pepe1719500688 24.08.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Do:Pierwek O których działkach mówisz? Jak się jedzie z Wrocławia ul. Borowską to te po prawej stronie? (po lewej jest osiedle domków jednorodzinnych). Te po prawej były po 60zł/m - nie wiem po ile teraz.Zadaje się że właścicele mieszkają w tym jedynym wybudowanym domku z tej strony. Kawałek dalej też po prawej widać takie duże silosy za tymi silosami tez były działki okolo 3szt (40zł/m). Ja kupilem działkę za kościołem czyli okolo 1km dalej. Ceny które podaje są z 09.2006r Z tego co wiem to jest sporo działek w Bogunowie jakieś 3 km za Żórawiną. Jak tam jakiś czas temu byłem to okolica bardzo mi podobała, tylko komunikacja od Żórawiny dość kijowa. Ale ostatnio podwoziłem na stopa jakiegoś gościa z Bogunowa i mówił, że można w miarę tanio u nich kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raczek1 24.08.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Do:Pierwek O których działkach mówisz? Jak się jedzie z Wrocławia ul. Borowską to te po prawej stronie? (po lewej jest osiedle domków jednorodzinnych). Te po prawej były po 60zł/m - nie wiem po ile teraz.Zadaje się że właścicele mieszkają w tym jedynym wybudowanym domku z tej strony. Kawałek dalej też po prawej widać takie duże silosy za tymi silosami tez były działki okolo 3szt (40zł/m). Ja kupilem działkę za kościołem czyli okolo 1km dalej. Ceny które podaje są z 09.2006r Z tego co wiem to jest sporo działek w Bogunowie jakieś 3 km za Żórawiną. Jak tam jakiś czas temu byłem to okolica bardzo mi podobała, tylko komunikacja od Żórawiny dość kijowa. Ale ostatnio podwoziłem na stopa jakiegoś gościa z Bogunowa i mówił, że można w miarę tanio u nich kupić. Osobiście to Żórawina mi się podoba pod względem komunikacji no i dostępności np. do szkoły i dlatego swego czasu kupiłam tam działkę(po drugiej stronie ulicy od osiedla domków jednorodzinnych). A może jest ktoś kto też ma tam działkę?Bo szczerze mówiąc to niewiele się tam dzieje a przecież teren jest spory i większość działek jest sprzedana. A może są jakieś problemy o których nie wiem? Będę wdzięczna za wszelkie opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 24.08.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dużo widziałem ogłoszeń w biurach nieruchomości w Żórawinie po tamtej stronie drogi. Myślę, że działki kupili spekulanci i trzymają aż będą droższe, a pozostali czekają na media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 24.08.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Huurraaa ! Jestem właściecielem ziemskim ! Dzisiaj podpisałam umowę przeniesienia własności, no I niedługo będą robić kanalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 24.08.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dużo widziałem ogłoszeń w biurach nieruchomości w Żórawinie po tamtej stronie drogi. Myślę, że działki kupili spekulanci i trzymają aż będą droższe, a pozostali czekają na media. Generalnie w gm Żórawina jest sporo działek. Z tym, że gmina jest naprawdę biedna, o gazie, kanalizie i innych udogodnieniach lepiej zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 24.08.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ładnej szkoły się ta biedna gmina dorobiła. Do Anetki: Gratulacje. Możesz zamieścić jakieś fotki? Zachęć mnie do tych Bogdaszowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.08.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ładnej szkoły się ta biedna gmina dorobiła. Do Anetki: Gratulacje. Możesz zamieścić jakieś fotki? Zachęć mnie do tych Bogdaszowic Porobię zdjęcia w sobotę (oby nie lało, bo właśnie będę urządzała pierwszego grilla na mojej ziemi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 25.08.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A gdzie tam jest najbliższa szkoła? W Kątach? Są jakieś gimbusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A gdzie tam jest najbliższa szkoła? W Kątach? Są jakieś gimbusy? Chyba bliżej jest do Smolca, tam tez jest szkoła. Nie wiem jak dzieci są tam dowożone, pewnie są gimbusy, moja córa będzie chodziła do liceum we Wrocławiu jak się przeprowadzimy, dlatego raczej się tym nie intersowałam. Już wiem, z Bogdaszowic dzieci jeżdżą autobusem z opiekunem (ale to nie jest typowy gimbus) do szkoły podstawowej w Małkowicach a do gimnazjum w Jaszkotli. Jeżdżą na ósmą i z tego co się dowidziałam, to lekcje są tylko na I zmianę a potem wracają trzema turami: około 12-tej, 13-tej i 15-tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 25.08.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 dzięki... ciekawe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 26.08.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Generalnie w gm Żórawina jest sporo działek. Z tym, że gmina jest naprawdę biedna, o gazie, kanalizie i innych udogodnieniach lepiej zapomnieć. A od kiedy to gmina robi gaz???? jesli Dolnoslaska Spolka Gazownicza bedzie chiala robic gaz (jesli im sie to bedzie oplacac) to zrobi i zamoznosc gminy nie ma tu znaczenia. Poza tym mam pytanie co Wy ciagle z tymi siedliskowymi ??? Moze i nie ma w przepisach dzialek siedliskowych, ale wiem ze w tym roku sporo takich dzialek sie sprzedalo w Biestrzykowie, czesc na kredyt (banki nie robily problemow), dwa domy juz sie buduja, i z otrzymaniem pozwolenia na budowe nie bylo klopotow mysle, ze zawsze trzeba o wszystko zapytac w gminie jeszcze przed zakupem i sprawa sie wyjasnia slyszalam ostatnio, ze w suchym dworze ma ktos dzialki do sprzedania, chyba po 110 za mkw pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 27.08.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Czy można się wybudować na działce rekreacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solarjoko 28.08.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 z tego co wiem to można.i to nawet bez zezwoleń....ale niestety domek nie może przekraczać chyba 40 metrów czy jakoś tak.także chyba nic z tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 28.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ładnej szkoły się ta biedna gmina dorobiła. Do Anetki: Gratulacje. Możesz zamieścić jakieś fotki? Zachęć mnie do tych Bogdaszowic Szkołę to może, ale spróbuj pójść do wójta i zapytać kiedy ci doprowadzą wodę, gaz lub utwardzą drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 28.08.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Generalnie w gm Żórawina jest sporo działek. Z tym, że gmina jest naprawdę biedna, o gazie, kanalizie i innych udogodnieniach lepiej zapomnieć. A od kiedy to gmina robi gaz???? jesli Dolnoslaska Spolka Gazownicza bedzie chiala robic gaz (jesli im sie to bedzie oplacac) to zrobi i zamoznosc gminy nie ma tu znaczenia. quote] A owszem ma i w tym przypadku, bo np grunty są gminne albo wymagają opracowania przez geodetów itd... Poza tym to taki szybki przykład, a nie konkurs oratorski. Kto chce to wie o co chodzi. Parę razy rozmaiałem z wójtem, mam w Żórawinie sporo zanjomych i kiedyś się tam przymierzałem do działki. A zamiast pitolić to polecam samemu sprawdzić, ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 28.08.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A jeszcze fasoli25 powiem, że dwa lata temu chłopaki z Żórawiny prosili, żeby Gmina dała na kilka par trampek dla młodziaków z drużyny piłkarskiej i o mało nie zrujnowali budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raczek1 29.08.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ładnej szkoły się ta biedna gmina dorobiła. Do Anetki: Gratulacje. Możesz zamieścić jakieś fotki? Zachęć mnie do tych Bogdaszowic Szkołę to może, ale spróbuj pójść do wójta i zapytać kiedy ci doprowadzą wodę, gaz lub utwardzą drogę Może się coś zmieni po wyborach samorządowych ?! A to już niedługo. Czy ktoś już przebrnął przez wszystkie formalności związane z uzyskaniem pozwolenia na budowę? Chodzi mi o właścicieli działek, które znajdują się po drugiej stronie ulicy od osiedla domków jednorodzinnych. Jeśli chodzi o media to może trzeba by było się skrzyknąć i zrobić to razem -zawsze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.08.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Wracając do działek siedliskowych... to jak to jest: Mam na oku działkę siedliskową z wydanymi warunkami zabudowy. Spodziewam się, że sprzedaje to rolnik, który ma dużo pola i dostał warynki zabudowy na siedlisko. Ale czy ja gdy od niego to odkupię będę mógł się wybudować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Do tej pory było tak że musisz mieć jeszcze hektar ziemi i być rolnikiem żeby móc wybudować siedlisko. Jak jest najlepiej dowiedzieć się tam gdzie wydają pozwolenia na budowe dla danych działek.A gdzie te siedliska ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 31.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 było w wojnowicach, ale okozało się już sprzedane, a szkoda, bo 3tys m2 za 25zł za m2. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts