PolaWa 12.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam, Wlasnie koncze remont domu w Hornowku i w zwiazku z czym mam do sprzedania od reki. 1/. Sprzedam TANIO wyjete okna PCV , stan b.dobry. Rozpiske okien wysylam na prosbe. Jest ich okolo 10 razem ,w tym 2 potrojne balkonowe. 2/. Sprzedam TANIO umywalke okragla CERESIT z blatem z MARMURU. Wymiary podaje na zyczenie, moge tez przeslac zdjecie. 3/. Sprzedam BRAME GARAZOWA z automatem i dwoma pilotami w kolorze bialym. 4/. Sprzedam DRZWI WEWNETRZNE I WEJSCIOWE - BIALE. Kontakt [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Poszukuje dobrego inspektora nadzoru. Mozecie polecic kogos? Thomasso, w poniedziałek-wtorek będę uzgadniać szczegóły z moim inspektorem. Jest z polecenia kolegi, ktory własnie kończy budowe i ktory ma ojca budowlanca wiec wybor inspektora chyba byl przemyslany. Spytam go czy wzialby dwie sasiednie budowy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam sąsiadów, My się chyba zdecydujemy na nadzór autorski. Nasz architekt jest z Żoliborza i będzie przyjeżdżał oglądać newralgiczne etapy budowy. Zażyczył sobie ok 400zł/wizytę. A ile Wy przewidujecie zapłacić? Byłam odebrać pozwolenie na budowę. Weszłam po odbiór 15.35 i nie mogli mi uprawomocnić decyzji, bo Pani naczelnik już nie było.... Żenada Urząd czynny do 16. Więc jak Wy będziecie jechać zróbcie to wcześniej, żebyście nie jechali dwa razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.01.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Klememi,A z prądem coś się ruszyło we właściwym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Klememi, A z prądem coś się ruszyło we właściwym kierunku? Na razie odebralam umowe. W poniedzialek bede dzwonic zeby dzialac dalej. Nasz architekt tez przyjedzie kilka razy na wizje lokalna, dodalismy taki zapis w umowie o projekt. ale inspektora nadzoru i tak zatrudniamy bo sie na budowaniu nie znamy kompletnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 14.01.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Budowanie jest proste jak drut. Gdyby było inaczej to murarze musieli by kończyć studia. Wystarczy zrobić przemyślany projekt i trzymać się go w trakcie budowy. A jeżeli w projekcie indywidualnym jest błąd to architekt i tak ma obowiązek przyjechać na budowę aby go naprawić. Moim zdaniem najważniejsza jest ekipa. Żaden architekt ani inspektor nie pomogą jeśli ekipa to partacze. Jeśli majster buduje w ciągu sezonu kilka domów i jest w branży od lat to niewiele jest go w stanie zaskoczyć. W kwestii architekta. Większość czasu spędzają przy biurku. Nie mają doświadczenia na budowie. Ich pomysły są często bardzo kosztowne ponieważ nie mają zielonego pojęcia o budżetowaniu budowy i żadnej motywacji aby trzymać koszty w ryzach. Zdecydowanie lepszy jest dobry kierownik budowy.No i nic nie robi budowie tak dobrze jak osobisty nadzór inwestora.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 15.01.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 jj, Masz rację - nic nie robi tak dobrze, jak wizyty inwestora. Pańskie oko konia tuczy Aha, my zamierzamy robić zdjęcia postępującej budowie podczas kazdej wizyty. Taki materiał dowodowy Niemniej mój architekt sam buduje swoje domy (i sprzedaje np. w stanie surowym) więc jest tez praktykiem - nie boję się więc o jakieś dziwne rozwiązania:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 16.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Male pytanie do forumowiczow: Czy to prawda ze na planie zagospodarownia dzialki, ktory oddaje sie do naszej gminy celem uzyskania pozwolenia na budowe nie musza byc wrysowane przylacza? Tzn chodzi tylko o zaznaczenie gdzie bedzie dom, wjazd i droga do garazu? Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 16.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Male pytanie do forumowiczow: Czy to prawda ze na planie zagospodarownia dzialki, ktory oddaje sie do naszej gminy celem uzyskania pozwolenia na budowe nie musza byc wrysowane przylacza? Tzn chodzi tylko o zaznaczenie gdzie bedzie dom, wjazd i droga do garazu? Z gory dziekuje za odpowiedz. Prawda. Przynajmniej ja nie mialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 16.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Prawda. Przynajmniej ja nie mialam. Dzieki. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 16.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Poszukuje dobrego inspektora nadzoru. Mozecie polecic kogos? Thomasso, moj inspektor dysponuje jeszcze czasem i moglby wziac tez nadzor nad Twoja budowa. Bierze 150zl za wizyte i proponuje ok 2 wizyt tygodniowo (mniej wiecej taka jest srednia jesli policzymy ilosc wizyt przez caly czas trwania budowy). Jesli jestes zainteresowany, skontaktuje Cie z nim. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stormy 16.01.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A u nas dzisiaj na działce był leśniczy i strasznie dużo drzew przeznaczył do wycięcia, znacznie więcej niż przewidywałem. Ale twierdzi, że to konieczne ponieważ drzewa są słabe (wysokie, cienkie i z małymi koronami) a do tego ponieważ są posadzone na gruntach porolnych to są zaatakowane przez hubę korzeniową. I jedyna szansa to jest mocne przerzedzenie. Wtedy drzewa nie będą konkurowały o dostęp do światła (i rosły tylko w górę jak teraz) ale powinny się wzmocnić i rozbudować korony. Straszył jeszcze, że jak po drugiej stronie Federowicza nikt się za przecinki nie weźmie to za 20 lat nie będzie tam wcale lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 17.01.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sasiadki ze Szkolnej Co do kanalizacji- lokalna firma sie nie podejmie Okazuje sie ze jest za gleboko ok 3 m, nie maja odpowiedniego sprzetu. Ale obiecali znalezc firme ktora to zrobi. Czekam na info od nich Co do podlaczenia wody- bez problemu, trzeba zglosic min tydzien przed rozpoczeciem budowy. Przyjada i zrobia ( oczywiscie wczesniej umowa ) Teraz nie zalecaja robic przyalacza- zima moze nas zaskoczyc pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 17.01.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Jeszcze jedna sprawa- czy macie juz wybrana dachowke i ekipe? Mam komplet - materialy na dach i ekipe, widzialem ich prace- super.Moze daloby sie zbic ceny przykilku dachach, jakbyscie byly chetne dajcie znac. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.01.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Jeszcze jedna sprawa- czy macie juz wybrana dachowke i ekipe? Mam komplet - materialy na dach i ekipe, widzialem ich prace- super. Moze daloby sie zbic ceny przykilku dachach, jakbyscie byly chetne dajcie znac. pzdr Mnie możesz już nie brać pod uwagę, bo bede miec płaski dach. I dzieki za info o kanalizacji. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 17.01.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Thomasso, Dzięki za niusy A jaka to firma podłącza wodę? I za ile? Proszę o namiar na priv. Ja robiłam wywiad w GPWiK i też jest szybko ale za 3 tyś. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 17.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Thomasso, Ja właśnie rozmawiam z ekipami od dachu, więc mnie też możesz nie liczyć. A co do materiału na dach - jeszcze się zastanawiam. Prawdopodobnie Braas, bo ceramiczna przy naszym dachu nas zrujnuje Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.01.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Do budujacych na Szkolnej !! Podeslijcie mi jak najszybciej numery umow z ZEWT (na priva) , chce miec " komplet" dla dzialu inwestycji I KONIECZNIE dostarczcie pozwolenie na budowe do ZEWT, kancelaria- pokoj 102- bez tego nie mozna ruszyc !!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 18.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Thomasso, Wysłałam dane na priv. dzięki Mam pytanie: do ZEWT (tak jak napisałeś) trzeba dostarczyć pozwolenie z dokumentacją? Dokumentacja oryginał czy kopia? I zwrócą to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 18.01.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Do ZEWT- kopia, ale na wszelki wypadek do wgladu oryginal- przy skladaniu pisma pzdrTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts