Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

Dwie takie oferty widzę za 180zł/m2 (1000m2) i nie ma chętnych na nie.]

Powiedz proszę gdzie je znalazłeś?

Wariatów nie brakuje dlatego nie wiem ile w tej chwili jest ona warta.

Wystawiają tam działki uzbrojone w cenie 190-220zł za m2.

W autogiełdzie. Pierwszy raz widziałem to ogłoszenie chyba w sierpniu, w tym tygodniu widziałem je po raz któryś już.

Wioska znajduje się w kręgu mojego zainteresowania, ale za 180zł/m2 to nawet nie dzwoniłem :).

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a w Dobrzykowicach w autogieldzie dzialki srednio po 250zl, a gmina sprzedaje po 200zl, ot taka ciekawostka ;)

Dziś masz w autogiełdzie uzbrojone 1100m2 po 170zł :). Przez biuro.

jakies 3 miechy temu wisiala identyko dzialka w tej samej cenie , tez przez biuro i potem cos sie nie ukazywala, ciekawe czy to ta sama :)

jakies 3 miechy temu wisiala identyko dzialka w tej samej cenie , tez przez biuro i potem cos sie nie ukazywala, ciekawe czy to ta sama :)

Ja jestem ciekawy jak przebiegnie ten przetarg organizowany przez gminę. Działek dużo to i postęp duży pewnie nie będzie, o ile w ogóle :). Kiedy jest rozstrzygnięcie? Wiem, że w październiku.

Oczywiście, że tak.

Tak jak napisałem wyzej - wcale nie takie "oczywiscie" i nie wszedzie.

A u mnie większość znajomych w ogóle już nie planuje zakupu działki, a ci co ją mają planują sprzedaż :).

W takim razie mamy calkowicie inne towrzystwo znajomych i ich wizję zycia we/pod Wrocławiem :wink: .

To znaczy co? Skoro maleją ceny wywoławcze, to ceny transakcyjne rosną? :wink:.

Ceny wywoławcze to jedno, a ceny transakcyjne to drugie. Gdy bank/rzeczoznawca wycenia Ci nieruchomosc/dzialke bierze ceny nie z Autogieldy/etc ale z rzeczywiscie zawieranych umów/aktów notarialnych. I takie własie umowy osiagaja coraz wyzsze kwoty - info prosto od rzeczoznawcy z banku (dla mojej lokalizacji przynajmniej).

Wbrew pozorom nie jest dziwne (nawet gdyby ceny wywolawcze spadaly) - po prostu roznica pomiedzy cena wywolawcza a transakcyjna mogla sie zmniejszyc i ta druga wielksoc moze w koncu bedzie miala wiecej wspolnego z rzeczywistoscia.

No, jeżeli ktoś ma jakąś konkretną wioskę upatrzoną z góry, to często jest na z góry straconej pozycji :).

A to nie jest tak zazwyczaj? Myslalem ze znajduje sie fajne miejsce, ktore sie podoba i tam szuka dzialki? :wink:

Jeżeli ktoś poszukuje miejsca do zamieszkania to polecam Trzebnicę. Miasto ostatnio bardzo zyskuje :

1. Jako jedyne w okolicach Wrocławia miało status uzdrowiska. Było tak już za niemców :). Tak wiec zdrowa lokalizacja. Bardzo blisko do parku krajobrazowego "dolina Baryczy " - piękne trasy rowerowe w zasięgu ręki etc...

2. Jest już decyzja o uruchomieniu szynobusu Trzebnica - Wrocław , ma z końcem 2008 zacząć wahadłowe kursy na razie do Nadodrza , w planach do Głównego a nawet na Bielany. Czas przejazdu 28 min.

3. Jest już decyzja o budowie S - 5 , będzie przebiegać w pobliżu Trzebnicy

Z informacji , które posiadam na wiosnę miasto planuje wystawić około 70 działek do sprzedaży w bardzo pięknej okolicy lasu bukowego.

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Jeżeli ktoś poszukuje miejsca do zamieszkania to polecam Trzebnicę.

3. Jest już decyzja o budowie S - 5 , będzie przebiegać w pobliżu Trzebnicy

Mała korekta... były wybory i mamy nową partię wszechrządzacą. I już decyzji o budowie S5 nie ma. A raczej jest decyzja że S5 na razie nie będzie budowana.

Rzad który jeszcze nie powstał wraca do starej sprawdzonej w Polsce koncepcji, że o tej drodze będzie sie myśleć za 10lat, a wtedy 5 lat w poczekalni pomysłów, później koncepcje, analizy, projekty, wykup gruntów, protesty itd zajmą kolejne 10 lat i jeszcze 5 lat budowa. Zatem realnie 2035 rok, optymistycznie 2025.

Ja nauczyłem sie że o drodze należy mówić wtedy gdy ona jest, a nie wtedy gdy jest w marzeniach (przez niektórych zwanych planami)... Jak na razie (od 14 lat) mam rację.

A uzależnianie realizacji swoich marzeń (potrzeb) tzn domu od realizacji marzeń (pobożnych życzeń) innych osób uważam jako niewłaściwe. Chyba że ktoś chce sie bawić w spekulacje, ale to inna bajka.

PS do mirax

Nie to żebym miał coś do Trzebnicy. Wręcz przeciwnie: ładne miasto, nawet powiatowe, z chęcią bym tam zamieszkał, ale dla mnie odpadło z uwagi na odległość od centrum Wrocławia.

• 2 weeks później...

Witam Szanownych Forumowiczow,

Jestem tu po raz pierwszy, i mam nadzieje ze nie ostatni :D .

Jestesmy na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe w Tyncu - projekt kupiony: blizniak Rododendron 5 b z Archonu. Budowa ma ruszyc w 2008 roku, wykonczenie chcemy zrobic w 2009.

Szukam ekipy do robot: od fundametow po dach, do stanu surowego.

Czy ktos z Was moze podeslac namiary na firmy z ktorych korzystaliscie lub ktore mozecie polecic.

bede baaaaaaaardzo zobowiazany !!!!

Pozdrawiam

Bartek

• 2 weeks później...

Moi drodzy,

mam wrażenie, że wszyscy już kupili działkę, ponieważ nikt się nie odzywa. Napiszcie proszę (ponieważ jestem od jakiegoś czasu poza Wrocławiem, ale w Polsce :), czy nadal jest popyt na dzialki. Wiosną dałam się ponieść zbiorowemu szaleństwu rosnących cen i mam działkę w Chrząstawie. Jakie są ceny tamtejszych działek, bo mam wrażenie, że ogłoszenia sobie, a ceny niższe.

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
Moi drodzy,

mam wrażenie, że wszyscy już kupili działkę, ponieważ nikt się nie odzywa. Napiszcie proszę (ponieważ jestem od jakiegoś czasu poza Wrocławiem, ale w Polsce :), czy nadal jest popyt na dzialki. Wiosną dałam się ponieść zbiorowemu szaleństwu rosnących cen i mam działkę w Chrząstawie. Jakie są ceny tamtejszych działek, bo mam wrażenie, że ogłoszenia sobie, a ceny niższe.

Pozdrawiam!

Za działki w Chrząstawie ceny wywołacze to ok. 150-160zł/m2. Ale jest dużo ogłoszen z tamtego rejonu, więc pewnie spokojnie dałoby się znaleźć coś za niewiele więcej niż 100zł/m2 i dla mnie byłaby to akceptowalna cena. Moim zdanie więcej ten rejon warty nie jest. A ile dałaś za m2?