Margaret 05.04.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Thomasso,Cena za dach - fakt - porażająca.........A jaki kolor dachówki planujesz?My zastanawiamy się nad kasztanem-brązem. Pozdrawiam, Życzę wszystkim forumowiczom spokojnych i pogodnych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.04.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 thomasso napisał justa, z tego samego zrodla -od Zbycha . Tomasz Pietras, tel. 698347775 oraz p. Janusz Wrona, tel. 602595828 Obaj wykonują standardowe zabudowy z płyt GK, ale rónież potrafia tworzyć cuda z tego materiału serdeczne dzięki A WSZYSTKIM BUDUJĄCYM W NASZEJ GMINIE (I NIE TYLKO) życzę ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 06.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 u nas czerwona angoba karpiowka z Cretona pozdrawiam wszystkich i WESOLYCH SWIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 07.04.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Wszystkim forumowiczom zycze spokojnych i radosnych Swiat Wielkanocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Izabelin 07.04.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Przyglądam się forum od dłuższego czasu. Jestem mieszkańcem Izabelina i przeszedłem trudy budowy. Wiem że podczas budowy na nieznanym terenie trudno sie poruszać bez informacji. Obserwując forum widzę mnóstwo pytań o geodetów, wykonawców itp. Chciałbym wszystkim forumowiczom zaproponować współpracę. Mam możliwość stworzenia katalogu wykonawców działających na naszym terenie. Spis ma być dla Was stworzony przez Was. Do tego celu mamy do dyspozycji forum Izabelina http://www.forum.izabelin.waw.plIdea jest taka by w kategorii Nasz informator utworzyć fora odpowiadające danej grupie wykonawców. W każdym z tych for można będzie wpisywać jako temat poleconego wykonawcę. Na temat każdego z nich będziemy mogli sie wypowiadać. Wyróżnieni wykonawcy będą "awansowali" poprzez zmianie statusu na ogłoszenie. Przygotowałem kategorię Nasz informator, wypełniłem go forami wraz z opisami. Chciałbym byście dali mi znać czego brakuje, co należy zmienić. Na początek wypełniłem fora kontaktami ze strony http://www.kampinos.com.pl Pozdrawiam serdecznie i korzystając z okazji życzę wesołych świąt.Cezaryps. e-mail w sprawie forum, [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 11.04.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Dzień dobry,Odstąpię drewniany barak, w którym mieszkali moi wykonawcy. Duży, na planie kwadratu (3,5mX3,5m). Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o info na priva.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek_Kr 12.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam, poszukuję murarza, który miałby dwa lub trzy dni wolne pod koniec przyszłego tygodnia. Muszę dobudować trochę ściany (ok. 30 m.kw.) w domu w Izabelinie. Ściana z suporeksu. Czy ktoś z Was zna, kto mógłby wykonać taką pracę. Prosiłbym oi jakieś kontakty Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 13.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Thomasso,Jak postępy w budowaniu? Ja nie byłam tydzień na działce.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 13.04.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Chcialabym Wam napisac w jakim fajnym miejscu sie budujecie/budujemy/mieszkamy. Dzisiaj jak dojezdzalismy do Izabelina tuz za cmentarzem w Laskach staly dwa losie. Jeden po jednej stronie ulicy, drugi po drugiej i bidulki baly sie przejsc jeden do drugiego. W koncu jeden sie odwazyl i wrocily do lasu. Zupelnie niecodzienny widok. Losie? Poznalismy sie z nimi! Kiedy przyjechalismy z Lukaszem pierwszy raz do Hornowka obejrzec dzialke to stal na niej los - stwierdzilismy ze to znak i ja kupilismy a on od tamtej pory nigdy wiecej sie u nas nie pokazal - za to mamy koze, ktora zjada wszystko co rosnie i nie jest 30-letnim drzewem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 13.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Chcialabym Wam napisac w jakim fajnym miejscu sie budujecie/budujemy/mieszkamy. Dzisiaj jak dojezdzalismy do Izabelina tuz za cmentarzem w Laskach staly dwa losie. Jeden po jednej stronie ulicy, drugi po drugiej i bidulki baly sie przejsc jeden do drugiego. W koncu jeden sie odwazyl i wrocily do lasu. Zupelnie niecodzienny widok. Losie? Poznalismy sie z nimi! Kiedy przyjechalismy z Lukaszem pierwszy raz do Hornowka obejrzec dzialke to stal na niej los - stwierdzilismy ze to znak i ja kupilismy a on od tamtej pory nigdy wiecej sie u nas nie pokazal - za to mamy koze, ktora zjada wszystko co rosnie i nie jest 30-letnim drzewem... Bo łosie wypoczywają pod moim domem często za płotem.Przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 14.04.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Thomasso, Byliśmy dziś na działce. Dowieźli nam cegły i w poniedziałek zaczną stawiać ściany. Widzieliśmy, że u Ciebie stoją już ładne ławy fundamentowe! Ale ta woda Coś da się z tym zrobić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 15.04.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 troche padalo i jest "troche" wody, mam nadzieje ze jutro osusza, i maja byc jutro bloczki. Fundamenty mamy troche nizej niz u Ciebie, stad taki poziom wody. Nasza sciana fundamentowa to 1,1 m + 30cm lawa. W piatek oglosoli przetarg na przylacza pradu na Szkolnej, procedura wiec ruszyla - optymistycznie licze na 5 miesiecy. Warunkow przylacza (juz po wprowadzeniu zmian ) jeszcze nie ma , wiec pradu budowlanego jak nie bylo tak nie ma. Bede walczyl dalej Widzialem Wasz porotherm ( z Czech sciagaliscie ?). U mnie tez zamowili, ale niemiecki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Chcialabym Wam napisac w jakim fajnym miejscu sie budujecie/budujemy/mieszkamy. Dzisiaj jak dojezdzalismy do Izabelina tuz za cmentarzem w Laskach staly dwa losie. Jeden po jednej stronie ulicy, drugi po drugiej i bidulki baly sie przejsc jeden do drugiego. W koncu jeden sie odwazyl i wrocily do lasu. Zupelnie niecodzienny widok. Losie? Poznalismy sie z nimi! Kiedy przyjechalismy z Lukaszem pierwszy raz do Hornowka obejrzec dzialke to stal na niej los - stwierdzilismy ze to znak i ja kupilismy a on od tamtej pory nigdy wiecej sie u nas nie pokazal - za to mamy koze, ktora zjada wszystko co rosnie i nie jest 30-letnim drzewem... Bo łosie wypoczywają pod moim domem często za płotem.Przykro mi. U Ciebie za plotem? A gdzie to jest dokladnie? Chcialabym je jeszcze kiedys zobaczyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.04.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dowiedzialam sie ostatnio, ze developer kupil 11 dzialek prze Federowicza w Hornowku. Czy krtos z Was ma jakies informcje dotyczace tego, co zamierzaja nam tam zbudowac? Czy te dzialki sa po stronie cmentarza, czy po przeciwlelej?A co to za developer i kiedy zamierza ruszyc z budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stormy 15.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dowiedzialam sie ostatnio, ze developer kupil 11 dzialek prze Federowicza w Hornowku. Czy krtos z Was ma jakies informcje dotyczace tego, co zamierzaja nam tam zbudowac? Czy te dzialki sa po stronie cmentarza, czy po przeciwlelej? A co to za developer i kiedy zamierza ruszyc z budowa? Po przeciwnej. Po stronie cmentarza jest działka forumowicza Abb i obok moja. Niestety nic więcej na temat tego developera nie wiem. Ale na pewno obowiązują go ograniczenia planu zagospodarowania - te działki podobnie jak moja są jako Me/RL czyli jest ograniczenie zabudowy 20%. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 15.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Dowiedzialam sie ostatnio, ze developer kupil 11 dzialek prze Federowicza w Hornowku. Czy krtos z Was ma jakies informcje dotyczace tego, co zamierzaja nam tam zbudowac? Czy te dzialki sa po stronie cmentarza, czy po przeciwlelej? A co to za developer i kiedy zamierza ruszyc z budowa? Po przeciwnej. Po stronie cmentarza jest działka forumowicza Abb i obok moja. Niestety nic więcej na temat tego developera nie wiem. Ale na pewno obowiązują go ograniczenia planu zagospodarowania - te działki podobnie jak moja są jako Me/RL czyli jest ograniczenie zabudowy 20%. Pozdrawiam, no to fatalenie bo to obok mojej dzialki planujemy sie budowac przy bajkowej... nie pozostaje nic innego jak tylko trzymac kciuki za to by nie wycieli za duzo drzew, nie postawili jakis koszmarkow i nie probowali zmienic planu zagospodarowania np. stawiajac szeregowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 16.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Thomasso,Zamówiłam "normalny" Porotherm w Macierzyszu, a dostałam czeski... W obecnej sytuacji nie powinnam marudzić, bo co to znowu za różnica (polski ma 25cm, a czeski 24cm). Niemniej mam dyskomfort, że hurtownia mnie nie ponformowała o tym fakcie. Mam nadzieję, że się uda Wam wypompowac wodę. No i ostatnio nie padało:)) Nasz fundament faktycznie był płycej. Co do prądu - my mamy termin przyłącza na październik, więc już czas najwyższy, żeby się energetyka brała za robotę! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 16.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Margaret, ciesz się, że macie czeski porotherm, bo podobno czeska ceramika jest lepsza od polskiej i niemieckiej. Wiem to od wujka architekta z kilkudziesiecioletnim stazem i jeszcze z kilku innych zrodel. My zreszta tez bedziemy miec ceramike z Czech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 16.04.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Kupie stepmle budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts