Muci 02.11.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 MargaretNie, misle ze jak sa wstawiony juz zkrzynecki, prad tez bedzie nie dlugo. Bo wykonawcowi ZET zaplaca po skonczonej robocie i odbior. Po co facetowi ma inwestowac w kabel, slupy, 6!! zkrzyneceki i ma czekac dlugo na pieniedzy.Bylam dzisja zobaczyc te zkrzynecki.. akurat nie moj kolor..;-(( bialo-szare. Zastanawiam sie ze mozna jej przemalowac na ciemny braz lub zamienic jeszcze? Mogli nas zapytac o kolorystyce, tak jak zrobyl pan od gazu. Tam jest 2 kolorow do wyboru: bez i braz. Misle ze to samo jest i ze zkrzynkami na prad. Ta biala do niczego mi nie pasuje!! u nas w planach bedzie ogrodzenie kute.. no zobaczymy, co mozna s tego jescze zrobyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 02.11.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Muci,A gdzie są te skrzynki od prądu? Chyba nie zamontowane, co? ja byłam na działce w weekend i nic wtedy jeszcze nie było. No i z ZEWT nikt do nas nie dzwonił. Trochę się już w tym gubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 02.11.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Zkrzynki sa jedna obok druga,tak razem: szyrokie na 1mr wisokie na 1.5-1.7m. Nasze(nasa+Huberta) stoja w linii ogrodzenia pomiedzy nami!. Twoja tez stoi razem s tej od Emilki. Teraz sie zastanawiam ze s Hubertem by bylo dobrze robyc podobne ogrodzenia, inacej to bedzie wygladalo dziwnie. Polecam spacer na dzialce. Sama zobczys jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 02.11.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Muci,Dzięki za informacje. Pewnie pojedziemy jutro rano.Ostatnio rzadko bywamy - kończy się tynkowanie. Poza tym jakoś uszła ze mnie energia, musze się zregenrować przed wiosną, jak wszystko ruszy na budowie;)Pozdr.G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 02.11.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Muci, a pewnie, pomaluj sobie skrzynkę Bramy kute też mi się strasznie podobają, ale są najdroższe. Na XV poprzecznej jest jedna ładna brama i w Wiktorowie na Leśnej sołtys sobie odwalił taką bramę, że normalnie powala na kolana. Byłam w szoku!Chyba mnie nie stać Margaret, Muci, Klememi, fajnie Wam z tym prądem, to coraz bliżej domku. Muci, my na 100% bierzemy Jotula, bo podobno dobrze współpracuje z Legalettem - tym naszym fundamentem. Byliśmy już w firemce przed Zaborowem, robili tam nawet komuś z Legalettem. Ma nam facet zrobić wycenę. Ale my nie robimy wentylacji mechanicznej ani rekuperatora, więc moja wycena chyba nic Ci nie powie... U nas będzie tylko rozprowadzenie do pokoi na piętrze (grawitacyjnie) i do gabinetu. Myślę, że wystarczy. Na Waszym etapie budowy domu już chyba moglibyście mieć kominek i go sobie "przepalać" Ale fajnie Karlaa, witaj. A gdzie się będziesz budować? Agatja, jak to dwa poziomy? Chyba jeden? Maje, co z Tobą? W Twoim domu ścianki kolankowe już takie wysokie, a Ty właściwie od fundamentów się nie odzywasz Jutro rano mam nadzieję, że zdążę wpaść na działkę i wreszcie w sensownym dziennym świetle zrobię zdjęcia. Wtedy może coś Wam zamieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 03.11.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Ania,My dzisja wybieralismy wkld kominkowy.Do spotkaniem s panem(dytrybutor na 1) producentow kominekow), mialam 1-go faworita Dovre 2100CBC-z fabrycznym dytrubutorem powietrza. Mojego mezowi sie spodobal, kominek Bodart&Ganay..ale juz drozsy o te 2tys..Ale za ta sama cena jest Jotula.. i teraz mam rozmislac do poniedzialek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 05.11.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Muci, robiliście tynki cementowo-wapienne? Jesteście zadowoleni? Podasz mi namiary? A kominki gdzie oglądaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 05.11.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ania,robilismy tynki cementowo-wapienny. Na razie jestesmy zadowoleni, ale nie mam jescze glifow.. i dopiero sie okaze.Namiar posylam na priva. Tynkarze musa wrocic dokonczyc glify pod koniec miesiaca.Zapraszam, bedes mogla sama ocenic jak to wyglada. Kominki ogladalismy w firmie Malwa, przy Wale Miezdyszynskim 235 .Maja strona internetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaf 05.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam, poszukuję osoby od instalacji gazowej, która jednocześnie pomoże załatwić w gazowni "papiery" niezbędne do zrobienia przyłącza.pozdrA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rytas 05.11.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam poszukuje stempli 3-3,50m oklice Hornówek, Babice, Izabelin pozdrawiam ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 06.11.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Aaf,polecam P. Jozefa Pytla. Tel. posle na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 06.11.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 My dziś rano odbieraliśmy tynki wew. Było trochę poprawek (oczywiście kilka zatynkowanych gniazek, itp) ale generalnie ładnie zrobili:) Zimno się za to zrobiło i my w tym roku chyba więcej nie zdziałamy.... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 06.11.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Margaret, widziallam rano zlot samochodow..) Mysle ze dalej tez sie da robic, jesli wstawis okna i drzwi. Mozna spokojnie ocieplac od srodka. Wbrew pozorom, to zaimuje bardzo duzo czasu. Ja i tak podziwiam ludzi ktore u mnie robia w tej chwili ocieplenie...Mislalam ze nie przyjada. Wies ja jeszcze okna nie mam.. Ale jestem dorej misli i mam nadzeje ze popchniemy do przodu i termin przeprowadzka w czierwcu jest dalej realny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 06.11.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 poszukuję stempli o długości 3 m. okolice Izabelina, Lasek, Harnówka, Babic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Margaret,skontaktuj sie ze mna. Jest pilna sprawa w sprawie pradu. Wyslalam ci info na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 08.11.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Muci, dzięki za tę stal, mąż był i się dogadał, całkiem jest zadowolony. I z terminu, i z ceny. Margaret, i tak już dużo w tym roku zrobiliście Rozumiem, że może Ci się nie chcieć, zwłaszcza jeśli nie masz silnego parcia na szybką przeprowadzkę... Ja już marzę o swoim domku i własnej kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 09.11.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Witam Budujących! Poszukuję sprawdzonych ekip do: ocieplenia poddasza + G-K; ocieplenia zewnętrznego i wykonania elewacji (tynk). Będę wdzięczna za namiary Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 11.11.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Cześć sąsiedzi ze Szkolnej! Wczoraj wieczorem byłam na działce i byłam świadkiem wykopków na naszej części ulicy! Pan elektryk podłączał chyba kable energetyczne do nowych słupów - widziałam przewody w niebieskich peszlach położone w wykopach. Akurat zakopywali te rowy. Wykop ciągnął się od słupa z transformatorem na roku Kurowskiego i dalej wzdłuż naszych działek az do Krótkiej. Chyba to znaczy, że niedługo podłączą nas do prądu:)) Pozdrawiam. PS. jak zabezpieczacie przyłacze wodociągowe na zimę? Muci, u Was nie ma okien a sa juz przymrozki. Ja owinęłam rurę pianką poliuretanową, ale zastanawiam sie czy można w Mokrych Łąkach poprosić o zakręcenie zaworu w studzience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 11.11.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Gosia, my widzielismy ich koncowka prac, ale ze samem przelacze, to potrwa. U nas,na razie jest owinieta rura welna, ale ja mam nadzeje ze pogoda bedzie laskawa i wyczyma jescze z 10 dni. My mamy gorzej, bo mamy woda w instalacji. Nasz hydraulik powiedzia, ze przemrozek do -2C, nie jest straszny. Jestem z nim umowiony, ze jesli pogoda nie wyczyma, temperatura w 2 dni po kolej spadnie pod 0C, zdejmie wodomierz. Ale ja bede mogla grzacz za te 10-15 dni.. i nie powinno byc problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.11.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 My tez mamy kran owiniety welna mineralna i pompe do studni tez. Na razie nie ma takich mrozow zeby cos moglo sie stac. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts