Margaret 08.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Poszukuję ekipy do tynków cementowo-wapiennych. Pozdr. Thomasso, numer działki wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 09.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Potrzebuje kogos, kto mi oblozy schody drewnem. Kto robi takie rzeczy? Stolarz? Mozecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 09.03.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Potrzebuje kogos, kto mi oblozy schody drewnem. Kto robi takie rzeczy? Stolarz? Mozecie kogos polecic? Albo stolarz, albo raczej firmy, ktore zajmuja sie robieniem schodow drewnianych. Poszukaj w necie, jest sporo takich firm. Ale niestety na razie nie mam nikogo do polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 10.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 KozAnkaktos na forum polecal firme z Lasek- chyba Rittal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 11.03.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam Poszukuję architekta, który wykona adaptację projektu gotowego w miarę tanio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 11.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 agi_78skoro masz projekt gotowy, jak rozumiem z biura projektowego- czemu nie zlecisz tego wlasnie im? Maja architektow , krotzy zajmuja sie adaptacja-poza tym przerabija spore ilosci projektow( adaptacje).Wyjdzie i szybciej i taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 12.03.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 poszukuje sensownego "koparkowego" ze sprzetem z naszych okolic Mozecie sie podzielic namiarami? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.03.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Thomasso, Zaczynasz budowę? Pogoda wiosenna to czas na prace polowe Nasz kierownik budowy stwierdził, że będzie kopał ręcznie!!! Zdziwiliśmy się baaardzo, ale majster powiedział, że robota potrwa ale za to będzie równiutko i nie będzie trzeba poprawiać po koparce Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 12.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Gosia, mam zamiar Sroda lub czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.03.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Czesc Gosia, koparka jest potrzebna na zdiecia humusu..) narazie..) a potem o fundamentach zobaczymy u nas bedzie zadzil pan archeolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Thomasso, Trzymam kciuki za pomyślne rozpoczęcie! Muci, Ja tam nie wiem co planuje mój budowlaniec w kwestii humusu. Mam nadzieję, że będzie dobrze W przyszłym tygodniu GPWiK zaczyna wykopki pod przyłącze wodociągowe. Z tego co wiem, to najpierw u Klememi. Potem u nas. Chciałam napisac, że jestem optymistycznie nastawiona do mających się rozpocząć działań budowlanych, ale nie będę zapeszać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 12.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mam prośbę czy może ktoś wie gdzie można kupić piasek kwarcowy do tynków.Niestety potrzebuję na wczoraj oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 13.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 abbzobacza tu- z jednego z watkow na forumhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90282&sid=0c50065c5500eea3b73bb0ea33c0f599 Piasek pakowany w worki po 50 kg.Cena za 1 worek 9zł. Odbiór wlasny. Tel. 501 511 719. Tomice koło Góry Kalwarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 13.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Czy ktos wie, jaka wydajnosc musi miec hydrofor do automatycznego podlewania ogrodu? Powierzchnia do podlewania ok. 600m2, hydrofor do studni abisynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 13.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Mam prośbę czy może ktoś wie gdzie można kupić piasek kwarcowy do tynków.Niestety potrzebuję na wczoraj oczywiście. Ja kupowalam w Skladzie w Izabelinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 13.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 KozAnka ktos na forum polecal firme z Lasek- chyba Rittal Dzieki, ale w ktorym to miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 13.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 KozAnka dziękuję bardzo za podpowiedź Thomasso kupiłam pod telefonem który podajesz tylko już po 10 zł duże dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stormy 13.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Czy ktos wie, jaka wydajnosc musi miec hydrofor do automatycznego podlewania ogrodu? Powierzchnia do podlewania ok. 600m2, hydrofor do studni abisynki. Chyba powinnaś zacząć od projektu systemu nawadniania. Jak już będziesz wiedziała ile masz linii nawadniających i ile zraszaczy w każdej linii to będzie mogła policzyć jaką potrzebujesz wydajność hydroforu. Tutaj masz o projektowaniu: http://www.iglak.pl/gardena/index.html a tutaj tabelkę z wydajnością poszczególnych zraszaczy http://www.iglak.pl/gardena/obliczman.html#wydajnosc Podane przykłady dotyczą gardeny, ale w innych systemach np. Elgo jest dość podobnie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 13.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 przepraszam -chodzilo mi o Hossa,widzialem ich reklame Warszawa - Laski, Klaudyńska 52tel +48 606 896 743 tel/fax 22 752-20-58 doswiadczen zadnych nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 14.03.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Czy ktos wie, jaka wydajnosc musi miec hydrofor do automatycznego podlewania ogrodu? Powierzchnia do podlewania ok. 600m2, hydrofor do studni abisynki. Chyba powinnaś zacząć od projektu systemu nawadniania. Jak już będziesz wiedziała ile masz linii nawadniających i ile zraszaczy w każdej linii to będzie mogła policzyć jaką potrzebujesz wydajność hydroforu. Tutaj masz o projektowaniu: http://www.iglak.pl/gardena/index.html a tutaj tabelkę z wydajnością poszczególnych zraszaczy http://www.iglak.pl/gardena/obliczman.html#wydajnosc Podane przykłady dotyczą gardeny, ale w innych systemach np. Elgo jest dość podobnie. Pozdrawiam, Pewnie tak jest najprosciej i najbardziej szczegolowo, ale ja potrzebuje te studnie na teraz, do budowy, a ogrod bede projektowac za rok lub poltora. I stad moje pytanie - jakie sa Wasze doswiadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts