Krzysztof III 12.02.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Czesc 4room Ja w zasadzie z sąsiedztwa - Lipków - ale to przecież rzut beretem. Zostałem porzucony przez niedoszłą ekipę, więc szukam na okres kwiecien - sierpien jakąś ok ekipe do samych fundamentów. Od września mam już ekipę na mury i więźbę. Macie kogoś godnego polecenia??? KIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 12.02.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Krzysztof III, zajrzyj tu: http://forum.muratordom.pl/solidni-warszawa-i-okolice,t61043-960.htm Jest sporo kontaktow, nie tylko do fundamentow. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwap 14.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ojojoj jaka cisza Podciągnę wątek na 1-szą stronę Pozdrawiam Kwap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 14.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Kwap, ja zaczniesz budowe, to tez nie bedziesz mial tyle wolnego czasu zeby codziennie zagladac na forum. Ja z budowa problemow co prawda nie mialam, ale teraz jestem na etapie wybierania plytek, zamawiania wanien itp wiec czasu jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumar 14.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Techniczne pytanie - jak zabezpieczacie dom po wstawieniu okien? Czy instalujecie alarm? Jezeli tak to z jaka firma? Wlasnie przygotowujemy nasz domek do wstawienia okien i tak sie zastanawiamy Maje P.S. To jest moj kolejny nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 14.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Witamy na nie naszej grupie. Jesteśmy ze szczecina. Mamy pytanie, czy jestWam znana firma Światowe Inwestycje sp. z o.o. w W -wie, kt/óra stawia domy indywidulanym inwestorom?? Czy ktoś budwał z nimi i ma jakieś zdanie. Pozdrawiamy z wietrznego Szczecina. Kasia i Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 15.02.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Maje, U nas właśnie dziś wstawiają okna:) Od razu uruchamiamy alarm, no i tradycyjnie baczne oko sąsiada:)W sumie teraz okna robi się na wymiar, więc celowość ich wyjęcia jest problematyczna. No ale licho nie śpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 15.02.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Maje, my po wstawienie okna, urochomylismy natych miast alarm. U nas Solid. Jestesmy z nich bardzo zadowoleni, bo sprawdzilismy ich s powodu czestych awarji pradu. Radek, takej firmy nie znam. Gosia, to dla tego dzis rano na naszej ulicy byl taki tlok (samochod obok samochodu)..nie bylo gdzie zaparkowac ) .Oj ruch sie zrobyl strzaszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 15.02.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Muci, a czy centralka tez pokazywala alarm sabotazowy? Solid ma rozne dziwne pomysly, mojego przyjaciela probowali naciagac na kase za przyjazdy, niby wlaczal sie alarm. Mial prosta centralke wiec nie mogl sprawdzic. Potem zrobil powiadamianie sms o wyciu alarmu i nic. A Solid nadal dzwonil... i tak ich zlapal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 15.02.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Klemeni,przy zanik zasylania na centralki (brak pradu), centralka wysyla sygnall do Solid, a oni dzwonja do nas z pytania co sie dzeje. Oni nas na pieniedzy nie nacziagaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maka_p 15.02.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam forumowiczów, dłuuugo tu nie zaglądałam... nawał pracy pogoda nam sprzyja, widzę ze budowy idą pełną parą pytanie do wlascicieli dzialek lesnych: - Co to jest "opis taksacyjny lasu miejsca wyłączenia"? I skąd sie bierze cos takiego? Nie moge sie dodzwonic do Dyrekcji Lasów Państwowych, a chcialabym jak najszybciej zalatwic sprawe odlesienia naszej działki. Olu, to jest opis drzewostanu, musisz dzwonic do nadlesnictwa w Jabłonnie, bo nasze okolice tam podlegają. Przysyłaja fachowca, który ogląda las, ocenia wiek, typ itp, potem dostaje się taki oficjalny dokument, który przedstawiasz w Dyrekcji Lasów Państwowych razem z wnioskeim o wyłaczenie z produkcji leśnej, ten opis kosztuje chyba ok 150- 200 zł. Mogę wyslac Ci na priva telefon do pana, ktory robił to dla nas ( Lesnik z nadleśnictwa w Jabłonnej) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubuniek 18.02.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witajcie, Mam około 100 sztuk stempli na zbyciu. Do odebrania w Hornówku własnym transportem. Gdyby ktoś szukał można je wziąć w dowolnej chwili. Pozdrawiam,hubuniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatja 18.02.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam i jaoj nie mamy my szczescia do ekip, a raczej do firmy z ktora sie zwiazalismy na poczatku i tak sie rozstac nie mozemy no ale cos sie ruszylo...takie domy jak nasz to juz 2 o tej porze roku powinny stac wylalismy ostatni strop, zjazd do garazu, patia, wience i inne pierdolki, 3 betoniary poszly,w przyszlym tyg wreeeeszcie wchodza ciesle - wiezba lezy od listopada a mi sie serce kraja buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 18.02.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ania,Tak, od zeszłego tygodnia mamy juz okna:) Co prawda drzwi wejściowej jeszcze nie nasze (opóźnienie) - więc się nieco różnią od okien;) Za tydzień, dwa ruszamy z kolejnym etapem prac.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 18.02.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Margaret, ufff.... Właśnie się zastanawiałam dziś, że dziwny gust macie Kolor drzwi ZNACZNIE odbiega od koloru okien w tej chwili... Z co do ochrony, to na razie jest całkiem nieźle, bo elektrycy śpią w środku My jedziemy bez przerw - tynkarze nam już siedzą na głowie, że chcą wchodzić... No to gonimy elektryków, żeby za tydzień garaż był gotowy... Trzymaj kciuki agatja, o rety, rzeczywiście spore opóźnienie Wyście chyba zaczynali równo z nami??? No to próbuję wstawić fotę http://img98.imageshack.us/img98/2639/domwv5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 19.02.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Agatja, spolczuje, ale to jeszcze nic. Poczekaj jak wyjdzi ocieplenie, gladz gypsowy. U nas to sie ciagnelo 3 miesicy i to nie zy by sie ekipa ubijala, tyle roboty jest przy tym. Alemam nadzjeje ze za 10 dni, bedzie juz po gladziech. Gosia, ladne te wasze okna.Ania, a jakie ty masz drzwi wejscowy? Na zdieciu nie wydac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 19.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Muci, wedle życzenia Moja córa ogląda drzwi od środka http://img233.imageshack.us/img233/3136/drzwiqs4.jpg Martwisz mnie tym Waszym obecnym tempem budowy... Mam nadzieję, że nam te gips-kartony pójdą szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwap 19.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Cześć Byłem dzisiaj w Gminie i tak sobie przejechałem koło mojej małej działeczki na Zielonej a że Szkolna blisko, to doznałem olśnienia że zerknę na budowy mocnej ekipy z okolicy Oj robi to wrażenie sąsiedzi prawie przy końcu całej zabawy, Klemeni masz super domek, łatwy do poznania po płaskim dachu Pozdrawiam wszystkich Kwap ps. jeżeli ktoś myśli o podłogach z drewna a w szczególności z egzotyków to mogę pomóc (pracuję w DLH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwap 19.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 ANIAPiękny dom a i tempo prac robi wrażenie.Z ciekawości jakiej firmy masz okna i drzwi ? Kwap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 20.02.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ania,teraz idzie po woli. Czekam na plytk i(4 tyg) i na reszta rzecy do dolnej lazience.Szlo by szybko, jak bym puszczyla pary ekip na raz..Trudno wam bedzie wprowadzic sie na wakacje. Sa przerwy, ktory nie przeskoczys. Tak jak na przyklad po wylewkach. U nas samy tynki byli 3,5 tyg. bo reczne. tez otrazu nie mozes montowac plyt gypsowych, bo tynki musa wyschac troche.Kwap,Ania ma okna s tej samej firmy co ja: Bildau z Plocka. Okna mozes zobaczyc w Hornowku na Szkolnej (dom w czerwonej karpowce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts