peilin 03.11.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Hitman,My zdecydowalismy sie na Hornowek, nie dlatego, ze uwazamy, ze jest lepszy. Dzialka, ktora nam sie spodobala i na ktora bylo nas stac byla w Hornowku. Na etapie poszukiwan bralismy pod uwage Hornowek, Izabelin, Laski i troche Lipkow. Moim zdaniem sa ladne i brzydkie dzialki (i klopotliwi sasiedzi) zarowno w Izabelinie jak i w Hornowku i nazwa miejscowosci nie ma nic do rzeczy. Aczkolwiek, musze przyznac, ze robia na mnie wraznie piekne, duze i lesne dzialki w Izabelinie przy lesie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrobertr 05.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam.Ja nietety spróbowałem budować z Dombud 3 Skulimowscy.Budować to dużo powiedziane.ZDECYDOWANIE I STANOWCZO ODRADZAM.Polecam link http://dombud-3.info/,to tak jakbym ja pisał.Panowie na poczatku robią dobre wrażenie, a i cenowo są nienajgorsi.Niestety w wykonawstwie TRAGICZNI.W razie potrzeby służę dowodami i ekspertyzami potwierdzającymi moją opinię.Nie było jednej osoby nie związanej ze Skulimowskimi,a znającej się na budownictwie,która nie zadałaby pytania "a kto to tak sknocił?".Nie pozwoliłem panom Skulimowskim dokończyć inwestycji gdyż każdy kolejny etap owocował nowymi wadami, usterkami wykonawczymi i niezgodnościami z projektem.Na chwile obecną koszt koniecznych napraw równa się połowie przedstawionej mi wyceny.NIEKOMPETENCJA,BRAK NADZORU,KŁAMSTWO,BAŁAGANIARSTWO,NIECHLUJSTWO oto referencje jakie mogę wystawić taj firmie na podstawie własnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 08.11.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Hej rrobertr, No, nie jest różowo z tymi formami budowlanymi:((( Niestety nikt z nas nie ominie etapu stawiania stanu surowego Trzymajmy kciuki, aby usterek było jak najmniej... A co do cen działek... Hmmm, ostatnio zaskakują mnie ceny w Hornówku. Izabelin to w ogóle teraz już jest jakaś paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje 08.11.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam, Czy ktos z Was posiada moze w wersji elektronicznej aktualny plan zagospodarowania przestrzeni dla Izabelina i okolic i moze mi go podeslac mailem ([email protected]) lub przeslac link do miejsca na internecie, gdzie moge go znalezc (kiedys gdzies go widzialam, a teraz nie moge go zlokalizowac...)? Dzieki!Pozdrawiam,Maje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.11.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Hitman, dlaczego Hornowek? Bo jest tam wiecej dzialek nie-lesnych niz w Izabelinie. A za lesnymi dzialkami nie przepadam, bo 1. igly, 2. cien, 3. placki na trawniku zwiazane z 1. i 2. , 4. prolemy z wycieciem kazdego drzewa ponad norme. Chociaz w izabelinie tez sa dzialki bez drzew, ale w hornowku byl akurat w danym momencie ich wiekszy wybor, stad taka decyzja. Dodatkowym atutem Hornowka jest o wiele mniejsza ilosc ludzi w lesie np w weekendy, kiedy to na szlaki turystyczne graniczace z niektorymi dzialkami w izabelinie sciagaja tlumy z warszawy. Takie jest moje zdanie. pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje 08.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Popieram Klememi.My tez na poczatku marzylismy o lesniej, ale potem przytoczone powyzej agumenty do nas przemowily.Do tego dzis rozmawialam z architektem i powiedzial, ze wyciaganie igiel z rynien to koszmar. Nie wiem ile w tym prawdy... Moze niech sie wypowie ktos , kto ma lesna... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.11.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Wiem, ze sa specjalne siatki, ktore wklada sie do rynien i ponoc zabezpieczja przed wpadaniem lisci i czesciowo igiel, ale po co narazac sie na dodatkowe koszty i prace? Przeciez i tak trzeba to czyscic co jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 09.11.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A ja mam działkę leśną i uważam, że było warto bo jest zwyczajnie i po prostu piękna. Gdy po pół roku poszukiwań ją zobaczyłam wiedziałam, że to jest to czego szukamy. Tego samego dnia się zdecydowaliśmy. A trawnika mieć nie będę - moje dziecko jest uczulone na trawę. Za to będą niskie byliny zadarniające. Kolorowe kobierce wrzosów i wrzośców, konwalii, bodziszków, przylaszczek i orlików. Do tego iglaki, rododendrony i azalie. Moje dziecko zażyczyło sobie poziomki i jagody. Trzeba pamiętać, że w lesie ziemia jest kwaśna i miejscami piaszczysta. Można gdzieniegdzie dorzucić żyznej gleby ale wymiana całości nie wchodzi w grę. Dlatego trzeba dostosować rośliny do środowiska i sadzić takie, które właśnie takie warunki tolerują. A trawnik jest zwyczajnie nudny.Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 09.11.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Maje,Jeśli potrzebujesz plan zagospodarowania przestrzennego wejdź na stonę Gminy Izabelin i znajdź uchwały. Tutaj link: http://bip.izabelin.pl/bip/index.php?id=d02Tam poszukaj uchwał o miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego. Wszystko jest w pdf i są też skany mapek. Niestety nie pamiętam dokładnych dat uchwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 11.11.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Dostałam warunki przyłącza wody. Mam pytanie do osób doświadczonych w tej kwestii. Czy teraz mam się skontaktować z kimś kto robi fizycznie projekt i samo przyłącze? Ile czasu trwa taka procedura od zgłoszenia się do podłączenia wody?Czy ktoś może poratować namiarem na osoby trudniące się przyłączami wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje 13.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dzieki, Margaret, namierzylam Pozdrawiam, Maje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 14.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Cześć,Ponawiam prośbę o namiary na kogoś, kto robi przyłącza wody. Czy ktoś poratuje namiarem na sprawdzoną osobę? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 14.11.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Cześć, Ponawiam prośbę o namiary na kogoś, kto robi przyłącza wody. Czy ktoś poratuje namiarem na sprawdzoną osobę? Z góry dziękuję. A probowalas moze w "Mokre Laki"- to Truskaw( jakby przedluzenie Kurowskiego do Truskawia - jakies 500 m po lewej stronie) Namiary podawalem kilka postow wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 14.11.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam, Czy ktos moze mi polecic ekipe do podbitki. Musze dokonczyc przed zima, to co inni rozgrzebali. Bede wdzieczny za jakies namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 14.11.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam sąsiadów Czy ktoś może wie, gdzie można kupić tani chiński granit? Będę bardzo wdzięczna za namiary. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.11.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Joasia,Wiem od kominkarza, że duża hurtownia kamienia jest gdzieś na Wilanowie. Druga jest w Mszczonowie przy trasie katowickiej - mają swoją stronę w internecie. Niestety nie znam adresu. Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.11.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Joasia,Ty masz ścianę trójwarstwową, prawda? Wylewki robiliście do samych okien? Bo mnie człowiek od okien mówi, że powinnam zakończyć wylewkę jak się zaczyna wełna w ścianie, a dalej na wełnie położyć styropian (ciągłość izolacji) ale przecież do styropianu nie przykleję płytek podłogowych????Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam, Czy ktos moze mi polecic ekipe do podbitki. Musze dokonczyc przed zima, to co inni rozgrzebali. Bede wdzieczny za jakies namiary. Mój dekarz robi podpitkę ale poza sezonem, tzn jak nie robi dachów. Nie pytaj mnie kiedy u niego kończy się sezon Namiar idzie na privvvvvvvvvvvvvvvvv jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.11.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 jj,styropian dochodzi do samych okien, a wylewki kończą się na linii wełny. Została tam dziura, którą musimy teraz uzupełnić wylewkami aż do progów okien. To było zostawione dlatego, że gdy były wylewki, jeszcze nie było okien, i nie było wiadomo, dokąd te progi dojdą. Nie wiem, czy to jest "najbardziej prawidłowo", ale jeśli chcesz zobaczyć to w naturze, to zapraszam - daj znać na priva. Dzięki za info o granicie. Tych z Mszczonowa namierzyłam już w internecie. A czy mogłabyś się dowiedzieć bliżej o tych z Wilanowa? Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.11.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Joasia, Podaję adres: http://granimex.pl/ Podobno mają dobre ceny - do sprawdzenia. Jeśli chodzi o okna to pewnie macie podparte na cegłach albo drewnie? Wylewkę trzeba będzie i tak podprowadzić pod okno bo na czym położyć podłogę. Czyli dolejecie sobie wylewki na taką samą grubość jak ta, którą już macie. Tak? U mnie zaproponował dostawca okien takie samo rozwiązanie. Sytuacja taka sama - montaż okien po wylewkach. Z tym, że pytałam Jareko i on twierdzi, że można, a nawet wskazane jest, z wylewką podjechać jakiś centymetr pod okno i oprzeć okno na wylewce. Na razie stanęło na tym, że podjadę z wylewką pod okno i pewnie postawię na cegłach. Wycyrklować się nie da. Najwyżej będziemy poprawiać wylewkę. Też nie wiem czy to do końca dobre rozwiązanie. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts