klememi 06.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Maje, namiary na architekta posłałam na priva. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje 06.12.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Dzieki Klememi! No mi tez wlasnie powiedzieli o tym 2010. Nasza dzialka jednym bokiem przylega do Kurowskiego, wiec mamy nadzieje, ze uda sie nam podlaczyc do kanalizacji w tej ulicy. Jeszcze nie wiemy czy na pewno sie da i ile bedzie kosztowac przeciagniecie rur przez cala dzialke... PozdrawiamMaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 07.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Margaret, czy nadal szukasz ekipy budowlanej? Wczoraj rozmawialam z moim fachowcem i chetnie wzialby jeszcze jedna budowe na wiosne. Buduja stan deweloperski lub pod klucz. A jesli budowaliby po sasiedzku to mysle, ze mozna by sie z nimi targowac o stawki. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 07.12.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Margaret, czy nadal szukasz ekipy budowlanej? Wczoraj rozmawialam z moim fachowcem i chetnie wzialby jeszcze jedna budowe na wiosne. Buduja stan deweloperski lub pod klucz. A jesli budowaliby po sasiedzku to mysle, ze mozna by sie z nimi targowac o stawki. Co Ty na to? Klememi- ekipe masz sprawdzona? Ja tez jestem na etapie poszukiwania.Jakies wstepne stawki masz? Zmaterialami czy bez itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 07.12.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Margaret, ekipa sprawdzona, wlascicielem jest znajomy. Ekipa wlasnie buduje dom koledze w Izabelinie na Lesnej, przedostatni dom po prawej, z Silki. Daja swoje materialy i nic Cie nie obchodzi w trakcie budowy. Co do stawek to trzeba im po prostu dac do wyceny projekt i opisac co chcesz zeby zrobili, z jakich materialow itp. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 07.12.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Cześć Klememi, Jesteśmy na etapie rozmów z różnymi formami. Dzięki za info. Bardzo proszę o przesłanie namiarów na priv Co do kanalizacji. Jestem niepocieszona. Planowana była na 2008 i myślałam, że ominie nas szambo. W tej sytuacji cóż, chyba raczej nie Wywóz szamba przy użyciu przez 2 osoby to nie jest jakiś straszny koszt. Oczywiście zależy ile się wody zużywa Nie wiem jakie teraz są koszty, moi rodzice jakiś czas temu płacili 150 zł/beczkowóz/2 miesiące przy 4 osobach. Aha, no i w Izabelinie nie można robić domowych oczyszczalni ścieków. W sprawie prądu - my mamy juz podpisaną umowę i termin przyłącza X.2007. Będę musiała się wziąć za prąd budowlany Teraz też walczę z przyłączem wodociągowym. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 07.12.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Margaret, nie wiedzialam o tym, ze nie mozna robic oczyszczalni TO niedobrze, ale skoro szambo ma byc tylko na jakis czas to chyba nie bedzie zle z tymi kosztami. Jutro przesle namiary na firme budowlana. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 07.12.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Margaret, co to znaczy ze walczysz z przylaczem? Czyzby agencja (wiadomo ktora) nie pomagala Wam w zalatwianiu przylaczy? A moze kupiliscie dzialke bez posrednictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.12.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 08.12.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Margaret, ekipa sprawdzona, wlascicielem jest znajomy. Ekipa wlasnie buduje dom koledze w Izabelinie na Lesnej, przedostatni dom po prawej, z Silki. Daja swoje materialy i nic Cie nie obchodzi w trakcie budowy. Co do stawek to trzeba im po prostu dac do wyceny projekt i opisac co chcesz zeby zrobili, z jakich materialow itp. Pozdrawiam, podeslij namiary na ekipe na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.12.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 podeslij namiary na ekipe na priva Posłałam na priva. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 08.12.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cześć Klememi,Dzięki za namiary.Jestem na etapie organizacji wody na działce. Agencja oczywiście załatwiła warunki, ale dalej trzeba powalczyć samemu. Tzn znaleźć speca który zorganizuje projekt techniczny, geodetę co wrysuje przyłącze na mapę, uzgodnienia, no i ktoś to fizycznie musi wykopać i położyć rurę. W poniedziałek jadę z tym na "Mokre Łąki". Oni robią wszystko od A do Z. Jest jeszcze pan na Sierakowskiej 8 (obok agencji) który tez załatwia wszystko. W poniedziałek porównam ceny i zdecyduje kto się ma za to wziąć.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.12.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Margaret, a zamierzasz zdążyc z tym przylaczem do czasu rozpoczęcia budowy? Czy na potrzeby budowy chcesz tylko wiercic studnie abisynke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 08.12.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 xxxxxxxxxxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 10.12.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Klememi,Chcę "zainstalować" już wodę z wodociągu, studni nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.12.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 11.12.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Byłabym wdzięczna za jakies opinie o firmie budowlanej pana Jarka Langiewicza.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.12.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Gosia, Langiewicz budował u Jerzysia z Grupy Babickiej. Zbudował też dom na Skrzyneckiego w moim sąsiedztwie. Nie był drogi. Jerzysio go polecał. Justa, No to na pewno warto się skontaktować z P.Boczkiem jeśli ktoś chce budować pod klucz. To bardzo sympatyczny człowiek i z dużą wiedzą więc warto z nim porozmawiać. Ostatnio widziałam wydanie specjalne Muratora o budowie pod klucz. Można dostać w księgarni na Bartyckiej. Pozdrawiam PS Jakie drzwi wstawić między garażem a domem? Jakiej firmy i gdzie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 19.12.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 PS Jakie drzwi wstawić między garażem a domem? Jakiej firmy i gdzie kupić? My będziemy na pewno wstawiać antywłamaniowe, mniej wiecej takie jak wejsciowe, bo z garazu mamy wejscie do wiatrolapu i dalej do salonu. Grunt, zeby mialy dobre zabezpieczenia przed wlamaniem i tez izolowaly termicznie. Sprawdz Hormann lub tradycyjnie Porta. Wesołych Swiat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 19.12.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Drodzy sąsiedzi ze Szkolnej lub bliskich okolic, czy zamieracie drenować swoje działki lub już to zrobiliście? Nasza firma budowlana zasugerowala nam zrobienie drenazu + 3 studnie chlonne ze wzgledu na wysoki poziom wod gruntowych. Czy to koniecze i jaki to mniej wiecej koszt? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts