Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

Thomasso,

Nie widziałam wykopów, ale chyba woda nie podchodzi. U nas ławy fundamentowe nie sa bardzo głębokie, teren jest trochę wyżej niż u Ciebie. I dodatkowo panowie budowlańcy wykopali dołki odwadniające w obrębie fundamentów - tak aby ściąnąć wodę z obszaru wykopu.

Ale to jest za mało na zrobienie przyłacza wodociągowego...

A jak u Ciebie z poziomem wody?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ktoś prosił o namiar na tynkarza tynków cementowo-wapiennych. U mnie robił pan Zdzisław Polkowski

0694758191

jesteśmy / byliśmy zadowoleni.

A byliśmy zadowoleni dlatego, że robota jest zrobiona dobrze, natomiast umawiał się z nami na ocieplenie poddasza na marzec - kwiecień i nas wystawił, może przyjechać ale dopiero w połowie lipca :cry:

Ale z tego co wiem, to do jesieni ma zajęte terminy, ale można próbować.

pozdrawiam

justa

Nie myslalam, ze ja w tym roku tez bede czekala az opadnie woda. Przyjechali panowie z elektrowni robic przylacze. Wykopali row i niestety ... woda. Ale i tak jestem zaskoczona, ze juz przyjechali, bo 2-letni termin mija dopiero w listopadzie. Czyli nie jest tak zle, ze trzeba czekac az 2 lata. No chyba, ze ... woda.

KozAnka

Chyba nie mam wyjścia, muszę czekać, bo nie mogę znaleźć nikogo :cry:

Dziękuję za pamięć.

A może ktoś ma 2 płyty styropianu 5 cm (wymiar standard 100x50). Muszę komuś oddać, a nie chcę kupować całej paczki, może komuś został, chętnie odkupię.

pozdrawiam

justa

KozAnka

Chyba nie mam wyjścia, muszę czekać, bo nie mogę znaleźć nikogo :cry:

Dziękuję za pamięć.

A może ktoś ma 2 płyty styropianu 5 cm (wymiar standard 100x50). Muszę komuś oddać, a nie chcę kupować całej paczki, może komuś został, chętnie odkupię.

pozdrawiam

justa

justa, u nas zostaly jakies resztki styropianu, ale nie wiem, czy akurat 5 cm. Postaram sie dzisiaj podjechac i sprawdzic. Chetnie sie pozbede.

justa,

znalazlem polecanego przez Zbycha speca od tynkow

Polecam też innego fachowca p. Krzysztofa Matusika, tel. 606812102

Bardzo dobry fachowiec od wszelkich tynków mineralnych wewnętrznych i zewnetrznych nakładanych maszynowo. Robi też wszelkiego rodzaju ozdoby, typu bonie, gzymsy, itp.

pzdr

KozAnka napisała

justa, przykro mi, zostala tylko 8 i 12 frezowana do ocieplania scian.

Mnie też przykro, :x ale trudno :lol:

Dzięki za dobre chęci

thomasso napisał

justa,

znalazlem polecanego przez Zbycha speca od tynkow

Polecam też innego fachowca p. Krzysztofa Matusika, tel. 606812102

Bardzo dobry fachowiec od wszelkich tynków mineralnych wewnętrznych i zewnetrznych nakładanych maszynowo. Robi też wszelkiego rodzaju ozdoby, typu bonie, gzymsy, itp.

Dzięki Thomasso, ale ja tynki już mam, szukam kogoś do położenia płyt KG na poddaszu (wełna będzie położona)

pozdrawiam

justa

ps nadal mam do sprzedania słup drewniany, skrzynkę i warkocz elektr. (ok. 15 m)

Fajnie, przydadzą się wszelkie namiary na fachowców :lol:

Mam pytanie do osób robiących dach w tym roku? Jaki materiał wybraliście i jak jest z jego dostępnością?

My wybraliśmy Braasa, zamówiliśmy na poczatku lutego (czyli ok 3-4 miesięczne wyprzedzenie) i okazuje się, że NIE MA i nie wiadomo czy będzie!! :evil:

I co teraz? Na ceramiczną dachówkę chcyba zbankrutujemy!

Margaret,

u nas bedzie creaton karpiowka- majatek :-? , ale ma to byc NASZ dom wiec postanowilismy zainwestowac.

Zamowilismy dachowke w Dachluxie- na lipiec, chyba nie bedzie probemow( mam nadzieje)

U Ciebie jak widze ekipa dziala ekspresowo, w piatek chca zalewac chudziak- gratulacje :D

U nas w piatek maja zalewac lawy

pzdr