abb 03.01.2007 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Stormy! Nie musisz pisać pisma tylko jak będziesz miał pozwolenie to trzeba je dostarczyć do Pruszkowa.Marny los nas czeka bez prądu.Pozdowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 03.01.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Klememi,Czy myśleliście już nad kwestią prądu na budowę?Na Szkolnej po naszej stronie jest tylko linia oświetlenia ulicznego.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.01.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Klememi, Czy myśleliście już nad kwestią prądu na budowę? Na Szkolnej po naszej stronie jest tylko linia oświetlenia ulicznego. Pozdr. Margaret,Klememi Wybieram sie do ZEWT, zeby ustalic czy da rade przyspieszyc podlaczenie "grupowe".Jest 4 chetnych Dzisiaj rozmawialismy tez w kwestii kanalizacji, jest szansa na podlaczenie "naszych" 4 dzialek z kanalizacja w Kurowskiego, wstepnie wycena to kwota jaka musielibysmy wydac na szambo( do 6000 PLN/dzialka). Bede mial wyliczenia szczegolowe to sie "podziele" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 03.01.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Klememi, Czy myśleliście już nad kwestią prądu na budowę? Na Szkolnej po naszej stronie jest tylko linia oświetlenia ulicznego. Pozdr. Margaret,Klememi Wybieram sie do ZEWT, zeby ustalic czy da rade przyspieszyc podlaczenie "grupowe".Jest 4 chetnych Dzisiaj rozmawialismy tez w kwestii kanalizacji, jest szansa na podlaczenie "naszych" 4 dzialek z kanalizacja w Kurowskiego, wstepnie wycena to kwota jaka musielibysmy wydac na szambo( do 6000 PLN/dzialka). Bede mial wyliczenia szczegolowe to sie "podziele" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 04.01.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Thomasso, W takim razie czekamy na info My juz mamy do odebrania pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 04.01.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dawno mnie nie bylo.. Witam wszystkich nowych sasiadow. U nas powoli do przodu. Mamy tynki-maszynowe (gipsowe) - sa wstretne i bedziemy prawie wszedzie klasc gladz . Nie wierzcie, jak ktos Wam mowi, ze tynki maszynowe gipsowe nadaja sie do malowania, bo sie nie nadaja. Z plusow to lada chwila (mam nadzieje) bedziemy miec gaz, na razie nie chce zapeszac, ale wspolpraca w tym zakresie z panem Bojanowskim przebiegla bardzo sprawnie. Czekamy tylko na pozwolenie na budowe wew instalacji gazowej ze starostwa. JJ, co do serwisow, to moim zdaniem nie ma wielkiego znaczenia czy jest blisko czy nie, tylko od dyspozycyjnosc serwisanta. Obecnie mamy piec Buderusa, ktory serwisuje pan polecony przez TWM Termo z Batyckiej (polecam!), ktory na moje telefony reaguje bardzo szybko. W nowym domu bedzie kondesat Viesmana, bo podobno sa bardzo dobre Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 05.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Margaret, gratulacje Jak bedziesz odbierac pozwolenie, kup od razu dziennik budowy- zaoszczedzisz potem troche czasu.Koszt to ok 15PLN i wypelnia Ci mile Panie od razu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Klememi, Czy myśleliście już nad kwestią prądu na budowę? Na Szkolnej po naszej stronie jest tylko linia oświetlenia ulicznego. Pozdr. Margaret,Klememi Wybieram sie do ZEWT, zeby ustalic czy da rade przyspieszyc podlaczenie "grupowe".Jest 4 chetnych Dzisiaj rozmawialismy tez w kwestii kanalizacji, jest szansa na podlaczenie "naszych" 4 dzialek z kanalizacja w Kurowskiego, wstepnie wycena to kwota jaka musielibysmy wydac na szambo( do 6000 PLN/dzialka). Bede mial wyliczenia szczegolowe to sie "podziele" Wlasnie dzis dzwonilam do ZEWT i podobno jesli sama zaplace za projekt (ok 3 tys) to prad bede miala za 3-4 mce, co szczerze mowiac i tak mnie srednio urzadza. Oczywiscie jestem za przyspieszeniem wszelkimi sposobami. Podobnie z kanalizacja. Thomasso, dzieki. Poslalam na priva moj numer kom, w razie pytan mozesz dzwonic. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam sąsiadów! Thomasso, dzięki za info o dzienniku budowy. Własnie się zastanawiałam jak tą kwestię rozwiązać Co do prądu - przyłącze prądu budowlanego można zrobić bardzo szybko - 1-2 tyg. Koszt (liczone dla odległości ok 35m os słupa) to ok 2000. Mam wrażenie, że w każdym urzędzie chcą "oskubać" budującego z ostatniej złotówki... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.01.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Mam pytanie odnośnie przyłącza wodociągowego - wciąż mam wątpliwości, więc może ktoś mnie poratuje informacjami z własnego doświadczenia Byłam w GPWiK i przyłącze robią bardzo szybko - ok. 2 tyg od zgłoszenia. Pani wyceniła tę usługę (całościowo, łacznie z odbiorem) na 3000 zł dla mojej działki. A wyszło raptem poniżej 10 m długości. Zadzwoniłam też do firmy na Sierakowskiej - pan też robi takie przyłącza (i tez od A do Z) - co do kosztów to zaczął wyliczać sporo rzeczy do załatwienia - ale jak policzyłam z grubsza wyszło mi trochę ponad 2000zł. Pan dodał, że potrzebne jest uzgodnienie ZUT, a w wodociągach mówią, że nie. No i mam mały mętlik w głowie. No i stąd pytanie - czy komuś podłączała wodę firma prywatna (nie GPWiK) i jak to wygląda? Jest to bardziej konkurencyjne niż gminne wodociągi? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.01.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam sąsiadów! Potrzebuje pomocy, pilnie szukam glazurnika który dokończył by robotę po moim glazurniku, który się ulotnił i od początku grudnia nie daje znaku życia... Jest do położenia trochę glazury na ścianach i podłoga w nie dużej łazience, jak również zafugowanie wiatrołapu i spiżarni...do tego zamontowanie drzwi do kabiny prysznicowej – sztuk 2...Nie ma tam więcej niż z 3 do 4 dni roboty.... Jeśli macie kogoś to proszę o kontakt na priv.... Aha, robota jest w Borzęcinie... Dzięki. p.s. jeśli się sprawdzi, to na wiosnę mamy jeszcze do zrobienia duży taras i wejście do domu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Szukam ekipy do dachu (wykonanie więźby + dachówka). Czy ktoś ma namiar na Witka Gronia?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.01.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Szukam ekipy do dachu (wykonanie więźby + dachówka). Czy ktoś ma namiar na pana Witka Gronia?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 05.01.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Szukam ekipy do dachu (wykonanie więźby + dachówka). Czy ktoś ma namiar na pana Witka Gronia? Pozdrawiam, Prosze bardzo. 607 242 688 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 05.01.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Małgosia,Dostałam pismo z Gminy, że w przyszłym roku będą robić wodociąg w naszej ulicy. Koszt podłączenia 2000 zł od działki (określony na sztywno). Mam tylko zgłosić się do maja do Mokrych Łąk i podpisać umowę. Byłam w Gminie aby zapytać o miejsce przyłączenia i stwierdzili, że przyłączą mnie tam gdzie będę chciała. Brzmiało to raczej bezproblemowo. O ile wiem wodociągi są już uzgodnione w ZUDzie bo przy okazji inwentaryzacji gazu na mapie, którą dostaliśmy był zaznaczony i wodociąg i przyłącza. Ponieważ nikt ze mną nie uzgadniał przyłącza więc zadzwoniłam do gminy i zapytałam o to. Odpowiedź była j.w. - przyłącze się przesunie i nie ma sprawy.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 06.01.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 jj, Nie wiem czy dobrze rozumiem. Na Szkolnej jest wodociąg. Ja też byłam w Mokrych Łąkach (dokładnie u pani Danuty Gutowskiej) i powiedzieli ok 3000zł za przyłącze (ponieważ domu jeszcze nie ma to rura będzie się kończyć na razie na działce). Czy może planują "zmasowaną" akcję podłączenia nowych działek? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 06.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Małgosia, W Izabelinie na części ulic oddalonej od 3-go Maja nie ma wodociągu i kanalizacji. W tym roku planują masowo kłaść wodociągi na 14 ulicach w Izabelinie C, oraz na Sosnowej i Kampinoskiej w Hornówku. Wodociągi są już uzgodnione w ZUDzie (przynajmniej na mojej mapie to widać), podobnie przyłącza do działek. Koszt od jednej posesji to 2000 zł. A do twojej działki nie ma zaznaczonego na mapie przyłącza wodociągowego? Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 07.01.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 hejposzukuję fachmana do obudowania kominka, czy moglibyście kogoś polecić?Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje 11.01.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam, Ja jeszcze w sprawie wysokosci wody na dzialce - u nas (rog Kurowskiego i Pietkiewicza) jest na 80 cm!!! Dramat. Chcielismy w ogrodzie wykopac basen, ale w takiej sytuacji to chyba mozemy zapomniec... Basen sam sie bedzie robil na powierzni.Geolog wspominal, ze byc moze w czasie budowy trzeba bedzie robic iglofiltry (czy jak to sie tam nazywa), a jeden z architektow, z ktorymi rozmawiamy wspomnial, ze dom trzeba bedzie wybudowac nie na klasycznych fundamentach, tylko na plycie, co jest duzo drozsze. Czy ktos budowal na plycie albo stosowal iglofiltry? A z innych tematow to jak dobrze pojdzie w przyszlym tygodniu wybierzemy architekta i ruszamy z kopyta! Pozdrawiam, Maje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 12.01.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Poszukuje dobrego inspektora nadzoru. Mozecie polecic kogos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts