Xena z Xsary 15.05.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 a jak z działkami miejskimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 15.05.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 a które to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.05.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 miejskie dzialki= mialam na mysli dzialki we wroclawiu.Przeciez ludzie sprzedaja dzialki rowniez we wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 15.05.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 A te Zacharzyce (k. Brochowa) nie były przypadkiem "podtopione" w czasie powodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 15.05.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Połódnie: Tyniec, Żerniki Wr, Bielany, Smolec itp. od 120zł za m2 w górę Połódnie: Dlasze miejscowości lub małe wioski od 80zł za m2 w górę nie moglem sie powstrzymac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 15.05.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Zacharzyce na 100% nie były podtopione - wszystko sprawdzaliśmy. Działi są, jak już mówiłam, "prawie" we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 15.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Dzięki za odp. w sprawie Zacharzyc. A może mogłabyś się zorientować, czy jeszcze są jakieś dzialki ( ale nie koło cmentarza). ... a może jeszcze jakaś cena???Dzięki i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 15.05.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Działki są z całą pewnością. Teren pod zabudowę zaczyna się za cmentarzem, ale ciągnie się trochę. Sądzę, że ceny aktualnie oscylują w okolicy 100zł, ale pewnie wkrótce będą wyższe, bo to jest faktycznie, jak już mówiłam, prawie Wrocław. Wiem, że tam jest jeszcze kilka osób, które mają po sąsiedzku tereny pod zabudowę jednorodzinną - są plany zagospodarowania, ale nic się tam nie dzieje. Wygląda na to, że przeczekują dołączenie mediów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 15.05.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 miejskie dzialki= mialam na mysli dzialki we wroclawiu.Przeciez ludzie sprzedaja dzialki rowniez we wrocku. No we Wrocku można za 100zł za m2 coś kupić, ale nie sprawdzałem konkretnych działek, bo miały zwykle dużą powierzchnię. Rekordy bije ołtaszyn z cenami w okolicach 300zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 15.05.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 nie moglem sie powstrzymac... było napisać na priva - poprawiłbym na kompie człowiek przykłada największą wagę do treści, a nie formy więc praktycznie pisze się tak jakby się mówiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 16.05.2006 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 [. Mam jednak jeszcze inny dylemat - chcę budować w technologii szkieletowej lub z bali. Czy macie jakies doświadczenia w tej kwestii? Pozdrawiam wszystkich "poszukujących" !!! My będziemy również budować w technologii szkieletowej, i nie słucham za bardzo negatywow na ten temat bo we wszystkim mozna znalezc wady. Wiem że taki dom ma swoje problemy, ale przecież kiedyś się tylko budowało z drewna i te domy jakoś stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 16.05.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Bogumilo!Dzięki za szybką i konkretną odpowiedż. Będę szukać. Co do cen we Wrocku, to ja już widziałam i takie za ... 500 zl ( metr oczywiscie), na Gaju. Obłęd!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 16.05.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ja tak Zachęcam do tych Zacharzyc, bo by było miło mieć więcej sąsiadów. Ale tak w ogóle, to warto zajrzeć do wybranej przez siebie gminy i popytać. Oni tam wiedzą , kto zaczyna dzielić działki, a zasada jest prosta - kto pierwszy, ten ma najtaniej. Cena rośnie, jeżeli po sąsiedzku są już jakieś domy, albo przynajmniej rozpoczęte budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 16.05.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 My będziemy również budować w technologii szkieletowej, i nie słucham za bardzo negatywow na ten temat bo we wszystkim mozna znalezc wady. Wiem że taki dom ma swoje problemy, ale przecież kiedyś się tylko budowało z drewna i te domy jakoś stoją Szkielet się szybko stawia! No i fajnie posiedzieć na poddaszu widząc przez szkielet niebo i myśląc, że tu będzie pokoik. Ale ja chyba jestem tradycjonalistą. Co mur to mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga00 17.05.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Bogumiło!Mam jeszcze pytanie , czy działki w Zacharzycach są uzbrojone. Tzn. czy np. Ty kupilaś uzbrojoną? I jakie są tam dostępne media?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.05.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Bogumilo a jak wyglada sprawa drogi tam?I kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 17.05.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja kupiłam działkę nieuzbrojoną. W tej chwili podłączają prąd (dosłownie w tej chwili), a woda ma być w tym roku - taką mamy przynajmniej nadzieję, bo chcemy się wprowadzać pod koniec roku. W planach nie było kanalizacji ani gazu, ale kanalizacja będzie - pewnie w przyszłym roku. dostaliśmy już decyzję i jest po przetargu. Co do gazu, to też są jakieś nadzieje. Xeno - drogę będziemy mieć, jak sobie zrobimy. A w ogóle, to wszystko zależy od położenia działki. Nasza jest najdalej wysunięta w pole, ale te bliżej miasta mają lepszy dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 17.05.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja będę nudny, ale konsekwentny.Gdzie tam jest najbliższa szkoła? Jaki jest do niej dojazd albo dojście? Ile by dziecko szło piechotą i jaką odległość by musiało pokonać ruchliwą drogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 17.05.2006 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Nie taki ten Wilkszyn straszny jak o nim piszecie - mieszkam tu już 1,5 roku, a działkę mamy od 2000 roku. Komarów jest tyle co wszędzie ; powódż w 97r dotarła do połowy Marszowic ; dojazd pomimo korków nie jest taki zły - pracuję na ul.Grabiszyńskiej i rano jadę tam ok.35 min ; dziecko dowożę do szkoły na Popowice po drodze, ale są też szkoły bliżej ; droga przez wieś koszmarnie dziurawa, ale wymusza to wolniejszą jazdę ; dojeżdża tam autobus miejski, co prawda 1 na godzinę , ale lepsze to niż nic. Chyba o wszystkim już napisałam?! Działki na wjeździe są w dużej mierze pod liniami energetycznymi, lepiej jest po przeciwnej stronie pod Pisarzowicami. Nie wiem tylko jak z cenami, bo kupowałam dawno, ale kupiłam (po dwóch latach szukania przez pośredników) w ciągu 2 dni wg.zasady "koniec języka za przewodnika". Początkowo mieliśmy wątpliwości co do słuszności naszej decyzji o budowaniu tamże, ale teraz jesteśmy bardzo zadowoleni. No i piękne tereny do jazdy na rowerze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 18.05.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Misiak - wcale nie jesteś nudny. Doskonale ciebie rozumiem. Sama kiedy szukaliśmy działki, pierwsze kroki kierowałam na przystanek autobusowy. Nie miałam ochoty odciąć siebie i mojej nastoletniej córki od świata i znajomych. Wiem, że jest szkoła na Brochowie, ale szczeg. dowiem się i napiszę. Natomiast jestem pewna, że dużego ruchu tam w okolicy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts