Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

A w mieście Wrocław, w jednym z najlepiej skomunikowanych a przy tym spokojnych miejsc ceny (do negocjacji):

- działka ponad 1000m2 - 175zł za m2,

- działka ponad 2000m2 - 165zł za m2.

Info - 3 posty wcześniej.

Znajoma mieszka w tamtych rejonach-ja z Wilczyc na Biskupin jadę 15 minut, ona 1 godzinę...Zresztą jak kto woli...

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I co w związku z tym? Znajomy z Długołęki do pracy do Wrocławia (Zakrzów) jedzie 5 min, a drugi z Wrocławia (Bielany) do Wrocławia (też Zakrzów) zimą nawet i 1,5h. Czy to oznacza, że lepiej mieszkać na wsi, tylko której, czy może w miejscu przy dwóch obwodnicach jak Lipa Piotrowska?

Dziś jeździsz w jedno miejsce, jutro w inne - kwestia uzyskania najlepszej średniej. Proponuję przejechać się w godzinach szczytu z Wilczyc na Bielany:)

Moje działki naprawdę świetnie się sprzedają, więc nie muszę tutaj nikogo przekonywać, że lokalizacja, jak i okolica jest świetna, świadczy o tym fakt, że to już ostatnia działka jaką sprzedaję i sama zamierzam się tam budować. A Ty jak widać masz z tym problem, skoro krytykujesz innych sprzedających. Twoja taktyka, Twoja sprawa. Ja nie zamierzam przedstawiać innych okolic w złym świetle, każdy wybierze jak mu wygodniej. Pozdrawiam i życzę pomysłowości w sprzedaży:)

Moje działki naprawdę świetnie się sprzedają, więc nie muszę tutaj nikogo przekonywać, że lokalizacja, jak i okolica jest świetna, świadczy o tym fakt, że to już ostatnia działka jaką sprzedaję i sama zamierzam się tam budować. A Ty jak widać masz z tym problem, skoro krytykujesz innych sprzedających. Twoja taktyka, Twoja sprawa. Ja nie zamierzam przedstawiać innych okolic w złym świetle, każdy wybierze jak mu wygodniej. Pozdrawiam i życzę pomysłowości w sprzedaży:)

Ale nie ma co się irytować i doszukiwać nieistniejącej krytyki:)

Po prostu twierdzenie, że lokalizacja Wilczyce jest lepsza niż inna lokalizacja przy węzłach komunikacyjnych, ponieważ dziś do niemiarodajnego punktu A dojedzie się szybciej z punktu B niż z C jest po prostu bez sensu. Za dużo po Wro i kraju jeżdżę żeby łapać się na takie argumenty. Proponuję zrobić analizę czasów dojazdów z dwóch omawianych miejsc do głównych punktów Wrocławia i samo wyjdzie.

Szukałem ok 2 lat działki dla siebie, Wilczyce długo prowadziły ale biorąc pod uwagę właśnie średnie czasy dojazdów, dostęp do stałej komunikacji miejskiej drogowej, tramwajowej a nawet kolejowej, bazy handlowej, oświatowej dla dzieci i oczywiście medycznej Wilczyce przegrywają na całej linii z Wrocławiem. No a jak działki we Wro są na dodatek tańsze to już kompletnie nie ma co się zastanawiać:)

Pozdrawiam!

Ale nie ma co się irytować i doszukiwać nieistniejącej krytyki:)

Po prostu twierdzenie, że lokalizacja Wilczyce jest lepsza niż inna lokalizacja przy węzłach komunikacyjnych, ponieważ dziś do niemiarodajnego punktu A dojedzie się szybciej z punktu B niż z C jest po prostu bez sensu. Za dużo po Wro i kraju jeżdżę żeby łapać się na takie argumenty. Proponuję zrobić analizę czasów dojazdów z dwóch omawianych miejsc do głównych punktów Wrocławia i samo wyjdzie.

Szukałem ok 2 lat działki dla siebie, Wilczyce długo prowadziły ale biorąc pod uwagę właśnie średnie czasy dojazdów, dostęp do stałej komunikacji miejskiej drogowej, tramwajowej a nawet kolejowej, bazy handlowej, oświatowej dla dzieci i oczywiście medycznej Wilczyce przegrywają na całej linii z Wrocławiem. No a jak działki we Wro są na dodatek tańsze to już kompletnie nie ma co się zastanawiać:)

Pozdrawiam!

Nie zgadzam się z Tobą, ponieważ to co piszesz, to bardzo subiektywne odczucia. Każdy woli co innego. Jedni uciekają z miasta, inni wolą mieszkać w ciągłym hałasie, a co gorsza w środku dwóch obwodnic...;)

Nie zgadzam się z Tobą, ponieważ to co piszesz, to bardzo subiektywne odczucia. Każdy woli co innego. Jedni uciekają z miasta, inni wolą mieszkać w ciągłym hałasie, a co gorsza w środku dwóch obwodnic...;)

Ale to chyba nie odp. na poprzedni post bo ani żadnych w nim odczuć, a co jest takiego subiektywnego?:) Obiektywne czasy przejazdów obwodnicami miejskimi? Czy może obiektywna lokalizacja nie pomiędzy a dokładnie 1km od wyciszonej obwodnicy? A może subiektywne odczucie co do wyboru wioska bez infrastruktury czy miasto wojewódzkie?:)

Ale to chyba nie odp. na poprzedni post bo ani żadnych w nim odczuć, a co jest takiego subiektywnego?:) Obiektywne czasy przejazdów obwodnicami miejskimi? Czy może obiektywna lokalizacja nie pomiędzy a dokładnie 1km od wyciszonej obwodnicy? A może subiektywne odczucie co do wyboru wioska bez infrastruktury czy miasto wojewódzkie?:)

Wyciszona obwodnica...Bez komentarza:)

• 1 month później...

Witam szlachetnych forumowiczów, piekielnie utrudzonych poszukiwaniami tej jednej jedynej ... , wymarzonej lokalizacji

Bez zbędnych ceregieli , z pewną taką nieśmiałością bo po raz pierwszy ... daję tutaj wręcz genialne w swej prostocie :) ...

ogłoszenie na zasadzie - kto pierwszy , ten lepszy ... :

2 400 m.kw. - działka budowlana - mieszkaniowa . Okolica : blisko Obornik Śląskich i Osoli , dojazd do Wrocławia od strony obwodnicy w kier. na Wołów zajmuje samochodem ok. 20 min. , autobusem PKS do Dworca Nadodrze równo 35 min. Na działce wolno wybudować 2 domy. Na działce prąd , woda, kanalizacja, linia telefoniczna. 2 km dalej jest nawet linia gazu ale nikt z sąsiadów jeszcze nie ma potrzeby korzystać z gazu ..i Okolica - CICHA ; LASY, LASY ,LASY. Własność hipoteczna , bez obciążeń .

Cena brutto ( oczywiście, nie licząc zwyczajowych opłat wymaganych przez notariusza przy podpisaniu umowy kupna-sprzedaży) -

105 zł/m.kw. Mili sąsiedzi ! ( w pobliżu na 20 ha tworzy się stadnina koni) , tel. 602 788163

• 2 months później...

Witam forumowiczów/działkowiczów posiadaczy i poszukiwaczy działki:)

Po pewnej analizie lokalizacji działek w okolicach Wrocławia wybór padł na południe-południowy zachód. Pierwszy etap za mną teraz poszukiwanie konkretnej działki - podpowiedzcie proszę jak kształtują się ceny - te realne - nie z ogłoszeń czyt 200 zł/m2 - może posiadacie namiary na osobę, która sprzedaje działki w tych lokalizacjach etc. pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc

[...] podpowiedzcie proszę jak kształtują się ceny - te realne - nie z ogłoszeń czyt 200 zł/m2 [...]

Jeśli to ma być w obrębie miasta to max 160zł/m2, poza miastem, w naprawdę dogodnej lokalizacji za 120zł/m2 można kupić choć i poniżej 100zł/m2 to nic niezwykłego.

Tylko trzeba bezpośrednio a nie przez biura szukać i chodzić, rozmawiać, wybrzydzać, oglądać - nic na łapu capu - działek leży odłogiem od lat całe mnóstwo i właściciele pól jak się "prześpią" z wiadomością o tym, że mogą lada moment mieć 100 kilkadziesiąt tysięcy w kieszeni to sprzedadzą bo wiedzą, że na 200 czy 300 tysięcy to mogą za życia się nie doczekać:)

Biura są kiepskie bo trzymają cenę i nie są zainteresowane opuszczaniem bo automatyczne ich zysk (za nic) spada więc stąd ten marazm. Biura tylko mają niezłe oferty więc wziąć znajomego, niech tam podpisze co chcą i niech zbiera oferty:)

Biura tylko mają niezłe oferty więc wziąć znajomego, niech tam podpisze co chcą i niech zbiera oferty:)

No właśnie tak przypuszczałem - moj rekonesans cenowy ograniczał się jak do tej pory w obszarze ogłoszeń generowanych przez biura pośredniczące - stad jakieś kosmiczne ceny - mam propozycje od znajomego - działka w Rzeplinie pow 700 m cena 180 zł m - troche dużawo w mojej ocenie - a Waszej ? Jeśli możesz proszę - wytłumacz ostatnie zdanie :)

[...] działka w Rzeplinie pow 700 m cena 180 zł m - troche dużawo w mojej ocenie - a Waszej ? Jeśli możesz proszę - wytłumacz ostatnie zdanie :)

Rzeplin - jak dla mnie koniec (wszech)świata i cena z tej samej bajki czyli kosmos:)

Dla porównania miasto Wrocław a nie wiocha, cała ul. Kminkowa i/lub Tymiankowa, spokojnie jak na miasto, do wjazdu/zjazdu z obwodnicy autostradowej ~1,5km - komunikacja z samym miastem i okolicami - rewelacja... 140-160zł/m2. Warto zobaczyć, popytać ludzi, którzy się tam budują i dadzą namiary na właścicieli jak będziecie zainteresowani.

Ostatnie zdanie? Ludzie robią tak, że znajomy idzie do biura i z przedstawicielem ogląda naście działek i pamięta co i gdzie jest. Potem przekazuje Wam info i już sami działacie, targujecie się i ew. dogadujecie z właścicielami.

Rzeplin - jak dla mnie koniec (wszech)świata i cena z tej samej bajki czyli kosmos:)

Dla porównania miasto Wrocław a nie wiocha, cała ul. Kminkowa i/lub Tymiankowa, spokojnie jak na miasto, do wjazdu/zjazdu z obwodnicy autostradowej ~1,5km - komunikacja z samym miastem i okolicami - rewelacja... 140-160zł/m2. Warto zobaczyć, popytać ludzi, którzy się tam budują i dadzą namiary na właścicieli jak będziecie zainteresowani.

Ostatnie zdanie? Ludzie robią tak, że znajomy idzie do biura i z przedstawicielem ogląda naście działek i pamięta co i gdzie jest. Potem przekazuje Wam info i już sami działacie, targujecie się i ew. dogadujecie z właścicielami.

W sobotę robię w takim układzie objazd Kminkowej/Tymiankowej ciekawa okolica musze przyznać - jestem ciekaw oddziaływania obwodnicy + z tego co pamiętam na pełczyńskiej/zajączkowskiej dochodził zawsze mało przyjemny fetor - pewnie z jakiejś oczyszczalni. Pomysł z tzw zwiadowcą działek w biurach pośredniczących również ciekawy:yes: Dzieki za podpowiedź - po rekonesansie oczywiście opisze jak sprawy się mają w temacie

[...]jestem ciekaw oddziaływania obwodnicy + z tego co pamiętam na pełczyńskiej/zajączkowskiej dochodził zawsze mało przyjemny fetor - pewnie z jakiejś oczyszczalni. [...]

Obwodnica - rewelacja komunikacyjna i nieuciążliwa (nic nie słychać bo ekranowana) pod warunkiem, że nie stanowi granicy działki bo wtedy słońca nie widać:)

Pola irygacyjne - jeszcze podśmierdują ale lokalni mówią, że to już nic; powstała w końcu dla Wrocławia w Janówku oczyszczalnia zamiast XIX-wiecznych rozlewisk, które do Euro 2012 mają być całkowicie wyłączone z eksploatacji - co to by była za opinia o stolicy kultury jakby takie zapachy na stadion zawiało:) Poza tym ludzie mówią, że to ciekawy pseudo-rezerwat się zrobił.

Szukać, pytać, rozmawiać - ja znalazłem działkę kręcąc się po okolicy i podpytując lokalnych... zostawiałem tel. i potem sami do mnie dzwonili:)

• 1 month później...
Witam forumowiczów/działkowiczów posiadaczy i poszukiwaczy działki:)

Po pewnej analizie lokalizacji działek w okolicach Wrocławia wybór padł na południe-południowy zachód. Pierwszy etap za mną teraz poszukiwanie konkretnej działki - podpowiedzcie proszę jak kształtują się ceny - te realne - nie z ogłoszeń czyt 200 zł/m2 - może posiadacie namiary na osobę, która sprzedaje działki w tych lokalizacjach etc. pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc

Posiadam dzialke, ktora byc moze Cie zainteresuje, sa to poludniowe rejony- Bogunow kolo Zorawiny dzialka 1533m2, woda, prad, ksztalt prostokata, zjazd z asfaltu, blisko stary park, 15min do Grota Roweckiego no i cenaaaa.. 100m2.Napisz maila [email protected]

• 3 weeks później...

Fajnie poczytać nawalankę handlarzy :)

Pamiętajcie moi drodzy: de gustibus non est disputandum!

Każdy szuka działki odpowiedniej dla siebie. A to czy ona bliżej lub dalej Wrocławia, na północ czy zachód... kwestia upodobań i priorytetów kupującego.

A co do cen. Osobiście na miejscu SZUKAJĄCEGO/KUPUJĄCEGO popytałbym znajomych mieszkających poza Wrocławiem, tam gdzie się komuś podoba okolica, czy lokalnie ktoś nie sprzedaje działek. Czasami, warto zapytać kto i gdzie dzierżawi od Gminy jakiś kawałek łąki czy pola, który się wam podoba i uderzyć do nich z propozycją kupna. Osobiście tak kupiłem działkę w bardzo dobrej cenie, fajnym miejscu i niezłym dojazdem. Duuużo poniżej 100zł/m2

Fajnie poczytać nawalankę handlarzy :)

Pamiętajcie moi drodzy: de gustibus non est disputandum!

Każdy szuka działki odpowiedniej dla siebie. A to czy ona bliżej lub dalej Wrocławia, na północ czy zachód... kwestia upodobań i priorytetów kupującego.

A co do cen. Osobiście na miejscu SZUKAJĄCEGO/KUPUJĄCEGO popytałbym znajomych mieszkających poza Wrocławiem, tam gdzie się komuś podoba okolica, czy lokalnie ktoś nie sprzedaje działek. Czasami, warto zapytać kto i gdzie dzierżawi od Gminy jakiś kawałek łąki czy pola, który się wam podoba i uderzyć do nich z propozycją kupna. Osobiście tak kupiłem działkę w bardzo dobrej cenie, fajnym miejscu i niezłym dojazdem. Duuużo poniżej 100zł/m2

podaj na priva gdzie tak kupiles

1600M2 (KWADRAT)media przy dzialce w niedalekiej przyszlosci kanaliza.W miejscowosci Szczepanów kolo Srody Slaskiej dobry dojazd do Wroclawia.Piękna okolica otoczona lasami.Przy drodze asfaltowej (ruch bardzo niewielki).Jest juz kilka wybudowanych domow.Cena 69zl/m2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:yes:Piękne miejsce do zycia...:yes:

• 2 weeks później...

Witam,

poszukuje działki w okolicach Radwanic, Siechnic bądź Świętej Katarzyny. Może ktoś mieszka w okolicy i widział ciekawą działkę na sprzedaż.

bez pośredników czy biur nieruchomości. Z góry dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam

Przyszły "Bob" budowniczy

Rada dla tych co zastanawiają się nad ceną działki, z różnicą nawet do 100% i więcej pomiędzy gorszą a lepszą lokalizacją.

Jeśli na wiosce bez dobrej infrastruktury standardowa działka 1000m2 kosztuje 75.000zł a w mieście 150.000zł to jest to tylko 75.000zł różnicy w całej przyszłej inwestycji! Policzcie ile będzie kosztował Was dom z tą działką, zaaranżowanym ogrodem, ogrodzeniem itp itd. Wtedy wyjdzie może 10% różnicy w całości inwestycji i dopiero wtedy warto rozważać za i przeciw coraz droższym i dłuższym dojazdom i innym brakom infrastrukturalnym.

Warto też rozmawiać z tymi, którzy wybudowali się i mieszkają na wiosce min 5 lat bo wtedy nie oszukują już siebie sami, jak to jest słodko i miło tylko walą wprost na temat tego co im się nie podoba. Opinie autochtonów mieszkających gdzieś tam od pół wieku czy właściciela są w ogóle do odrzucenia.