amelia77 13.11.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 POdczas weekendu ziwedziałm trochę Zerniki Wr., Biestrzyków, Radomierzyce, Suchy Dwór i nawet mi sie tam spodobało, porozwiesząłam trochę ogłoszeń, muszę się zaintersować dokładniej tymi terenami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.11.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Mam pytanie odnosnie zakupu dzialki pod domek. Otaz zamierzam kupic dzialke, niestety ciezko cokolwiek znalezc sensownego w rozsadnej cenie. Mam 2 lokalizacje na oku. 1 to Wilkszyn 85 zl/mkw pod lasem, dzialki w trakcie uzbrajania w media, planowane na nasteony rok (mi sie nie spieszy na razie z budowa). 2 to Iwiny 130 zl/mkw do wydzielenia z wiekszej rolnej. Media juz sa podlączane. Niestety, dzialka lezy dosc blisko - ok. 400m linii kolejowej. Co byscie wybrali, na co patrzec przy kupnie. Szukam dzialki w poludniowo-zachodniej czescie Wroclawia, jakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac prosze Jesli interesuje Cie poludnie to czemu nie Biestrzykow?albo Zerniki czy Wysoka...to bardziej cywilizowane wioski niz Iwiny-za duzo tam tubylcow jak na moj gust. Żerniki czy Wysoka to ceny min. 150 zł. w Biestrzykowie nie będzie dużo lepiej. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 13.11.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 POdczas weekendu ziwedziałm trochę Zerniki Wr., Biestrzyków, Radomierzyce, Suchy Dwór i nawet mi sie tam spodobało, porozwiesząłam trochę ogłoszeń, muszę się zaintersować dokładniej tymi terenami... Minisonda: czy rozwieszanie ogłoszeń "kupię działkę" kiedykolwiek podziałało? W moim przypadku ani razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.11.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Południe jest po prostu za drogie. Sama pola. Dojazd może dobry, ale tyle ludzi tam się wynosi, że niedługo będzie trzeba udrażniać, bo będzie się korkowało. Ze Świętej Katarzyny do Węzła Bielańskiego, wcale niedługo nie będzie dużo dłużej się jechało niż np. z Malina. Działki są małe, więc jest naciupane jak w Smolcu, na wioskach nie ma ani szkoły, często nawet sklepu. Komunikacja jest super, ale nie za 150-200zł za m2. Ja dziękuję i szukam wszędzie tylko nie na południu Częściowo masz rację ale z tymi sklepami w wioskach to trochę przesadziłeś/aś. Z dojazdem może będzie gorzej ale to kwestia najbliższych lat a do tego czasu powstanie ( miejmy nadzieje ) kolejny odcinek obwodnicy z mostem w Łanach. Po tym dostanie się do każdego miejsca we Wrocławiu to będzie bajka. Działki są faktycznie "małe" od 900 - 1800m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 13.11.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Minisonda: czy rozwieszanie ogłoszeń "kupię działkę" kiedykolwiek podziałało? W moim przypadku ani razu To miales wyjatkowego pecha albo rozwiesiles za malo i w zlych miejscach. Ja rozwiesilam we wszystkich miejscach jakie mnie interesowaly na kazdej mozliwej tablicy czy slupie z ogloszeniami i przede wszystkim w urzedzie gminy na tablicach i kolo notariusza. Odzew byl naprawde imponujacy - az tylu telefonow sie nie spodziewalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.11.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Adam, ja oczywiście generalizuję. Ale w Smolcu naprawdę są działeczko po 7a. 20a po 200zł to 400tys na działkę... nie każdego na to stać. Wydaje mi się, że dojazd z południa będzie ok, ale na pewno poprawi się za parę lat z pozostałych stron wrocławia, więc południe straci przewagę komunikacyjną i ceny się zrównają. Chciałem kupić w św. Katarzynie, ale miałem sąsiadów ze wszystkich stron. Nie kręci mnie to. W Smardzowie szczere pole i kilka domków. Podobała mi się Ślęza, ale działek tam jak na lekarstwo no i ceny już jak w Bielanach. Tyniec był ciekawą propozycją, ale działki schodziły jak bułeczki, a teraz ciężko o coś ciekawego. No i ten TIR co 3min z LG za parę lat. Smolec naciupany domkami. A ja chcę mieć kawałek lasu, nie mieć sąsiada choć z tyłu domu, szkołe w miejscowości, dobry dojazd nawet w nocy (np. pociąg), jakiś supermarket tani i bez kolejek i dobry dojazd w okolice Legnickiej. Nie znalazłem tego na południu. Dlatego szukam głównie na północy. Wolę jechać 5km dalej... no ale to już mój prywatny gust. A jeśli chodzi o ogłoszenia... kupię działkę itp. To nic to nie dało. Rozwiesiłem z 15 ogłoszeń w 3 miejscowościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 13.11.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja tez rozwieszałam ogłoszenia w wielu miejscowościach. Było ich całkiem sporo, bo po kilka w każdej ( w sumie przez parę tygodni - ok.60 sztuk) i ... NIC. Ani jednego telefonu. Co do Dobrzykowic ( pola irygacyjne), to trochę ( delikatnie mówiąc) się zmartwiłam, bo byłam tam parę razy , o różnych porach dnia ( i nocy - ok. 21.00), pytalam potencjalnych sasiadów i nie potwierdzili tych "smrodków". Slyszałam także , że kiedyś i owszem , zapachy były, ale teraz to wszystko osuszają, więc...???... A ja już ( oby nie niestety ) jestem bo umowie przedwstepnej - Buuuuuuuuuuu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.11.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Adam, ja oczywiście generalizuję. Ale w Smolcu naprawdę są działeczko po 7a. 20a po 200zł to 400tys na działkę... nie każdego na to stać. Wydaje mi się, że dojazd z południa będzie ok, ale na pewno poprawi się za parę lat z pozostałych stron wrocławia, więc południe straci przewagę komunikacyjną i ceny się zrównają. Chciałem kupić w św. Katarzynie, ale miałem sąsiadów ze wszystkich stron. Nie kręci mnie to. W Smardzowie szczere pole i kilka domków. Podobała mi się Ślęza, ale działek tam jak na lekarstwo no i ceny już jak w Bielanach. Tyniec był ciekawą propozycją, ale działki schodziły jak bułeczki, a teraz ciężko o coś ciekawego. No i ten TIR co 3min z LG za parę lat. Smolec naciupany domkami. A ja chcę mieć kawałek lasu, nie mieć sąsiada choć z tyłu domu, szkołe w miejscowości, dobry dojazd nawet w nocy (np. pociąg), jakiś supermarket tani i bez kolejek i dobry dojazd w okolice Legnickiej. Nie znalazłem tego na południu. Dlatego szukam głównie na północy. Wolę jechać 5km dalej... no ale to już mój prywatny gust. A jeśli chodzi o ogłoszenia... kupię działkę itp. To nic to nie dało. Rozwiesiłem z 15 ogłoszeń w 3 miejscowościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.11.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja tez rozwieszałam ogłoszenia w wielu miejscowościach. Było ich całkiem sporo, bo po kilka w każdej ( w sumie przez parę tygodni - ok.60 sztuk) i ... NIC. Ani jednego telefonu. Co do Dobrzykowic ( pola irygacyjne), to trochę ( delikatnie mówiąc) się zmartwiłam, bo byłam tam parę razy , o różnych porach dnia ( i nocy - ok. 21.00), pytalam potencjalnych sasiadów i nie potwierdzili tych "smrodków". Slyszałam także , że kiedyś i owszem , zapachy były, ale teraz to wszystko osuszają, więc...??? ... A ja już ( oby nie niestety ) jestem bo umowie przedwstepnej - Buuuuuuuuuuu!!! Spokojnie. Technologia się poprawia. Jeśli czasami śmierdzi, to tylko czasami. Widzę, że wszyscy mówią o planach rekultywacji tych pól. Zadzwoń do gminy i zapytaj się o przyszłość tej oczyszczalni to się uspokoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.11.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jak to zarobić: Mam 100tys kredytu mieszkaniowego i mieszkanie o wartości 300tys zł. Chciałbym, aby jakiś bank spłacił mi te 100tys (dając pod hipotekę mieszkania 300tys). Mógłbym pozostałe 200tys przeznaczyć na kupno działki i stan surowy domku. Wiem, że mBank i Multibank mają fajny kredyt refinansowy, ale nie dają go do aktualnej wartości mieszkania tylko do kwoty za na jaką się wzięło kredyt czyli w moim przypadku 115tys. A jak jest u innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 13.11.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Mam pytanie odnosnie zakupu dzialki pod domek. Otaz zamierzam kupic dzialke, niestety ciezko cokolwiek znalezc sensownego w rozsadnej cenie. Mam 2 lokalizacje na oku. 1 to Wilkszyn 85 zl/mkw pod lasem, dzialki w trakcie uzbrajania w media, planowane na nasteony rok (mi sie nie spieszy na razie z budowa). 2 to Iwiny 130 zl/mkw do wydzielenia z wiekszej rolnej. Media juz sa podlączane. Niestety, dzialka lezy dosc blisko - ok. 400m linii kolejowej. Co byscie wybrali, na co patrzec przy kupnie. Szukam dzialki w poludniowo-zachodniej czescie Wroclawia, jakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac prosze Jesli interesuje Cie poludnie to czemu nie Biestrzykow?albo Zerniki czy Wysoka...to bardziej cywilizowane wioski niz Iwiny-za duzo tam tubylcow jak na moj gust. Byłam na tych terenach podczas weekendu i rzeczywiście nawet mi się tam podobało, tylko jak zaczęłam dzwonić w odp. na oferty, to mnie zamurowało, ludzie wołają za 1m2 ok. 200,00 zł. Niestety za drogo dla mnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 13.11.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Mam pytanie odnosnie zakupu dzialki pod domek. Otaz zamierzam kupic dzialke, niestety ciezko cokolwiek znalezc sensownego w rozsadnej cenie. Mam 2 lokalizacje na oku. 1 to Wilkszyn 85 zl/mkw pod lasem, dzialki w trakcie uzbrajania w media, planowane na nasteony rok (mi sie nie spieszy na razie z budowa). 2 to Iwiny 130 zl/mkw do wydzielenia z wiekszej rolnej. Media juz sa podlączane. Niestety, dzialka lezy dosc blisko - ok. 400m linii kolejowej. Co byscie wybrali, na co patrzec przy kupnie. Szukam dzialki w poludniowo-zachodniej czescie Wroclawia, jakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac prosze Jesli interesuje Cie poludnie to czemu nie Biestrzykow?albo Zerniki czy Wysoka...to bardziej cywilizowane wioski niz Iwiny-za duzo tam tubylcow jak na moj gust. Żerniki czy Wysoka to ceny min. 150 zł. w Biestrzykowie nie będzie dużo lepiej. Niestety 150,00 to byłoby jeszcze max. OK, ale ludzie wołaja 180-200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 13.11.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Mam pytanie odnosnie zakupu dzialki pod domek. Otaz zamierzam kupic dzialke, niestety ciezko cokolwiek znalezc sensownego w rozsadnej cenie. Mam 2 lokalizacje na oku. 1 to Wilkszyn 85 zl/mkw pod lasem, dzialki w trakcie uzbrajania w media, planowane na nasteony rok (mi sie nie spieszy na razie z budowa). 2 to Iwiny 130 zl/mkw do wydzielenia z wiekszej rolnej. Media juz sa podlączane. Niestety, dzialka lezy dosc blisko - ok. 400m linii kolejowej. Co byscie wybrali, na co patrzec przy kupnie. Szukam dzialki w poludniowo-zachodniej czescie Wroclawia, jakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac prosze Jesli interesuje Cie poludnie to czemu nie Biestrzykow?albo Zerniki czy Wysoka...to bardziej cywilizowane wioski niz Iwiny-za duzo tam tubylcow jak na moj gust. Żerniki czy Wysoka to ceny min. 150 zł. w Biestrzykowie nie będzie dużo lepiej. Niestety 150,00 to bym nawet jeszcze może i dała, ale usłyszałm 180-200 zł/m i się przeraziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.11.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Może ktoś wie ile kosztują w Św. Katarzynie działki tzw. uzbrojone. Tzn. z gotowymi przyłączami: woda, prąd, gaz , kanalizacja. Z góry dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 13.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 150,00 to byłoby jeszcze max. OK, ale ludzie wołaja 180-200 Dlatego ja podobnie jak mi5iak kupiłem działkę na Północy. W tej samej cenie mam 2 razy większą działkę i sąsiedztwo lasu. Swego czasu (3 miesiące temu) oglądając działkę w Biestrzykowie (siedliskową) usłyszeliśmy od właścicielki cenę 160zł+Vat (były także inne za 120+Vat oraz 180+Vat - im mniejsza np. 1500m2 tym droższa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.11.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 No ja niestety jeszcze nie kupiłem Już kilka razy zmarnowałem tylko czas i jestem już cięty na sprzedających :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagussia 13.11.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 mi5iak - wydaje mi sie ze jestes zbyt wybredny, ciężko znaleźć cos idealnego, zebyw wszystko bylo cacy łącznie z niska cena TS147 - gdzie kupiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagussia 13.11.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 TS147 - gdzie kupiłes? a widze - chyba w Malinie- tak? cos mi sie kojarzy ze chyba ogladałam tą działkę - czy ona jest dość wąska 17m? i dojezdza sie taka krętą drogą po łące? nie obawiasz sie S5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.11.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja tez rozwieszałam ogłoszenia w wielu miejscowościach. Było ich całkiem sporo, bo po kilka w każdej ( w sumie przez parę tygodni - ok.60 sztuk) i ... NIC. Ani jednego telefonu. Co do Dobrzykowic ( pola irygacyjne), to trochę ( delikatnie mówiąc) się zmartwiłam, bo byłam tam parę razy , o różnych porach dnia ( i nocy - ok. 21.00), pytalam potencjalnych sasiadów i nie potwierdzili tych "smrodków". Slyszałam także , że kiedyś i owszem , zapachy były, ale teraz to wszystko osuszają, więc...??? ... A ja już ( oby nie niestety ) jestem bo umowie przedwstepnej - Buuuuuuuuuuu!!! jaga nie martw się, przeciez wrocek majuz oczyszczalnie, ktora bedzie rozbudowywal, z tego co mi sie wydaje, to pola irygacyjne są raczej metodą starszą i dla mniejszego miasta. Takze pod tym wzgledem ja bym sie nie obawiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 13.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 mi5iak - wydaje mi sie ze jestes zbyt wybredny, ciężko znaleźć cos idealnego, zebyw wszystko bylo cacy łącznie z niska cena Do niedawna byłem po prostu niezdecydowany. Ale od jakiegoś czasu nie zwracam uwagi na wiele rzeczy. Jeden ze sprzedawców, znalazł kogoś kto dał mu więcej, inny co chwilę chciał odemnie więcej i przeciągał podpisanie umowy. Inny ma jakiś problem z rodziną. Ja już chcę podpisać a tu zwykle nici z tego. Z drugiej strony nie mam czasu w tygodniu szukać, a zwykle w weekend to co w rozsądnych cenach pojawiło się na rynku już zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts