Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

Po ponad pięciu latach poszukiwań działki we Wrocławiu ...

Witam w klubie... też mi się zmienia cały czas. Postanowiłem rozszerzyć kryteria. Myślę, że gdybyś nie myślała o waszystkich mediach (można samemu podciągnąć) na działce ... i faktycznie oglądała oferty, to byś coś znalazła...

z iloma ludźmi się umówiłać? Ja szukam pół roku i umówiłem się może z 3 osobami... co to za szukanie? ale jeszcze nie wiem do końca co chcę. Raz chcę las, a raz rynek 15min od domu...

Czasami mam dosyć Wrocławia... a czasami tęsknię za rynkeim, sklepami itp.

Coś muszę wybrać.... czy nie było podobnie z Tobą??? :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tyle, że tam odległość od granic miasta wynosi 14 km ;)

I ja chyba jeszcze do tego 1000 nie doszłam, ale mój mąż przez 22 lata w Kiełczowie mieszkał...a i obecnie bywa codziennie prawie ;)

Życzę wytrwałości i mnóstwa wolnego czasu...bo pomysł świetny :)

Dzięki... ale powiem Ci jeszcze jeden powód dla którego odległość 1km jest nizła... chodzi o to, że jak ktoś będzie chciał kupić działkę w Kiełczowie, to w najbliższym punkcie gdzie może kupić ją będzie miał minimum 1km do granic miasta... ale jaka wygoda... 3 autobusy (N, 131 i 611), na Psim Polu wszystko co potrzebne tylko, że ten Kiełczów jest tak naciupany tymi domkami na małych działeczkach... przeraża mnie to. Dusiłbym się tam

Kurcze... tak naprawdę załamałem się dzisiaj jak zobaczyłem że czerwcowe działki w Pęgowie za 40zł w lipcu były za 60zł, w sierpniu za 65zł a teraz są za 80zł... Kurcze coś we mnie pękło.

Koniec z wybrzydzaniem!

Tak więc z jednej strony chciałbym mieszkać z daleka os wszystkich aby nikt mnie nie widział i nie znał, biegać po pustych polach i laskach (jak u mojej babci w Wałbrzyskim) a z drugiej strony marzę o mieszkaniu na 20 piętrze na Manhattanie przy 5 avenue z widokiem na Central Park. Kurcze co ze mną jest nie tak? Każdy miesiac inaczej???

ehhhhhhhhhhh

chyba pora iść spać!

dobranon

Ja też szukałem działki ponad 4 miesiące i też załamywał mnie dalszy wzrost cen - ale udało mi się znaleźć w końcu tą jedyną :wink: . A ceny niestety rosną dalej mocno - wczoraj (miesiąc po zakupie) miałem kupca na swoją działkę o 25zł za 1m2 więcej niż sam dałem :o (a dodam że działka jest duuuża, bo ponad 2500m2). Aż mnie przez chwilę korciło, żeby się zgodzić :wink: .

Wiesz Misiak może z tymi naszymi poszukiwaniami rzeczywiście jest troche podobnie. Ja w sumie obejrzałam troche działek ale w mieście jest ich naprawdę niewiele i w sumie większość ma jakis defekt. Gdybym od razu nie ograniczała się do konkretnych dzielnic to jeszcze w roku 2004 można było kupić sensowne działki na Stabłowicach czy Złotnikach nie wspomnę o Biestrzykowie . Na dzień dzisiejszy ceny tak wzrosły, że nawet na tych mało popularnych osiedlach ceny kształtują się powyżej 200PLN/m2.

W/g mojej oceny na zakup działki w mieście lub bliskich okolicach jest już rzeczywiście trochę późno . Trzeba się szybko decydować - czas ucieka a ceny rosną.

Wiesz Misiak może z tymi naszymi poszukiwaniami rzeczywiście jest troche podobnie. Ja w sumie obejrzałam troche działek ale w mieście jest ich naprawdę niewiele i w sumie większość ma jakis defekt. Gdybym od razu nie ograniczała się do konkretnych dzielnic to jeszcze w roku 2004 można było kupić sensowne działki na Stabłowicach czy Złotnikach nie wspomnę o Biestrzykowie . Na dzień dzisiejszy ceny tak wzrosły, że nawet na tych mało popularnych osiedlach ceny kształtują się powyżej 200PLN/m2.

W/g mojej oceny na zakup działki w mieście lub bliskich okolicach jest już rzeczywiście trochę późno . Trzeba się szybko decydować - czas ucieka a ceny rosną.

Dokładnie. Było kupić gdziekolwiek i dalej szukać... Faktycznie każda działka ma coś nie tak, ale chyba trzeba skończyć z wybrzydzaniem

do TS147:

Też bym od ciebie odkupił 1000m :)

misiak no wlasnie, zobacz ile wzrosly dzialki przez caly ten czas jak szukasz.

dzięki... to mnie pocieszyłać :( ;)

chcę Cie zmobilizowac i powiedziec Ci , ze nadszedł czas na decyzje.Nigdzie nie znajdziesz działki idealnej.Zawsze będzie jakis defekt.

Patrz na komunikacje i szkole - to najwazniejsze rzeczy.I patrz nie tylko na komunikacje samochodowa ale rowniez na niedoceniana kolej.

Takie jest moje zdanie, zycze dobrych wyborow i trzymam kciuki.Zreszta, teraz kazdy wybor jest dobry.

Jeżeli chodzi o szukanie działki, przyjąłem zasadę, że nie będę stosował kryteriów ograniczających (no, może poza jakimiś zupełnymi dziwactwami cenowymi czy lokalizacyjnymi), bo będę szukał 3 lata. Mam ciągle te same wątpliwości: czy w mieście, czy poza miastem, pod lasem, czy koło drogi itp. Ale dzwonię, sprawdzam, jeżdżę i oglądam i tak właściwie odkrywam po drodze swoje preferencje i wymagania wobec działek. Nie wiem, czy ta metoda jest lepsza od innych, bo jeszcze nie znalazłem i nie zdecydowałem się na nic konkretnego. Jeszcze gorzej jest z wyborem projektu. Obejrzałem już chyba z 600-800 projektów i w każdym coś mi doskwierało. Próbowałem nawet stworzyć własną kompilację najciekawszych rozwiązań i ... wyszedł b.ciekawy projekt, który po trzech dniach uznałem za beznadziejny. Ratunku - niech mnie ktoś przytuli! :o

A ja dalej męcze temat jednej działki którą znalazłem pół roku temu... :x

cena bardzo atrakcyjna , a właściciele działki nie mogą dogadać się z włascicielem drogi obok działki (skłuceni chyba).

ale dzięki temu cena nie wzrosła , dalej 60zł :lol: .

byłem już u gościa od drogi z flaszką i mam nadzieję , że sie z nim dogadamy :D .

A ja dalej męcze temat jednej działki którą znalazłem pół roku temu... :x

cena bardzo atrakcyjna , a właściciele działki nie mogą dogadać się z włascicielem drogi obok działki (skłuceni chyba).

ale dzięki temu cena nie wzrosła , dalej 60zł :lol: .

byłem już u gościa od drogi z flaszką i mam nadzieję , że sie z nim dogadamy :D .

Chodzi o żerniki i działke sasiadujacą z działkami Pana K.?Tam sa niestety jeszcze inne problemy..:((

chyba nie o ta dzialke chodzi

ja kupilem w wysokiej i bardzo sie ciesze patrzac na meki innych to naprawde duzy stres cos wybrac

hihihih.chyba nie o tą....z tego co widać wiele jest działek z problemami sąsiedzkimi:)))

Bolexim kiedy kupiłes w Wysokiej?Dawno?Z tego co wiem w tej chwili nic juz poniżej 200zł nie można dostac...no chyba ze masz jakies namiary to proszę podaj bo jutro ide podpisywać umowe na Biestrzykow;))To moze jeszcze zmienię zdanie;)))

Pozdrawiam