MCB 22.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witam Koleżanki i Kolegów z sąsiedztwa! Jakby ktoś potrzebował to mam do odsprzedania 15 palet silki E24. Stan idealny. Nie mam kogo winić, sam wyliczałem materiały Do tego kilkaset stempli ok. 278cm. Lokalizacja: Janów. Pozdrawiam, MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 30.12.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Jeżeli ktoś poszukuje tynkarzy tynku tradycyjnego to polecam Pan Janek robił u mie Solidna ekipa 0-667-329-349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 03.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 kobitki kochanejesli wasi budowlancy nie maja na dniach co robic ze wzgledu na pogode, a raczej temperatury, mozecie mnie poratowac na 1 dzien 4/5 chlopa do ulozenia wiezby na plasko,bo jest na odwal sie zrzucona z samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 11.01.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam sąsiadów Do nowo budujących Sprzedam słup + skrzynki z zawartością. Słup i reszta kupione jako nowe półtora roku temu. Służyły do ciagnięcia prądu budowlanego. Zielonki Parcele Gmona Stare Babice Cena do uzgodnienia. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=296183465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 14.01.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Sąsiedzi ze Szkolnej. Dzis dzwoniłam do pani Gutowskiej z Mokrych Łąk. Niestety dalej nie ma informacji w sprawie kanalizacji - tzn starostwo nadal nie wydało pozwolenia na budowe, ale gmina złozyła już wniosek o dofinansowanie inwestycji z Unii. Muci, chyba w tej sytuacji tez się podłącze pod "akcję szambo";) Muci, w środe jest w ZEWT komisja odbierajaca linie eneregtyczna na Szkolej. jak dobrze pójdzie niedługo będzie prąd:))Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 16.01.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam Wszystkich Budujących, Czytam forum i z zazdrością obserwuję Wasze problemy: okna, wkłady kominkowe, dachówki... Marzę by być juz na tym etapie! Tymczasem czeka mnie bój o pozwolenie na budowę - chcemy zacząć w lipcu, ale dopiero na początku lutego będziemy mieli gotowy projekt. Czy możecie podzielić się ze mną Waszymi sposobami na przyspieszenie wszelkich procedur i terminów. Gdzie najlepiej zacząć by sprawnie przejść przez wszystkie urzędy? Którzy urzędnicy mogą stać się "wąskim gardłem" i należy ich omijać? Pomóżcie proszę Pozdrowienia, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 16.01.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam Wszystkich Budujących, Czytam forum i z zazdrością obserwuję Wasze problemy: okna, wkłady kominkowe, dachówki... Marzę by być juz na tym etapie! Tymczasem czeka mnie bój o pozwolenie na budowę - chcemy zacząć w lipcu, ale dopiero na początku lutego będziemy mieli gotowy projekt. Czy możecie podzielić się ze mną Waszymi sposobami na przyspieszenie wszelkich procedur i terminów. Gdzie najlepiej zacząć by sprawnie przejść przez wszystkie urzędy? Którzy urzędnicy mogą stać się "wąskim gardłem" i należy ich omijać? Pomóżcie proszę Pozdrowienia, Ola Najpierw wystepujesz o warunki do gazowni, ZEWT i Mokrych Łąk, robisz plan zagospodarowania działki (ja mialam z tym najwieksze problemy - roiło sie od błędów). Z planem zagosp idziesz do archeologow (o ile jestes na objetym terenie) i do gminy zeby uzgodnic zjazd i wylączyc spod produkcji rolnej. Mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 16.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dzieki Muni Co to jest zjazd, ktory musze uzgadniac w gminie? Czy masz moze jakiegos geodete, ktorego mozesz polecic? Podobno musze zaczac od zrobienia mapki, na ktora wszyscy beda cos nanosic... Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 16.01.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Przepraszam - chcialam napisac Dzieki Klemeni, a czytalam jakis wpis Muni i satd pomylka Czy chodzi o zjazd z drogi do posesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.01.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Fa, tak, chodzi o zjazd z drogi na Twoja dzialke. Musisz isc z tym do gminy. Namiary na geodete wysylam na priva. Robil juz dla mnie rozne rzeczy - mapki, aktualizacje, ponowne pomiary jak cofneli dokumenty z Ozarowa (nie chcialo im sie przylozyc linijki i kazali to potwierdzic geodecie ), uzgadnial w ZUD gaz. Tak wiec jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Sasiedzi ze szkolny,wcoraj byl odbior instalacji el. przez ZET i bedzie mozna pod koniec miesiaca skladac dokumenty w Pruszkowa do podlaczenie sie do glownych zkrzynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.01.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Fa, Izabelin ma plan zagospodarowania. Zaczni od gminy zobacz w tym planie jakie wa warunki zabudowy.Moze zaoscedzis na czasie.Pamentaj ze mapka jest wazna tylko 3 miesiaca. Geodeta firma Geobaks..szyki, bez problemowy u mnie robyli tez uzgodnienie w ZUD-zie.Mesca sie na ul. sienkiewicza, jak sie idze od St. Babic w stronie Liplkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 17.01.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Fa, Pamentaj ze mapka jest wazna tylko 3 miesiaca. ... ale mapke mozna uaktualniac, moj geodeta robil to 2 razy, po prostu podpisal i przystawil pieczatke. Ot, cale uaktualnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 17.01.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Muci,My też mamy info z ZEWT. Są drobne błędy ale maja szybko poprawić. Ale spraw formalnych nie rozeznałam. Jakie dokumenty trzeba złozyc do Pruszkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 18.01.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Gosia,my chcemy slozyc oficialnie dokumenty do podlaczenie naszego budynku do sieci.Odbior budynku. Mamy osiwiadczenie naszego elektryka i tego musimy zaniesc do Pruszkowa. Ale dla ciebie, dlatego ze nie macie tablicy rozdiece jescze w srodku, mysle ze podanie o pozwolenie na prad budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 18.01.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Czy Wy dostajecie te dokumenty poczta? Czy macie informacje z innych zrodel? Mnie to wszystko jakos zawsze omija. Muci, a jak mamy juz tablice rozdzielcza to oswiadczenie od elektryka i podanie ktore wypelnie na miejscu, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 18.01.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Klememi,my nie dostajemy pisemek, tylko sami dzwonimy. Prad mi potrzebny do grzania, chwilowo...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 18.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja nie moge sie zmusic zeby zadzwonic do ZEWT. Tak mnie rozwscieczyli ostatnio, ze naprawde, mam ochote kupic wiatrak i uniezaleznic sie od tej "szacownej" instytucji. Zreszta sami takie rady ostatnio mi dawali - generator lub wiatrak i bedzie Pani miala prad !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 18.01.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Klemeni,ja w srode razmawialam osobyscie z czlowiekem, ktory odbieral instalcji.Tak sie zlozylo ze akurat bylam na budowie. Ja zadnych papierow poczta nie dostaje i nie dostane, muse sie sama o tym nie zakrecic. Oni tez zadny wnoski od nas nie wezma, dopuki nie bedzie dokument odbioru. Wnioski spokojnie mozna skladac pod koncu miesiaca. Naj-lepej podiechac i wyjasnic wszystko na mejsce. Ja mam inna sytuacja niz wy, dla tego ze mam cala instalacja gotowa. Gosia wystompi o przylaczenie pradu budowlanego i zalorzenie licznika w podlaczony zkrzynce.Ja takie pozwoleni na prad budowlany mam i u mnie jest kwestija przyniesienia licznika z r-betki do zkrzynki i odbior juz gotowej instalacji w domu, dla tego mam to osiwadczenie swojego elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.01.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam Sąsiadów.Szukam dekarza z rekomendacją. W dodatku nie do budowy a do poprawienia po partaczu, który wpadł już w nałóg i nie nadaje się do niczego. Nawet go do sądu nie podam, bo wyrok mi roboty nie wykona. To gdzieś na ciepłe dni, ale już muszę szukać. Nie jest to zadanie - marzenie dla fachowca, lepiej kryć nowy dom, ale co ja poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts