stormy 01.06.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A mozesz mi dac namiary na Twojego studniarza? Bede wdzieczna. Poszło na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 01.06.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Klemeni, nie bedzie problemu s pradem, tylko ze by to nie bylo tego dnia gdzie beda spawac u mnie ramy stalowe..Na czas spawanie,beda potrzebowali calej mocy.. Ale to tylko jeden dzien 4-5 godzin spawanie. tak inacej nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 01.06.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 klememi,na grupie Stare Babice byjljakis kontakt na studniarzyz tego co pamietam to Flisinski 0601717254, Wiecha 604 953 163, Bojanowski 696 292503 A co do pradu- bez obaw:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 02.06.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Zamierzam wiercic studnie abisynke. Pan studniarz twierdzi, ze trzeba az do 30m. Koszt to ok. 8 tys. Pytanie do ludzi z konca Szkolnej/Kurowskiego - czy faktycznie az tak gleboko trzeba wiercic? Na jakies glebokosci u Was byla woda? Dodam, ze studnia ma byc tylko na potrzeby podlewania ogrodu. Witam ! Nie wiem jak na Szkolnej / Kurowskiego ale mi przy Fedorowicza zrobili w zeszłym tygodniu studnię na 12m. Podobno w tej okolicy powyżej 20m jest woda złej jakości (zbyt dużo żelaza i manganu). Za studnię abisynkę płaciłem 900 PLN. Studniarz który mi robił dysponuje wiertnicą spalinową więc brak prądu nie był przeszkodą. Pozdrawiam, Stormy czy mogę prosić namiary na studniarza ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stormy 03.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Stormy czy mogę prosić namiary na studniarza ? pozdrawiam Witam ! Maciej Nobis 22 7131405 Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 04.06.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 klememi, na grupie Stare Babice byjljakis kontakt na studniarzy z tego co pamietam to Flisinski 0601717254, Wiecha 604 953 163, Bojanowski 696 292503 A co do pradu- bez obaw:-) Thomasso, Stormy, dzieki za namiary. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 05.06.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 No, nas dzis po tygodniach walki z rozbiurka i przeniesieniem domku w koncu ekipa pojawila sie na budowie jutro sciagaja humus - mam nadzieje ze sie w koncu zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 10.06.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 odkupię barakowóz lub inny "obiekt" z funkcją socjalną - dla ekipy budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 11.06.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Czy ktoś robił rozeznanie (lub już korzysta) w temacie firmy ochroniarskiej?Dostałam właśnie wycenę na okablowanie z Solid Security i nie wiem, jak to ma się do ofert innych firm. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Pytalam znajmomych, ktorzy juz mieszkaja lub buduja sie w Izabelinie. Solid chwala, inne firmy nie mam pojecia. A tak na marginesie, to w tej kwestii chyba zdecydowanie bardziej liczy sie zaufanie i niezawodnosc niz cena uslugi, a Solid to firma z doswiadczeniem, ktora nie moze sobie pozwolic na wpadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.06.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Thomasso, Muci, Nie zostało Wam kilka sztuk pustaków wentylacyjnych średnica 16 cm? Musze przyznać, że jest z nimi kłopot Kupiłam trochę, ale brakuje mi jeszcze kilku. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.06.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Czesc Margaret,ja mam kilka jescze tych pustakow wentylacjinych,ale jeszce nie wiem ile ich potzrebuje, jest mi cziezko ocenic, ale jesli mi zostanie to nie wencej niz 4-5 szt, na wet mi moze zabraknie. Ja znalazlam w skladzie w St. Babice, ul Warszawskej, jak sie idzie w stronie Zielonek po lewej stronie, tam mieli jeszsze tydzien temu, caly palet.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Muci,Dzięki za informacje. Znalazłam juz te pustaki ale 74 szt i potrzebuje prawdopodobnie jeszcze 4;) Myślę, że nasz obrotny majster gdzieś je znajdzie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 13.06.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja troche z innej beczki:na jakim druku trzeba dostarczyc do gminy oświadczenie kierownika budowy przed ruszeniem z pracami - na druku z gminy czy na standardowym (czyli takim, ktory dostane z frimy bud)? I jak dlugo czeka sie na wydanie dziennika budowy ze starostwa - a moze daja od reki? I jeszcze jedno wazne pytanie - czy z rozpoczeciem prac trzeba czekac 2 tyg na uprawomocnienie czy jesli mamy plan zagosp to mozna od razu (tzn po tygodniu od zgloszenia) startowac? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 13.06.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Klememi, Pierwsza rzecz: odbierasz pozwolenie na budowę (w starostkie w Ożarowie) i od razu kupujesz dziennik budowy. Powinni dac Ci też druczki - m.in oświadczenie o podjęciu obowiązków kier. bud oraz oświadczenie o rozpoczęciu prac. Jeśli Ci tego nie dadzą - to takie formularze są na końcu dziennika budowy. Trzeba je skserować i wypełnić. Wypełnione oświadczenie o rozpoczęciu prac (oryginał) razem z oświadczeniem kier. budowy (oryginał) i kopiami jego uprawnień (2 strony) zawozisz do Nadzoru Budowlanego - mieści się tam, gdzie starostwo powiatu w Ożarowie. Po 7 dniach od dostarczenia w/w dokumentów rozpoczynasz prace. W starostwie jest możliwość wydania od razu prawomocnego pozwolenia na budowę - ale nie wiem, jak to dokładnie wygląda. W Kazdym razie nie jedź tam (czyli do starostwa), tuż przed końcem pracy bo nic nie załatwisz Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 13.06.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Wielkie dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 13.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Margaret, jabedzie wiedzic ze cos mi zostanie gdzie za 2 tygodnie. Jesli mi zostanie, moge ci dac, nie ma problemu. Ale ty mas juz wszystko wymurowane, przynajnej tak wyglada ot mojego stropu. Robisz dodatkowa wentylacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stormy 13.06.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Klememi, W starostwie jest możliwość wydania od razu prawomocnego pozwolenia na budowę - ale nie wiem, jak to dokładnie wygląda. W Kazdym razie nie jedź tam (czyli do starostwa), tuż przed końcem pracy bo nic nie załatwisz Witam ! Wczoraj to ćwiczyłem Przy odbieraniu PNB dopisujesz klauzulę "Zapoznałem się z treścią decyzji i nie będę się od niej odwoływał, data, podpis" i wtedy dostajesz od razu klauzulę ostateczności. Do rozpoczęcia prac składasz zawiadomienie_o_zamiarze_rozpoczecia_budowy.pdf a kierownik wypełnia Ci: oswiadczenie_o_podjeciu_obowiazkow_kierownika_budowy.pdf Do tego jeszcze xero PNB, uprawnień kierownika, oraz zaśw. o przynależności od Izby Inżynierów i po tygodniu możesz rozpocząć budowę. Wyżej wspomnianie druczki znajdziesz tutaj: http://bip.pwz.pl/pl/bip/Urzad_Powiatu/pinb_dokumenty_do_pobrania/ Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 13.06.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 To super wiadomosczta klauzula! A druki juz tez znalazlam na tej stronie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 13.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Muci,Dziś nie rozmawiałam z naszym majstrem, więc nie wiem czy znalazł brakujące pustaki. Ale może tak - więcej wiesz niz my;)Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts