny "zapaszek" gdy się przejeżdzało obok. Teraz to już chyba przeszłoć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 18.10.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ciezko powiedziec, bo ja mieszkam daleko od wysypiska tzn w Truskawiu, codziennie jezdze samochodem do Warszawy i czasami mialam wrazenie, ze "zapaszek" jest, ale to podobno od kompostowni, a nie wysypiska. Moze cos sie zmienilo, bo faktycznie dosc dawno (rok?), nic nie czulam. Raczej popytaj mieszkancow Kwirynowa i Klaudyna.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 18.10.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Czesc,Poszukujemy sprawdzonego inspektora budowy do budowa domu, ktora budowa by sie rozpoczela na wiosny 2007 w Hornówku. Prose o namiary na priva, dizekuje s gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 18.10.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Iwona,Dziękuję za sympatyczne spotkanie. Bardzo podobał mi się Wasz dom. Taki przestronny i jasny. Do miłego zobaczeniaJola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 18.10.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Jeszcze słowo a propos korków. Choc jeszcze nie mieszkam w Izabelinie, czesto zdazylo mi sie jechac w godzinach szczytu w tamtym kierunku i nie zdazylo sie, abym stala na swiatlach przy wjezdzie na Bielany dluzej niz 2-3 zmiany, wiec chyba naprawde nie jest źle. To samo przy wyjezdzie ok. 16-17 z miasta. Jedzie sie wolno ale to nie korek. Nie ma co porownywac z korkami np. na moscie Grota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 18.10.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Jola, Dzieki za spotkanie. U Ciebie troche ciemniej, ale za to jakie drzewa. Ja zawsze marzylam o dzialce lesnej i do dzisiaj twierdze, ze jesli sie gdzies z Hornowka przeprowadze to tylko do Izabelina na min 2000m2 dzialke lesna . Uaktualnienie co do korkow - zaczal sie koszmar tzn remont 3 Maja od Moscisk do Toyoty - do podanego przeze mnie czasu dojazdu nalezy doliczyc min 10 min. Na szczescie to tylko tymczasowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 20.10.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Czolem, Kolejna ekipa wystawila mnie do wiatru. Czy mozecie kolege poratowac namiarami na sprawdzona ekipe do ukladania kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 22.10.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 W Latchorzewie przy Warszawskiej jest taki wielki szyld "układanie kostki brukowej". Po prawej stronie jadąc z Warszawy. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.10.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 witam poszukuje sprawdzonej ekipy do wylewek z maszyny namiary na priv dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts