_ANIA 05.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Muci, no ja mam nadzieję, że potem pójdzie sprawniej, bo mój mąż niedługo pojdzie do pracy i nie będzie mógł spędzać większości dnia na budowie... Karimar, mnie też ktoś bez przerwy wspomina o nadciągającym śniegu Niech spadają na bambus! Będzie dobrze i tyle! W którym miejscu budujecie? I na czym chcecie w tym roku skończyć? Bo nam się marzy zrobienie nawet i dachu... A takiego "powera" o którym piszesz , to ma zdecydowanie mój mąż Lata cały dzień po tej budowie szczęśliwy, że hej Z resztą ja też jestem szczęśliwa, i to jak!!! Nareszcie coś się dzieje!!! A jak to dziś wyglądało to sami zobaczcie: http://img67.imageshack.us/img67/3867/widokzgory3malewh3.jpg[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 05.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Może ktoś chciałby sprzedać stemple? Potrzebuję około 500 3-metrowych i 50 4-metrowych. Proszę o info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 06.10.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 u mnie na umowie jest 05.2008 roku. Wiem ze byl przetarg na linia dla wszystkich naszych domkow. Dzwonila do faceta, ktory wygral ze by mi podal termin. Mial odzwonic i nic. Podejrzewam ze sie wycofaja, z powodu ne uregolowanie wlasnosci gruntow pod slupa elektrycznego (rog Krotka/Szkolna). My w umowie mamy termin przylaczenia 30.04.2008 a pozw na budowe wyslalam poleconym w lipcu. Jak widac nie ma kompletnie zadnej logiki w dzialaniach ZEWT ale to juz chyba wszyscy wiemy Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 06.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 maka_p bylismy dzis na spacerze z Mala na Waszej ulicy, nooo piwnica sie robi... super macie lokalizacje zazdroszcze... trzymajamy kciuki za lagodna zime ))) (chociaz na luty wczasy na narty wykupilam - hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 07.10.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 ale sie rozpetala dyskusja nam w gminie mowili ze raczej dobrze widziane do zezwolenia na budowe (izabelin c) jet dach 30-40) nie plaski I w Izabelinie C i B, i w Hornowku bez problemu daja pozwolenie na dach plaski. Wiem, bo sama dostalam i znajomi w tych okolicach tez. Gmina moze mowic swoje, ale przeciez starostwo wydaje pozwolenia. no u nas starostwo nam odrzucilo projekt, poniewaz mamy zaplanowany kat dachu 25 stopni a "zalecaja" u nas zdaje sie 30-40.. dopiero jak gmina izabelin wydala nam pismo ze zalecany kat dachu to nie to samo co obligatoryjny starostwo wydalo nam zgode na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 08.10.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 trzymajamy kciuki za lagodna zime ))) (chociaz na luty wczasy na narty wykupilam - hehe) Śnieg w lutym mile widziany, ale w górach... , czego Wam życzę. Natomiast w Puszczy super jeździ się na biegówkach. Naprawdę polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karimar 08.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 _ANIA Ładnie to wygląda!!! My budujemy się w Laskach, przy Brzozowej 59. Łatwo poznać po góóóóórach piachu - nasz majster chciał mieć "przestronne" wykopy Ale to spec pierwszej wody, więc się nie czepiam. Plan maksimum jest taki, że będzie dach z pokryciem. Pogoda może popsuć nam szyki, a wtedy trzeba będzie zabezpieczyć to, co będzie i czekać na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 10.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Dostalismy dzisja pisemko od gminy, ze juz jest pozwolenie na budowie kanalizacji.Klemeni, Gosia tez dostalis cie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 10.10.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Muci, jeszcze nic nie dotarlo. Ale to SUPER WIADOMOSC! Pisza cos o dacie rozpoczecia prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 10.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Margaret mi powiedzila, ze jest tak jak mowilam-musi byc przetarg, ma informacie z Mokrych Lak. Nie ma szans ze by bylo w tym roku. Ale jedna rzec jest dziwna w tym zawiadomiwnie. Moja dzialka, jako numer jest podana, a nie mana przyklad dzialka Huberta.Mam pytanko: Jaki masz numer dzialki? Cziiekawa jestem co to wszystko oznaca, ze my jestesmy, a sasaid nie. Muse sie wybrac do dzial inwesticji i obejrzec te plany a bylam w tamtym tygodniu w gminy..;-(( Znowu startu czasu.. a tak malo ostatnie go mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poszukuję pilnie solidnego do ułożenia schodów. Może ktoś poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 10.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Mam do sprzedania zerdzie (stemple) odbiór w Dziekanowie Polskim. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariulo 11.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Pilnie poszukuję jakiejś sprawdzonej ekipy na dokończenie budowy w Babicach (niestety swoją musiałem wywalic, bo było więcej picia niż roboty). Jeżeli u kogoś roboty dobiegają końca lub ma jakiś kontakt to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 11.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 gdzie radzilibyście kupić drewno na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 13.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 my kupilismy w http://www.impregnacja-drewna.pl/index.php?id=6&sub=0 jestem bardzo zadowolonadrewno b dobrej jakosci mila obsluga, mozna sie dogadac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 13.10.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Piękne dzięki za wskazówki. Chyba zdecyduję się na ten Nadarzyn. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 16.10.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Klememi, Muci, to pisemko o kanalizacji co Irena dostałaś, to to samo, o czym pisałam kilka tygodni temu. Może sąsiad jest na innej kartce? Bo każdy dostaje tylko fragmencik listy adresatów, u nas na ulicy też nie wszystkich znaleźliśmy. Muci, garaż widziałam że też sie już kończy tynkować. Ale fajnie! Klememi, jeżdżę tak koło tej Twojej działki i jeżdżę i wciąż się zastanawiam, co tak na tych paletach u Ciebie stoi... Bo strop już masz prawda? Skoro palety wywyndowały się na piętro? Karimar, mamy podobny "plan maksimum" Będziemy razem trzymać kciuki za pogodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.10.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Klememi, Muci, to pisemko o kanalizacji co Irena dostałaś, to to samo, o czym pisałam kilka tygodni temu. Może sąsiad jest na innej kartce? Bo każdy dostaje tylko fragmencik listy adresatów, u nas na ulicy też nie wszystkich znaleźliśmy. Muci, garaż widziałam że też sie już kończy tynkować. Ale fajnie! Klememi, jeżdżę tak koło tej Twojej działki i jeżdżę i wciąż się zastanawiam, co tak na tych paletach u Ciebie stoi... Bo strop już masz prawda? Skoro palety wywyndowały się na piętro? Karimar, mamy podobny "plan maksimum" Będziemy razem trzymać kciuki za pogodę! Ania, pisemka jeszcze nie dostalam, nie wiem o co chodzi - jedni dostaja, inni nie... A pustaki sa u nas potrzebne na drugi strop - mamy plaski dach. Na szczescie sciany pietra to juz pestka - bez pelnej cegly (30% parteru), tylko 2 slupy zelbetowe (a nie kilkanascie jak na parterze) no i sciany dzialowe wszystkie szkieletowki wiec zrobi sie je pozniej. Oby tylko ekipa zdazyla zrobic stropodach przed sniegiem... Okna juz zamowione, brama i drzwi tez. Swoja droga to niezle terminy - na drzwi wejsciowe trzeba podobno czekac 14 tygodni ! Na klamki okienne tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 17.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Klememi, o matko, 14 tygodni W jakiej firmie??? To ja też już się zacznę może rozglądać... Ścianki piętra rosną Ci pięknie - przed chwilą widziałam Chciałabym, żeby za miesiąc i u nas tak było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.10.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ania. dzisja skonczyli tynki..wyslo 647m!! bez sufitow...To duzo, ale sprawdzilam wszystko sie zgadzalo. Jesli pan od wylewek nie nawali w nastepnym tygodniu wylewany.. i juz tylko czekam na brama garazowa 6tyg!! a napoczatku wrzesnia, mi mowiili ze za 4 tyg bedzie..zaluje ze nie zamowilam w tedy..Jesli wszystko pojdzie po moich myslach 15.11 zamkne dom. Jestem wykonczona spszontanie po tynkach..a 2 dni spedzony na budowie i uzgadnianie z 3 ekip..to za duzo. Dobrze ze jutro ma przerwe.. jde do pracy odpoczac..) Ania w Naturze na wiosny sie czekalo 8tyg.. a w Urzedowski 5 miesiecy!! Poczekaj, zobzczyc moje okna..Tam jest tylko 4 tygodnie narazie..) masz czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts