rgr 11.10.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dwie takie oferty widzę za 180zł/m2 (1000m2) i nie ma chętnych na nie.] Powiedz proszę gdzie je znalazłeś? Wariatów nie brakuje dlatego nie wiem ile w tej chwili jest ona warta. Wystawiają tam działki uzbrojone w cenie 190-220zł za m2. W autogiełdzie. Pierwszy raz widziałem to ogłoszenie chyba w sierpniu, w tym tygodniu widziałem je po raz któryś już. Wioska znajduje się w kręgu mojego zainteresowania, ale za 180zł/m2 to nawet nie dzwoniłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol1.8t 11.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a w Dobrzykowicach w autogieldzie dzialki srednio po 250zl, a gmina sprzedaje po 200zl, ot taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 11.10.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a w Dobrzykowicach w autogieldzie dzialki srednio po 250zl, a gmina sprzedaje po 200zl, ot taka ciekawostka Dziś masz w autogiełdzie uzbrojone 1100m2 po 170zł . Przez biuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol1.8t 11.10.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a w Dobrzykowicach w autogieldzie dzialki srednio po 250zl, a gmina sprzedaje po 200zl, ot taka ciekawostka Dziś masz w autogiełdzie uzbrojone 1100m2 po 170zł . Przez biuro. jakies 3 miechy temu wisiala identyko dzialka w tej samej cenie , tez przez biuro i potem cos sie nie ukazywala, ciekawe czy to ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 11.10.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 jakies 3 miechy temu wisiala identyko dzialka w tej samej cenie , tez przez biuro i potem cos sie nie ukazywala, ciekawe czy to ta sama Ja jestem ciekawy jak przebiegnie ten przetarg organizowany przez gminę. Działek dużo to i postęp duży pewnie nie będzie, o ile w ogóle . Kiedy jest rozstrzygnięcie? Wiem, że w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol1.8t 11.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 jutro sie konczy, i ponoc chetnych malo, a wiec podejrzewam ze ida w wywolawczej + 1 postep (1%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 11.10.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 jutro sie konczy, i ponoc chetnych malo, a wiec podejrzewam ze ida w wywolawczej + 1 postep (1%) Czemu się nie dziwię . Stabilizacja (a nawet spadki) na rynku mieszkań + brak dróg robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol1.8t 11.10.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 moje osobiste zdanie jest takie, ze jak sytuacja znormalnieje to liczyc sie bedzie jak kiedys uzbrojenie, ksztalt, sasiedztwo, drogi, odleglosc od miasta, itp, a nie bedzie juz sie bralo "byle czego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.10.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Oczywiście, że tak. Tak jak napisałem wyzej - wcale nie takie "oczywiscie" i nie wszedzie. A u mnie większość znajomych w ogóle już nie planuje zakupu działki, a ci co ją mają planują sprzedaż . W takim razie mamy calkowicie inne towrzystwo znajomych i ich wizję zycia we/pod Wrocławiem . To znaczy co? Skoro maleją ceny wywoławcze, to ceny transakcyjne rosną? . Ceny wywoławcze to jedno, a ceny transakcyjne to drugie. Gdy bank/rzeczoznawca wycenia Ci nieruchomosc/dzialke bierze ceny nie z Autogieldy/etc ale z rzeczywiscie zawieranych umów/aktów notarialnych. I takie własie umowy osiagaja coraz wyzsze kwoty - info prosto od rzeczoznawcy z banku (dla mojej lokalizacji przynajmniej). Wbrew pozorom nie jest dziwne (nawet gdyby ceny wywolawcze spadaly) - po prostu roznica pomiedzy cena wywolawcza a transakcyjna mogla sie zmniejszyc i ta druga wielksoc moze w koncu bedzie miala wiecej wspolnego z rzeczywistoscia. No, jeżeli ktoś ma jakąś konkretną wioskę upatrzoną z góry, to często jest na z góry straconej pozycji . A to nie jest tak zazwyczaj? Myslalem ze znajduje sie fajne miejsce, ktore sie podoba i tam szuka dzialki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 12.10.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 http://biznes.onet.pl/0,1622845,wiadomosci.html Coś mi się wydaje, że z działkami jest/będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gierad 20.10.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 co wy na to?taniocha;) http://www.bip.miekinia.pl/webcm/przetargi2?wid=16&templateId=1&tdocid=6418 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirax 20.10.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Jeżeli ktoś poszukuje miejsca do zamieszkania to polecam Trzebnicę. Miasto ostatnio bardzo zyskuje : 1. Jako jedyne w okolicach Wrocławia miało status uzdrowiska. Było tak już za niemców . Tak wiec zdrowa lokalizacja. Bardzo blisko do parku krajobrazowego "dolina Baryczy " - piękne trasy rowerowe w zasięgu ręki etc... 2. Jest już decyzja o uruchomieniu szynobusu Trzebnica - Wrocław , ma z końcem 2008 zacząć wahadłowe kursy na razie do Nadodrza , w planach do Głównego a nawet na Bielany. Czas przejazdu 28 min. 3. Jest już decyzja o budowie S - 5 , będzie przebiegać w pobliżu Trzebnicy Z informacji , które posiadam na wiosnę miasto planuje wystawić około 70 działek do sprzedaży w bardzo pięknej okolicy lasu bukowego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 20.10.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 co wy na to?taniocha;) A przy okazji -- ktoś wie jak poszedł przetarg w Dobrzykowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercik 31.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jeżeli ktoś poszukuje miejsca do zamieszkania to polecam Trzebnicę. 3. Jest już decyzja o budowie S - 5 , będzie przebiegać w pobliżu Trzebnicy Mała korekta... były wybory i mamy nową partię wszechrządzacą. I już decyzji o budowie S5 nie ma. A raczej jest decyzja że S5 na razie nie będzie budowana. Rzad który jeszcze nie powstał wraca do starej sprawdzonej w Polsce koncepcji, że o tej drodze będzie sie myśleć za 10lat, a wtedy 5 lat w poczekalni pomysłów, później koncepcje, analizy, projekty, wykup gruntów, protesty itd zajmą kolejne 10 lat i jeszcze 5 lat budowa. Zatem realnie 2035 rok, optymistycznie 2025. Ja nauczyłem sie że o drodze należy mówić wtedy gdy ona jest, a nie wtedy gdy jest w marzeniach (przez niektórych zwanych planami)... Jak na razie (od 14 lat) mam rację. A uzależnianie realizacji swoich marzeń (potrzeb) tzn domu od realizacji marzeń (pobożnych życzeń) innych osób uważam jako niewłaściwe. Chyba że ktoś chce sie bawić w spekulacje, ale to inna bajka. PS do mirax Nie to żebym miał coś do Trzebnicy. Wręcz przeciwnie: ładne miasto, nawet powiatowe, z chęcią bym tam zamieszkał, ale dla mnie odpadło z uwagi na odległość od centrum Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 31.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Wg moich informacji, to PO chce odłożyć na razie budowę odcinka Poznań-Bydgoszcz. Odcinek Wrocław-Poznań ma być reazlizowany zgdonie z planem i budowa ma ruszyć w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HORACJUSZ 05.11.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich! Mamy zamiar rozpocząć w przyszłym roku budowę w okolicach Wrocławia. Właśnie czekamy na pozwolenie, mam nadzieję z w tym wygodniu już będzie. Co myslicie o cenach materiałów budowlanych? Bedzie to samo co na poczatku tego roku? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 16.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Szanownych Forumowiczow, Jestem tu po raz pierwszy, i mam nadzieje ze nie ostatni . Jestesmy na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe w Tyncu - projekt kupiony: blizniak Rododendron 5 b z Archonu. Budowa ma ruszyc w 2008 roku, wykonczenie chcemy zrobic w 2009. Szukam ekipy do robot: od fundametow po dach, do stanu surowego. Czy ktos z Was moze podeslac namiary na firmy z ktorych korzystaliscie lub ktore mozecie polecic. bede baaaaaaaardzo zobowiazany !!!! Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.11.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ten wątek nie został załozony w celu poszukiwania ekip. Ciesze się że wątek tak mocno przypadł Wam do ... dyskusji. Myślę, że wiele osób zaoszczędziło sporo czasu i szukania swojego miejsca ... pod Wrocławiem. P.S. Po ile mogą być te działki pod Trzebnicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbarelki 03.12.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Moi drodzy, mam wrażenie, że wszyscy już kupili działkę, ponieważ nikt się nie odzywa. Napiszcie proszę (ponieważ jestem od jakiegoś czasu poza Wrocławiem, ale w Polsce , czy nadal jest popyt na dzialki. Wiosną dałam się ponieść zbiorowemu szaleństwu rosnących cen i mam działkę w Chrząstawie. Jakie są ceny tamtejszych działek, bo mam wrażenie, że ogłoszenia sobie, a ceny niższe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 12.12.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Moi drodzy, mam wrażenie, że wszyscy już kupili działkę, ponieważ nikt się nie odzywa. Napiszcie proszę (ponieważ jestem od jakiegoś czasu poza Wrocławiem, ale w Polsce , czy nadal jest popyt na dzialki. Wiosną dałam się ponieść zbiorowemu szaleństwu rosnących cen i mam działkę w Chrząstawie. Jakie są ceny tamtejszych działek, bo mam wrażenie, że ogłoszenia sobie, a ceny niższe. Pozdrawiam! Za działki w Chrząstawie ceny wywołacze to ok. 150-160zł/m2. Ale jest dużo ogłoszen z tamtego rejonu, więc pewnie spokojnie dałoby się znaleźć coś za niewiele więcej niż 100zł/m2 i dla mnie byłaby to akceptowalna cena. Moim zdanie więcej ten rejon warty nie jest. A ile dałaś za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts