Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

Margaret

Nie, misle ze jak sa wstawiony juz zkrzynecki, prad tez bedzie nie dlugo. Bo wykonawcowi ZET zaplaca po skonczonej robocie i odbior. Po co facetowi ma inwestowac w kabel, slupy, 6!! zkrzyneceki i ma czekac dlugo na pieniedzy.

Bylam dzisja zobaczyc te zkrzynecki.. akurat nie moj kolor..;-(( bialo-szare. Zastanawiam sie ze mozna jej przemalowac na ciemny braz lub zamienic jeszcze? Mogli nas zapytac o kolorystyce, tak jak zrobyl pan od gazu. Tam jest 2 kolorow do wyboru: bez i braz. Misle ze to samo jest i ze zkrzynkami na prad. Ta biala do niczego mi nie pasuje!! u nas w planach bedzie ogrodzenie kute.. no zobaczymy, co mozna s tego jescze zrobyc.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zkrzynki sa jedna obok druga,tak razem: szyrokie na 1mr wisokie na 1.5-1.7m. Nasze(nasa+Huberta) stoja w linii ogrodzenia pomiedzy nami!. Twoja tez stoi razem s tej od Emilki. Teraz sie zastanawiam ze s Hubertem by bylo dobrze robyc podobne ogrodzenia, inacej to bedzie wygladalo dziwnie. Polecam spacer na dzialce. Sama zobczys jak to wyglada.

Muci, a pewnie, pomaluj sobie skrzynkę :lol: Bramy kute też mi się strasznie podobają, ale są najdroższe. Na XV poprzecznej jest jedna ładna brama i w Wiktorowie na Leśnej sołtys sobie odwalił taką bramę, że normalnie powala na kolana. Byłam w szoku!Chyba mnie nie stać :cry:

Margaret, Muci, Klememi, fajnie Wam z tym prądem, to coraz bliżej domku.

Muci, my na 100% bierzemy Jotula, bo podobno dobrze współpracuje z Legalettem - tym naszym fundamentem. Byliśmy już w firemce przed Zaborowem, robili tam nawet komuś z Legalettem. Ma nam facet zrobić wycenę. Ale my nie robimy wentylacji mechanicznej ani rekuperatora, więc moja wycena chyba nic Ci nie powie... U nas będzie tylko rozprowadzenie do pokoi na piętrze (grawitacyjnie) i do gabinetu. Myślę, że wystarczy. Na Waszym etapie budowy domu już chyba moglibyście mieć kominek i go sobie "przepalać" :lol: Ale fajnie :lol:

Karlaa, witaj. A gdzie się będziesz budować?

Agatja, jak to dwa poziomy? Chyba jeden?

Maje, co z Tobą? W Twoim domu ścianki kolankowe już takie wysokie, a Ty właściwie od fundamentów się nie odzywasz :(

Jutro rano mam nadzieję, że zdążę wpaść na działkę i wreszcie w sensownym dziennym świetle zrobię zdjęcia. Wtedy może coś Wam zamieszczę :lol:

Ania,

My dzisja wybieralismy wkld kominkowy.

Do spotkaniem s panem(dytrybutor na 1) producentow kominekow), mialam 1-go faworita Dovre 2100CBC-z fabrycznym dytrubutorem powietrza. Mojego mezowi sie spodobal, kominek Bodart&Ganay..ale juz drozsy o te 2tys..Ale za ta sama cena jest Jotula.. i teraz mam rozmislac do poniedzialek...

Ania,

robilismy tynki cementowo-wapienny. Na razie jestesmy zadowoleni, ale nie mam jescze glifow.. i dopiero sie okaze.Namiar posylam na priva. Tynkarze musa wrocic dokonczyc glify pod koniec miesiaca.Zapraszam, bedes mogla sama ocenic jak to wyglada. Kominki ogladalismy w firmie Malwa, przy Wale Miezdyszynskim 235 .Maja strona internetowa.

Margaret,

widziallam rano zlot samochodow..;-))

Mysle ze dalej tez sie da robic, jesli wstawis okna i drzwi. Mozna spokojnie ocieplac od srodka. Wbrew pozorom, to zaimuje bardzo duzo czasu.

Ja i tak podziwiam ludzi ktore u mnie robia w tej chwili ocieplenie...Mislalam ze nie przyjada. Wies ja jeszcze okna nie mam.. Ale jestem dorej misli i mam nadzeje ze popchniemy do przodu i termin przeprowadzka w czierwcu jest dalej realny..

Muci, dzięki za tę stal, mąż był i się dogadał, całkiem jest zadowolony. I z terminu, i z ceny.

Margaret, i tak już dużo w tym roku zrobiliście :lol: Rozumiem, że może Ci się nie chcieć, zwłaszcza jeśli nie masz silnego parcia na szybką przeprowadzkę... Ja już marzę o swoim domku i własnej kuchni...

Cześć sąsiedzi ze Szkolnej!

Wczoraj wieczorem byłam na działce i byłam świadkiem wykopków na naszej części ulicy! Pan elektryk podłączał chyba kable energetyczne do nowych słupów - widziałam przewody w niebieskich peszlach położone w wykopach. Akurat zakopywali te rowy.

Wykop ciągnął się od słupa z transformatorem na roku Kurowskiego i dalej wzdłuż naszych działek az do Krótkiej. Chyba to znaczy, że niedługo podłączą nas do prądu:))

Pozdrawiam.

PS. jak zabezpieczacie przyłacze wodociągowe na zimę? Muci, u Was nie ma okien a sa juz przymrozki. Ja owinęłam rurę pianką poliuretanową, ale zastanawiam sie czy można w Mokrych Łąkach poprosić o zakręcenie zaworu w studzience.

Gosia,

my widzielismy ich koncowka prac, ale ze samem przelacze, to potrwa. U nas,na razie jest owinieta rura welna, ale ja mam nadzeje ze pogoda bedzie laskawa i wyczyma jescze z 10 dni. My mamy gorzej, bo mamy woda w instalacji. Nasz hydraulik powiedzia, ze przemrozek do -2C, nie jest straszny. Jestem z nim umowiony, ze jesli pogoda nie wyczyma, temperatura w 2 dni po kolej spadnie pod 0C, zdejmie wodomierz. Ale ja bede mogla grzacz za te 10-15 dni.. i nie powinno byc problemu.