kulka i.w. 25.02.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Do MI5IAK: Ty chcesz sie budowac w Czernicy?To sa bardzo podmokle i zalewowe tereny zreszta Ty sam dobrze o tym wiesz. Gmina Czernica nie była zalana 97:) I w ogóle nie była zalana jak dotąd. Mam działkę w Gajkowie, buduję się, w sąsiedztwie same domki jednorodzinne wyrastają jak grzyby po deszczu i sami zadowoleni mieszkancy, którzy wcale w błocie nie toną A Dobrzykowice jeszcze dalej od Odry położone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 25.02.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Rozumiem, że do szkoły to gimbusem do Kamieńca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annamar 25.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 co sadzicie o dzialce ktora graniczy z transformatorem ?czy to jest bardzo szkodliwe jesli chodzi o pole elektromagnetyczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonaM 26.02.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam,czy z ktos z Was ma może działkę w Sadkowie? chciałabym tam postawic dom i szukam wszystkich infomacji na temat tej wsi. No i oczywiście szukam działki. Cos wiecie na ten temat?z góry dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesC 26.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam,a ma Pan moze na jakies namiary na dzialki w okolicach sadkowa? Tereny mi sie podobaja, jak na razie nie widzialem negatywnych opini.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 26.02.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Trafiłem na przetarg w gminie czernica i wpłaciłem wadium. mi5iak, jeżeli interesuje Cię ta gmina, to moja znajoma sprzedaje własnie działkę w Chrząstawie Małej (1000 arów). Mogę dać Ci telefon jeżeli chcesz. Tak przy okazji a propos dzialek, wiecie ze w ciągu 3 lat dzialki w Chrząstawie podrożały 4-krotnie, ja kupowałam 3 lata temu działkę za 30zł/m2 a najdroższe działki wtedy kosztowały 40zł/m2, wchodze sobie dzis na autogiełdę a tu jedna działka w Chrząstawie za 160zł/m2 inna za 130zł... ceny lecą w górę ciekawe do ilu dobija i kogo bedzie stac na tak drogie działki... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolexim 26.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Tak przy okazji a propos dzialek, wiecie ze w ciągu 3 lat dzialki w Chrząstawie podrożały 4-krotnie, ja kupowałam 3 lata temu działkę za 30zł/m2 a najdroższe działki wtedy kosztowały 40zł/m2, wchodze sobie dzis na autogiełdę a tu jedna działka w Chrząstawie za 160zł/m2 inna za 130zł... ceny lecą w górę ciekawe do ilu dobija i kogo bedzie stac na tak drogie działki... pozdrawiam flowercia to rzeczywiscie masakryczny wzrost, przeciez Chrzastawa to kawal drogi od centrum mysle ze w przyszlym roku rownanie dom mieszkanie przestanie istniec i na to pierwsze ze wzgledu na ceny dzialek zdecyduja sie tylko ludzie bogaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 26.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 W 30min z placu Grunwaldzkiego dojedzie się do Chrząstawy, Oleśniczki/Pieszkawy ale i do Ligoty Polskiej za Oleśnicą, gdzie działkę można kupić do 20zł za m2. To są czasy weekendowe oczywiście, ale chodzi mi o to co już wcześniej było poruszane. Piękna obwodnica wokół Oleśnicy, można jadąc 130km/h w 10min przejechać ze Smardzowa do Ligoty Polskiej, tylko jedzie się 20km dziennie więcej czyli jakieś 230zł więcej niż na samo Paliwo. Z drugiej strony porównując do ceny 120tys za działkę to za 230zł miesięcznie to te 100tys różnycy zwróci się po ponad 30 latach... więc może warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 27.02.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, a ja od dwóch miesięcy codziennie jeżdżę 30 do 40 minut z Nadolic Wlk. na Strzegomską i muszę powiedzieć, że jak jeździlismy z Ołtaszyna na Strzegomską to tyle samo czasu nam to zajmowało. Trochę już wypróbowaliśmy trasy i muszę powiedzieć, że najszybciej jedzie się przez Grunwaldzki, a jeździmy rano o 7 a popołudniu o 16. Sama na poczatku też byłam przerażona tymi dojazdami ale nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 27.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja wczoraj jechałem o 8.00 i właściwie ze swojca aż za most Grunwaldzki był jeden wielki korek. Co prawda się podjeżdżało cały czas, ale i tak sam ten odcinek zajął mi prawie pół godziny. Czekamy na Wschodnią Obwodnicę do 2013 roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caroll 28.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Co myślicie o tej lokalizacji? znacie może ceny?Będe wdzięczna za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karin_b 28.02.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wszystkich poszukujacych dzialeczek Pierwszy raz na forum!! Hmm troche sie pozno wzielam na szukanie dzialek ( szukam dopiero od tygodnia) i to tylko i wylacznie przez internet- wiec szanse niewielkie ale coz zrobic - wszyscy dookola mowia ze ceny beda rosly - a gdzies przeciez trzeba mieszkac po powrocie do kraju.... jeszcze dwa tyg temu myslalam ze kupimy mieszkanie we wroclawiu - ale oczywiscie ceny sa koszmarne- na nasza kieszen, takwiec stwierdzilismy z mezem ze na obrzezach wroca bedzie dobrze.... ale coz tam znowu ceny dzialek nieciekawe..... Po dwuch tygodziach rozmyslan oddalilismy sie od wroclawia ok 30 km i poszukujemy malutkiej dzialeczki o wym 400 - 500m2 w Olesnicy, Trzebnicy, Obornikach Sl, Brzegu dolnym jesli ktos jest zorientowany w cenach alba ma jakis cynk to bylabym wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 28.02.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 do Caroll: Ozorowice mają plusy i minusy. Plusem jest odległość od wrocławia przyzwoitya i jeszcze cena jako taka. Niedalego las. Minusem jest brak PZP, szkoły i sensownej komunikacji z Wrocławiem do Karin:Zapomnij o takiej działce. Pierwszy powód to taki, że ogródka kompletnie tam nie ma... Zwykle na działkach nie ma mediów pełnych, więc musisz mieć miejsce na szambo czy oczyszczalnie, pojemnik z gazem lub wymiennik cgruntowy do pompy ciepła. Poza tym poza dużymi miejscowościami zwykle gminy wyznaczają minimalną działkę na poziomie 800-1000m. Jeśli chodzi o okolice Oleśnicy to kilka postów wcześniej obliczałem że można oddalić się dalej a w tym samym czasie dojedzie się do Wrocławia. Jak chcecie coś jeszcze w niskiej cenie to raczej za Jelczem trzeba szukać, za Oleśnicą, w okolicach Dobroszyc, za Obornikami lub za Łoziną. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 28.02.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Napiszę trochę o dzisiejszym przetargu na Działki w Dobrzykowicach. Na większe działki było mniej ludzi. Najwięcej ludzi było oczywiście na najfajniejsze działki. Czyli około 1000m z dobrym dojazdem. Ludzie się sporo przelicytowywali, tak że cena osiągnęła około 130zł za m2 brutto. Inna szły nawet za 100zł brutto. Jedna działka nie zeszła, bo mało było wpisów, a ci co wpłacili kupili wczoraj i nikt nie licytował. A poszła by za 85zł za m2. Tyle, że z tyłu miała mieć moża za 10lat linię 110Kw. W sumie widać, że apytytu na działki nie ma aż takiego dużego, a skoro w Dobrzykowicach można było kupić za 85zł za m2, to po co dawać w Chrząstawie 120zł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegosp 28.02.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 mi5iak a jak Tobie udal sie przetarg?, kupiles cos, nie wiem czy pamietasz ale pisalem o dobrzykowicach jakis miesiac temu, jak dla mnie to tereny pod budowe za 5-7 lat teraz tam jest strasznie , ja dalej walcze z miloszycami, kolo dzialki na ktora mam ochaote wlasnie poprowadzili kanalizacje, pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackyx 28.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 do Caroll Ozorowice to wieś zaniedbana, opuszczone domy, zawalone stodoły.Większość nie jest remontowana od lat-przynajmniej te w centrum wsi.Uważaj na działki wzdłuż rzeczki- jest ona nieobliczalna mimo,ze taka mała. Już nieraz zalała okoliczne domy.Spływa nią woda z Wysokiego Kościoła i okolic. Mówił mi tubylec , że kilka razy droga asfaltowa, która biegnie wzdłuż rzeczki była pod wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karin_b 28.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 do mi5iak Hmm... no to nas teraz uswiadomiles - dzieki- trudno trzeba bedzie kupic wieksza dzialke , ale chyba jednak wolimy mieszkac w miescie niz na wiosce.... nawet jezeli do wroclawia bedzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 28.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No nie kupiłem. Doszedłem do swojej granicy i dałem za wygraną. Jutro jeszcze jedną licytuję. Powinno być łatwiej. A Dobrzykowice to tak jak wrocławski Wojnów... nie widzę różnicy. Dla mnie to taka sama wioska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 01.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 No dzisiaj podobnie jak wczoraj. Również nie kupiłem. Policytowałem 5tys powyżej swojej granicy, bo już została tylko jedna osoba. Niestety jej granica była gdzieś dalej. Ale chociaż wiem jak to się wszystko odbywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blabla 01.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam, przygladam sie temu forum ale jeszcze nic nie pisalem, ale zawsze jest pierwszy raz mi5iak czy moglbys zdradzic jak ceny wygladaly na tej licytytacji i gdzie byly te dzialki ? z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts