Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

Wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną na działeczkę - po ponad pół roku poszukiwań, 2 bliskich sfinalizowania nieudanych transakcjach, szybka piłka - w sobotę ogłoszenie, w niedzielę oglądanie, w poniedziałek podpisanie umowy. Mam nadzieję, że już nic nieprzewidzianego się nie wydarzy i będziemy właścicielami 850m kw na wrocławskich Pawłowicach :)

Tak pisałam 20 marca . Trochę to trwało, ale od wczoraj jesteśmy już pełnoprawnymi właścicielami tej działeczki :) Teraz chwila oddechu i spokojnie zaczniemy cała papierologię, żeby jak dobrze pójdzie na wiosnę 2008 ruszyć z budową. Pozdrawiamy wszystkich szukających - my szukaliśmy równo rok, aż do szczęśliwego finału.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczow. Ostatnio widzialem ogloszenie dzialki w Paniowicach 10a za 250zl/m2. Chcialbym sie dowiedziec od Was jezeli znacie ta miejscwosc o opinie czy warto, czy moze lepiej poczekac. Prosze o odpowiedz.

Za ile????

Ludzi to już normalnie pogięło. Ale w sumie ogłoszenia można dawać, to nic (albo niewiele) nie kosztuje. A nuż jakiś frajer sie znajdzie.

Czy warto? powiem ci tak. To maleńka wioseczka, nic tam nie ma. Żeby do niej dojechać musisz jechać przez Szewce. A działkę w Szewcach bez problemu kupisz za 180zł/m2(znaczy zdrowo przepłacając), a jak poszukasz i popytasz to nabędziesz i za 120. A w Szewcach masz i drogę i szkołę, i gimnazjum itd. Więc jak chcesz drożej i gorzej i dalej to twoja sprawa.

Aha Paniowice są w gminie Oborniki i mają mpzp, Szewce to gmina Wisznia Mała i planu nie mają. (ale te ceny co podałem wyżej tyczą sie działek z wydanymi war. zabudowy, bo bez warunków kupisz i za 70)

Witam Wszystkich.

Do osób szukających działki na p/z Wrocławia:

mam do sprzedania działkę ok. 1170m.kw. w Św. Katarzynie. Działka jest kompletnie uzbrojona ( gotowe przyłącza na działce ):

- gaz miejski

- kanalizacja

- woda

- prąd

Osoby zaintesowane proszę o kontakt na PW. Prześlę wszelkie potrzebne informacje.

pzdr.

Witam

Widzę ze parę osób się tu ogłosiło z chęcią sprzedaży działki więc ogłoszę sie i ja;)

Sprzedam działkę w Biestrzykowie-1500 metrów działki plus 200 metrów współudziału w drodze.Osiedle będzie zamknięte.

Szczegóły ma maila.

Pozdrawiam

Widzę ze coraz więcej ogłoszeń sie pojawia:)

czyżby jednak ceny lekko w dół?

Ile teraz wołają za taką działkę w Sw.Kaśce i Biestrzykowie?

Bo to drugie to widziałem ogłoszenia nawet za 600zł ( co jest kuriozalne bo kupowali te działki w tamtym roku za 150-180zł/metr).Sw.Kaśka pewnie realnie poniżej 300 też nie schodzi.

Jeśli chodzi o Św. Kaśkę to nie wiem czemu ale dzialki są tam "tanie" w stosunku do okolicznych wsi.

Koleżanka właśnie kupuje w centrum za 200tyś - 850m2, a miejscowość gminna, nawet knajpa jest :) - całkiem fajna, i blisko do wrocka, w dodatku można jechać trzema drogami, przez zacharzyce, przez żerniki i przez siechnice.

Witam !

Co sądzicie o zakupie działki w Kotowicach, Siechnicach i Groblicach. Mam na myśli sprawy powodzi i hałdy siechnickiej. Jaką cenę przyjąć za zaporową żeby nie przepłacić. Słyszałem o ofercie działek w Groblicach po 100 zł/m czy ktoś wie coś o tej ofercie ?

Myślę że różnica cen działek między Św.Katarzyną a takimi wioskami jak Biestrzyków , Żerniki ,Radomierzyce leży w psychologicznym postrzeganiu tychże miejscowości jako atrakcyjnych ze względu na bliskość , moim zdaniem przereklamowanego i coraz trudniejszego do życia codziennego Ołtaszyna.Dzielnica powoli zamienia się w blokowisko , co prawda ładne ale psujące charakter tego osiedla jako "ekskluzywnego spokojnego przedmieścia".Dziwię się trochę ludziom kupującym za astronomiczne ceny działki w Radomierzycach i Biestrzykowie godzącym się na braki w infrastrukturze , komunikacji , edukacji itp. dla samej "ekskluzywności”.Oczywiście ich pieniądze ich sprawa , wolny wybór.

Co do samej Świętej Katarzyny mieszkam tu już 3 lata i jestem zadowolony ze swojego wyboru. Poczta , apteka, ośrodek zdrowia, itp. podstawowe usługi są na miejscu..Obecnie kanalizowane są nowe części miejscowosci , w przygotowaniach przetargi na przebudowy dróg osiedlowych , hali sportowej oraz MPZP. Uważam że ceny działek w Św. Kasi na poziomie 150-250 zł są jak najbardziej adekwatne do tego co ta miejscowość ma do zaoferowania.

Pozdrawiam