Seba_27 07.11.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 czesc, wiecie moze jak sprawdzic polozenie dzialki na mapie ewidencyjnej? Czy znajde gdzies taki serwis jak http://www.wrosip.pl tylko dla miasta Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 08.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Chodzi ci o to, że masz numer działki i chcesz ją znaleźć na mapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 10.11.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam! Jestem kolejną nową osobą na tym forum i chyba kolejną osobą zdesperowaną poszukiwaniem działki. Ja szukam działeczki na południu, miałam 2-3 oferty, ale z uwagi na planowaną obwodnicę autostradową, która własnie w dużej mierze wpływa na negatywną ocenę tych działek, musiałam zrezygnować. No bo chyba 400 m od planowanej obwodnicy, mimo, że podobną będą ekrany, to jednak za blisko...Wszystko poza tym było na tej osttaniej działce OK, no i bardzo blisko W-wia, praktycznie rzut beretem. Gdyby ktoś miał jakieś namiary na jakieś działki w Zabrodziu, Mokronosie Dolnym/Górnym, Tyńcu Małym, Iwinach, Smardzowie, te okolice, ale min. 1km od planowanej obwodnicy i oczywiście autostrady i min. 1km od torów kolejowych to byłabym dozgodnie wdzięczna Dozgonnie ... mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 10.11.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ja bym chyba nie przestraszył się ekranowanej obwodnicy w odległości 400m. Zobacz jakieś analizy najpierw jak wygląda hałas na odległości 400m od zaekranowanej obwodnicy. Zrobisz kolejny "zielony" ekran z gęstych drzewek od strony obwodnicy i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 10.11.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Długo się dosyć zastanawiałam przed podjęciem negetywnej decyzji, obawiam się, że dokładnie 350 m od obwodnicy autostradowej, która docelowo będzie miała po 3 pasy w jedną stronę to za blisko, nawet jeśli będzie ekran, na dodatek wiatry wieją akurat na wioskę, czyli dodatkowo będą niosły hałas. Wiem, że nie ma co wybrzydzać, ale w sumie po co chcemy wyjeżdzać z miasta, ja po to, aby móc wyjść sobie wieczorkiem przed dom i w spokoju się zrelaksować. Nie oczekuję absolutnej ciszy odlwgłosci 5 km od Wrocławia, ale nie chcę poprostu stanąć przed koniecznością przyzwyczajenia się do tego hałasu, bo przecież nie w tym rzecz, a poza tym cena tez nie jest jakaś super - 150,00 zł/m działki obecnie jeszcze siedliskowej (podobno w trakcie przekształcania).Więc szukam dalej, ale ceny poprostu zaczynają mnie przerażać i wiem, że nie ma co długo zwlekać z tą decyzją ... Ale w końcu to decyzja często na całe życie, życie moje i mojej rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.11.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 to Iwiny sobie odpusc.300m od obwodnicyMokronos - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 10.11.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Mam ( znowu ) upatrzoną działkę w Dobrzykowicach. Gdzieś wyczytałam ( chyba pisał o tym Misiak ), że tam śmierdzą pola irygacyjne. Pytałam naszych "potencjalnych", przyszłych sąsiadów o m.in. "zapachy" i oni tego nie potwierdzili. Jak więc jest z tą oczyszczalnią ścieków i polami ir. ? Może wypowie się ktoś , kto tam kupił ziemię. Pozdrawiam wszystkich mających nadzieję na własną działeczkę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 11.11.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Generalnie po ludnie jest bardzo drogie. 150zl za m2 na wiosce, na ktorej niedawno nikt nie chcial dac 60zl to dla mnie nie za ciekawie. Jesli mam zrobic ranking rejonow to najladniejszy jest wschod, ale najgorsza komunikacja, potem zachod, ale daleko, potem polnoc, ale malo dzialek i brak planow no i poludnie super dojazdy, ale nieciekawe dzialki. Jesli chodzi o pola irygacyjne, to kiedys tak podobno walilo, ze prania nie moznabylo suszyc. Pytaj starszych mieszkancow, a nie tych co buduja, albo od niedawna mieszkaja. Z drugiej strony technologia sie dawno zmienila. Nie trzeba wylewac sciekow na pola. Beda one rekultywowane. Ktos juz mowil, ze slyszal od kogos, ktory slyszal od jeszcze kogos ))) o planach rekultywacji tych pól. Ja w Dobrzykowicach byłem już z 20 razy i nigdy nie smierdzialo. 2 lata temu jak bylem raz to smierdzialo jeszcze przy torach. Tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 11.11.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Powtorze jedno z nurtujacych mnie pytan:Czy mozna na umowie przedwstepnej zapisac ze kupujacy pokryje koszty oplaty planistycznej? Chodzi o to zeby wlasciciel zszedl z ceny 30 % na rzecz pozniejszego oplacenia tego podatku przez kupujacego.Np.: wlasciciel chce teraz 100tys. - z tego bedzie musial oddac gmiinie 30tys. wiec de facto dostaje 70 tys. Chcemy wiec zrobic tak: cena dzialki na umowie to 70tys. i zapis ze kupujacy pokrywa koszt podatku planistycznego. Czyli wlasciciel dostaje tyle samo (70tys.) a dla nas koszt dzialki to 70 tys + 21tys = 91tys.Problem lezy w zaufaniu. wlasciciel wiadomo czlowiek obcy i nie ufa nam ze zaplacimy mu te 21tys na pokrycie podatku. Wiec chcialby to zawrzec w umowie. I wlasnie tu pojawia sie problem - czy jak gmina dostanie taka umowe to czy nie przyczepi sie do tego zapissu?A moze sporzadzic osobna umowe (bez notariusza) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 12.11.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 wydaje mi sie ze faktu kto placi oplate planistyczna nie regulujesz w umowie przedwstepnej tylko odnosza sie do tego konkretne przepisyale moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 12.11.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Tak na logikę opłatę planistyczną powinien zapłacić właściciel, bo to w końcu on korzysta na wzroście wartości działki... Ale może najlepiej będzie zapytać jakiegoś zaufanego notariusza, bo taka osoba powinna się najlepiej na tym znać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 12.11.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Generalnie po ludnie jest bardzo drogie. 150zl za m2 na wiosce, na ktorej niedawno nikt nie chcial dac 60zl to dla mnie nie za ciekawie. Jesli mam zrobic ranking rejonow to najladniejszy jest wschod, ale najgorsza komunikacja, potem zachod, ale daleko, potem polnoc, ale malo dzialek i brak planow no i poludnie super dojazdy, ale nieciekawe dzialki. Pod jakim względem nieciekawe ? Kiepska ziemia, mało wyględne wioski ? Z infrastrukturą jest nie najgorzej. W wielu miejscach jest gaz i kanalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterka1719501090 12.11.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Pod jakim względem nieciekawe ? Kiepska ziemia, mało wyględne wioski ? Z infrastrukturą jest nie najgorzej. Pewnie chodzi o to, że łyso i płasko Nie ma tylu lasów co na wschodzie i tylu pagórków co na północy. W wielu miejscach jest gaz i kanalizacja. Może i w wielu ale kupuje się konkretną działkę. Ja przynajmniej nie spotkałem na południu żadnej z kanalizacją. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 12.11.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Pod jakim względem nieciekawe ? Kiepska ziemia, mało wyględne wioski ? Z infrastrukturą jest nie najgorzej. Pewnie chodzi o to, że łyso i płasko Nie ma tylu lasów co na wschodzie i tylu pagórków co na północy. W wielu miejscach jest gaz i kanalizacja. Może i w wielu ale kupuje się konkretną działkę. Ja przynajmniej nie spotkałem na południu żadnej z kanalizacją. pozdrawiam W znacznej części m. Św. Katarzyna jest kanalizacja i prawie wszędzie gaz. Do tego jest możliwość zwrotu części kosztów oczyszczalni z gminy. Ale w jednym masz rację , że trzeba to sprawdzać przy każdej działce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 12.11.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 w zernikach czy sw katarzynie kanaliza to kwestia roku gora dwoch wiec nie jest tak zleja kupilem w wysokiej i tez mam blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 12.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Pytałam naszych "potencjalnych", przyszłych sąsiadów o m.in. "zapachy" i oni tego nie potwierdzili. Jak więc jest z tą oczyszczalnią ścieków i polami ir. ? Może wypowie się ktoś , kto tam kupił ziemię. No więc niestety trochę śmierdzi, zwłaszcza że często wieją wiatry zachodnie które ten smrodzik do Dobrzykowic niosą. Ja wybrałem w końcu działkę dalej, w Nadolicach. Taniej, blizej lasu Jeżeli już w Dobrzykowicach to jak najdalej w stronę Krzykowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepsicoco 12.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Mam pytanie odnosnie zakupu dzialki pod domek. Otaz zamierzam kupic dzialke, niestety ciezko cokolwiek znalezc sensownego w rozsadnej cenie. Mam 2 lokalizacje na oku. 1 to Wilkszyn 85 zl/mkw pod lasem, dzialki w trakcie uzbrajania w media, planowane na nasteony rok (mi sie nie spieszy na razie z budowa). 2 to Iwiny 130 zl/mkw do wydzielenia z wiekszej rolnej. Media juz sa podlączane. Niestety, dzialka lezy dosc blisko - ok. 400m linii kolejowej. Co byscie wybrali, na co patrzec przy kupnie. Szukam dzialki w poludniowo-zachodniej czescie Wroclawia, jakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac prosze Jesli interesuje Cie poludnie to czemu nie Biestrzykow?albo Zerniki czy Wysoka...to bardziej cywilizowane wioski niz Iwiny-za duzo tam tubylcow jak na moj gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.11.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Mam pytanie odnosnie zakupu dzialki pod domek. Otaz zamierzam kupic dzialke, niestety ciezko cokolwiek znalezc sensownego w rozsadnej cenie. Mam 2 lokalizacje na oku. 1 to Wilkszyn 85 zl/mkw pod lasem, dzialki w trakcie uzbrajania w media, planowane na nasteony rok (mi sie nie spieszy na razie z budowa). 2 to Iwiny 130 zl/mkw do wydzielenia z wiekszej rolnej. Media juz sa podlączane. Niestety, dzialka lezy dosc blisko - ok. 400m linii kolejowej. Co byscie wybrali, na co patrzec przy kupnie. Szukam dzialki w poludniowo-zachodniej czescie Wroclawia, jakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac prosze Jesli interesuje Cie poludnie to czemu nie Biestrzykow?albo Zerniki czy Wysoka...to bardziej cywilizowane wioski niz Iwiny-za duzo tam tubylcow jak na moj gust. ulalala pojechałeś bracie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepsicoco 12.11.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 uuuuuujestem spalony;)))no moze to bylo zbyt brutalnie powiedziane;))Przepraszam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.11.2006 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Południe jest po prostu za drogie. Sama pola. Dojazd może dobry, ale tyle ludzi tam się wynosi, że niedługo będzie trzeba udrażniać, bo będzie się korkowało. Ze Świętej Katarzyny do Węzła Bielańskiego, wcale niedługo nie będzie dużo dłużej się jechało niż np. z Malina. Działki są małe, więc jest naciupane jak w Smolcu, na wioskach nie ma ani szkoły, często nawet sklepu. Komunikacja jest super, ale nie za 150-200zł za m2. Ja dziękuję i szukam wszędzie tylko nie na południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts