Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Klemeni,

u nas naczynali a potem obtlukiwali, ze by sie zlamalo po cienciu. Tak ze to bylo rowno, tak jesli chodzi o czecjach pionowych. Jesli chodzi o poziomym tylko cieli. Ale mowili ze to mozna robyc tylko s Porothermem dobrej jakosci. Polski musa cziac.. inacej sie to wszystko kruszy. Widze ze wcoraj juz bylo pelno zaopatrzenie (deski, zbrojenie, bloscki)..Az podziwialam, Hds-za hds-em..My narazie impregnuje wiezba, i mamy ocko..;-)) na twojej budowie z wysoka :lol:

Witam grupę Izabelin, a właściwie zdaje się, że głównie Hornówek :lol: Krajanka wita :lol: Mieszkam na XItej, niestety nie całkiem u siebie :cry: A że wreszcie w maju zakupiliśmy działkę, to latamy teraz po urzędach. Już prawie 2 miesiące czekam na mapkę do celów projektowych :evil: Mam nadzieję, że z pozwoleniem na budowę będzie szybciej, niż ustawowe 65 dni :-? Zamierzamy jesienią zacząć.

Grupa ze Szkolnej - nawet nie wiecie, jak wam zazdroszczę! Obserwuję zmiany na Waszych budowach prawie codziennie... Tęsknym okiem patrzę zwłaszcza na dom Muci i thomasso :wink: Bardzo wyraźnie już widać, co to będzie :wink:

Czesc Ania, wytam w grup budojacy.

Jesli pogoda dopisze i wszystko pojdzie s planem to za 3 tygodnia bedzie mozna zobaczyc nas dom w pelny okazalosci, juz s caly dachem. Musze przyznac, ze dopiero teraz widac, jaki bedzie to duzy, potezny dom.Juz nie moge sie doczekac ze by ta ekipa skomczyla i weszla juz nastepna...

Klemeni, doniesienia s dzialki, panowie kopia starannie fundamenty,lawy.W takim tempie moze w sobate sie zabiora za zbrojenie law...;-))

Klememi,

No to wspolczuje. My też mieliśmy mały dyskomfort po kontakcie z TYM panem. Bez konsultacji z nami postawił szkielet ogrodzenia między naszą a swoją działką. Szkielet był (a własciwie jest) zrobiony z pozostałości szklarni.... Do tej pory zastanawiamy się co z tym zrobić.

Mam nadzieję, że chwilowe kłopoty zostaną szybko pokonane:))

Owocnej budowy!

Na 2 tyg wyjezdzamy więc mam prośbę do sąsiadów ze Szkolnej o spojrzenie, czy nasz domek stoi w stanie nie zmienionym;))

Pozdrawiam,

Klememi, no więc my z ostrożności założyliśmy, że na pozwolenie będziemy czekać 2 miesiące i ekipę umawiamy na koniec września. Mam nadzieję, że do końca lipca złożymy papiery. Jak wreszcie dostaniemy tę cholerną mapkę (czekamy od połowy maja!!! :evil: ), to 2-3 dni i będziemy mieli na nią dom naniesiony a potem jeszcze "tylko" wydzielenie z produkcji rolnej (ponoć to trwa tydzień-dwa) i "już" będziemy składać 8) Ufff...

Margaret, a popilnujemy, popilnujemy z przyjemnością :) A z ogrodzeniem, no to cóż... Sąsiad ogrodził swoją działkę, a wy ogródźcie swoją :lol: :wink: Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby stało jedno ogrodzenie wzdłuż drugiego :D

Muci, mówisz 3 tygodnie? Rozumiem, że wtedy dach będzie już z dachówką? To chyba niezłe tempo!

Margaret, popilnuje. Jesli dalej w takim tempie bedziemy impregnowac wizda.. to moze do wtorek sie wyrobimy..;-((Mja nam wiesc dekarzy, a ja ponakombinowalam s dachem i dachowka. Bedziemy mieli karpiowka w lusce, ale wykonczenia na dole jak w koronce..Na dodatek mam urlop do konca miesiaca, tak ze bede miec oko. Oproc tego ze dezd pozmywal was impregnat, nic innego sie nie dzeje. Jesli chodzi o twoje ogrodzenie, wiem ze ten pan spszedal dom i jest nowy wlasciciel, moze z nim sie dogadasz o zmiana ogrodzenia

Klemeni, spolczuje s tym fundamentem...Teraz rozumiem, dla czego oni raz kopia , raz zasypuja.Podiwiam ich roorganizowanie mejsce pracy, stolik, lawecki, lodowecka..super

Ania, moj dom mial byc skonczony w sobote.. ale jak sama widzis, mam opoznienie o tydzien..:-(( Ale dekarz powiedzial ze wejdzie naj poznej 23_go.. A bedzie 2 tygodnia. tak ze mamnadzeje ze wszystko sie ulozy

Margaret, miłego urlopu! I Muci ma rację - ten dom też ma teraz nowego właściciela.

Muci, napisałaś "moj dom miał być skończony w sobotę" :lol: Zabrzmiało to tak, jak byś miala się po weekendzie wprowadzać :lol: Fajnie by było, co? Chyba miałaś na myśli dach? A z urolpem to super - dopilnujesz każdego wbijanego gwoździa na budowie :lol:

A u nas jutro grill :lol: Taki bez okazji :lol: Może pod wieczór zabierzemy towarzystwo na naszą nową działkę?

No i wiadomość prawie "z ostatniej chwili", bo z dzisiejszego popołudnia: wszystko wskazuje na to, że "juz" w poniedziałek, po dwumiesięcznym :evil: oczekiwaniu, będziemy wreszcie mieli słynną mapkę do celów projektowych!

Mapki jeszcze nie ma :evil: :evil: :evil: Mam się dowiadywać po południu :evil: Nawet nie wiecie, jak mnie to wkurza :evil: I już sama nie wiem, czy mam się wściekać na geodetów (obiecali, że pod koniec czerwca (sic!) będzie, a dziś mamy 16 lipca), czy na starostwo... Mój małżonek to już jest taki wściekły, że najchętniej mapki by wziął a geodetom zapłacił połowę, albo wcale...

Ania,

juz nie moge sie doczekac ze by juz sie skonczyl ten pierwszy etap.Juz w startach czekaja nastepne ekipy, a wszystko mi sie przesunelo o 10 dni..;-((

Na dodatek i to pogoda, najpierw lalo a teraz te upaly, nie wyobrarzam sobie jak dzisja robia dalej wiezba. My bylismy w niedziele na dzialce s dobrej intencji troche posiedzic.. ale byl straszny skwar. Zostalo nam troche jeszce dokoncyc impregnacja.. ale bedziemy musieli poczekac troche na spadki temperatur, a i dekarz sei przesunal tez o tydzien..tak ze troche czasu jeszce jest.

MAMY TĘ CHOLERNĄ MAPKĘ!!! :lol: :lol: :lol: Taki byle kawałek papieru i tyle zachodu było :evil: :evil: :evil:

Jutro z rana lecę do architektów :lol: :lol: :lol:

Muci, chyba Cię w niedzielę widziałam, jak wysiadaliście z samochodu :lol: A nawet chyba z dwóch :) Było trochę małych dzieci (co najmniej 2) i wózek - składana parasolka. Mijaliśmy Wasze towarzystwo samochodem. Skwar jest rzeczywiście nieziemski - na szczęście taki upał będzie jeszcze tylko jutro (35 stopni!!!), potem 28 i ciut deszczu a w czwartek "tylko" 25.