Muci 06.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Agatja, my mamy czerwen angobowana. Patrzylam na miedz, ale ona jest cziiut czemnejsza. Dachuwka wybieralam pod kolor okien(ten sam kolor) a okna do koloru mebli...) Ten kolor pasuje do mebli w kolorze czeresnia..Miedziana jest za ciemna. Jesli masz skomplikowany dach, polecam mojego dekarza, p Michal ma jego namiary. Na marzec, kwiecien na razie mial wolne terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 07.09.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ANIA - gratulacje!! No , to teraz się zacznie... . Chyba równo idziemy, bo co prawda pozwolenie odebraliśmy w lipcu, ale startujemy dopiero teraz. Ekipa wchodzi w połowie miesiąca. W przyszłym tygodniu wycinamy drzewa ( ale tylko te pod dom - jak las to las, prawda?), na razie trwa oczyszczanie lasu z chaszczy, starych jałowców itp. Aa i mamy już studnię! Muci - mam nadzieję, że masz rację z tą zimą i pogoda będzie nam sprzyjać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 maka_p, no to rzeczywiście idziemy łeb w łeb Nam ekipa od fundamentów wchodzi 1 października. Gdzie jest Wasza działka, że tak piszesz o lesie? Przy Fedorowicza? A studniarzy w końcu wzięliście moich? I jak, sprawdzili się? U nas też już wszystko zrobione, łącznie z wyprowadzeniem rury na zewnątrz. RenataS, dzięki za namiary! Udało nam się jakoś dogadać, mam nadzieję, że współpraca dojdzie do skutku Klememi, Muci, dzięki za gratulacje! Muci, obyś miała rację z tą zimą! I jeszcze mam pytanie za 100 punktów: dostałam wczoraj znów ofertę nieruchomości z Agencji Kampinos i sprzedają gdzieś w Hornówku dom w miarę nowoczesnym stylu, z kolumienkami, biały, dużo okien, działka chyba 1100m2, w stanie chyba "deweloperskim" to się nazywa, za... 2.900.000!!!!! Czy ktoś wyśledził to cudo????????????????? I kto to kupi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 09.09.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 I jeszcze mam pytanie za 100 punktów: dostałam wczoraj znów ofertę nieruchomości z Agencji Kampinos i sprzedają gdzieś w Hornówku dom w miarę nowoczesnym stylu, z kolumienkami, biały, dużo okien, działka chyba 1100m2, w stanie chyba "deweloperskim" to się nazywa, za... 2.900.000!!!!! Czy ktoś wyśledził to cudo????????????????? I kto to kupi???? Ten domek stoi na XV Poprzecznej po lewej stronie idąc w kierunku Lipkowa. pozd. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 09.09.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 RenataS, dzięki za namiary! Udało nam się jakoś dogadać, mam nadzieję, że współpraca dojdzie do skutku a bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 09.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witajcie sąsiedzi,mam do odsprzedania dwie palety łupka kamiennego-ja mam z tego podjazd i obłożone murowane elementy płotu. Może ktos potrzebuje??agaStare Babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Karzyński 10.09.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witajcie sąsiedzi, mam do odsprzedania dwie palety łupka kamiennego-ja mam z tego podjazd i obłożone murowane elementy płotu. Może ktos potrzebuje?? aga Stare Babice W jakim kolorze? Jaka ilość, tzn. ile jest na palecie? pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 10.09.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 pogoda mnie zalamuje przed nami wylanie stropu sciany pietra wiezba deskowanie papowanie ocieplenie karpiowka (((((((((((((((((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 10.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 aha jescze strop strychutaras schody zewnetrznepolozenie gazuzrobienie zjazdu do garazu tak mi jakos umknelo......hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 11.09.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ANIA- mamy działkę w Izabelinie C, praktycznie kawałek lasu agatja- faktycznie , pogoda fatalna, ale słyszałam, że jeszcze będzie ładnie i ciepło i tej wersji się trzymam, bo sami zaczynamy w przyszłym tygodniu . Trzymam kciuki za realizację planu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 11.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 MAKA_Pmy taez w Izabelinie C przy Pradzynskiego, gdzie Ty sie budujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 11.09.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ANIA- tak, ceny powariowały. My kupowaliśmy działkę 2 lata temu od gminy na przetargu i było znaaaacznei taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 12.09.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 yupiiiiii jest pogoda!!!!!!! porusze jeszcze raz temat okien?? jaka firme wybraliscie co sadziecie o Rehau??? aha i jeszcze przeprowadze sondaz na temat kotla gazowego )) myslimy o ACV co u Was???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.09.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 yupiiiiii jest pogoda!!!!!!! porusze jeszcze raz temat okien?? jaka firme wybraliscie co sadziecie o Rehau??? Zajrzyj na forum Muratora "szukam dobrych okien". Znajdziesz tam mnostwo informacji o firmach, okuciach, szybach itd. My wybralismy Alumex czyli ostatecznie okna aluminiowe. Przynajmniej nie mamy dylematu z kolorem prowadnic i rolet - wszystko szare i z glowy. Przy oknach drewnianych trzeba dobrac idealnie kolor prowadnic do koloru ram a to nie lada sztuka, a potem i tak kolor drewna blaknie a reszty nie i sa roznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karimar 12.09.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witajcie, Budowniczowie! Z racji rozpoczynającej się w najbliższym czasie budowy mam pytanie: - jaki skład budowlany w okolicach Izabelina aktualnie polecacie? Chodzi mi nie tylko o korzystne ceny ale także o "przyjazność". Na forum znalazłem już info dot. betonu na fundamenty; gdzie kupiliście stal/bloczki? I tak muszę się zurlopować i poszukać, ale wstępne info byłoby wielce pomocne. Bardzo proszę o jakieś namiary. Thank you from the mountain! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 14.09.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 zleciłam kosztorysantowi wykonanie zestawienia potrzebnych materiałów oraz ich ilości (znajomi znaleźli osobę poza Warszawą, bo w Warszawie byli drodzy), następnie dałam to zestawienie hurtowni w Ożarowie (tel. 22/ 722 14 74), negocjowałam ceny głównych materałów (cegieł), a resztę dzwonie po okolicznych składach. Skład w Izabelinie mi podpadł, ale to z innych przyczyn (spaprali mi wykop), więc dla zasady ich omijam. Ciekawą ofertę ma skład "MAńK" na Płochocińskiej 106 a (z transportem, ceny na cegły ma bardzo dobre i ze znakomitej cegielni, nawet żałuję, że nie od nich mam cegłę, ale kupowałam cegłę w styczniu więc już klamka zapadła) tel. 606 838 818 p. Olesiński. Warto też zajrzec do składu NORMA koło góry śmieciowej. Nie mam rozeznania co do hurtowni w Starych babicach. Beton z różnych firm: z Budokruszu, z Czosnowa, z firmy MD na Woli (p. Krzemiński tel. 501-108-853). Może są tańsi ale prosze pamieta, że czasami trzeba działa szybko i by budowa nie stała to kupuję jak leci: chodzi oczywiście i drobniejsze rzeczy, np. parę metrów rur kanalizacyjnych do wkopania w fundamenty ("Platforma budowlana" w Al. Jerozolimskich Brikoman na Woli k. Tesco). Co do dachu to niestety Dachlux nie spisal się i kupuje dachówkę w składzie na Radzymińskiej chyba 242 (firma HI-HO), mają tę dachowkę, której poszukiwałam, nawet Roben tam jest mozliwy, a w Dachluxie nie, + profesjonalna obsługa, rabaty + skład nie tonie w błocie, jak to ma miejsce w innych składach. Mają stronę internetową: http://www.dachy.com6.pl tel. 22/679 65 35. Mam chyba dobrego hydraulka, znakomitego kierownika budowy, który pierwotnie miał byc insektorem nadzoru, ale zamieniłam funkcję, bo mam ekpę, która nie ma kierownika budowy. Służę dodatkowymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 14.09.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Przepraszam za literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 14.09.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 na forum budujących Stare Babice znalazłam jeszcze namiar na skład w Starych Babicach Budomix, ul. Izabelińska 2 tel. 604-42-36-11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 14.09.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witajcie, Budowniczowie! Z racji rozpoczynającej się w najbliższym czasie budowy mam pytanie: - jaki skład budowlany w okolicach Izabelina aktualnie polecacie? Chodzi mi nie tylko o korzystne ceny ale także o "przyjazność". Na forum znalazłem już info dot. betonu na fundamenty; gdzie kupiliście stal/bloczki? I tak muszę się zurlopować i poszukać, ale wstępne info byłoby wielce pomocne. Bardzo proszę o jakieś namiary. Thank you from the mountain! Pozdrawiam! My mamy co prawda generalnego wykonawce, wiec o zakup materialow nie musimy sie na szczescie martwic , ale nasz kierownik ostatnio z ciekawosci robil rozeznanie i chwalil Norme. Ludzkie podejscie pod klienta i podobno mozna negocjowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 14.09.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 tak powierdzam, że można w Normie negocjować, ale bardziej otwarci na negocjacje jest Domix z Ożarowa oraz Mańk z Płochocińskiej. Norma dolicza za transport, na szczęście jest blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts