Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aha jescze strop strychu

taras

schody zewnetrzne

polozenie gazu

zrobienie zjazdu do garazu

tak mi jakos umknelo......hehe

najpierw przywitam się z grupą leśnych ludzi, czyli Izabelińską, moją sąsiedzką.

a do agatja:

tyle masz jeszcze do zrobienia a co ja mam powiedzieć, jak dwa dni temu wylałem ławę, a obiecałem żonie, że na Wigilię się wprowadzamy?

Słabo?

p.s. ale trzymam kciuki za śpieszących się z budową, podobno to potania inwestycję.

stach_past, no to pocieszyłeś mnie... bo nam się generalnie spieszy z tą budową... Parę lat temu zamarzyliśmy sobie, że na n-tą rocznicę ślubu się wprowadzimy. Owa rocznica nadciąga w lipcu, a u nas kopara ma dopiero wjechać za 2 tygodnie... Trzymajmy razem kciuki za pogodę, to lepiej będzie szło :D

CZY KTOŚ MA NA ZBYCIU BUDĘ DO POMIESZKANIA DLA BUDOWLAŃCÓW?

Poproszę o info na priva.

Mąż wprawdzie z teściem zbił budę na działce, ale spać się w tym chyba raczej nie da... 2 osoby się zmieszczą, ale "na ziemi" i grzania żadnego też się tam nie załączy... A w październiku to już nocki nie za ciepłe...

Wiatm

Jest pogoda!!!!

dzis wylewamy pierwsza czesc - tj schody wewn i fundamenty pod patio i zjazd do garazu

w piatek strop nad parterem i dalej juz szybko powinno sie wszystko potoczyc

Nareszcie sie nie musze denerwowac transportami - utwardzili nasza droge

My beton od poczatku bierzemy z Nowego Dworu z Budokruszu, bo tam tylko maja swoja wlasna pompe 24m a reszta sobie liczy jak za zboze

oby dalej bylo ladnie

caly czas myslimy o dachi i oknach!!!!

co u was???? co mi powiecie o kotle gazowym???:)))

pozdrawiam wszystkich

Kociol gazowy

jaki wybraliscie do swoich domow

My myslimy o firmie ACV model Prestige 24 Solo

tak chodzi mi o firmy i modele

Niestety, takich szczegolow jeszcze nie znam, choc projektant naszej instalacji co zaproponowal Vaillanta. Na razie wiem tylko ze ma byc 1-funkcyjny z zasobnikiem ladowanym warstwowo 160l, kondensat, moc 18kW.

Wazne, zeby serwis byl w okolicach, chyba ze bedziesz miala alternatywne zrodlo ciepla i c.w.u. np kominek z plaszczem.

agatja - idziecie jak burza z tą budową :wink: , widzę, że po wcześniejszych kłopotach z ekipami teraz juz jest ok.(PS odbierasz wiadomosci z priva?)

ANIA - mnie się wydaje realny ten lipiec :D , trzymam kciuki, zresztą sama mam nadzieję na przeprowadzkę latem przysżłego roku.... się rozmarzyłam...

My zaczęliśmy: humus zdjęty, dom wytyczony , chyba dziś juz zaczynają kopać fundamenty , szok :o na prawdę się zaczęło !

Przed nami teraz życiowe wybory tzn okna, dachówka, piec itp , a ja głupia czytam już o urządzaniu ogrodów, kompostownikach itp

PS

specjalne kciuki dla stacha

Pozdrawiam!

Wiatam wszystkich

pogoda piekna od 8 rano 30m3 betonu sie wylewa

dzieki bogu ze tak dzis ladnie

no i juz powoli ku koncowi na ten rok, jeszcze tylko pietro - ktorego wiekszosc stanowi dach

szukam wykonawcy dobrego do mansardy w karpiowce na listopad

Maka p - bylismy w sobote na Waszej ulicy - wy na przeciwko tego nowowybudowanego z plaskim dachem??- ciekawe jak mu pozwolili taki dach w Izabelinie C zrobic, hmm..:))

oj dzieje sie u Was, i chyba duzy dom bedzie???

pozdrawiam wszystkich

Muci - szprosymacie miedzy szybami ???

jakiej firmy okna??(profile)