Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

Muci, no ja mam nadzieję, że potem pójdzie sprawniej, bo mój mąż niedługo pojdzie do pracy i nie będzie mógł spędzać większości dnia na budowie...

Karimar, mnie też ktoś bez przerwy wspomina o nadciągającym śniegu :evil: :-? Niech spadają na bambus! Będzie dobrze i tyle! :lol: W którym miejscu budujecie? I na czym chcecie w tym roku skończyć? Bo nam się marzy zrobienie nawet i dachu... A takiego "powera" o którym piszesz , to ma zdecydowanie mój mąż :lol: Lata cały dzień po tej budowie szczęśliwy, że hej :D Z resztą ja też jestem szczęśliwa, i to jak!!! Nareszcie coś się dzieje!!!

A jak to dziś wyglądało to sami zobaczcie:

http://img67.imageshack.us/img67/3867/widokzgory3malewh3.jpg[/b]

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie na umowie jest 05.2008 roku. Wiem ze byl przetarg na linia dla wszystkich naszych domkow. Dzwonila do faceta, ktory wygral ze by mi podal termin. Mial odzwonic i nic. Podejrzewam ze sie wycofaja, z powodu ne uregolowanie wlasnosci gruntow pod slupa elektrycznego (rog Krotka/Szkolna).

My w umowie mamy termin przylaczenia 30.04.2008 a pozw na budowe wyslalam poleconym w lipcu. Jak widac nie ma kompletnie zadnej logiki w dzialaniach ZEWT ale to juz chyba wszyscy wiemy :D

Pozdrawiam,

ale sie rozpetala dyskusja

nam w gminie mowili ze raczej dobrze widziane do zezwolenia na budowe (izabelin c) jet dach 30-40) nie plaski

I w Izabelinie C i B, i w Hornowku bez problemu daja pozwolenie na dach plaski. Wiem, bo sama dostalam i znajomi w tych okolicach tez. Gmina moze mowic swoje, ale przeciez starostwo wydaje pozwolenia.

no u nas starostwo nam odrzucilo projekt, poniewaz mamy zaplanowany kat dachu 25 stopni a "zalecaja" u nas zdaje sie 30-40.. dopiero jak gmina izabelin wydala nam pismo ze zalecany kat dachu to nie to samo co obligatoryjny starostwo wydalo nam zgode na budowe.

_ANIA Ładnie to wygląda!!! My budujemy się w Laskach, przy Brzozowej 59. Łatwo poznać po góóóóórach piachu - nasz majster chciał mieć "przestronne" wykopy ;) Ale to spec pierwszej wody, więc się nie czepiam. Plan maksimum jest taki, że będzie dach z pokryciem. Pogoda może popsuć nam szyki, a wtedy trzeba będzie zabezpieczyć to, co będzie i czekać na wiosnę. :-?

Margaret mi powiedzila, ze jest tak jak mowilam-musi byc przetarg, ma informacie z Mokrych Lak. Nie ma szans ze by bylo w tym roku. Ale jedna rzec jest dziwna w tym zawiadomiwnie. Moja dzialka, jako numer jest podana, a nie mana przyklad dzialka Huberta.Mam pytanko: Jaki masz numer dzialki? Cziiekawa jestem co to wszystko oznaca, ze my jestesmy, a sasaid nie. Muse sie wybrac do dzial inwesticji i obejrzec te plany a bylam w tamtym tygodniu w gminy..;-(( Znowu startu czasu.. a tak malo ostatnie go mam

Witam

Pilnie poszukuję jakiejś sprawdzonej ekipy na dokończenie budowy w Babicach (niestety swoją musiałem wywalic, bo było więcej picia niż roboty). Jeżeli u kogoś roboty dobiegają końca lub ma jakiś kontakt to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Klememi, Muci, to pisemko o kanalizacji co Irena dostałaś, to to samo, o czym pisałam kilka tygodni temu. Może sąsiad jest na innej kartce? Bo każdy dostaje tylko fragmencik listy adresatów, u nas na ulicy też nie wszystkich znaleźliśmy.

Muci, garaż widziałam że też sie już kończy tynkować. Ale fajnie!

Klememi, jeżdżę tak koło tej Twojej działki i jeżdżę i wciąż się zastanawiam, co tak na tych paletach u Ciebie stoi... Bo strop już masz prawda? Skoro palety wywyndowały się na piętro?

Karimar, mamy podobny "plan maksimum" :lol: Będziemy razem trzymać kciuki za pogodę!

Klememi, Muci, to pisemko o kanalizacji co Irena dostałaś, to to samo, o czym pisałam kilka tygodni temu. Może sąsiad jest na innej kartce? Bo każdy dostaje tylko fragmencik listy adresatów, u nas na ulicy też nie wszystkich znaleźliśmy.

Muci, garaż widziałam że też sie już kończy tynkować. Ale fajnie!

Klememi, jeżdżę tak koło tej Twojej działki i jeżdżę i wciąż się zastanawiam, co tak na tych paletach u Ciebie stoi... Bo strop już masz prawda? Skoro palety wywyndowały się na piętro?

Karimar, mamy podobny "plan maksimum" :lol: Będziemy razem trzymać kciuki za pogodę!

Ania,

pisemka jeszcze nie dostalam, nie wiem o co chodzi - jedni dostaja, inni nie...

A pustaki sa u nas potrzebne na drugi strop - mamy plaski dach. Na szczescie sciany pietra to juz pestka - bez pelnej cegly (30% parteru), tylko 2 slupy zelbetowe (a nie kilkanascie jak na parterze) no i sciany dzialowe wszystkie szkieletowki wiec zrobi sie je pozniej. Oby tylko ekipa zdazyla zrobic stropodach przed sniegiem... Okna juz zamowione, brama i drzwi tez. Swoja droga to niezle terminy - na drzwi wejsciowe trzeba podobno czekac 14 tygodni ! Na klamki okienne tez

Ania.

dzisja skonczyli tynki..wyslo 647m!! bez sufitow...To duzo, ale sprawdzilam wszystko sie zgadzalo. Jesli pan od wylewek nie nawali w nastepnym tygodniu wylewany.. i juz tylko czekam na brama garazowa 6tyg!! a napoczatku wrzesnia, mi mowiili ze za 4 tyg bedzie..zaluje ze nie zamowilam w tedy..Jesli wszystko pojdzie po moich myslach 15.11 zamkne dom.

Jestem wykonczona spszontanie po tynkach..a 2 dni spedzony na budowie i uzgadnianie z 3 ekip..to za duzo. Dobrze ze jutro ma przerwe.. jde do pracy odpoczac..:-))

Ania w Naturze na wiosny sie czekalo 8tyg.. a w Urzedowski 5 miesiecy!!

Poczekaj, zobzczyc moje okna..Tam jest tylko 4 tygodnie narazie..;-)) masz czas..