Monika9951 30.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Dla mnie cena 400 zł za mkw to trochę przegięcie, my sobie ustaliliśmy limit 200 zł za mkw. Udało nam sie kupić działkę za 170000 zł - 1000 mkw tyle, że w gminie Kąty Wrocławskie w miejscowości Gadów. Ta miejscowość jest stosunkowo mało znana, a leży bardzo blisko Wrocławia tj. 5 km od Wrocławia, a mniej więcej 7 km od Grabiszyńskiej. Jedyny mankament tej działki to to, że na razie jest rolna, ale w studium ujęta pod budownictwo mieszkaniowe. Tyniec Mały jako miejscowość jest fajny, poza jednym mankamentem jakim jest ruchliwa droga, która idzie przez środek Tyńca gdzie jeżdzą tiry, ale ponoć ma być kiedyś obwodnica, Kobierzyce dla mnie za daleko, a Domasławia nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 30.08.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Cześć Monika. Gratuluję zakupu działki. Niestety mnie ubiegłaś - też się nią interesowałem. Teraz mam na oku inną - też w Gądowie i też rolną. Napisałem do Ciebie na priv. kilka pytań - mogłabyś się podzielić tym co już wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 dziękuję za opinię w sprawie działki koło torów. Jednak zrezygnujemy i będziemy szukać w bardziej sprzyjającym otoczeniu. Czy ktoś może wie coś o Dąbrowie k. Oleśnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpaula 31.08.2007 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 witam prosze o pmoc moze ktos wie jak kupic dzialke ktora dzialka na dzien dzisiejszy jest tylko w studium.zminy do planu maja byc pod konic roku.jest to duza dzialka nie podzielona jak to zrobic od strony formalno - prawnej.dzialka jest w miejscowosci bogdazowice gm.katy wr.jak na razie wlascicielka nigdzie sie nie oglasza no i cena jest w miare normalna 150 ,ale pdejrzewam ze po naniesieniu do pzp to i cena sie zmieni prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 01.09.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 witam prosze o pmoc moze ktos wie jak kupic dzialke ktora dzialka na dzien dzisiejszy jest tylko w studium.zminy do planu maja byc pod konic roku.jest to duza dzialka nie podzielona jak to zrobic od strony formalno - prawnej.dzialka jest w miejscowosci bogdazowice gm.katy wr.jak na razie wlascicielka nigdzie sie nie oglasza no i cena jest w miare normalna 150 ,ale pdejrzewam ze po naniesieniu do pzp to i cena sie zmieni prosze o pomoc. 1. Działkę możesz kupić zawsze to kwestia pieniędzy 2. Jeżeli to grunt rolny to nie uda Ci się kupić mniej niż 30 ar ( są pewne wyjątki ale jak sądzę one tu nie wchodza w grę ). Wtedy możesz uprawiać na niej swoją własną sałatę ale nic nie zbudujesz 3. Jeżeli chcesz kupić mniej to trzeba tą działkę podzielić a to jest możliwe gdy : - uchwalą PZP ale wówczas cena może skoczyć sporo wyżej bo gmina pewnie naliczy maksymalną opłatę planistyczną - 30 % od wzrostu wartości działki . Sprzedający pewnie będzie to chciał odbić sobie w cenie. No i jak piszesz to wejscie PZP może potrwać jeszcze długo - uzyskasz warunki zabudowy na ten teren , jeżeli ziemia jest klasy I - III to raczej o nich zapomnij musisz czekać na PZP. Kupowanie ziemi rolnej w zamierzeniu pod budowę jest generalnie dość stresujące , wiem bo właśnie to od paru miesięcy robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 01.09.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 warunków zabudowy nie uzyska - gmina Kąty Wrocławskie takowych nie wydaje w ogóle bo ma PZP na cały obszar gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpaula 02.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 bylam w gminie no i obiecuja ze pod koniiec tego roku lub poczatek przyszlego studim naniosa do pzp tlumaczyli mi ze to kwestia piueniedzy kiedy radni dadza te pieniadze ,caly cazs nanosza te zmiany.ida wioskami,zapwnili mnie ze ta pewno nie zmienia przeznaczenia skora jest to juz zatwierdzone w studium.jest to kwestia czasu no i oczywiscie pieniedzy. no i pewnie masz racje po naniesieni do pzp cena pojdzie w gore czysta obled ,a miejsce tak mi sie podoba ,bylam tam rano. w poludnie i wieczorem cisza ,spokoj ,zadnego smrodu ,okolica ladna blisko las ,trzecia linia zabudowy czyli nie przy glownej drodze no zobaczymy jeszcze popytam jak to mozna ugrysc.jest ziemia kl.4 i 5 to moze warunki zabudowy uzyskam no zobaczymy. dzieki za odpoiedz.jakby ktos jescze cos madrego wiedzial to prosze o wiesci dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 02.09.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Warunków tak jak wcześniej pisałem nie dostaniesz bo gmina takich nie wydaje. Też się interesuję działką rolną w tej gminie. Ale może sejm zdąży jeszcze uchwalić zmiany w przepisach budowlanych - a wtedy wszystkie grunty klasy 4 i gorszej mają być automatycznie z mocy prawa odrolnione.Na razie w planach gminy nie ma zmiany PZP w Bogdaszowicach - jest tylko plan zmiany studium (Zobacz ten link):http://www.katywroclawskie.finn.pl/res/serwisy/bip-katyw/komunikaty/_005_002_007_84633.pdfJeśli chodzi o plany gminy to podają różne informacje - jedna osoba mówi, że plan dla danej wioski będzie zmieniany w przyszłym roku, a inna, że to może trwać do 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 02.09.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 bylam w gminie no i obiecuja ze pod koniiec tego roku lub poczatek przyszlego studim naniosa do pzp tlumaczyli mi ze to kwestia piueniedzy kiedy radni dadza te pieniadze ,caly cazs nanosza te zmiany.ida wioskami,zapwnili mnie ze ta pewno nie zmienia przeznaczenia skora jest to juz zatwierdzone w studium.jest to kwestia czasu no i oczywiscie pieniedzy. no i pewnie masz racje po naniesieni do pzp cena pojdzie w gore czysta obled ,a miejsce tak mi sie podoba ,bylam tam rano. w poludnie i wieczorem cisza ,spokoj ,zadnego smrodu ,okolica ladna blisko las ,trzecia linia zabudowy czyli nie przy glownej drodze no zobaczymy jeszcze popytam jak to mozna ugrysc.jest ziemia kl.4 i 5 to moze warunki zabudowy uzyskam no zobaczymy. dzieki za odpoiedz.jakby ktos jescze cos madrego wiedzial to prosze o wiesci dzieki. Jeżeli Ci bardzo zależy i masz czas i masz mocne nerwy javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') a sprzedający wyrazi na to zgodę ( bo np. potrzebuje pieniędzy ) to można zrobić tak. 1. właściciel wydziela z działki " matki " minimalny zgodny z prawem kawałek tj. 30 ar. Ponieważ jest to podział w trybie rolnym sprawa jest szybka , w niektórych gminach trwa to 2- 3 tygodnie 2. idziecie do notariusza i kupujesz od właściciela współwłasność do tego kawałka ziemi. W tym samym akcie możecie się razem zobowiązać do zniesienia współwłasności w/g załączonej mapki i że dokonacie tego bezzwłocznie po formalnym podzieleniu wydzielonej częsci po uchwaleniu PZP lub uzyskaniu WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 02.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 dziękuję za opinię w sprawie działki koło torów. Jednak zrezygnujemy i będziemy szukać w bardziej sprzyjającym otoczeniu. Czy ktoś może wie coś o Dąbrowie k. Oleśnicy? Jeśli interesuje Państwa ładne miejsce koło Oleśnicy to zachęcam do przyjrzenia się działeczkom w Nieciszowie: http://www.grygiel.com.pl/nieciszow_oferty.jsp Miejsce jest naprawdę piękne co potwierdzają załączone na stronie zdjęcia. Po ostatniej rozmowie z właścicielem wiem, że zależy mu na sprzedaży tych działek i jest skłonny negocjować cenę, którą podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ranyboskiejestemkioskiem 03.09.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 serdecznosci.dzialke w Lubnowie(4km od Obornik Sl.) 0,22ha po 60 zl za m2 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 05.09.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam Was serdecznieWspaniałe to Wasze forum.Sledziłem je szukając swojej działeczki -wiele cennych porad tu znalazłem.Ja kupiłem działke w Ślęzy-mam nadzieje ze na wiosnę wejde z budowa.Pozdrawiam wszystkich szukających!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 05.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam, szuka działki budowlanej w okolicach Tyńca Małego, Domasławia i Kobierzyc. Mam kilka ofert z Tyńca Małego w przedziale 340-400 zl/m2. Czy jest to wygórowana cena? Co sądzicie w ogóle o tej lokalizacji pod katem dojazdu, zamieszkania, otoczenia i czy ceny działek budowlanych pójdą tam jeszcze w góre? Dzięki za odpowiedzi... Tyniec za 400zł?? Czy to nie za dużo? Ja własnie znalazłem działke o wiele blizej-śleza koło Bielan za podobną cenę.Miałem też namiary na kilka innych działek w bliższej okolicy za taką cene.Skoro już szukasz na południu- widziałem gdzieś w necie ofert Biestrzykowa za 330zł ale tylko działki po 1500metrów. Co do ceny to wydaje mi się ze nie warto pakować 400zł za metr w działke tak odległa od Wrocka-zwłaszcza w obliczu ustawy o odrolnieniu ziemi w miastach i ich okolicach.Jesli ta ustawa wejdzie-bedziemy mieli do wyboru do koloru działek w bliskiej okolicy i ceny bardziej oddalonych spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 05.09.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie wydaje mi się, żeby ceny bardzo spadły. Ustawa ma tylko odrolnić ziemie rolne. Co z tego jak już dzisiaj atrakcyjne działki rolne są sprzedawane w cenie działek budowlanych i nie ma ich za wiele. Dzięki ustawie łatwiej będzie się wybudować, ale dostępność działek nie wzrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mn81 05.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Do sprzedania dzialka budowlana w Pasikurowicach ok. 7 km od wrocławia 15 min do centrum. Na działce jest prąd, woda, telefon, duża ilościa zieleni dookoła w sam raz dla ludzi którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku. nr telefonu 507 132 842 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mn81 05.09.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Do sprzedania dzialka budowlana w Pasikurowicach ok. 7 km od wrocławia 15 min do centrum. Na działce jest prąd, woda, telefon, duża ilościa zieleni dookoła w sam raz dla ludzi którzy chcą uciec od miejskiego zgiełku. nr telefonu 507 132 842 cena 150 zl za m2 do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronny 05.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Jakby miał ktos namiar na działke w Ślęzy koło Bielan to proszę o info na priva.Zawiozłem znajomych na moją działke i napalili sie na tą miejscowosc-takze teraz szukam dla nich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy75 05.09.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam, Tak się złożyło, że ktoś z mojej rodziny ma do sprzedania działkę budowlaną w Suchym Dworze (4km od płd granic Wrocławia) - równo 20 arów, idealną do zabudowy jednorodzinnej lub bliźniaczej. Media dla tej działki są w trakcie załatwiania. Dodam jeszcze tylko, ze działka jest bardzo ładnie położona i ma prawie kwadratowy kształt. Świetny dojazd do Wrocławia. Cena - 310 zł/ m2Jeśli ktos z szanownych forumowiczów chciałby zaczerpnąć dodaatkowych informacji to proszę o kontakt e-mailowy ([email protected]) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 07.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 W Kamieniu k. Długołęki jest do kupienia 1ha działki (rolnej, niestety bez planów, ale czy jest jakieś studium postaram się wywiedzieć) -- po 80zł/m2 (do negocjacji pewnie ). Facet nie bardzo chce dzielić, ale jeżeli 3 konkretne osoby by chciały kupić po 33 ary, to pewnie by nie robił problemów. Działka jest położona ok. 500m od drogi głównej i ma kształt w zasadzie prostokąta (ok. 65x150m). Czy są jakieś osoby, które by reflektowały na taki podział i zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 07.09.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Z tego co mi wiadomo Kamien ma uchwalony MPZP.O która działkę chodzi??Możesz podać numer działki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts