Maje 31.01.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dzieki, Moja dzialka tez ma 1420 m, ale jest golutka (nie liczac dwoch drzew w rogu) Pewnie bedzie podobnie. Dzis dostalismy prad - jestemy coraz blizej!!! Jeszcze gaz i wszystkie media z glowy! Pozdr, Maje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 01.02.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Thomasso, Czy coś wiadomo w sprawie prądu? Czy ktoś z rozpoczynających budowę na wiosnę rozbił rozeznanie w materiałach budowlanych? Ceny porażają - a właściwie podwyżki... Normalnie jak za PRL, nie wiesz kiedy co za ile kupisz Zamówiłam wczoraj w hurtowni część materiałów na stan zero. W stosunku do cen z dzisiaj zaoszczędziłam jakieś 1000zł (czyli ok 10%). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 01.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Margaret, czekam na info z ZEWT.A jak nic nie otrzymam - to w przyszlym tygodniu sie wybiore Z materialami- fakt, moze byc problem cen- ida tylko w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 02.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Pewnie nikt jeszcze o tym nie myśli ale jak u Was w Hornówku z internetem.TP mi odpowiedziała,że nie ma takich możliwości.Może poradzicie co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stormy 02.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Pewnie nikt jeszcze o tym nie myśli ale jak u Was w Hornówku z internetem.TP mi odpowiedziała,że nie ma takich możliwości.Może poradzicie co zrobić. Witam ! Możliwości są co najmniej 3: 1. Internet w technologiach GSM - EDGE / UMTS. Zasięg UMTS się szybko rozwija, ceny spadają Przykładowo dla iPLUSa: zasięg UMTS kończy się na Laskach (czyli już blisko) EDGE w Hornówku już jest. Ceny od 60PLN / mies 2. Sferia czyli technologia CDMA. Izabelin jest w zasięgu Sferii, trudno powiedzieć jak w lesie w Hornówku. Najprościej poprosić jakiegoś znajomego z telefonem w sferii, żeby przyjechał i zabrał ze sobą terminal i sprawdzić. Albo umówić się na sprawdzenie z handlowcem. Niestety ma to kilka wad: - transfer tylko 115 kbit/s (ale przynajmniej symetryczne) - brak możliwości korzystania z telefonu w trakcie korzystania z internetu - strasznie skomplikowany system rozliczeń - chyba, że do tej pory już coś zmienili. 3. Ktoś stawia na działce maszcik (niewielki, byle by wystawał ponad las), kupuje radiówkę (najbliższe punkty dostępowe są na wieżowcach ITME na Wólczyńskiej, więc no problem), stawia jakiś prosty router i zostaje mini providerem dla kilku najbliższych sąsiadów. To tak na szybko tyle mi przyszło do głowy. Ale najpierw i tak musi być prąd Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 02.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Nie bardzo się znam ale chyba to nie wypali.Internety oferowany przez plusa czy erę mają za małe limity jak dla naszej rodzinki.Jeśli chodzi o radiówki to też już tego próbowaliśmy i do kitu.Ciągle były problemy więcej wydawałam na telefon do techników niż na abonament.Las też będzie dużym problemem najlepszy byłby internet na łączach stacjonarnych(neoatrada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 03.02.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam wszystkich Właśnie rozpoczęłam gromadzenie "papierków" niezbędnych do pozwolenia na budowę wymarzonego domku w Hornówku przy XV poprzecznej . Otrzymałam już warunki z elektrowni i gazowni, teraz czekam na mapę,a przed nami trudna decyzja, wybór projektu. Mamy wybrane dwa projekty mi in Tamaryszki 2, które są wybudowane przy Bajkowej. Chętnie obejrzelibyśmy ten domek w środku więc właściciela ewentualnie prosimy o kontakt.z góry dziękuje Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 03.02.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Klememi - mozesz mi tez przeslac namiary na geodete? Teraz tylko trzeba znalezc ekipe do budowania... Ponoc nie jest z tym latwo. A moze ktos moze kogos polecic? Pozdrawiam, Maje Maje, namiary na geodete i firme budowlana poszly na priva. Pozdrawiam, Witam, czy mogę prosić również o namiary na ekipę budowlaną i krótkie info o ich wykonaniu. dzięki A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.02.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Aaf witaj!Budujemy sie tuz obok tzn na Łącznej pomiędzy XII i XV Poprzeczna.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 04.02.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Aaf witaj! Budujemy sie tuz obok tzn na Łącznej pomiędzy XII i XV Poprzeczna. Pozdrawiam Iwona Witaj Peilin Nie wiesz jak z kanalizacją na tych ulicach, czy w tym roku będą coś robić? Z tego co mi powiedzieli to plany przygotowują, a czas na wykonanie to trzy lata. My planujemy rozpocząć budowę na wiosnę przyszłego roku albo jak się uda z planami to na jesieni tego roku. Na razie poszukuje ekipy i kierownika budowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PABER 05.02.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Hej, Czy przypadkiem nie potrzebuje ktos studzienki wodnej? Chetnie odsprzedam swoja - wodociagi przy budowie przylacza zakonczyly moja czesc studzienka wlasnie. Teraz, po zakonczeniu budowy licznik ktory w niej by umieszczony przenioslem do domu a dziure po studzience zsypalem... Wiec cala studzienka juz mi nie jest potrzebna. Nowa kosztuje cos kolo 1500 PLN. Swoja chetnie odstapie za 700 - jest jak nowa tyle tylko ze nieco ziemia przybrudzona... pozdrawiam sasiadow, Pawel 607 053 900 ps. mieszkam w Hornówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 06.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witajcie, po sąsiedzku (bo z Ożarowa Mazowieckiego) mamy prośbę : ma ktoś może namiary na dobrych fachowców od wykonania stropu między piętrem a poddaszem oraz ścian g-k na pietrze? kogos sprawdzonego i solidnego ? z góry dzięki - w zamian mogę polecić wykonawcę stanu surowego - nie jest tani ale bezproblemowy i solidny qki&pati tak btw: ktoś miał do czynienia z firmą extra-dachy z Koczarg? co prawdą już mi kładą dach więc na opinie przy wyborze za późno, ale ktoś może korzystał z ich usług i napisze dwa zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 07.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Instalacje wod-kan w tym ogrzewanie podlogowe robila u mnie firma z Bartyckiej TWM Termo (maja strone www). Jeszcze nie skonczyli, ale jak na razie wspolpraca uklada sie super.Aaf, co do kanalizacji to mnie poinformowali, ze bedzie do 2010, ale oczywiscie to plany, nikt tego nie zagwarantuje.Paber, dlaczego przenosiles licznik do domu? U mnie (w Truskawiu) zamontowali licznik w studzience (dom stal i byl zamieszkany) i powiedzieli, ze tak ma zostac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.02.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam mam pytanie - jak dlugo czekaliscie na pozwolenie na budowe? Czy jest to faktycznie az 65 dni? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.02.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Klemeni, (my po sasiedku ze Szkolnej), czekalismy 3 tyg. i to w czasie urlopowym, w lipcu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Klemeni, (my po sasiedku ze Szkolnej), czekalismy 3 tyg. i to w czasie urlopowym, w lipcu.. To super! Mam nadzieje, ze w moim wypadku bedzie rownie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 12.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witajcie po sąsiedzku z grupy babickiej szukam fajnego przedszkola dla 4-latki od września, w okolicach babic, latchorzewa, blizne w kier na Żoliborz. mamy i tatusiowie przedszkolaków Podeslijcie mi namiary na priva. dzieki, Jeś\li chodzi o instalacje wodne i co też polecam TTW Termo z Bartyckiej, u mnie juz skończyli, jest cieplutko aż miło. wszystko b.sprawnie i czysciutko, jak cos mi nie pasowało to przerabiali bez dod.opłat. jedna z moich lepszych ekip! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 12.02.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ankalenka z forum Stare Babice chwalila kiedys sloneczny domek w Lipkowie. W Izabelinie duza popularnoscia cieszy sie przedszkole Montessori na Szkolnej, ale jest potwornie drogie i podobno nie tak dobre jak jeszcze rok temu, wlasnie ze wzdledu na zbyt duza ilosc dzieci. Na Starym Bemowie jest Zielona Ciuchcia, ale tam rektrutacje podobno zakonczono w grudniu . Jest jeszcze podobno niezle przedszkole na Arkuszowej (obok Delikatesow 24h i na wysokosci gory smieci) i na Mlocinach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 12.02.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam, poszukuję architekta do wykonania adaptacji projektu i zagospodarowania z naszego regionu . Czy możecie kogoś polecić?dzięki A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 13.02.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam, poszukuję architekta do wykonania adaptacji projektu i zagospodarowania z naszego regionu . Czy możecie kogoś polecić? dzięki A. A dlaczego koniecznie z naszego regionu? Jesli dasz projektantowi wypis i wyrys z planu zagospodrowania + badania geologiczne i mape, to zrobi to kazdy z uprawnieniami. Moj architekt zrobil tylko projekt domu, a zagosp dzialki robila mi pani z Akami na Bartyckiej 26 paw.58 (przedstawiecielstwo m.in. Archonu). Wiem, ze robia tam tez adaptacje, nie tylko projektow Archonu. tel. 498 72 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts