Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa izabelin

Kret001

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam sąsiadów :wink:

Do nowo budujących :wink:

Sprzedam słup + skrzynki z zawartością. Słup i reszta kupione jako nowe półtora roku temu. Służyły do ciagnięcia prądu budowlanego.

Zielonki Parcele Gmona Stare Babice

Cena do uzgodnienia.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=296183465

Sąsiedzi ze Szkolnej.

Dzis dzwoniłam do pani Gutowskiej z Mokrych Łąk. Niestety dalej nie ma informacji w sprawie kanalizacji - tzn starostwo nadal nie wydało pozwolenia na budowe, ale gmina złozyła już wniosek o dofinansowanie inwestycji z Unii.

Muci, chyba w tej sytuacji tez się podłącze pod "akcję szambo";)

Muci, w środe jest w ZEWT komisja odbierajaca linie eneregtyczna na Szkolej. jak dobrze pójdzie niedługo będzie prąd:))

Pozdrawiam.

Witam Wszystkich Budujących,

Czytam forum i z zazdrością obserwuję Wasze problemy: okna, wkłady kominkowe, dachówki... Marzę by być juz na tym etapie!

Tymczasem czeka mnie bój o pozwolenie na budowę - chcemy zacząć w lipcu, ale dopiero na początku lutego będziemy mieli gotowy projekt. Czy możecie podzielić się ze mną Waszymi sposobami na przyspieszenie wszelkich procedur i terminów. Gdzie najlepiej zacząć by sprawnie przejść przez wszystkie urzędy? Którzy urzędnicy mogą stać się "wąskim gardłem" i należy ich omijać?

Pomóżcie proszę :-)

Pozdrowienia,

Ola

Witam Wszystkich Budujących,

Czytam forum i z zazdrością obserwuję Wasze problemy: okna, wkłady kominkowe, dachówki... Marzę by być juz na tym etapie!

Tymczasem czeka mnie bój o pozwolenie na budowę - chcemy zacząć w lipcu, ale dopiero na początku lutego będziemy mieli gotowy projekt. Czy możecie podzielić się ze mną Waszymi sposobami na przyspieszenie wszelkich procedur i terminów. Gdzie najlepiej zacząć by sprawnie przejść przez wszystkie urzędy? Którzy urzędnicy mogą stać się "wąskim gardłem" i należy ich omijać?

Pomóżcie proszę :-)

Pozdrowienia,

Ola

Najpierw wystepujesz o warunki do gazowni, ZEWT i Mokrych Łąk, robisz plan zagospodarowania działki (ja mialam z tym najwieksze problemy - roiło sie od błędów). Z planem zagosp idziesz do archeologow (o ile jestes na objetym terenie) i do gminy zeby uzgodnic zjazd i wylączyc spod produkcji rolnej. Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam :)

Fa,

tak, chodzi o zjazd z drogi na Twoja dzialke. Musisz isc z tym do gminy.

Namiary na geodete wysylam na priva. Robil juz dla mnie rozne rzeczy - mapki, aktualizacje, ponowne pomiary jak cofneli dokumenty z Ozarowa (nie chcialo im sie przylozyc linijki i kazali to potwierdzic geodecie :evil: ), uzgadnial w ZUD gaz. Tak wiec jest godny polecenia.

Fa,

Izabelin ma plan zagospodarowania. Zaczni od gminy zobacz w tym planie jakie wa warunki zabudowy.Moze zaoscedzis na czasie.Pamentaj ze mapka jest wazna tylko 3 miesiaca. Geodeta firma Geobaks..szyki, bez problemowy u mnie robyli tez uzgodnienie w ZUD-zie.Mesca sie na ul. sienkiewicza, jak sie idze od St. Babic w stronie Liplkowa.

Gosia,

my chcemy slozyc oficialnie dokumenty do podlaczenie naszego budynku do sieci.Odbior budynku. Mamy osiwiadczenie naszego elektryka i tego musimy zaniesc do Pruszkowa. Ale dla ciebie, dlatego ze nie macie tablicy rozdiece jescze w srodku, mysle ze podanie o pozwolenie na prad budowlany

Klemeni,

ja w srode razmawialam osobyscie z czlowiekem, ktory odbieral instalcji.Tak sie zlozylo ze akurat bylam na budowie. Ja zadnych papierow poczta nie dostaje i nie dostane, muse sie sama o tym nie zakrecic. Oni tez zadny wnoski od nas nie wezma, dopuki nie bedzie dokument odbioru. Wnioski spokojnie mozna skladac pod koncu miesiaca. Naj-lepej podiechac i wyjasnic wszystko na mejsce. Ja mam inna sytuacja niz wy, dla tego ze mam cala instalacja gotowa. Gosia wystompi o przylaczenie pradu budowlanego i zalorzenie licznika w podlaczony zkrzynce.Ja takie pozwoleni na prad budowlany mam i u mnie jest kwestija przyniesienia licznika z r-betki do zkrzynki i odbior juz gotowej instalacji w domu, dla tego mam to osiwadczenie swojego elektryka.

Witam Sąsiadów.

Szukam dekarza z rekomendacją. W dodatku nie do budowy a do poprawienia po partaczu, który wpadł już w nałóg i nie nadaje się do niczego. Nawet go do sądu nie podam, bo wyrok mi roboty nie wykona. To gdzieś na ciepłe dni, ale już muszę szukać. Nie jest to zadanie - marzenie dla fachowca, lepiej kryć nowy dom, ale co ja poradzę.