Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

Ostatnio były jakieś przetargi w Dobrzykowicach, już trzecie - więc kupujących raczej brak.

Zgadza sie, te dzialeczki mam tez na oku

Z ciekawostek z dokladnie tego przetargu podam pare faktow :)

Kwiecien 2008, koles kupuje na tym przetargu dzialek za 214 tys.

Pazdziernik 2008, jego teraz juz sasiad, kupuje dzialke obok o identycznym rozmiarze za 113 tys.

hehe ;) Miejmy nadzieje, ze sie nie beda za czesto spotykac ;)

Gmina odkad sprzedla jedna dzialeczke w lutym 2009 juz na reszte ani jednego chetnego nie ma i sie nie zapowiada.

A ludzie co kupili kiedys te dzialeczki na tym wlasnie przetargu, probuja naiwniakom wciskac te dzialki za 150-200 tys z nadzieja ze nie kazdy wie o sprzedazy przez gmine

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Witam.

Mam pytanie do znawców okolic Dobrzykowic.

Znalazłem takie ogłoszenia:

http://www.otodom.pl/dom-dobrzykowice-stan-dewelpoerski-150m2-4-pokoje-450000-pln-id2685530.html

http://www.otodom.pl/dom-dobrzykowice-stan-deweloperski-160m2-5-pokoi-450000-pln-id2685556.html

i zastanawiam się gdzie to jest. Może ktoś wie i podrzuci jakieś namiary?

• 3 weeks później...

ostatnio zacząłem się rozglądać na rynku za działką (około 800-1000m2) w okolicach Żórawiny lub Sadkowa...na szczęście nie mam jakiegoś ciśnienia więc mogę spokojnie się rozejrzeć...jakby ktoś coś słyszał proszę o cynka:)

tak na marginesie pomimo że nastąpiła korekta cen w niektórych rejonach nadal ceny są totalnie z kosmosu: np. Smolec przypomina mi bardzo okolice Skarbowców -"prestiżowa" okolica tak naprawdę nic ciekawego nie oferująca (włącznie z dojazdem do centrum)...pozdrawiam

ostatnio zacząłem się rozglądać na rynku za działką (około 800-1000m2) w okolicach Żórawiny lub Sadkowa...na szczęście nie mam jakiegoś ciśnienia więc mogę spokojnie się rozejrzeć...jakby ktoś coś słyszał proszę o cynka:)

tak na marginesie pomimo że nastąpiła korekta cen w niektórych rejonach nadal ceny są totalnie z kosmosu: np. Smolec przypomina mi bardzo okolice Skarbowców -"prestiżowa" okolica tak naprawdę nic ciekawego nie oferująca (włącznie z dojazdem do centrum)...pozdrawiam

Witaj,

wiem, że są działki w Mnichowicach na końcu wsi za hurtownią, co prawda cena to ok 200 za metr, ale to cena wyjściowa, więc pewnie da się znacznie zbić.

Jakby co to pisz na priv.

Pozdrav

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Gość ******b
Witam mam do sprzedania działkę budowlaną w Szymanowie, tj. 3 km od granic Wrocławia, zaraz za Psarami trasa na Poznań, spokój, cisza, końcówka wsi, wkoło nowo wybudowane domy jednorodzinne, przy drodze asfaltowej, wszystkie media, brak tylko kanalizacji, działka jest duża bo 1874m2, ale jest podłużna (wzdłuż drogi) można więc podzielić ją na dwie mniejsze, 200 zł/m2, jeśli ktoś chętny to zapraszam.

Witam,

Mam prośbę do forumowiczów. Czy moglibyście napisać gdzie w okolicy Wrocławia można kupić działkę za około 80 tys. Czy jest to w ogóle możliwe. Interesuje mnie około 1200m i jakiś łatwy dojazd do Wrocławia. Nie zamierzam się od razu budować. Dopiero co kupiłem mieszkanie. Ale chciałbym w przyszłości za 6-8 lat cos postawić. A do tej pory rozkoszować się koszeniem trawy.

Pozdrawiam

Witam,

Mam prośbę do forumowiczów. Czy moglibyście napisać gdzie w okolicy Wrocławia można kupić działkę za około 80 tys. Czy jest to w ogóle możliwe. Interesuje mnie około 1200m i jakiś łatwy dojazd do Wrocławia. Nie zamierzam się od razu budować. Dopiero co kupiłem mieszkanie. Ale chciałbym w przyszłości za 6-8 lat cos postawić. A do tej pory rozkoszować się koszeniem trawy.

Pozdrawiam

jest wysoce nieprawdopodobne kupno działki o wspomnianych parametrach za 80 tys.pln. chyba że będzie daleeeeeekoooo od wrocka, ale wtedy nie wiem, czy będzie łatwy dojazd.

polecam przejechać się w okolice, które was interesują. a nóż, a widelec.. :wink: my tak znaleźliśmy swoją - na wycieczce rowerowej :D

Witam,

Pozdrawiam

W tej cenie to tylko coś dalej od miasta. Chyba lepiej poczekać parę lat, dozbierać i kupić coś bliżej.

Witam,

Pozdrawiam

Pod Obornikami Ślaskimi można kupić działki ok 80 za metr, ale nie wiem czy dojazd by Ci odpowiadał- do centrum Wrocławia ok 20 km w razie czego mogę dać namiary na sprzedającego

• 2 weeks później...
Witam. Mam do sprzedania działkę budowlaną o pow. 1328 mkw w Ligocie Pięknej. Obowiązujący Plan Zagospodarowania Przestrzennego, uzbrojenie- woda, energia. Cena: 220 zł/1mkw. Dodatkowo, jako że jestem architektem zaprojektuję w cenie dom jednorodzinny.

tel. kom. 0 663 501 998

Z ciekawości - która część Ligoty Pięknej (jak daleko od 5ki)?

Pzdr

Witam,

Pozdrawiam

Dąbrowa k. Oleśnicy - działka 1122m2 kosztowała nas w lipcu 2008r. 84 zł za m2. Jest doprowadzona woda, prąd, gaz ziemny w drodze. Do centrum (Rynek/Galeria Dominikańska) 30 km, do Oleśnicy 5 km. Dojazd do Wro bardzo korzystny, bo dwupasmówka (trochę męczące radary w wioskach po drodze), szykowana też budowa S8. Już we Wrocławiu pewnie się stoi w korku, ale tak jest wszędzie, obojętnie z której strony wjeżdżasz.

działek jest tam sporo. Właściciel skupił trochę terenu rolnego i podzielił na działki budowlane. Było chyba ok. 60 działek. Postanowił stworzyć mini osiedle za zabudowaniami Dąbrowy. Są nawet małe drogowskazy z drogi na Trzebnicę albo Twardogórę "Osiedle Dąbrowa". Wszystkie działki mają decyzję o warunkach zabudowy. Doprowadził też media. Nie ma kanalizacji, ale z tego, co mówił mi sołtys ma być do 2012r. Coś takiego wynika też chyba z decyzji o zabudowie. Część działek jest sprzedana, ale na pewno coś zostało. Z pięć domów już stoi, w tym na pewno jeden zamieszkały. Rok temu również inne osoby z wioski sprzedawały działki w zabudowaniach. Dzwoniłam wtedy do sołtysa, który mi podał, kto może mieć coś do sprzedania i wydzwaniałam. W końcu zdecydowaliśmy się na tę w polu, bo cisza i spokój. Co do naszej ceny, to pierwotnie było 91 zł za metr, ale przy podpisywaniu umowy przedwstępnej Pan sam zaproponował cenę niższą nić sami chcieliśmy negocjować. Możliwe, że to wynikało z tego, że czekaliśmy na kupno rok, aż pozałatwiał podział działek i decyzje.