Fa 02.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Opowiedz jak było, jak dostaniesz, mnie parę lat temu 3 razy odwaliły te stare małpy z Ozarowa( wtedy Fort Wola) bo nie wiedziały o co chodzi z pompą ciepła i na wszelki wypadek odmówiły że to szkodliwe dla parku i środowiska. Ja teraz jestem w połowie uzyskiwania mapki do celów projektowych na którą czeka architekt i chętnie się dowiem jaka jest teraz sytuacja obecnie ale słyszę że skład zwierzyńca jest b.z. więc szykuję papiery jak najprostsze aby załapały i się nie czepiały. Pozdrawiam Musze przyznac, ze bylo bardzo milo - przyjeto moj wniosek chociaz brakuje mi zgody z nadlesnictwa dot. odlesienia dzialki. Panie powiedzialy, ze moge go doniesc, a jak dzisiaj zloze dokumenty to szybciej dostane zgode. W ramach trudnosci musialam jedynie recznie ponumerowac strony w 4 kopiach projektu (ponad 400!) i dopisac spis tresci. Na koniec dostalam nazwisko osoby ktora bedzie wniosek rozpatrywac oraz numer telefonu pod ktorym moge sie dowiadywac jaki jest status wiec chyba bardzo duzo sie zmienilo przez ostatnie 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 02.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Fa, gratuluję i powodzenia! tusiekdit - pompa ciepła szkodliwa dla środowiska??? Prędzej bym pomyślała, że nie chcą Ci jej dać zrobić, bo kanaliza w planach i potem nie będziesz się chciał podłączyć i współuczestniczyć w zwracaniu się kosztów jej budowy... Klememi, a ja (jak na razie) mam dobre doświadczenia z Genbudem (glazura/terakota) - zaraz na wjeździe. Mają magazyn na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 02.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 AAAAAAby... Jeżeli ktoś może szuka drugiego autka do domu, może dla żony... Mam do sprzedania Fiata Punto Sole rocznik 1999, przebieg 130 tys. km. Autko ma świeżo (luty) wymieniane amortyzatory przednie, łożyska w wahaczach tył, płyn hamulcowy, klocki, olej, filtry. Poza tym opony zimowe na felgach, radio. Zainteresowanym mogę przesłać fotki, bądź zapraszam do obejrzenia na żywo. Tel. kontakt. 600-524-497 Sprzedaję tylko dlatego, że kupiłem troszkę większe autko bardzo okazyjnie od znajomego - Punto było dotychczas samochodem rodzinnym. PozdrawiamKrzysiekSw z Grupy Babickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tusiekdit 03.04.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Fa, gratuluję i powodzenia! tusiekdit - pompa ciepła szkodliwa dla środowiska??? Prędzej bym pomyślała, że nie chcą Ci jej dać zrobić, bo kanaliza w planach i potem nie będziesz się chciał podłączyć i współuczestniczyć w zwracaniu się kosztów jej budowy... Pierw ze zanieczyszcze wode gruntowa, (a pompa gruntowa bez brania wody), potem ze zniszcze nieodlesiony las (a pompa pionowa) a potem ze salon jest za wysoki (tzn otwarty po dach) i przy budowie trzeba specjalne srodki BHP jak do pracy na wysokosciach a w projekcie nic nie ma o BHP. Generalnie byla przeprowadzka z Fortu Wola do Ozarowa , spietrzyło im się i odwalali z byle powody aby wydluzyc sobie termin, az zrezygnowlem ale w sumie dobrze bo teraz mam inny lepszy projekt i tansza budowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLA 04.04.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Poszukuję ekipy wykonującej tynki cementowo - wapienne agregatem. Jeżeli macie jakieś sprawdzone namiary to podeślijcie na PW.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 07.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 tusiekdit, no ręce opadają... Tym otwartym salonem to mnie rozbawiłeś Znajomi w Koczargach wybudowali taki salon kilka lat temu raptem... Klememi, i jak tam ekipa od wykończeniówki? Weszli? Zasuwają? Na koniec pytanie? Ile sobie liczą malarze? Nasi glazurnicy nam się zaoferują, że za gruntowanie + podwójne malowanie wezmą 9-10zł/m2... Warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 08.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ania,teraz sa super farby, mozna samemu pomalowac i zagruntowac, tylko ze bys miala wolny czas. Takie sa teraz ceny. W zimie moj wyklonawca mowil 6zl za malowanie, bez gruntowanie..ale juz sporo podrozalo. Wisz taki pokoj 20m^2..wychodzi okolo 600-700zl..sama ocen ze to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.04.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ANIA, moja ekipa na razie robi zakupy, jak dobrze ze mam to z glowy! Kupuja karton-gipsy do sufitow, zaprawy, kleje itp. A malowanie faktycznie takie drogie, moja ekipa wyceniala podobnie, ale koniec koncow zamierzamy malowac sami. Do tej pory nigdy nie wynajmowalismy ekipy do malowania, niech tak bedzie i tym razem. Tylko trzeba bedzie zuzyc zalegly urlop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 08.04.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Klememi, Mam nadzieje, ze macie toche tego zaleglego urlopu bo malowanie calego domu to wielkie wyzwanie - zwlaszcza jak sie jest dumnym posiadaczem dwupoziomowego salonu Czy Twoja ekipa od wykonczen jest z tej samej firmy, co ekipa budujaca? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.04.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ola, nie, ekipa do wykonczen jest inna (polecona przez znajomego, ktoremu robila 3 mieszkania wiec sprawdzona). Arkada z zasady nie zajmuje sie wykonczeniowka. Tzn moga to zrobic jesli klient sie uprze, ale nie jest im to na reke. Zreszta ceny wykonczeniowki maja zaporowe z tego co sie orientowalam. A urlopu troche mamy, zwlaszcza moj maz, ja bede tylko czeladnikiem do miesznia farby I szczerze, nie wiem czy malowanie salonu nas nie przerosnie... Potrzebna bedzie niezla drabina. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 08.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 SPRZEDAM pozostałe po budowie: Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce. Zdjęcia mogę przesłać na PW. WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 08.04.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ... Potrzebna bedzie niezla drabina. Widzialam sklep z takimi dluuuugimi drabinami przy rondzie na koncu Walu Miedzeszynskiego P.S. Za rok od Was odkupimy te drabine bo tez mamy dwupoziomowy salon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.04.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ... Potrzebna bedzie niezla drabina. Widzialam sklep z takimi dluuuugimi drabinami przy rondzie na koncu Walu Miedzeszynskiego P.S. Za rok od Was odkupimy te drabine bo tez mamy dwupoziomowy salon... Spoko, a jak bede myc okno czy wymieniac zarowki? Jak juz kupie drabine to nie oddam za zadne skarby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 08.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Margaret, Muci mi zdradziła, że masz jakiś namiar na tanie parapety zewnętrzne... Podzielisz się? Muci, Klememi, dzięki za opinie o malarzach. Też mi się to wydaje dużo, samych tynków ile było, a malowania przecież więcej (bo jeszcze strop nad piętrem...)!!! Też się zastanawiamy, czy samemu nie robić... Jeżeli macie namiary na malarzy, to poproszę. Jak nam będzie zależało na czasie, to weźmiemy ekipę... A urlop to trzeba wziąć na przeprowadzkę... GDZIE KUPUJECIE (jeżeli w ogóle) MARMUR??? (parapety, kominek...) Ile się czeka??? Bo w Castoramie 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klememi 08.04.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 GDZIE KUPUJECIE (jeżeli w ogóle) MARMUR??? (parapety, kominek...) Ile się czeka??? Bo w Castoramie 3 tygodnie Marmury i granity kupuje w firmie Pamir na Tarchominie, ul. Swiderska. Maja bardzo dyzy wybor i taniej niz w kilku sklepach na bartyckiej. Dzwonilam i porownywalam ceny konkretnych kamieni. Terminy okolo 6 tyg z montazem. Jesli chcesz sam kamien z obrobka a ma kto zamontowac to chyba 3 tygodnie. Mozna wybrac konkretna plyte z ktorej chcesz miec zrobione to i owo, ja wybieralam ostatnio blat do kuchni i lazienek w ten sposob. wiadomo ze sa roznice w grubosci i odcieniu. Na Bartyckiej nikt mi tego nie zaproponowal a sama bym na to nie wpadla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 09.04.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 GDZIE KUPUJECIE (jeżeli w ogóle) MARMUR??? (parapety, kominek...) Ile się czeka??? Bo w Castoramie 3 tygodnie NIe wiem nic na temat cen i terminow, ale slyszalam od znajomego, ze maja bardzo duzy wybor marmurow i innych kamieni w Artstone - sprawdz na http://www.artstone.com.p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 09.04.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ... Potrzebna bedzie niezla drabina. Widzialam sklep z takimi dluuuugimi drabinami przy rondzie na koncu Walu Miedzeszynskiego P.S. Za rok od Was odkupimy te drabine bo tez mamy dwupoziomowy salon... Spoko, a jak bede myc okno czy wymieniac zarowki? Jak juz kupie drabine to nie oddam za zadne skarby Lepiej dobrze sie zastanow; moze warto oddac te drabine? Do umycia Waszego okna potrzebna jest ekipa uprawniona do prac na wysokosciach (taka jak w biurowcach). Brak takich uprawnien jest jednoznaczny z podjeciem nielegalnej pracy, na dodatek wbrew przepisom BHP! A jak juz wynajmiecie ekipe to oni zainstaluja sobie winde i nie bede potrzebowac drabiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fa 09.04.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytanie do wszystkich budujacych: Jaki procent w calkowitych kosztach budowy stanowila robocizna? Jaki jest stosunek robocizny do materialow? Podajac stosunek/procent prosze dorzuccie info czy dot. stanu surowego otwrtego, developerskiego etc. Wielkie dzieki Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 09.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Fa, Wolę nie liczyć udziału robocizny w tej całej inwestycji, wolę żyć w nieświadomości A jeśli chodzi o marmur i inne kamienie to polecam skład w Macierzyszu - niedaleko od nas i wybór spory. Adres to zdaje się ulica Sochaczewska. Jadąc z Babic do Macierzysza (pierwsze rondo w babicach, na drugim rondzie w lewo) i za jakies 200-300 m po prawej stronie jest hurtowania kamienia. Z drogi jest słabo widoczna - trzeba zajrzec w bramę Ja tam wybierałam kamień na kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 10.04.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Fa, to wsztystko zalerzy s jakich materialy wybralas..Jest bardzo duza roznica w ceny dachowek..a raboczyzna taka sama!Mam pytanko, moze ktos wie ze mozna otliczyc Vat od oplatach za przylacza elektryczne i za badan archeologycznych? Z materialow nie ma problemu, jest wykaz ale s uslugach nie wiem jaki byl Vat przed 01.04.2004 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts