Muci 02.08.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Jesli chodzi o cen szyba p2, jest okolo 10% tansza niz szyba p4 (dla okien drewnianych, w palstykach i aluminiowych nie wiem). Roznica w cen okucia WK2 do WK1 jest okolo 50zl/okucie.Ale jak sie ma szyby P4 i okucia WK2 jest znizka w ubezpiczenie, a i troche sie s tym palnikem pomeczy. Na standart mu starczy stluc szyby, wziac torebka ze stolu i go nie ma...zajmie mu 10sJesli ktos cie chce ukrasc i jest dobry to i alarm cie nie uchroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 02.08.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja bym wzięła porządne okucia - WK2 i szybę P2. Jeśli mała różnica w cenie to i P4 (zdaje się, że różnią się tylko dodatkową folią). Zawsze to dodatkowe utrudnienie dla złodzieja i szansa, że alarm się włączy zanim złodziej sforsuje okno. jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 02.08.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam Poszukuję pilnie baraku dla ekipy budowlanej.Jeśli ktoś chciałby sprzedać to proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 03.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Story "Walka o Pozwolenie na Budowę" ciąg dalszy: - udało nam się wczoraj odebrać wyłączenie z produkcji rolnej - dołączyliśmy to do już złożonych papierów o PnB - pani zajmująca się naszym terenem właśnie poszła na urlop - wraca za 2 tyg ; w tym czasie pozwoleniami na budowę w tym rejonie nikt się oczywiście nie będzie zajmował Jeśli chodzi o inne "drobiazgi", to podpisaliśmy wreszcie umowę o przyłącze prądu na czas budowy i przy okazji została nam złożona propozycja przez pracownika ZEWT : zrobi nam słup i przyłączy licznik za 2,5tys No i mam dylemat; znalazłam faceta, który podejmuje się tego za 1,8tys, ale rozmawiałam też z takim, co zrobi za 2,6tys. No i nie wiem czy wzięce gościa bezpośrednio z elektrowni jest dobrym pomysłem? Zrobi może szybiciej, ale 700zł (35%!!!) drożej... Co o tym sądzicie? Maje, witaj! Twoja budowa idzie pełną parą! A czemu wycinacie drzewo? Nie szkoda Wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 03.08.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ANIU,Doświadczenie podpowiada, że szybciej i z mniejszymi komplikacjami przyłacza załatwiają osoby "związane" z wybranym zakładem. Choć nie zawsze taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 05.08.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Aniu, zgadzam sie z Margaret. Nam tez ktos skladal taka propozycje w dniu podpisania umowy z ZEWT. Nie skorzystalismy, bo bylo ok. 1000 drozej. Teraz zalujemy, bo walka z ZEWT caly czas trwa, a budujemy tylko dzieki uprzejmosci sasiadow. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 05.08.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 mi co prawda nik propozycji w zakładzie nie składał, ale miałam poleconych dwóch elektryków, którzy załatwiają szybko papiery w zakładzie, ale jeden sobie liczył 2200 a drugi 2500. znalazłam takiego co mi mial wykonać za1500, bo miałam czas 2 miesiące więc sądzilam, że się wyrobię, a jak się okazało przez miesiąc czasu nie mógł się ze mną spotkać na działce, bo coś tam, coś tam, a tu zadzwoniła ekipa że przychodzi 3 tygodnie wcześniej a my nie mamy prądu i co? telefon do tego za 2200 i za 3 dni słup stał na działce, skrzynka zawieszona i kwestia założenia licznika przez zakład, a tam reorganizacja i zmiana nazwy zakładu i wymiana wszystkich pieczątek i nie ma kto podpisać i podstemplować umowy w ostateczności prąd był w poniedziałek, a ekipa przyszła we wtorek i wniosek taki, że przepłaciłam 700zł, ale ile przy tym zjadłam nerwów i było stresu i telefonów do zakładu... a mogłam to zrobić bezstresowo miesiąc wcześniej, a życie pokazuje, że 700zł na budowie to kropelka i jak dobrze negocjujesz to szybko to odrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLA 05.08.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam po baaaardzo dlugiej nieobecnosci. Trafilam do Hornowka w sobote i az mi dech zetkalo, tyle nowych domow rosnie w gore, ze az milo popatrzec Wszystkim Wam bardzo zazdroszcze - u nas ciagle pusto, a wlasciwie pelno, bo sasiad zarzucil nam dzialke odpadkami ze swojego podworka Kto z Was buduje przy Fedorowicza? Jakies nowe wiesci o deweloperze? Danka, a co z Twoimi planami? U nas na przy dzialce stoi slup elektryczny - wyglada na to, ze podlacza nam prad jeszcze w tym roku I chyba jednak zaczniemy w przyszlym roku! Pozdrowienia, Ola Ola, My planujemy ruszyć za 2 tygodnie ( jeśli znowu wykonawca nie ucieknie nam z budowy).Jeszcze chcemy wybrać się na urlop i zaczynamy. U nas już wszystko przygotowane pod wykopy i fundamenty. Wczoraj jeżdziliśmy po okolicy i szukaliśmy nowego wykonawcy.W ten sposób nie udało nam się znaleźć, ale inni "dobrzy ludzie" nam pomogli i najprawdopodobniej zaczniemy jeszcze w sierpniu. Przy okazji zobaczyłam ile nowych domów wyrosło lub rośnie w Hornówku. Z zazdrością je podziwiam, bo już bym chciała tam mieszakać. Pozdr Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 06.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Muci,Widzieliśmy w sobotę kawałek Waszego dachu. Wygląda super! Klememi,A u Was jakie postępy? Nie mieliśmy czasu podejść w sobotę bo spieszyliśmy się na ślub. Ostatnio mamy hot-line z róznymi potencjalnymi wykonawcami. Stwierdzam, że stan surowy to pestka w porównaniu do wykańczania (głównie siebie;). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 06.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Margaret, my tez sie w sobote spieszylismy, mielismy tylko chwilke na rozmowe z panem od alarmu. Najwiekszy problem to koty oczywiscie - alarm bedzie dzieki nim drozszy o ladnych kilka tysiecy, worek bez dna. Ale i tak sa slodkie U nas postepy jak widac, skonczyli wieniec fundamentowy, w czw pojechali do domu bo tez mieli jakis slub. Mimo niespodzianek typu stare fundamenty do wydobycia, sa co do dnia zgodnie z harmonogramem, czyli jesli utrzymaja tempo oddaja nam stan deweloperski 28go lutego. Z tym ze dzis wrocili w dwukrotnie powiekszonym skladzie i obawiam sie ze skoncza duzo wczesniej - Hurrrra! A ja w zwiazku z tym juz jutro musze wybrac kolor okien i bramy garazowej, a myslalam, ze jeszcze troche czasu mam do namyslu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 06.08.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 sprzedam duży barak (z szafami, szafką i lodówką) plus blaszak. zdjęcie można zobaczyć na http://www.air.strony.pl Rafał tel. 501300539 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje1719502294 06.08.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 _ANIU, my wzielismy elektryka, ktorego namiary znalezlismy na tablicy w Pruszkowie i jestesmy baaardzo zadowoleni. Chyba nic do tej pory nie poszlo nam tak sprawnie. W Pruszkowie mowili, ze bedzie problem, bo nie ma licznikow itp. A my do tego Pana zadzwonilismy we wtorek wieczorem, jak odebralismy warunki z ZEWT, a prad budowlany poplynal u nas w... piatek! Pan sobie policzyl za te usluge 1800 PLN (nawet sie nie targowalismy). Nie pamietam nazwiska, na imie ma chyba Ireneusz, nr tel 601 807 601. A drzewo musimy wyciac, bo jest stare i uschniete i moze niedlugo runac. Pewnie, ze nam szkoda, bo w koncu to jedna z 3 drzew na calej dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 06.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 _Aniia,po to co my pzryslisy z zakladem elektrycznym, radze sprawdzic najpierw na czyja ziemie lezy slup do ktorego musicie sie podlaczyc. Jesli jest na dzialce sasiada, musicie uzyskac jego pisemna zgoda. Jesli slup jest w drogze gminny..moze cie wziac tanszego elektryka.. Jesli sie okaze ze slup jest u sasiada i sie nie dogadacie, szukajcie takiego elektryka, ktory ma dobre uklade w zakladem w ZET.. bo bedzie cie musieli zmenic warunki..a to DUZO, duzo chodzenia... a o strata czasu i nerw nie wspominam..Nam to zajelo 3!! miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 06.08.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Margaret, klememi, Muci, Maje, RenataS dzięki za odpowiedzi. Już skłaniałam się do skorzystania ze złożonej nam propozycji, jednak post Maje spowodował zwrot o 180stopni Maje, rozmawiałam z tym elektrykiem w zeszłym tygodniu i to właśnie on nam oferował to zrobić za 1800... Kiedy Wam załatwiał ten prąd? RenataS, współczuję... Niestety obawiam się, że nas wszystkich czekają jeszcze takie "walki" o różne rzeczy... "Bodajbyś sobie dom budował..." Muci, dach "nabiera kolorków" Wygląda to super! A o Twoich przejściach z ZEWT pamiętam, u nas słup jeżeli nie jest na ziemi państwowej to jest u ludzi których poznaliśmy i są sympatyczni (przynajmniej tak mi się wydaje ). Zatem mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maje1719502294 07.08.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 _ANIU, my to robilismy pod koniec lipca - 24 zadzwonilismy do elektryka, 25 spotkalismy sie z nim i przekazalismy papiery, w czwartek 26 stal juz slup, a w piatek 27 przyjechal elektryk z panem z ZEWT, zalozyli liczniki i mozna bylo juz korzystac z pradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.08.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Maje, a więc zrobiliśmy tak jak Wy Spotkaliśmy się dziś z p.Ireneuszem na dzialeczce Zajechało czterech chłopa, wszystko obgadaliśmy, jak swój ze swoim (w końcu mieszkamy blisko siebie, do Ciebie to on ma rzut beretem w ogóle ), spisaliśmy jakąś kolejną umowę do ZEWT, najprawdopodobniej w czwartek stanie słup a w piątek podłączą licznik. Dobrze, że zadzwoniliśmy teraz, bo potem on na tydzień wyjeżdża. Jak my odjechaliśmy to panowie zostali sobie jeszcze na polu piwko wypić Swoje chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 08.08.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Dziś przywieźli nam dachówkę! Klememi, Jak poszła poniedziałkowa wizyta w sprawie kanalizacji? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Gosia, widzialam.. Bardzo cziekawy kolor, rzadko spotykany... Romumiem ze juz nie dlugo wchodza u ciebie.Czekawa jestem ze skonci wam dach przed nas..U nas idzie powoli, ale na razie bardzo dokladnie. Nie wiedzilama ze tak dlugo to bedzie, a chlopaki naprawda zasuwaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 08.08.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mcui i ja przedwczoraj podziwielam Wasza karpiowkemy mamy juz nowa ekipe - wchodza w ponioedzialekna silikat i sciany parteruw poniedzialek zamknelismy piwnice - wylany strop parteru!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 08.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Muci,Kolor dachówki to brąz:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts