Joasia 15.11.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ha, wcale nie mieliśmy ich podpartych, bo te łosie zamontowali je tylko na pianę (no, i oczywiście kotwy). Ale nic to - jak nam panowie od tarasu robili izolację, to wyskrobali tę pianę na tyle, żeby miejsce pod progiem wybetonować - i już mamy podparcie. Dzięki za ten granimex. Weszłam na ich stronę - naprawdę mają OK ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.11.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ha, wcale nie mieliśmy ich podpartych Wylewki, wylewki, piękna pogoda na wylewki Pozdrawiam wszystkich jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 16.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Wylewki, wylewki, piękna pogoda na wylewki Nooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 17.11.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Ha, wcale nie mieliśmy ich podpartych, bo te łosie zamontowali je tylko na pianę (no, i oczywiście kotwy). Ale nic to - jak nam panowie od tarasu robili izolację, to wyskrobali tę pianę na tyle, żeby miejsce pod progiem wybetonować - i już mamy podparcie. A czy nie wyskrobali za dużo i nie zrobił się mostek cieplny z betonu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 18.11.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Zrobił, oczywiście. Wyskrobali całą pianę, podłożyli styropian od wewnątrz tak, że wchodził pod okno na jakieś 2 cm, i od zewnątrz zrobili ten próg betonowy, na który położyli izolację (mamy izolację sopro 423, której nie da się położyć na pianę, tylko na beton). Potem wyjęli ten styropian i sobie poszli. Teraz my damy tam izolację (chyba sztywną piankę poliuretanową) i uzupełnimy wylewkę tak, żeby dochodziła do samego okna. Dobrze będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 19.11.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Joasia,Przez przypadek trafiłam na marmury wietnamskie http://www.asiapolo.com.pl/oferta.htmljj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 20.11.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Leszek,Wydaje mi się, że jest to prosta praca nie wymagająca wiele czasu. Prace ziemne zlecam P.Kowalskiemu tel.607559973 - wykopy, przywóz piachu, wywóz gruzu. Na pewno ma koparkę ale nie jestem pewna czy dysponuje spychaczem.Pozdrawiam jjPS Następnym razem naciśnij żółty przycisk "odpowiedz" u góry lub u dołu strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek_Kr 20.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 dziękuje za namiary do p. Kowalskiego - już z nim rozmawiałem, ma spychacz Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks_3 22.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam wszystkich z okolic Izbalina! Od miesiąca jesteśmy właścicielami ładnej działki w Hornówku i od miesiaca wertuję wszelkie możliwe katalogi w poszukiwaniu TEGO JEDYNEGO projektu. Muszę przynać, że nie jest to najłatwiejsze zadanie. Zawsze jest jakieś ale..., cóż chyba nie da uniknąć się drobnych poprawek w gotowym projekcie... Ale nie o tym chciałam pisać... Rozglądamy się już za ewentualnym wykonawcą. Czy ktoś z Was budował dom z prefabrykatów? Niestety nie mamy czasu na budowę domu metodą tradycyjną, poza tym wcale się na tym nie znamy Wprawdzie przewertowaliśmy sporo fachowej literautury, ale do fachowców w tej dziedzinie nam jeszcze daleko. Dlatego chcemy powierzyć budowę domku specom z doświadczeniem. Z firm, oferujących domy prefabrykowane znam: Bien Zenker z Łomianek, Haas oraz Schwabenhaus. Czy ktoś już z nimi budował? A może Wasi sąsiedzi bądz znajomi. Byłabym wzięczna za wszelki opinie. A może macie namiary na inne sprawdzone firmy specjalizująe sie w budownictwie gootowych domów. Troche prześledziłam rożne wątki na forum muratora i wiem, że trochę osób budowalo z Preafą bądz z Unibud-em. Jakie są Wasze doświadczenia. Jak szybko realizowna jest budowa. Z góry wielkie dzieki za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam Aleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 22.11.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Ja sie prxzymierzalem do Bien Zenker. Jednakze kiedy przyszlo do konkretow i rezolutna Pani, wciaz nie przedstawiajaca nam takiego projektu jaki omawialismy z nia, powiedziala: ja sie z Panstwem moge spotykac ale kidy podpisujemy umowe, zrezygnoewalismy.Domek wygladajacy jak z kart, 140 m2 rok temu mial kosztowac ponad 400 tys. Wybudowalismy tradycyjny i taki jak chcemy, po przejrzeniu 10 kg katalogow.I jestesmy zadowoleni.Aha, a najlepszy tekst Pani z B-Z byl: nasze domy sie bardzo szybko nagrzewaja. Sa oszczedne.Z fizyki pamietam, ze to co sie szybko nagrzewa to i szybko stygnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 23.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Aleks, w roznych technologiach buduja Eurodomy ale są drodzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks_3 23.11.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 hej dzieki za odpowiedzi. O Bien Zenker slyszalam wiecej zlego niz dobrego. podobno chca jak najszybciej podpisac umowe, a pozniej za wszelkie poprawki badz odstepstwa od umowy, kaza sobie placic. Z drugiej strony jak zbieralam infos na Bartyckiej w W-wie to kobieta, opowiadala o swoim koledze z pracy, ktoremu firma Bien-Zenker wybudowala gotowy dom i podobno jest bardzo z niego zadowolony i co najistotniejsze szybko mogl sie do niego przeprowadzic. Gosiu, zdaje sobie sprawe, ze eurodomy sa drozsze od tradycyjnego budowania, ale jak ktos nie ma czasu, mieszka w innej miejscowosci (do W-wy przeprowadzamy sie za jakis rok badz dwa, ze wzgledu na prace i postanowilismy, ze zamiast kupowac jakies tymczasowe mieszkanko od raz sie wybudujemy) i nie zna sie zupelnie na budownictwie to lepiej zlecic budowe fachowcom, aby sie nie uzerac i uniknac pomylek. Dlatego drodzy czy nie bylabym wdzieczna za wszelkie namiary na sprawdzone firmy budujace z prefabrykatow, zarowno te co buduja tzw. domy z paczki w pare dnia jak i te, ktore wprawdzie buduja domy z materialow prefabrykowanych ale bardziej tradycyjnie w przeciagu paru miesiecy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.11.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Aleks moja kolezanka przymierza sie do budowy takiego domu, zaczela poszukiwania firmy a znajac ja jestem pewna ze wszystko dokladnie sprawdzi i przeaanalizuje wiec podpytam ja i jak juz bedzie cos konkretnego wiedziala to dam Ci znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks_3 23.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Karorka, bede wdzieczna jak uda CI sie czegos dowiedziec od twojej kolezanki. Dzisiaj natknelam sie na kolejna firme oferujaca budowe domow pod w stanie surowym badz pod klucz. Firma ta to Arkada, wspolpracujaca y biurem projektowym Atrium. Slyszeliscie cos o nich, sa sprawdzeni? Czekam na Wasz odzew, z gory wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks_3 26.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Hej Dostałam wstępną ofertę fimy Haas, która wyceniła nasz domek w kameliach 2 z biura Archon w stanie developerskim na jedyne...... 597700 zł. Wprawdzie super materiały i pompa ciepła też uwzględniona ale.... mimo wszystko to chyba trochę wygórowana cena zważywszy, że domek ma tylko 129 m2 pow. użytkowej. A może takie są ceny? Za ile Wy postawiliście swoje domy? Według różnych info z prasy przybliżona cena za metr kwadratowy stanu developerskiego to jakies 2500 zl. Porażona ceną zaczełam roglądać się za innym wykonnawcą. Czytając różne wątki na forum muratora muszę przynać, że większość z Was miała niemile doświadczenia z fimami budowlanymi. Czy ktoś z Was może polecić sprawconego generalnego wykonawce. Dobre opinie miała firma Mibud, ale oni już nie budują domków jednorodzinnych. Firma Dombud3 chyba do najlepszych też nie należy...... Czyżby na naszym rynku nie było dobrych firm budowlanych. Byłabym wdzięczna za wszelkie namiary na sprawdzone firmy. Dzięki i pozdrawiam[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 26.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Joasia, Wiem od kominkarza, że duża hurtownia kamienia jest gdzieś na Wilanowie. Druga jest w Mszczonowie przy trasie katowickiej - mają swoją stronę w internecie. Niestety nie znam adresu. Pozdrawiam jj Hurtownia kamienia jest przy ul. Ordona 1 w Warszawie - Wola (troche blizej niz Wilanow!) Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dzięki, Fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 27.11.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Aleks,Namiary na Eurodomy: http://www.eurodomy.pl; tel.431 8096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 27.11.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Aleks3, Moim zdaniem cena jest mocno przesadzona. Za stan surowy zamknięty z super materiałami: dobre ocieplenie, gotowa elewacja, dachówka ceramiczna, instalacje wewnętrzne, podłogówka, tynki, wylewki, ocieplenie poddasza z kartongipsami, stolarka drewniana powinno wyjść nie więcej niż 1600-1700 zł za m kw. Oszczędzając na materiałach można zejść jeszcze niżej. W tej cenie mieści się projekt indywidualny i wszystkie media (woda, prąd, gaz, kanalizacja). Budowa metodą gospodarczą. Z tego wynika, że z podanej przez Ciebie ceny zostaje jeszcze 3000zł na 1 m kw na wykończenie. Oj to można poszaleć. Wszędzie marmury i egzotyczne parkiety. Innym rozwiązaniem jest zatrudnić dobrego kierownika budowy/ inspektora nadzoru, który Ci zorganizuje całą budowę - załatwi materiały i wykonawców. W tej branży ludzie się znają i wiedzą kto jest co wart. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts