peilin 09.12.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Witajcie, U mnie sezon budowlany zakonczony. Mamy stan surowy otwarty. Jak chcecie zobaczyc to zamiesciłam link do zdjec (na razie tylko 3) w galerii. Teraz mamy przerwe do wiosny i myslimy o wakacjach zanim zacznie sie znowu budowa (potem nie bedzie srodkow ). Wiosna zaczynam klasc klinkier i dachowke, a co dalej zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 09.12.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Iwona, Obejrzałam zdjęcia. Prosta bryła, prosty dach, duże przeszklenia - ciekawa jestem efektu końcowego. Porównując domy Karorki, Kasi Zając i twój widzę pewne podobieństwo. Czy dom będzie nowoczesny? Bryła i dach wydają się ekonomiczne. Czyli kawał roboty masz już za sobą . Przez zimę sobie okrzepnie. Mój dom jest (będzie) w zupełnie innym charakterze. Duży parter, mniejsze poddasze użytkowe (kompromis pomiędzy chęcią posiadania domu parterowego a możliwą powierzchnią zabudowy). Przeszklenia chyba mniejsze, chociaż w salonie też jest ich sporo. Duży czterospadowy dach. Powierzchnia domu - nie za duża. Lubię ten mój domek. . Tylko tę budowę chciałabym mieć już z głowy. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 10.12.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Tez jestem ciekawa efektu koncowego Tak dom bedzie nowoczesny z zewnatrz, a wewnatrz planujemy polaczenie nowoczesnosci z Orientem, to tak w zwiazku z zamilowaniem do pewnych odleglych czesci swiata . Co do ekonomicznosci, to tylko pozornie tak wyglada, a jak przyjdzie co do czego to na widok kosztorysu mozna pasc . Elewacja pewnie duzo zmieni, bo jest z 3 rodzajow klinkieru- na papierze wyglada super. Chetnie zobaczylabym Twoj projekt, bardzo lubie domy parterowe, ale działke wtedy trzeba miec pewnie z 2.500m2. I mam pytanie, gdzie sie bedziecie budowac, w Izabelinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 10.12.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Będziemy się budować na Skrzyneckiego (równoległa do Sierakowskiej). Działka ładna i jak na Izabelin kupiona niedrogo. Długo szukaliśmy w Hornówku, później znaleźliśmy coś na Tetmajera w Izabelinie. No ale przy tej działce decyzja zapadła w ciągu jednego dnia. Ciekawostka - przed wojną to miejsce nazywało się Kolonia Renów. Domek będzie bardzo tradycyjny - wnętrze w stylu rustykalnym - dużo drewna, naturalnych materiałów i starych klimatów. Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.12.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 JJ my konczymy projekt. W poniedzialek spotykamy sie na ostateczne poprawki i bedziemy sie starac o pozwolenia Jak tylko bede miala nasze wizualizacje, to od razu wrzuce na strone i podam linka to sobie obejrzysz. Pozdrawiam wszytskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 13.12.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 JJ,Jak Ci sie udalo kupic ladna dzialke i niedroga w Izabelinie??? Jak bede miala chwile wolnego czasu (pewnie w niedziele) to sobie zobacze Skrzyneckiego, wiem gdzie jest Sierakowska to trafie. Monis,Super, ze juz konczycie. Owocnego szukania ekip, to wcale nie jest latwe.PozdrawiamIwonaJezeli bedziecie w okolicy i macie ochote zobaczyc moj stan surowy to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.12.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Moniś mogę polecić moją ekipę z Wielkopolski, postawili 2 domy w Lipkowie, a w Wwie i okolicach pracują od paru ładnych lat.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 13.12.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Iwona,Działka miała nie do końca uregulowaną sytuację prawną - postępowanie spadkowe + podział na dwie mniejsze. No i kwestia szybkiej decyzji.Chętnie obejrzę stan surowy. Skontaktuję się gdy będziemy planować wyjazd do Izabelina.Jerzysio,czy ja też mogę poprosić o namiar na priva jeśli jesteś zadowolony z ekipy (jakbyś mógł przybliżyć ich wymagania cenowe to będę wdzięczna).Pozdrawiam,jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.12.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Proszę bardzo : Jarek Langiewicz 605 600 782. Co do cen, do najtańszych nie należą, ale nie są też bardzo drodzy.Mój sąsiad miał tańszą ekipę o 3 tys. a w rezultacie dołożył kilka tys. do poprawek.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 14.12.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Dzięki Jerzysio, Porównam do ofert, które zebraliśmy do tej pory. Te 3 tys. to kropla w morzu w stosunku do tego co na razie nam zaproponowano. Wydaje mi się, że na hasło Izabelin uruchamia się jakiś dodatkowy narzut A tu przecież tak się przyjemnie buduje - grunt nieskomplikowany - same piachy, chałupka też nie o jakiś wybujałych kształtach. Chociaż jak słucham uzasadnień cenowych to mam wrażenie, że stopień skomplikowania mojego domu rośnie w czasie. Pozdrawiam, jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 14.12.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 W albumie zamiescilam wiecej zdjec zapraszam do ogladania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 14.12.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 jj, kupilas dzialke z nieuregulowana sytuacja prawna Jak to mozliwe Tak, czy inaczej nie moge sie doczekac niedzieli i jade ogladac. Ja tez chcialam w Izabelinie, ale niestety nie bylo mnie na to stac. A Hornowek jest wlasciwie podobny, a moja dzialka jest super polozona . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 14.12.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Iwona,Sytuacja w momencie kupna była jak najbardziej uregulowana. W momencie decyzji - nie. Po prostu musiałam poczekać parę miesięcy na sfinalizowanie transakcji i załatwienie wszystkich formalności.Wiem gdzie jest twoja działka. Rok temu znałam na pamięć wszystkie działki wystawione na sprzedaż w Hornówku. Pamiętam tylko, że właściciel chciał sprzedać drugą od drogi, a twoja jest zdaje się zaraz przy drodze. Widocznie zmienił zdanie.Pozdrawiam,jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 14.12.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 jj, Juz rozumiem o co chodzi z sytuacja Twojej dzialki, w takim razie odwazna jestes . W zeszlym roku byla do sprzedania dzialka za nami, bo nasza jest juz nasza od 2002 . Te druga tez mu sie udalo sprzedac, chyba latem zeszlego roku. Poczatkowo te obie dzialki byly jedna, ale nas nie bylo stac na 2100m2 i wlasciciel zdecydowal sie na podzial. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.12.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Jerzysiu wielkie dzieki za namiary na ekipe. Jesli mam byc szczera to spedza mi to sen z powiek. Wlasnie czekamy na ostateczna wersje i konstrukcje i zaczniemy...........ech "szukac" Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.12.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Iwona jesli bedziecie w ten weekend u siebie, to chetnie podjedziemy poogladac Wasza budowe. Nawet nie wiesz jaki to dla nas przyjemny widok. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 15.12.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Jeszcze nie wiem czy dam rade w ten weekend. Dam znac.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.12.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 W takim razie bede czekac pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.12.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Moniś,Nie martw się ekipą - w okolicy dużo się buduje i jest sporo ekip przyzwoicie podchodzących do sprawy. Pozostaje tylko kwestia zebrania jak największej ilości ofert i porównania doświadczenia i ceny. No bo jeden woli budować z Ytonga a inny z ceramiki. Ten pierwszy da Ci lepszą cenę na Ytong a drugi np. na porotherm. No i kwestia tego czy chcesz żeby Ci kupowali materiały czy sama się tym zajmiesz. Z tego co się zorientowałam nadal dominuje ten drugi sposób budowania. Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.12.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 JJ a Wy juz macie wybrana ekipe????? No i kiedy chcecie zaczac???? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts