rgr 31.03.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 rgr, nie karmij Trolla... Szary116 napisał juz wystarczająco dużo postów, aby każdy czytający zdążył wyrobić sobie o nim opinię. Wiem, że masz rację i miałem już nic nie pisać wcześniej, ale jego pisanina zainspirowała mnie do dalszych odpowiedzi, w sumie raczej przeznaczonych dla tych co mogą mu przypadkiem uwierzyć . Do Szary116: te działki po 100zł/m2 są dzisiaj w AG po 90zł/m2. Chyba miałeś rację, po 100zł najwyraźniej się skończyły... teraz są taniej . Ale dywaguj sobie dalej "podpuchach" już sam. Niemniej powodzenia w handlowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 31.03.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jeżeli ktoś planuje nabycie działki w tych okolicach, to rok 2008 wydaje się być dobrym okresem na podjęcie ostatecznej decyzji, potem cena metra może pójść w górę (przynajmniej teoretycznie ). Czy kanalizacja aż tak bardzo wpłynie na cenę działki? Nie pamiętam już do kiedy prawo UE nakłada skanalizowanie wszystkiego, ale chyba nie jest to zbyt odległy termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 31.03.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Czy kanalizacja aż tak bardzo wpłynie na cenę działki? Nie pamiętam już do kiedy prawo UE nakłada skanalizowanie wszystkiego, ale chyba nie jest to zbyt odległy termin. Szczerze mówiąc nie wiem nic o prawie UE nakazującym skanalizowanie wszystkiego. Z opracowania jakie wpadło mi w ręcę dotyczącego rozwoju strategicznego gminy Miękinia wynika, że kanalizacja planowana jest jedynie w miejscowościach leżących najbliżej Wrocławia i tych które rokują szanse na napływ ludności (to te które wymieniłem wcześniej plus m.in. Lutynia, Pisarzowice, Brzezinka Średzka), te leżące bardziej na zachód nie mają być kanalizowane. Jak do tej pory działania gminy pokrywają się z założeniami tego dokumentu. Co do ceny to kanalizacja teoretycznie powinna wpłynąć na cenę m2. Podkreślam teoretycznie , ale jeżeli już to pewnie nie w jakimś znaczącym stopniu. Myślę, że bardziej od samego wzrostu wartości działki z tytułu jej skanalizowania, na wzrost ceny wpłynie większe zainteresowanie działkami w tym rejonie, a tu już powinno zadziałać prawo podaży... Ja osobiście nie zwracałem uwagi przy wyborze działki na to czy jest kanalizacja czy nie, ale na pewno są osoby dla których jest to jedno z kryteriów wyboru. PS Szary116 łamał swoimi postami regulamin Forum i jego konto zostało zablokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 01.04.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Jeżeli ktoś planuje nabycie działki w tych okolicach, to rok 2008 wydaje się być dobrym okresem na podjęcie ostatecznej decyzji, potem cena metra może pójść w górę (przynajmniej teoretycznie ). Czy kanalizacja aż tak bardzo wpłynie na cenę działki? Nie pamiętam już do kiedy prawo UE nakłada skanalizowanie wszystkiego, ale chyba nie jest to zbyt odległy termin. Czy nie był to czasem rok 2012-2013? Niestety podejrzewam, że nawet jeśli termin ten jest prawdziwy, to jednocześnie nierealny . Choć na przykład Ligota, Malin i inne w gminie Wisznia Mała to z tego co wiem okres do 2010roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 01.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Trochę pogrzebałem w temacie tego prawa unijnego Z informacji jakie znalazłem wynika, że zgodnie z dyrektywą UE (91/271/EWG) obowiązek skanalizowania obejmuje aglomeracje powyżej 2 tyś mieszkańców. Ma to nastąpić najpóźniej do 2015r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 02.04.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Z informacji jakie znalazłem wynika, że zgodnie z dyrektywą UE (91/271/EWG) obowiązek skanalizowania obejmuje aglomeracje powyżej 2 tyś mieszkańców. Ma to nastąpić najpóźniej do 2015r. Ooo, trochę spory wymóg -- to nawet Długołęka nie łapie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano100 03.04.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam jestem tu nowy.Pisaliście duzo o Chrząstawie .Czy ktos z was ma namiary na te za 90 lub 100 za metr,bo szukałem w Autogiełdzie ale cos sobie nie poradziłem.Moze nieaktualne.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 03.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam jestem tu nowy.Pisaliście duzo o Chrząstawie .Czy ktos z was ma namiary na te za 90 lub 100 za metr,bo szukałem w Autogiełdzie ale cos sobie nie poradziłem.Moze nieaktualne.Dzieki Chyba aktualne, nawet cena spadła do 80zł/m2. http://www.autogielda.pl/nieruchomosci/nieruchomosci_sprzedam_dzialki,dzialka_budowlano-rolna,35680271.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano100 03.04.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Dziekuje(podam nr jakby ktos chcial ta oferte601055532)Sa to niestety dzialki przy tartaku na poczatku Chrzastawy,a juz myslałem,że szczeście sie do mnie uśmiechneło.Zeby chociaz kawalek dalej byłoby dobrze.Mimo wszystko dzieki,choc tak myslałem,ze jakiś hak zwiazany z niska cena musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa Claus 08.04.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam. Mam sporą działkę w Chrąstawie Wielkiej - 8700m2. Ze względu na rozpoczęcie innej inwestycji poszukuję chętnego na część tego terenu. Działka na samym końcu Chrząstawy 30m od lasu z asfaltowym dojazdem i mediami.http://www.wrosip.pl/ posesja 124/55. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beansi 08.04.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Wiem o działce do sprzedania kolo obornik śląskich ,jeśli kogoś z Państwa to interesuje informacje pod nr telefonu 504-483-559 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.04.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam. Mam sporą działkę w Chrąstawie Wielkiej - 8700m2. Ze względu na rozpoczęcie innej inwestycji poszukuję chętnego na część tego terenu. Działka na samym końcu Chrząstawy 30m od lasu z asfaltowym dojazdem i mediami. http://www.wrosip.pl/ posesja 124/55. Pozdrawiam. A znam - rzeczywiście przy drodze asfaltowej, tuż przy znaku końca ChW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 12.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam serdecznie wszystkich tych, którzy jeszcze poszukują swojego miejsca na ziemi Może kogoś zainteresuje działka w Polakowicach 124/2 przy Jana III Sobieskiego w gminie Żórawina... 44 ary, prąd, woda i telefon w granicy działki. Działeczka ma ok. 150 m długości (tym bokiem przylega do asfaltowej drogi). W środku miejscowości, niedaleko nowe domki. W studium ujęta jest jako budowlana z dopuszczeniem usług towarzyszących. Bezproblemowe uzyskanie warunków zabudowy (sąsiednia działka zabudowana, droga dojazdowa i media). Przyjemne i spokojne miejsce. Ok. 300 m od działki przebiega trasa Wrocław-Strzelin, a ok. 2 km znajduje się zjazd na autostradę A-4. Cena to 80/zł m2. Znam chętną osobę do zakupu tej działeczki na współwłasność, ponieważ w całości jest dla tej osoby za duża i za droga. Z kolei fajnie położona... Dodam, że zależy mi na czasie - moja budowa wstrzymana ze względu na brak funduszy Więc jeżeli ktoś by reflektował proszę o kontakt na PW lub email. Pozdrawiam życząc nastrojów lepszych niż dzisiejsza pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JulianP. 13.04.2008 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 do poczytania: http://finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9845847,raportwiadomosc.html?rfbawp=1207951005.626&ticaid=15b3d JulianP. ( poprzednio Julian Kowal - zmienilem nicka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piszkowa 13.04.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 A kto z Was kupił działkę w Piszkawie?Ja kupiłem - ponad 1200 m kw. w sumie zapłaciłem 110 tys. Dużo? Mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 13.04.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Dziekuje(podam nr jakby ktos chcial ta oferte601055532)Sa to niestety dzialki przy tartaku na poczatku Chrzastawy,a juz myslałem,że szczeście sie do mnie uśmiechneło.Zeby chociaz kawalek dalej byłoby dobrze.Mimo wszystko dzieki,choc tak myslałem,ze jakiś hak zwiazany z niska cena musi byc. Jeżeli ciebie interesują działki w tamtych okolicach, to w AG regularnie ogłasza się ktoś z działkami w Nadolicach Wielkich po 120zł/m2. Miesiąc w miesiąc ma wciąż 11 działek, więc zbytu chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 13.04.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 do poczytania: http://finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9845847,raportwiadomosc.html?rfbawp=1207951005.626&ticaid=15b3d JulianP. ( poprzednio Julian Kowal - zmienilem nicka) Śmiem powątpiewać . Ziemi więcej nam nie trzeba, bo to co jest starcza z nawiązką -- tylko lepszego zarządzania nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgr 13.04.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 A kto z Was kupił działkę w Piszkawie? Ja kupiłem - ponad 1200 m kw. w sumie zapłaciłem 110 tys. Dużo? Mało? W AG masz ogłoszenia za Piszkawę od 30zł/m2 za rolną (38ar) do 120zł za budowlaną (czytaj: rolną jako budowlaną). Sam musisz ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 21.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Orientujecie sie moze czy ktos oprocz TP dostarcza internet do wsi Brzezia Łąka? moze jakas radiowka? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 21.04.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Gdyby ktoś był zainteresowany to dzielę się informacją, że mój sąsiad chce sprzedać swoją dzialkę. W Gajkowie, wszystkie media (łącznie z neostradą-wiem bo sama się o nią starałam-jest od dzisiaj ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts