Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

myślałem nad okolicami chrząstawy i jelcza

jak post wyżej - chwałowice godne polecenia, często tam jestem, miejsce pod lasem, cisza , spokój , jeśli się nie jest związanym transportem i infrastrukturą typu przedszkola itp. to świetne miejsce.

co do nadolic i chrząstawy,to za każdym razem jak przejeżdzam tamtędy ,to ze zgrozą patrzę na stan 0 domu (przy drodze wrocław-jelcz po prawej stronie jadąc od wrocławia), który od 5 mies. stoi w wodzie.

Witam,

dostałem dziś propozycję zakupu działki w Ramiszowie na osiedlu przylesie (nowa część) 12,5 ara za 220 zł/m2, użytkowanie wieczyste. Trochę mnie martwi łącznik autostradowy, który będzie tamtędy przebiegał (działka będzie pierwsza od strony łącznika). Czy Waszym zdaniem jest to gra warta świeczki, czy szukać czegoś innego? A może negocjować cenę (do jakiej kwoty?)?

pozdrawiam

z wlasengo podwórka - dom przy wylotówce na jelcz-kamieniec - ogród odgrodzony drzewami i domem od ulicy, plus jakieś - 15 m. pas (chodnik, trawnik, placyk) od ulicy

można dostać świra, kiedy w lecie chcesz odpocząć w ogrodzie.

a w nocy (zgodznie z przedmówcami) słychać wszystko x2

pozdrawiam

A przy zjeździe będzie szumieć cały czas.

I nie oszukiwałbym się, żę ruch tam będzie mały, bo jeżeli to trasa na Wawę to ruch tam będzie rósł a nie malał.

Ani to zjazd, ani trasa na Warszawę. Łącznik pomiędzy głównymi drogami na Poznań i na Warszawę.

Poznanska S5 i Warszawska A8/S8 maja sie laczyc w wezle Widawa. Kolo Ramiszowa ma przebiegac lacznik miedzy S8, a obecna droga na Warszawe/ Olesnica.

ps. Ja mieszkam jakies 1,5 - 2km od autostrady (mam jeszze wioske pomiedzy i lekkie pagorki) i slychac wieczorami dosc mocno. Da sie przyzwyczaic, ale szum jest jednostajny i wyraznie slyszalny. Ponoc ludzie blizej maja duzo gorzej i planowany jest ~8m wysokosci wal ziemny na calej dlugosci. Cena jest ok, jak za tak bliskie polozenie od Wroclawia, w Pasikurowicach sa podobne ponoc, a to troche dalej. Ja jednak bym sie zastanawial, czy chce mieszkac zaraz obok mocno uczeszczanej drogi.

Ogłoszenie grzecznościowe - działkę sprzedaje moja przyjaciółka. Oto, co mi napisała na jej temat:

"Pow. działki 2321 m2, miejscowość: Nadolice Wielkie (10KM od Wrocławia), w pobliżu: lasy, stadnina koni, miejsce, gdzie powstaje osiedle domków jednorodzinnych. Cena 400 tys. Możliwość podziału działki na 2 lub 3 części. Jest: prąd budowlany (prąd "normalny" będzie za około rok - jest zapłacone), wodociąg, TP S.A., kanalizacja - jest zapłacona (będzie za 2-3 lata), droga dojazdowa - jest zapłacona (będzie za mieciąc - góra 2 miesiące), na pewno nie będzie gazu w możliwym do przewidzenia czasie. Jest pozwolenie na budowę. Projekt domu - "GRATIS". Jest nawet zarejestrowany dziennik budowy."

Niedawno działka została podzielona na dwie części, można kupić obie lub jedną z nich.

W grę wchodzi zamiana na mieszkanie we Wrocławiu.

PS. Ta informacja pochodzi z zeszłego roku, więc podane w niej terminy już uległy skróceniu (mam nadzieję).

witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje. [email protected] :D

Działka Złotów(blisko Trzebnicy)Wrocławskiej oczywiście

Jest tam jeszcze kilka działek do kupienia okolica cudowna wkoło las :)

witam ma ktos namiary na fajnych i uczciwych ludków co postawia stan surowy zadaszony do 40 tys.bardzo proszę o podanie będę wdzięczna dziękuje. [email protected] :D

Działka Złotów(blisko Trzebnicy)Wrocławskiej oczywiście

Jest tam jeszcze kilka działek do kupienia okolica cudowna wkoło las :)

Tutaj raczej się handluje działkami a nie namiarami na fachowców. Skocz na grupę wrocławską i nową grupę wrocławską. Tam pewniej znajdziesz odpowiedź.

NO wiesz mnóstwo ludzi mnóstwo znajomości :wink:

nigdy nie wiadomo kiedy można trafić na porządnego fachowca.... :wink:

ale dziękuje za pouczenie :wink:

w sumie tak, ale działek szukają głównie ludzie, którzy jeszcze są przed budową więc nie mają jeszcze doświadczenia z ekipami. A ja zaglądam z przyzwyczajenia.

• 2 weeks później...
Witam,

czy to dużo 300zł/mkw za działkę budowlanąw MALINIE /KRYNICZNO ??

Gm. Wisznia Mała.

Media na działce, granicza dwa nowe domki

Jak dla mnie to już magiczna cena za działkę. Do tego z tego co słyszałem wjazd jest kiepskawy z tamtej strony. Duży ruch, bo to droga na Poznań. Ale może kiedyś ją zrobią.

Witam,

czy to dużo 300zł/mkw za działkę budowlanąw MALINIE /KRYNICZNO ??

Gm. Wisznia Mała.

Media na działce, granicza dwa nowe domki

Jak dla mnie to już magiczna cena za działkę. Do tego z tego co słyszałem wjazd jest kiepskawy z tamtej strony. Duży ruch, bo to droga na Poznań. Ale może kiedyś ją zrobią.

Powiem może trochę nieobiektywnie :wink: , ale za to konkretnie :wink: :

- moim zdaniem bardzo ważne jest to, jaki dojazd będzie w perspektywie 2-3 lat. I jeśli chodzi o Malin i północ Wrocławia to NAJBARDZIEJ oprócz zachodu ona zyska komunikacyjnie. Niedaleko Malina przebiegać będzie S5 na Poznań czyli świetny dojazd do Wrocławia. Wjeżdzając na S5 po 2-2,5km lub aktualną 5kę po 3-4km będziemy mieli Autostradową Obwodnicę Wrocławia dochodzącą takze do S8. S5 na odcinku do Malina nie będzie najprawdoppodobniej przebiegać obecną 5ką, ale nowo wytyczoną trasą, wiec będą 2 alternatywne drogi.

- inwestycja Czarneckiego - wg planów Malinie powstanie przedszkole, szkoła, centrum sportowe, zaplecze medyczne - projekt i wizualizacje już niby są.

- okolica - tu już kwestia gustu - dla jednych piękna, z lasem, fajnymi terenami na rower,etc, dla innych nie ;).

Jeśli chodzi o samą cenę to ciężko mi się wypowiedzieć. Jeśli jest to działka gdzieś blisko lasu, w fajnym otoczeniu, to przede wszystkim BRAK jest takich działek do kupna i to stymuluje cenę (a wiem, bo szukałem dlugi czas drugiej dla znajomego) - i cena za działkę w takim miejscu na pewno przekroczy w Malinie/Ligocie Pięknej znacznie 200zł. Jeśli jest to jednak działka z jakimiś minusami, położona nie jakoś specjalnie fajnie, to rzeczywiście cena trochę chłodzi... ;)

Pzdr,

TS