Xena z Xsary 08.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 święta racja BK;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 09.06.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 a wiesz moze do jakich granic byla zalana? stara czesc, czy woda do miejsc gdzie teraz powstaja nowe domy tez dotarla chyba raczej nie skoro przeniesli tam ludzi po powodzi i mieszkaja tam do dzis bolexim nie wiem niestety dokąd dokładnie dotarła wtedy woda, pomijam czy wał się przerwał sam czy nie to chciałbym zauważyć, że w ten sposób patrząc najbardziej zalewowy teren we wrocku to centrum i okolice torów kolejowych;).... skąd wiesz, że w przypadku powtórki powodzi wał "przerwie się" w tym samym miejscu>? zresztą nie chce nikogo do niczego namawiać. moim zdaniem komunikacyjnie jest bardzo ok. I bardzo polecam karczmę w św. kasi;) Koło dworca... W gminie Św. Katarzyna w dziale chyba rozwoju (tam gdzie jest plan zagospodarowania) wisi mapa z zaznaczoną linią zasięgu fali powodziowej w '97. Może warto się tam wybrać i sprawdzić... Bo np w Radwanicach tam gddzie mieszkania nowe stoją to było wody po pierwsze piętro.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 09.06.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 i bardzo polecam karczmę w św. Kasi;) koło dworca... i ja się dołączam !!!! Wg nie ma lepszego jedzonka ani we wrocławiu ani w blizszej i dalszej okolicy zresztą ja się juz chyba uzależniłam i przynajmniej raz w tygodniu muszę tam coś zjeść pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 09.06.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Ale się porobiło jeszcze dwa lata temu w Smardzowie można było kupić działki w cenie 50-60 zł za m2 i było ich sporo. Oczywiście wtedy kupiliśmy jedną Plusy tej wioski- komunikacja MPK, na pl. Jana Pawła II 11 km, ponadto mam wjazd na działkę z asfaltowej drogi (odśnieżanej zimą), blisko media. Minus: brak sklepu i szkoły w wiosce. Nie łamię się ponieważ do wyboru mam dwie szkoły - w św. Katarzynie oraz w Żernikach. Po dzieci jeżdżą gimbusy. Problem będzie mnie dotyczył za 7 lat Sklepy róznież w tych miejscowościach. Na obiad wpadnę do Karczmy (jedzenie pychotaaa!). Powodzi w Samrdzowie nie było. Jak dla mnie lokalizacja w sam raz. Blisko Wrocławia, działka 10 ar. Jak będzie się mieszkać dowiem się pod koniec roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.06.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Żórawina, Św. Kasia to wdłg mnie dobre lokalizacje. W obu miejscach macie PKP, odleglosci od miasta podobne.Nie wiem czy nie bliżej jest z Żórawiny do centrum wrocka niz z Tyńca.... Uważam (ale to moje zdanie), że ze względów komunikacyjnych te okolice są bardzo dobre. A co sądzicie o terenach w Św. Katarzynie w okolicach drogi do Zacharzyc? Z tego co słyszałem przed Zacharzycami ma powstać obwodnica wojewódzka (Droga Wschodnia). Czy będzie to duży problem (hałas,etc)? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 09.06.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 musialbys sobie zobaczyc dokladnie to ma mapieod sw katarzyny jakies 400-500, oczywiscie od strony tej obwodnicymysle ze to spokojna odleglosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.06.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 musialbys sobie zobaczyc dokladnie to ma mapie od sw katarzyny jakies 400-500, oczywiscie od strony tej obwodnicy mysle ze to spokojna odleglosc Sprawdzałem już właśnie dokładnie i od działki bedzie to około 350m w prostej lini (jest już jakiś dom pomiędzy działką, którą rozważam a przyszłą obwodnicą). Z jednej strony to w miarę daleko, z drugiej szum Tirów może być spory - sam nie wiem . Pytanieteż, czy ktoś kiedyś (w razie czego) będzie chciał kupić dom w takim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 09.06.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 jak beda ekrany a raczej inaczej nie bedzie to nie ma problemu, gorzej ze powietrze bedzie ciezkie kiedy zawieje od obwodnicyz 2 strony jest tez + w 1 minucie znajdziesz sie na obwodnicy i dojedziesz wszedzie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.06.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Żórawina, Św. Kasia to wdłg mnie dobre lokalizacje. W obu miejscach macie PKP, odleglosci od miasta podobne.Nie wiem czy nie bliżej jest z Żórawiny do centrum wrocka niz z Tyńca.... Uważam (ale to moje zdanie), że ze względów komunikacyjnych te okolice są bardzo dobre. A co sądzicie o terenach w Św. Katarzynie w okolicach drogi do Zacharzyc? Z tego co słyszałem przed Zacharzycami ma powstać obwodnica wojewódzka (Droga Wschodnia). Czy będzie to duży problem (hałas,etc)? jesli mówisz o terenach w okolicy tych wielkich budowli elektrycznych to tam chyba średnio fajnie jest i bedzie blisko drogi z drugiej strony 350m2 to jest duzo, jesli przed toba staną inne, wyższe domy, albo mało jeśli nikogo przed Toba nie będzie. ta droga chyba nie bedzie highwayem.... slyszałam gdzieś, że jednym z warunków otrzymania wszystkich niezbędnych decyzji dt, budowy tej drogi wojewódzkiej były ekrany na wysokości radomierzyc, żernik, iwin, św. kasi.Ale to mogą byc tylko plotki. Najlepiej zapytajcie o to wszystko w gminie.Ona tez ma pewnie do wglądu raport OŚ, tam powinny byc narysowane decybele - w jakim paśmie ile.... no czyli, ze widzę, że należy chyba zrobić spotkanie południowomuratorowe w karczmie w św. kasi...co Wy na to;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 09.06.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Żórawina, Św. Kasia to wdłg mnie dobre lokalizacje. W obu miejscach macie PKP, odleglosci od miasta podobne.Nie wiem czy nie bliżej jest z Żórawiny do centrum wrocka niz z Tyńca.... Uważam (ale to moje zdanie), że ze względów komunikacyjnych te okolice są bardzo dobre. A co sądzicie o terenach w Św. Katarzynie w okolicach drogi do Zacharzyc? Z tego co słyszałem przed Zacharzycami ma powstać obwodnica wojewódzka (Droga Wschodnia). Czy będzie to duży problem (hałas,etc)? jesli mówisz o terenach w okolicy tych wielkich budowli elektrycznych to tam chyba średnio fajnie jest i bedzie blisko drogi z drugiej strony 350m2 to jest duzo, jesli przed toba staną inne, wyższe domy, albo mało jeśli nikogo przed Toba nie będzie. ta droga chyba nie bedzie highwayem.... slyszałam gdzieś, że jednym z warunków otrzymania wszystkich niezbędnych decyzji dt, budowy tej drogi wojewódzkiej były ekrany na wysokości radomierzyc, żernik, iwin, św. kasi.Ale to mogą byc tylko plotki. Najlepiej zapytajcie o to wszystko w gminie.Ona tez ma pewnie do wglądu raport OŚ, tam powinny byc narysowane decybele - w jakim paśmie ile.... no czyli, ze widzę, że należy chyba zrobić spotkanie południowomuratorowe w karczmie w św. kasi...co Wy na to;) o tych ekranach tez slyszalam, wiec sie nie przejmuje (do planowanej obwodnicy mamy ok 600 m w linii prostej), poza tym przez 90 % dni w roku wieja u nas (w Biestrzykowie) wiatry zachodnie wiec predzej autostrade bedzie mozna uzlyszec niz obwodnice a ztym spotkaniem, to b.dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solarjoko 10.06.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 kupuję działkę... zobaczymy jak to będzie .... nie jest to prosta sprawa ... zanim wszystko posprawdzam itd... (sprzedający musi ją wydzielic jeszcze od reszty do tej pory był to jego ogród, ale już dawno przekształcony)... poinformuję was jak wszystko załatwie o cenie i lokalizacji, narazie wszystko jest super 8 arów tak mniej więcej jak szukałem...w zwartej zabudowie media itd... ... no i tak góra 5 km od wrocka... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solarjoko 12.06.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 no i pierwsze schody.... droga przy działce nie jest gminna tylko prywatna... potrzebna notarialna zgoda właściciela na dojazd. Do tego działka musi mieć w tej gminie minimum 8 arów, a ta ma 7,8 coś koło tego... niby można coś załatwić żeby otrzymać zgode (poza planem zagospodarowania).. tak powiedziała babka w gminie , no ale wiadomo to dodatkowe problemy, no i ta droga ... pewnie trzeba będzie komuś zapłacić (niewiadomo ile)... narazie właściciel twierdzi że sie dogada z sąsiadem o tą drogę, no ale zobaczymy. kurcze zawsze pod górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 12.06.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Drogę lepiej oddać gminie (do lipca musi ją przyjąć, później przymusu nie będzie). Przejazd przez prywatną drogę to potencjalne źródło konfliktów i kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 13.06.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 no to jest powazny problem, wszystko zalezy od wlascicielajesli jest ok to sparawa oczywista ale jak kawal sk... to ma was na talerzu i moze zrobic co zechce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solarjoko 13.06.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 facet napewno nie odda swojej drogi, a problem jest w tym że gmina nie da pozwolenia ani na podział ani na budowę ze względu na brak drogi... obecny właściciel działki musi uzyskać notarialną zgodę na użytkowanie (pewnie wieczyste) tej drogi i dopiero wtedy dostanie pozwolenie na podziałdziałki żeby mi ją sprzedać.... drugi myk jest z tym że brakuje 20 metrów kwadratowych do wymaganych 8 arów przez gminę... Babka w gminie zaproponowała sprzedającemu żeby sprzedał mi calośc 19 arów , ja się wybuduję wtedy podzielę ją i mu odsprzedam resztę...( wszystko tylko na papierze oczywiście). heh co za kraj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.06.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Dzwonię trochę po ogłoszeniach i nie jeden człowiek tak się wpakował. Często jest jakaś nie jasna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 14.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 wytlumaczcie mi prosze zachowanie niektorych sprzedajacych dzialkichodzi o paniczny strach przed umowa przedwstepna albo potrzebe przyniesienia kasy w gotowcemialem upatrzona dzialke i wlasciciel mowi bez przedwstepnej i gotowkanie dalo mu sie nic wytlumaczycdziwni ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solarjoko 14.06.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 też sie nad tym zastanawiam... niewiem czy jak nie przebrnę z gościem przez wszystkie problemy to czy nie podniesie mi ceny wtedy..., ale z drugiej strony też niedam mu kasy jak są jeszcze jakieś niejasności. Choć moją zaliczką ma być opłacenie geodety który odzieli tą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 15.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Na jakich stronach w internecie szukacie ogłoszeń o działkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solarjoko 15.06.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 ja w internecie nie znalazłem nic ciekawegoostatnio dostałem numer telefonu od dalekiej znajomej która mieszka w tej miejscowości i męcze temat ... no ale reszte już znaszchyba jednak pojechać zobaczyć zapytać to jest sposób.jak pisaliśmy wcześniej na forum o biestrzykowie i był numer telefonu to pewnie sam właściciel miał dość już interesantów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts