Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

Dzięki Mi5iak za odpowiedź nt. Łoziny. Tam jest jeszcze ten problem, że nie ma planu zagospodarowania przestrzennego i jego wprowadzenie się odwleka ciagle, bo jest zaskarżany. A nie wiesz w jakiej odległości od Łoziny ma iść trasa szybkiego ruchu (obwodnica)?

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

do Orzeszka:

Nie ma dokładnej mapki i może ona jeszcze przejść zupełnie gdzie indziej tak jak ta S8 na granicy Łódzkiego i Wielkopolskiego hehe :))) Ale koncepcja wyjścia S5 wydaje się jedyna i słuszna więc rczaj bym się ją sugerował. Oto link: http://www.wbu.wroc.pl/INF/INFOR_OPR/PZPW/PZPWD_MAPA/5_6.pdf

dzięki wielkie! :D

Witam ponownie, po eleminacji dobrzykowic przyszedl czas na Miłoszyce, do placu grunwaldzkiego ok. 20 - 22 km, w tym roku ma byc kanilizowana, ceny na jeszcze sensownym poziomie?jest pkp, jezdza busy 500 cos tam, tylko nadal meczy mnie ta odlelosc :(.do granic wroclawia-wojnow maks 15 minut-jadac przepisowo)

Ciekawa jestem czy jest tu ktoś kto ma dzialkę we wsi Gądów Jaszkotle ( gmina Kąty Wrocławskie ) Moim zdaniem to całkiem sympatyczna wioska.

Dowiedzialam sie ze niedawno ktos kupił pole należące dopaństwowej agencji rolnej i ma zamiar to dzielić i sprzedawać na działki. W gminie dowiedziałam się ze ten teren jest przeznaczony na budownictwo jednorodzinne ale nie wiem jak dowiedzieć sie kto jest teraz właścicielem tego terenu..?

Macie jakiś pomysł na to ? w tej chwili teren jest nie uzbrojony ale gdyby te plany byly prawdziwe to pewnie wkrotce to sie stanie?

Ciekawa jestem czy jest tu ktoś kto ma dzialkę we wsi Gądów Jaszkotle ( gmina Kąty Wrocławskie ) Moim zdaniem to całkiem sympatyczna wioska.

Dowiedzialam sie ze niedawno ktos kupił pole należące dopaństwowej agencji rolnej i ma zamiar to dzielić i sprzedawać na działki. W gminie dowiedziałam się ze ten teren jest przeznaczony na budownictwo jednorodzinne ale nie wiem jak dowiedzieć sie kto jest teraz właścicielem tego terenu..?

Macie jakiś pomysł na to ? w tej chwili teren jest nie uzbrojony ale gdyby te plany byly prawdziwe to pewnie wkrotce to sie stanie?

do piotrassa:

Tego nie wiadomo dokładnie. Ale zobacz sobie na tego linka, którego podesłałem orzeszkowi. Jeśli chodzi o tą działkę to jeśli ma ona być w planie jako budowlana (czyli jest w studium) i jest kształtna tak, że będzie można ją podzielić (najwyżej się jakąś drogę wewnętrzną zrobi), to wziąłbym nawet z 5tys m2. W razie czego miałbym też kolejnego chętnego na złożenie się. Ale jak pytałem, czy komuś kiedyś coś wyszło ze składania się to nikt nie odpowiedział.

co Violka:

Pojedź do gminy, sprawdź jaki numer działki. Spytaj się o nr księgi wieczystej. Jak Ci nie podadzą to pojedź do katastra powiatowego. W Trzebnicy mi kiedyś podali na podstawie nr. działki. Wówczas jedziesz do lokalnego sądu i prosisz o wgląd do księgi wieczystej. Z tego co pamiętam to chyba tam był adres tej osoby, a na pewno imię i nazwisko. A to już zawsze coś. Nawet chyba pesel tam będzie... nie pamiętam, ale to jest sposób. Masz tam wszystkich sprzedających i kupujących. Jak nie znajdziesz tego co Ci kupił to szukaj tego co mu sprzedał. On pewnie będzie miał namiary na kupca.

Witan Wszystkich,

Jestem tu od dzisiaj i muszę przyznać że o wiele więcej dowiedziałem się z tego forum na temat szukania działek niż z różnych artykułów prasowych.

Szukamy z żoną małej działki (ok. 5 arów) na południe od Wrocławia (Smolec, Św. Katarzyna, Krzeptów itd.) ale oczywiście raczej trudno tak małą działkę znaleźć (niestety tylko na taką nas stać :cry:).

Dlatego bardzo spodobał nam sie pomysł zebrania większej ilości chętnych i kupno większej działki podzielonej na mniejsze.

Więc jakby ktoś planował zakup ziemii w tej okolicy i potrzebował "współkupujących" to chętnie się przyłączymy.

Pozdrawiam

p.s.

w najbliższy weekend ruszamy po raz pierwszy w teren w poszukiwaniu działki - aż sam jestem ciekaw czy coś z tegoi wyjdzie :)

Witam

wczoraj z ust marszałka województwa województwa w Książu usłyszałam, że niestety z rządowych planów na lata 2007-2013 wypada finansowanie S5 (Poznań - Wrocław).

Tak więc odsuwa się na kilka lat w przyszłość budowa S5, co spowoduje, że może ceny w rejonie na północ od Wrocławia nie będą tak wariacko rosły. Za to po 2013 :roll: , będzie szaleństwo.

Pozdrawiam

Dabell

Witan Wszystkich,

Jestem tu od dzisiaj i muszę przyznać że o wiele więcej dowiedziałem się z tego forum na temat szukania działek niż z różnych artykułów prasowych.

Szukamy z żoną małej działki (ok. 5 arów) na południe od Wrocławia (Smolec, Św. Katarzyna, Krzeptów itd.) ale oczywiście raczej trudno tak małą działkę znaleźć (niestety tylko na taką nas stać :cry:).

Dlatego bardzo spodobał nam sie pomysł zebrania większej ilości chętnych i kupno większej działki podzielonej na mniejsze.

Więc jakby ktoś planował zakup ziemii w tej okolicy i potrzebował "współkupujących" to chętnie się przyłączymy.

Pozdrawiam

p.s.

w najbliższy weekend ruszamy po raz pierwszy w teren w poszukiwaniu działki - aż sam jestem ciekaw czy coś z tegoi wyjdzie :)

Ciężko będzie, bo zwykle pod wrocławiem nie można budować się na takich małych działkach. Gmina wyznacza minimalną wielkość działki budowlanej decydując o tym jak bardzo zwartą zabudowę chce mieć. Myślię że najmniejsze na co możesz liczyć to z 700m2 w Smolcu.

Witam

wczoraj z ust marszałka województwa województwa w Książu usłyszałam, że niestety z rządowych planów na lata 2007-2013 wypada finansowanie S5 (Poznań - Wrocław).

Tak więc odsuwa się na kilka lat w przyszłość budowa S5, co spowoduje, że może ceny w rejonie na północ od Wrocławia nie będą tak wariacko rosły. Za to po 2013 :roll: , będzie szaleństwo.

Pozdrawiam

Dabell

W gminie mi mówili, że nie spodziewają się jej przed 2017 rokiem i było to dla nich oczywiste, że do 2013 nie będzie jej w planach. Powiedzmy, że zaplanują ją w 2015. Budowa od wytyczenia, wykupu gruntów do budowy nawet jak polepszą procedury potrwa z 5lat. Więc 2020 jest realny dopiero. Tak czy siak, nie kupię działki obok aby mieć za 15lat duży ruch pod oknami.

W gminie mi mówili, że nie spodziewają się jej przed 2017 rokiem i było to dla nich oczywiste, że do 2013 nie będzie jej w planach. Powiedzmy, że zaplanują ją w 2015. Budowa od wytyczenia, wykupu gruntów do budowy nawet jak polepszą procedury potrwa z 5lat. Więc 2020 jest realny dopiero.

Mi powiedziano w gminie to samo - realizacja po 2013 roku. Dlatego z tego co wiem zapadła decyzja o poszerzeniu aktualnej "5-ki" o pas pobocza na odcinku Wrocław - Trzebnica.

Tak czy siak, nie kupię działki obok aby mieć za 15lat duży ruch pod oknami.

Dlatego już dzisiaj widzę, ze jakby mniej się buduje np. w Krynicznie. Ogólnie czeka nas taki rozwój sieci komunikacyjnej, że nie wiadomo gdzi epowstanie kolejny łącznik/ obwodnica :wink: - przykładowo wczorajszy nius o poszerzeniu Bardzkiej do 2 pasmów w każdą stronę, docelowo aż do autostrady...

a gdzie podaja takie wiadomosci?

jak dla mnie to rewelacyjna informacja :)

Chyba we wczorajszej Wyborczej :) . Dodatkowo tak jak napisał ktoś wyżej, dociągną do Jagodna siec tramwajową.

Ja tam się cieszę z rozwoju sieci komunikacyjnej - dojazd do miasta zabierze mniej, będzie więcej alternatywnych dojazdów (tylko uczciwie przyznaję, że mówię to z perspektywy posiadania kiedyś ponad 1,5km od siebie drogi S5 i pewnie inaczej bym mówił, gdyby byo to 200-300m :wink: ).

Brah z tego co gdzieś wyczytałem , bynajmniej w Swiętej Katarzynie dziłka musi mieć conajmniej 750 m2 .

A oto link do wizualek ul Bardzkiej.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=416623&page=33

Do 2015 roku droga do węzła z autostradą A4 w Krajkowie koło Żórawiny ma być 4 pasmowa :)

Chyba we wczorajszej Wyborczej :) . Dodatkowo tak jak napisał ktoś wyżej, dociągną do Jagodna siec tramwajową.

realnie tramwaje będa do skrzyzowania Bardzkiej i Świeradowskiej. Na Jagodno bym nie liczyła. Ale za to może będzie więcej autobusów...

zreszta zobaczcie - widać, ze niema miejsca na tramwaje na Jagodno

http://www.biprogeo.wroc.pl/files/wizualizacje/bardzka/FOT-06-r.jpg

...i ta obwodnica wschodnia powinna byc szybciej niz autostradowa;)[/img]