Margaret 11.07.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 U nad Porotherm cieli i obtłukiwali. Mur to nie jest jedna cegła i na jego wytrzymałość na wpływ też zaprawa, sposób murowania i pewnie parę innych rzeczy. Klememi,A u Was chyba jeszcze nie murują? Macie już fundamenty?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 11.07.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dopiero kopia, a druga ekipa szykuje zbrojenie. A sprawa porothermu tak przyszla mi do glowy, bo wczoraj podsluchalam rozmowe naszych murarzy, ze beda obtlukiwac bo im sie nie chce ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 11.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Klemeni, u nas naczynali a potem obtlukiwali, ze by sie zlamalo po cienciu. Tak ze to bylo rowno, tak jesli chodzi o czecjach pionowych. Jesli chodzi o poziomym tylko cieli. Ale mowili ze to mozna robyc tylko s Porothermem dobrej jakosci. Polski musa cziac.. inacej sie to wszystko kruszy. Widze ze wcoraj juz bylo pelno zaopatrzenie (deski, zbrojenie, bloscki)..Az podziwialam, Hds-za hds-em..My narazie impregnuje wiezba, i mamy ocko..) na twojej budowie z wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 11.07.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Muci, jak zawsze jestes lepiej zorientowana co sie dzieje mojej budowie niz ja sama. Oddalam auto do serwisu a autobusem mi sie nie chce jezdzic, stad kontaktuje sie z ekipa tylko telefonicznie. Mowia, ze kopia i tyle. A o transporcie nic. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 11.07.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 My mamy jeszce 2 dni malowanko (impregnacji)..) tak ze bede super na bezoanco, jak jestem tam po 5-6 godzin dziennie..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 11.07.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Muci, to super, dzieki. Ja wpadne dopiero w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 11.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam grupę Izabelin, a właściwie zdaje się, że głównie Hornówek Krajanka wita Mieszkam na XItej, niestety nie całkiem u siebie A że wreszcie w maju zakupiliśmy działkę, to latamy teraz po urzędach. Już prawie 2 miesiące czekam na mapkę do celów projektowych Mam nadzieję, że z pozwoleniem na budowę będzie szybciej, niż ustawowe 65 dni Zamierzamy jesienią zacząć. Grupa ze Szkolnej - nawet nie wiecie, jak wam zazdroszczę! Obserwuję zmiany na Waszych budowach prawie codziennie... Tęsknym okiem patrzę zwłaszcza na dom Muci i thomasso Bardzo wyraźnie już widać, co to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.07.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 My czekalismy na pozwolenia sporo ponad miesiac. W starostwie jest nowa pani, ktora zajmuje sie Izabelinem i byc moze stad tak dlugie terminy. Lepiej zalozyc najgorsza wersje a pozniej milo sie rozczarowac. My liczylismy ze pozwolenie bedzie w 3 tygodnie i potem tylko bylo nerwowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.07.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czesc Ania, wytam w grup budojacy. Jesli pogoda dopisze i wszystko pojdzie s planem to za 3 tygodnia bedzie mozna zobaczyc nas dom w pelny okazalosci, juz s caly dachem. Musze przyznac, ze dopiero teraz widac, jaki bedzie to duzy, potezny dom.Juz nie moge sie doczekac ze by ta ekipa skomczyla i weszla juz nastepna... Klemeni, doniesienia s dzialki, panowie kopia starannie fundamenty,lawy.W takim tempie moze w sobate sie zabiora za zbrojenie law...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.07.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Muci, w soboty nie pracuja wiec chyba zaczna w poniedzialek. Dzis znalezli fundamenty po kotlowni (ktore nota bene KTOS mial usunac) i maja opoznienie. Oczywiscie mamy odpowiedni zapis w umowie sprzedazy z tym Kims i podeslemy mu rachunek. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.07.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 no ladnie! znalezli juz ok 17 metrow tych fundamentow... a koszty wydobycia rosna...A myslalam ze najwiekszy problem to pozwolenie na budowe. Dopiero teraz sie zaczyna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.07.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Klememi, No to wspolczuje. My też mieliśmy mały dyskomfort po kontakcie z TYM panem. Bez konsultacji z nami postawił szkielet ogrodzenia między naszą a swoją działką. Szkielet był (a własciwie jest) zrobiony z pozostałości szklarni.... Do tej pory zastanawiamy się co z tym zrobić. Mam nadzieję, że chwilowe kłopoty zostaną szybko pokonane:))Owocnej budowy! Na 2 tyg wyjezdzamy więc mam prośbę do sąsiadów ze Szkolnej o spojrzenie, czy nasz domek stoi w stanie nie zmienionym;)) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 12.07.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Klememi, no więc my z ostrożności założyliśmy, że na pozwolenie będziemy czekać 2 miesiące i ekipę umawiamy na koniec września. Mam nadzieję, że do końca lipca złożymy papiery. Jak wreszcie dostaniemy tę cholerną mapkę (czekamy od połowy maja!!! ), to 2-3 dni i będziemy mieli na nią dom naniesiony a potem jeszcze "tylko" wydzielenie z produkcji rolnej (ponoć to trwa tydzień-dwa) i "już" będziemy składać Ufff... Margaret, a popilnujemy, popilnujemy z przyjemnością A z ogrodzeniem, no to cóż... Sąsiad ogrodził swoją działkę, a wy ogródźcie swoją Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby stało jedno ogrodzenie wzdłuż drugiego Muci, mówisz 3 tygodnie? Rozumiem, że wtedy dach będzie już z dachówką? To chyba niezłe tempo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 12.07.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Margaret, popilnuje. Jesli dalej w takim tempie bedziemy impregnowac wizda.. to moze do wtorek sie wyrobimy..;-((Mja nam wiesc dekarzy, a ja ponakombinowalam s dachem i dachowka. Bedziemy mieli karpiowka w lusce, ale wykonczenia na dole jak w koronce..Na dodatek mam urlop do konca miesiaca, tak ze bede miec oko. Oproc tego ze dezd pozmywal was impregnat, nic innego sie nie dzeje. Jesli chodzi o twoje ogrodzenie, wiem ze ten pan spszedal dom i jest nowy wlasciciel, moze z nim sie dogadasz o zmiana ogrodzenia Klemeni, spolczuje s tym fundamentem...Teraz rozumiem, dla czego oni raz kopia , raz zasypuja.Podiwiam ich roorganizowanie mejsce pracy, stolik, lawecki, lodowecka..super Ania, moj dom mial byc skonczony w sobote.. ale jak sama widzis, mam opoznienie o tydzien..( Ale dekarz powiedzial ze wejdzie naj poznej 23_go.. A bedzie 2 tygodnia. tak ze mamnadzeje ze wszystko sie ulozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 12.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Muci, Dzięki:)) Pewnie jak przyjedziemy za 2 tyg to nie poznamy okolicy! Życzę wszystkim udanego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 13.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Margaret, moi murarze spia na budowie w przyczepie kempingowej, wiec tez maja oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 13.07.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Margaret, miłego urlopu! I Muci ma rację - ten dom też ma teraz nowego właściciela. Muci, napisałaś "moj dom miał być skończony w sobotę" Zabrzmiało to tak, jak byś miala się po weekendzie wprowadzać Fajnie by było, co? Chyba miałaś na myśli dach? A z urolpem to super - dopilnujesz każdego wbijanego gwoździa na budowie A u nas jutro grill Taki bez okazji Może pod wieczór zabierzemy towarzystwo na naszą nową działkę? No i wiadomość prawie "z ostatniej chwili", bo z dzisiejszego popołudnia: wszystko wskazuje na to, że "juz" w poniedziałek, po dwumiesięcznym oczekiwaniu, będziemy wreszcie mieli słynną mapkę do celów projektowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 16.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Mapki jeszcze nie ma Mam się dowiadywać po południu Nawet nie wiecie, jak mnie to wkurza I już sama nie wiem, czy mam się wściekać na geodetów (obiecali, że pod koniec czerwca (sic!) będzie, a dziś mamy 16 lipca), czy na starostwo... Mój małżonek to już jest taki wściekły, że najchętniej mapki by wziął a geodetom zapłacił połowę, albo wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 16.07.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ania,juz nie moge sie doczekac ze by juz sie skonczyl ten pierwszy etap.Juz w startach czekaja nastepne ekipy, a wszystko mi sie przesunelo o 10 dni..;-((Na dodatek i to pogoda, najpierw lalo a teraz te upaly, nie wyobrarzam sobie jak dzisja robia dalej wiezba. My bylismy w niedziele na dzialce s dobrej intencji troche posiedzic.. ale byl straszny skwar. Zostalo nam troche jeszce dokoncyc impregnacja.. ale bedziemy musieli poczekac troche na spadki temperatur, a i dekarz sei przesunal tez o tydzien..tak ze troche czasu jeszce jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 16.07.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 MAMY TĘ CHOLERNĄ MAPKĘ!!! Taki byle kawałek papieru i tyle zachodu było Jutro z rana lecę do architektów Muci, chyba Cię w niedzielę widziałam, jak wysiadaliście z samochodu A nawet chyba z dwóch Było trochę małych dzieci (co najmniej 2) i wózek - składana parasolka. Mijaliśmy Wasze towarzystwo samochodem. Skwar jest rzeczywiście nieziemski - na szczęście taki upał będzie jeszcze tylko jutro (35 stopni!!!), potem 28 i ciut deszczu a w czwartek "tylko" 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts