Grandzia13 01.10.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witammmm:) Ja mam do sprzedania działkę 1 km od Trzebnicy, 85 zł za m2 1400m. Działka z warunkami zabudowy. Sama też tam się buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.10.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dziekuje dziewczyny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 05.10.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Może komuś się przyda ta informacja...W Brzezince Średzkiej i Brzezinie gmina wystawiła działki na sprzedaż. W Brzezince cena ok. 115-120zł/m2 w Brzezinie po 190zł/m2.Nie wiem jak te w Brzezince, ale te w Brzezinie są naprawdę ładnie położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amorgos 05.10.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Jezeli ktoś jest zainteresowany . Ligota Trzebnicka. 23 km do wrocka. 2km do trzebnicy . Przepiękne tereny obok lasu. Idealny dojazd S5 w niedalekiej przyszłości. Tam są działki po atrakcyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalLi 17.10.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, więc może zacznę od tego, że nazywam się Michał i jak większość tu zgromadzonych szukam działki budowlanej w okolicy Wrocławia. Moje poszukiwania mniej lub bardziej intensywne trwają już prawie rok. Początkowo chciałem działkę dalej (bo taniej) ale kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) wyjazdów poza miasto uświadomiło mi, że jednak wolę dozbierać i kupić bliżej. Obecnie w kręgu zainteresowań jest Kiełczów, Wilczyce, Kiełczówek, Dobrzykowice lub nawet sam Wrocław. Jeśli ktoś z Was ma jakieś spostrzeżenia nt. w/w lokalizacji (szczególnie 3 pierwszych) lub może mógłby zaproponować inną (ale równie blisko) to zapraszam do dyskusji.Obecnie mieszkam na Psim Polu (litewska), więc może złudnie mi się wydaje że wilczyce czy kiełczów to dobra i bliska lokalizacja. Co o tym sądzicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 19.10.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam wszystkich, Obecnie w kręgu zainteresowań jest Kiełczów, Wilczyce, Kiełczówek, Dobrzykowice lub nawet sam Wrocław. Jeśli ktoś z Was ma jakieś spostrzeżenia nt. w/w lokalizacji (szczególnie 3 pierwszych) lub może mógłby zaproponować inną (ale równie blisko) to zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam Z moich doświadczeń przy szukaniu działki mogę podpowiedzieć, że nie tyle ważna jest odległość co czas dojazdu. Bardzo często jest tak, że działka w miarę blisko położona ma taki układ dróg, że dojazd i wjazd do miasta trwa wieki (wąskie, kręte drogi, ich stan, natężenie ruchu). Również wjazd do Wrocławia od nieodpowiedniej strony może skutkować koniecznością przebijania się przez korki. Druga rzecz na którą myślę, że warto zwrócić uwagę to ustawianie kupna działki pod czas dojazdu do np. aktualnego miejsca pracy. To trochę dyskusyjne i na pewno znajda się argumenty przeciwko, ale uważam, że najbardziej optymalne jest szukanie lokalizacji z dobrym czasem dojazdu do Centrum. Jak ma się dobry dojazd do Centrum to jest się w takiej samej sytuacji jak każdy mieszkaniec Wrocławia, a nierzadko nawet lepszej. Wybór działki pod dany dojazd do np. pracy może za parę lat odbić się niezłą czkawką, kiedy zmieni nam się pracodawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalLi 19.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 @dekar masz racje, rozchodzi się przede wszystkim o czas dojazdu. Dlatgo właśnie wydaje mi się, że Kiełczów/Wilczyce są dość dobrze skomunikowane (codzienne doświadczenia z dojeżdzania do centrum i legnickiej z os. kiełczowskiego). Co sądzisz o tej okolicy ? Zauważyłem też, że bardziej od czasu dojazdu do centrum liczy się czas powrotu do domu. Wg mnie praktycznie z każdej strony wrocławia w godzinach 7-8 na wjazdach są korki, ale np. jeśli weźmiemy pod uwagę powrót do ew. domu poza Wrocław około godziny 16 - 17 to są miejsca bardziej (wyjazd w kierunku lesnicy, smolca (kątów wr.)) i mniej zakorkowane (chociazby w kierunku Warszawy). Brałem pod uwagę podejście "blisko miejsca pracy" i nadal biorę. Idąc tym tropem powinienem szukać działki na zachodzie Wrocławia, jednak uważam, że dojazd z tamtej strony, czy od Leśnicy, czy od Wilkszyna nie należy do najlepszych. Rzadko tam bywam, ale zawsze kiedy jestem, stoje w korku (może przypadek). A Ty już jesteś po zakupie ? (jeśli możesz pochwal się, gdzie i dlaczego tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 20.10.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jak szukałem działki to oglądałem też i w okolicy Kiełczowa dokładnie w Brzeziej Łące i Domaszczynie. Muszę stwierdzić, że z dojazd nie był taki zły, do innych miejscowości widywałem znacznie gorszy. Dlatego brałem te okolice naprawdę poważnie pod uwagę (szczególnie Domaszczyn). Jedyne co, to wkurzał mnie wieczny korek na Krzywoustego, nawet poza godzinami szczytu. Z moich doświadczeń wynika, że aktualnie, podkreślam aktualnie, bo drogi są remontowane i sytuacja zmienia się dość szybko, najlepszy dojazd/wyjazd do/z Centrum jest właśnie od strony "wylotu" na Warszawę i "wylotu" na Środę Śląską czyli od zachodu. Akurat ja kupiłem działkę na zachodzie (okolice Wilkszyna) i mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z czasu dojazdu. Do centrum gdzie akurat pracuję, jadę 30-45 minut w zależności od korków w mieście. A i to na razie po głównych drogach, jak trochę "okrzepnę" w okolicy to pewnie znajdę trochę skrótów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.10.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, więc może zacznę od tego, że nazywam się Michał i jak większość tu zgromadzonych szukam działki budowlanej w okolicy Wrocławia. Moje poszukiwania mniej lub bardziej intensywne trwają już prawie rok. Początkowo chciałem działkę dalej (bo taniej) ale kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) wyjazdów poza miasto uświadomiło mi, że jednak wolę dozbierać i kupić bliżej. Obecnie w kręgu zainteresowań jest Kiełczów, Wilczyce, Kiełczówek, Dobrzykowice lub nawet sam Wrocław. Jeśli ktoś z Was ma jakieś spostrzeżenia nt. w/w lokalizacji (szczególnie 3 pierwszych) lub może mógłby zaproponować inną (ale równie blisko) to zapraszam do dyskusji Obok mnie są działki do sprzedania po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 20.10.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Moje poszukiwania mniej lub bardziej intensywne trwają już prawie rok. Początkowo chciałem działkę dalej (bo taniej) ale kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) wyjazdów poza miasto uświadomiło mi, że jednak wolę dozbierać i kupić bliżej. Obecnie w kręgu zainteresowań jest Kiełczów, Wilczyce, Kiełczówek, Dobrzykowice lub nawet sam Wrocław. Jeśli tak zależy Ci na bliskości, to może Sołtysowice? Sporo nowych domów, ciągle Wrocław, autobusy normalne, tylko działek mało. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zkot 23.10.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 WitamMam małe pytanko - a co szanowni forumowicze i forumowiczki myślą o miejscowości Samotwórpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 23.10.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam Mam małe pytanko - a co szanowni forumowicze i forumowiczki myślą o miejscowości Samotwór pozdrawiam wg mnie fajne położenie, blisko Wrocławia, jedzie tam autobus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zkot 24.10.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam Mam małe pytanko - a co szanowni forumowicze i forumowiczki myślą o miejscowości Samotwór pozdrawiam wg mnie fajne położenie, blisko Wrocławia, jedzie tam autobus. Jaka cena jest do przyjęcia za metr??? A czy bliskość lotniska nie przeszkadza??? Dziękuję za odpowiedź P.S jakby ktoś jeszcze coś napisał o Samotworze to byłbym bardzo wdzięczny Zkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 24.10.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 P.S jakby ktoś jeszcze coś napisał o Samotworze to byłbym bardzo wdzięczny Zkot Co do samej okolicy to bardzo ładna i malownicza. Polecam na wycieczki rowerowe. Natomiast jeżeli chodzi o warunki do zamieszkania to trochę blisko lotniska co może skutkować wiadomym efektem. Ten autobus co przejeżdża przez miejscowość z tego co widziałem kursuje tylko 3 razy na dobę. Samotwór jest również miejscowością której zagraża Bystrzyca. Zanim podjąłbym decyzję o zakupie pogooglałbym pod kątem zarówno tego zagrożenia jak i innych "niespodzianek" jakie mogą się pojawić w perspektywie czasu np. wysypisko śmieci, oczyszczalnia ścieków, drogi, fabryki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalLi 24.10.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 @TS147 Moje poszukiwania mniej lub bardziej intensywne trwają już prawie rok. Początkowo chciałem działkę dalej (bo taniej) ale kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) wyjazdów poza miasto uświadomiło mi, że jednak wolę dozbierać i kupić bliżej. Obecnie w kręgu zainteresowań jest Kiełczów, Wilczyce, Kiełczówek, Dobrzykowice lub nawet sam Wrocław. Jeśli tak zależy Ci na bliskości, to może Sołtysowice? Sporo nowych domów, ciągle Wrocław, autobusy normalne, tylko działek mało. Pzdr Sołtysowice - jak najbardziej na tak - jednak tak jak piszesz działek mało, więc ceny kosmiczne. @Kaska73 Obok mnie są działki do sprzedania po sąsiedzku Możesz jakieś szczegóły podać ? Lokalizacje i jakieś orientacyjne ceny ? ew. namiary ? Chciałem znaleźć na forum ale albo nie ma albo kiepsko szukałem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 25.10.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 @dekar masz racje, rozchodzi się przede wszystkim o czas dojazdu. Dlatgo właśnie wydaje mi się, że Kiełczów/Wilczyce są dość dobrze skomunikowane (codzienne doświadczenia z dojeżdzania do centrum i legnickiej z os. kiełczowskiego). Co sądzisz o tej okolicy ? Hej, ja 2 miesiące temu kupiłem działkę w Kiełczowie i z tego co wiem obok mnie jest do sprzedania jeszcze jedna (1100m2), mogę się zorientować bo właścicielem jest ten sam koleś co sprzedawał mi. Dlaczego tam? Mieszkam na Poleskiej, pracuję na Grunwaldzie, za 2 lata w Mietkowie będzie węzeł dwóch obowodnic (które jednak omijają kiełczów), kanalizacja jest własnie w trakcie budowy, miejscowość dobrze skomunikowana z centrum (są autobusy podmiejskie a miejskie dojeżdżają często do cmentarza), we wsi jest pełna infrastruktura (szkoła, dużo sklepów, przychodnia, przedszkole itp.), tylko czekać aż włączą to do wrocka Nie wyobrażam sobie lepszej lokalizacji (no może jeszcze Wilczyce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalLi 25.10.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Hej, ja 2 miesiące temu kupiłem działkę w Kiełczowie i z tego co wiem obok mnie jest do sprzedania jeszcze jedna (1100m2), mogę się zorientować bo właścicielem jest ten sam koleś co sprzedawał mi. ..... Hej, jeśli możesz, dowiedz się proszę więcej. (ew. prześlij info na prv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zkot 28.10.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Lotnisko lotniskiem - ale z tego co wiem to tam ( chodzi o Samotwór ) jest dużo ziemi przeznaczonej w studium ( Gmina Kąty Wrocławskie ) pod zabudowę jednorodzinną i mieszkaniową - czy to można rozumieć że Wrocław właśnie w tamtą stronę się rozbuduje.pozdrawiamZkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.10.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 czy to można rozumieć że Wrocław właśnie w tamtą stronę się rozbuduje. Nie można. Można co najwyżej mieć nadzieję. Co druga podwrocławska gmina tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 29.10.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 czy to można rozumieć że Wrocław właśnie w tamtą stronę się rozbuduje. pozdrawiam Zkot Zgadzam się z jarett To, że w studium są tereny przeznaczone pod zabudowę mieszkaniową to żaden wyznacznik, to samo jest w gminie Miękinia, gminie Długołęka, Czernica itd. długo by wymieniać. Odniosłem wrażenie, że liczysz na wchłonięcie miejscowości przez Wrocław. Dobrze zinterpetowałem? Jeżeli tak, to zastanawiam się dlaczego? Z punktu widzenia mieszkańca ma to niewiele plusów i całkiem sporo minusów. No chyba, że kupujesz ziemię spekulacyjnie i liczysz na wzrost jej wartości po wchłonięciu przez miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts