Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Do sprzedania we Wrocławiu, a nie w jakichś trudno dostępnych komunikacją miejską bliższych lub dalszych wioskach, bez obecnie podstawowej infrastruktury, dwie działki. Okolice ulicy Pełczyńskiej, dobra komunikacja - około 1km w linii prostej od obwodnicy autostradowej i nie wiele dalej od śródmiejskiej, PKP - Wrocław Osobowice. W okolicy budowane osiedle "Kminkowa" oraz po drugiej stronie na dawnych polach irygacyjnych wg planów miejskich osiedla developerskie z infrastrukturą handlowo-kulturalną, dalej rewelacyjne tereny rekreacyjne. Działki idealne pod budownictwo energooszczędne/pasywne (wjazd od północy, ogrody od południa), piaszczyste, suche, nie zalewowe.

Ceny:

- działka ponad 1000m2 - 175zł za m2,

- działka ponad 2000m2 - 165zł za m2.

BEZ POŚREDNIKÓW!

Krótka oferta ponieważ ceny w tym miejscu nie schodzą poniżej 200zł/m2 a klienci często kupują po 240-260zł/m2 przez pośrednictwo.

• 2 months później...
Odradzam kupno działek w Pierwoszowie pod Wrocławiem. Dwie trujące i nielicho śmierdzące fermy (jedna w Pierwoszowie a druga na jego granicy z Wisznią, trująca wodę pitną) mogą uprzykrzyć życie w stopniu w jakim żadne zejście z ceny tego nie zrekompensuje.

Odradzam kupno działek w Pierwoszowie pod Wrocławiem. Dwie trujące i nielicho śmierdzące fermy (jedna w Pierwoszowie a druga na jego granicy z Wisznią, trująca wodę pitną) mogą uprzykrzyć życie w stopniu w jakim żadne zejście z ceny tego nie zrekompensuje.

A ja polecam Pierwoszów.

Okolica jest przepiękna z uwagi na las Malin.

Dwie "śmierdzące" fermy czuć (przynajmniej na naszej działce) dosłownie kilka razy w roku - we Wrocławiu częściej czuć śmierdzące spaliny z aut :D

A co do trucia wody to cała wieś ma wodę z wodociągów. "Zatruta" może być co najwyżej woda gruntowa, jeżeli ktoś ma ją dość płytko i decyduje się na kopanie studni.

My się w Pierwoszowie budujemy, bo żadne inne miejsce w okolicach Wro nie podobało nam się tak bardzo jak to.

Poza tym Pierwoszów będzie miał w przyszłym roku przystanek szynobusu i będzie idealnie skomunikowany z Wrocławiem.

Coś mi tu Edycja postu nie zadziałała, a jeszcze jedną uwagę co do ferm chciałam dodać ;)

Miasto ma swoje zapachy, wieś ma swoje zapachy. Przy niesprzyjającym wietrze czasem potrafi nawiać zapach z fermy na kilka sekund, ale równie dobrze sąsiad opróżniający szambo może nam "nawiać" tego zapachu ;) I kto wie, czy nie intensywniejszego.

Ztego, co wiem, to nie tylko Pierwoszów ma 2 fermy, ale np. Ozorowice także mają ferm kilka.

• 2 weeks później...
Coś mi tu Edycja postu nie zadziałała, a jeszcze jedną uwagę co do ferm chciałam dodać ;)

Miasto ma swoje zapachy, wieś ma swoje zapachy. Przy niesprzyjającym wietrze czasem potrafi nawiać zapach z fermy na kilka sekund, ale równie dobrze sąsiad opróżniający szambo może nam "nawiać" tego zapachu ;) I kto wie, czy nie intensywniejszego.

Ztego, co wiem, to nie tylko Pierwoszów ma 2 fermy, ale np. Ozorowice także mają ferm kilka.

Oczywiście - lokalizacja Pierwoszowa przy drodze nr 5 ok. 15 km od Wrocławia jest atrakcyjna. Miejscowość ma swój "Miłocin" - atrakcyjne miejsce spędzania czasu dla całej rodziny i wspomniany szynobus, a także ładny pagórkowaty krajobraz. Ale nabycie działki, zwłaszcza blisko którejś z ferm (nie wszędzie śmierdzi tak samo, najgorzej jedzie od gęsi - NIE DO ZNIESIENIA PRAWIE PRZEZ CAŁY ROK, A NIE KILKA RAZY W ROKU) należy kilka razy rozważyć. Najlepiej spytać się wcześniej tych mieszkańców, którzy żyją w bezpośrednim sąsiedztwie którejś z ferm. Oni najlepiej znają problem. Przecież zakup ziemi pod budowę domu to decyzja na lata! A co do wody - nie wszystkie części Pierwoszowa są skanalizowane. Więc jeśli przyszły nabywca nie może w najbliższym czasie liczyć na wodociąg (a z tego co wiem gmina go prędko nie zapewni) , musi ponieść ryzyko spożycia wody o przekroczonych ponad 50mg/dm3 normach azotanów - jeśli wykopie własną studnię głębinową (chyba, że stać go na własną prywatną stację uzdatniania wody). Z właścicielem ferm (jest z poznańskiego i w nosie ma okolicznych mieszkańców) też nikt nie powalczy, a póki ma tam interes, fermy będą istnieć i istnieć. Jeżeli komuś powyższe warunki nie przeszkadzają, to też mogę powiedzieć, że polecam. Każdy jednak ma prawo być uprzedzony o plusach i minusach danego miejsca.

• 2 weeks później...
Oczywiście - lokalizacja Pierwoszowa przy drodze nr 5 ok. 15 km od Wrocławia jest atrakcyjna. Miejscowość ma swój "Miłocin" - atrakcyjne miejsce spędzania czasu dla całej rodziny i wspomniany szynobus, a także ładny pagórkowaty krajobraz. Ale nabycie działki, zwłaszcza blisko którejś z ferm (nie wszędzie śmierdzi tak samo, najgorzej jedzie od gęsi - NIE DO ZNIESIENIA PRAWIE PRZEZ CAŁY ROK, A NIE KILKA RAZY W ROKU) należy kilka razy rozważyć. Najlepiej spytać się wcześniej tych mieszkańców, którzy żyją w bezpośrednim sąsiedztwie którejś z ferm. Oni najlepiej znają problem. Przecież zakup ziemi pod budowę domu to decyzja na lata! A co do wody - nie wszystkie części Pierwoszowa są skanalizowane. Więc jeśli przyszły nabywca nie może w najbliższym czasie liczyć na wodociąg (a z tego co wiem gmina go prędko nie zapewni) , musi ponieść ryzyko spożycia wody o przekroczonych ponad 50mg/dm3 normach azotanów - jeśli wykopie własną studnię głębinową (chyba, że stać go na własną prywatną stację uzdatniania wody). Z właścicielem ferm (jest z poznańskiego i w nosie ma okolicznych mieszkańców) też nikt nie powalczy, a póki ma tam interes, fermy będą istnieć i istnieć. Jeżeli komuś powyższe warunki nie przeszkadzają, to też mogę powiedzieć, że polecam. Każdy jednak ma prawo być uprzedzony o plusach i minusach danego miejsca.

Szukam działki w okolicy wroclawia (moze byc kolo czernicy) z dobrym dojazdem, kontakt na mailia [email protected]

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam ,

Proponuję zainteresowanym taką oto działeczkę .

Powierzczhnia 2.400 m.kw. (0,24 ha) .

Własnosc hipoteczna .

Stan prawny uregulowany w 100 % , bez żadnych przymusów.

Aktualny MPZP ; przeznaczenie - pod mieszkalnictwo .

Wolno wybudowac - dwa domy. .

Media : prąd , woda, nowa kanalizacja ( gminna) , telefony .

Kształt : kwadrat .

Jednym bokiem przylega do extra ładnego płotu sąsiedniej extra ładnej działki .

Możliwosc dojazdu z dwóch stron . Przy chodniku drogi Oborniki Sląskie - Wołów .

Przystanek PKS-u - 100 m.

Widoki na : lasy, lasy , lasy .

Obok - ok. 200 m. lesniczowka oraz miła sąsiadka , która własnie urządza piękną stadninę na 20 hektarach .

Minusy : zbyt dużo swieżego powietrza .

Cena : 123 zł /m.kw.

Sprzedaż wyłącznie w całosci .

Jeszcze raz lokalizacja i odleglosci :

Droga wojewódzka Oborniki Sląskie - Wołów.

Odległosc od Rynku Wrocławskiego liczona podczas jazdy samochodem : 41 km.

Dojazd autobusem PKS do Dworca Nadodrze : 35 min.

Kontakt : (602) 788163

• 2 weeks później...
DZIAŁKA ŁUKASZOWICE

Witam do sprzedania ostatnia juz działka w miejscowaści Łukaszowice gmina siechnice

działka o pow. 10 arów 105 zł za mkw udział w drodze wewnętrznej w tej cenie

wysztkich zainteresowanych posze o kontakt na priv

POLECAM

Witam,

Czy to jeszce aktualne interesuje mnie działka budowlana.

Jeżeli tak proszę o kontakt na email

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Do sprzedania we Wrocławiu, a nie w jakichś trudno dostępnych komunikacją miejską bliższych lub dalszych wioskach, bez obecnie podstawowej infrastruktury, dwie działki. Okolice ulicy Pełczyńskiej, dobra komunikacja - około 1km w linii prostej od obwodnicy autostradowej i nie wiele dalej od śródmiejskiej, PKP - Wrocław Osobowice. W okolicy budowane osiedle "Kminkowa" oraz po drugiej stronie na dawnych polach irygacyjnych wg planów miejskich osiedla developerskie z infrastrukturą handlowo-kulturalną, dalej rewelacyjne tereny rekreacyjne. Działki idealne pod budownictwo energooszczędne/pasywne (wjazd od północy, ogrody od południa), piaszczyste, suche, nie zalewowe.

Ceny:

- działka ponad 1000m2 - 175zł za m2,

- działka ponad 2000m2 - 165zł za m2.

BEZ POŚREDNIKÓW!

Krótka oferta ponieważ ceny w tym miejscu nie schodzą poniżej 200zł/m2 a klienci często kupują po 240-260zł/m2 przez pośrednictwo.

Witam Czy oferta jest aktualna?

Witam! Mam do sprzedania działkę budowlaną o powierzchni 952 mkw w Wilczycach (1 km od Wrocławia). W cenie udział w drodze, skrzynka z prądem (w trakcie realizacji). Pozostałe media-kanalizacja i woda przy głównej ulicy Wrocławskiej, ale ponieważ budujemy dom na działce sąsiedniej, będą niebawem tuż przy działce. W pobliżu przystanek autobusowy (dwie linie z pl.Grunwaldzkiego), las, przychodnia, kościół, apteka, szkoła podstawowa, gimnazjum, przedszkola, liczne sklepy. Dojazd do centrum-15 min., Biskupin-15 min. Dojazd do działki drogą utwardzoną. Plan zagospodarowania przewiduje zabudowę jednorodzinną, bliźniaczą, segmentową. Cena 205 000 zł. Bez pośredników! Kontakt: 694 631 349.