Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Działki są z całą pewnością. Teren pod zabudowę zaczyna się za cmentarzem, ale ciągnie się trochę. Sądzę, że ceny aktualnie oscylują w okolicy 100zł, ale pewnie wkrótce będą wyższe, bo to jest faktycznie, jak już mówiłam, prawie Wrocław. Wiem, że tam jest jeszcze kilka osób, które mają po sąsiedzku tereny pod zabudowę jednorodzinną - są plany zagospodarowania, ale nic się tam nie dzieje. Wygląda na to, że przeczekują dołączenie mediów

miejskie dzialki= mialam na mysli dzialki we wroclawiu.Przeciez ludzie sprzedaja dzialki rowniez we wrocku.

No we Wrocku można za 100zł za m2 coś kupić, ale nie sprawdzałem konkretnych działek, bo miały zwykle dużą powierzchnię. Rekordy bije ołtaszyn z cenami w okolicach 300zł za m2

[. Mam jednak jeszcze inny dylemat - chcę budować w technologii szkieletowej lub z bali. Czy macie jakies doświadczenia w tej kwestii?

Pozdrawiam wszystkich "poszukujących" !!!

My będziemy również budować w technologii szkieletowej, i nie słucham za bardzo negatywow na ten temat bo we wszystkim mozna znalezc wady. Wiem że taki dom ma swoje problemy, ale przecież kiedyś się tylko budowało z drewna i te domy jakoś stoją;-)

Ja tak Zachęcam do tych Zacharzyc, bo by było miło mieć więcej sąsiadów. Ale tak w ogóle, to warto zajrzeć do wybranej przez siebie gminy i popytać. Oni tam wiedzą , kto zaczyna dzielić działki, a zasada jest prosta - kto pierwszy, ten ma najtaniej. Cena rośnie, jeżeli po sąsiedzku są już jakieś domy, albo przynajmniej rozpoczęte budowy.

My będziemy również budować w technologii szkieletowej, i nie słucham za bardzo negatywow na ten temat bo we wszystkim mozna znalezc wady. Wiem że taki dom ma swoje problemy, ale przecież kiedyś się tylko budowało z drewna i te domy jakoś stoją;-)

Szkielet się szybko stawia! No i fajnie posiedzieć na poddaszu widząc przez szkielet niebo i myśląc, że tu będzie pokoik. Ale ja chyba jestem tradycjonalistą. Co mur to mur.

Ja kupiłam działkę nieuzbrojoną. W tej chwili podłączają prąd (dosłownie w tej chwili), a woda ma być w tym roku - taką mamy przynajmniej nadzieję, bo chcemy się wprowadzać pod koniec roku. W planach nie było kanalizacji ani gazu, ale kanalizacja będzie - pewnie w przyszłym roku. dostaliśmy już decyzję i jest po przetargu. Co do gazu, to też są jakieś nadzieje.

Xeno - drogę będziemy mieć, jak sobie zrobimy. A w ogóle, to wszystko zależy od położenia działki. Nasza jest najdalej wysunięta w pole, ale te bliżej miasta mają lepszy dojazd.

Nie taki ten Wilkszyn straszny jak o nim piszecie - mieszkam tu już 1,5 roku, a działkę mamy od 2000 roku. Komarów jest tyle co wszędzie ; powódż w 97r dotarła do połowy Marszowic ; dojazd pomimo korków nie jest taki zły - pracuję na ul.Grabiszyńskiej i rano jadę tam ok.35 min ; dziecko dowożę do szkoły na Popowice po drodze, ale są też szkoły bliżej ; droga przez wieś koszmarnie dziurawa, ale wymusza to wolniejszą jazdę ; dojeżdża tam autobus miejski, co prawda 1 na godzinę , ale lepsze to niż nic. Chyba o wszystkim już napisałam?! Działki na wjeździe są w dużej mierze pod liniami energetycznymi, lepiej jest po przeciwnej stronie pod Pisarzowicami. Nie wiem tylko jak z cenami, bo kupowałam dawno, ale kupiłam (po dwóch latach szukania przez pośredników) w ciągu 2 dni wg.zasady "koniec języka za przewodnika". Początkowo mieliśmy wątpliwości co do słuszności naszej decyzji o budowaniu tamże, ale teraz jesteśmy bardzo zadowoleni. No i piękne tereny do jazdy na rowerze. Pozdrawiam

Misiak - wcale nie jesteś nudny. Doskonale ciebie rozumiem. Sama kiedy szukaliśmy działki, pierwsze kroki kierowałam na przystanek autobusowy. Nie miałam ochoty odciąć siebie i mojej nastoletniej córki od świata i znajomych. Wiem, że jest szkoła na Brochowie, ale szczeg. dowiem się i napiszę. Natomiast jestem pewna, że dużego ruchu tam w okolicy nie ma.