Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

A mnie się wydaje, że dużo zależy charakteru od sprzedającego. Jeżeli jest honorowy to się nie wycofa z raz danego słowa. Mieliśmy szczęście na takiego sprzedającego trafić, bo nie dość, że cena działki od samego początku nie była wygórowana, to jeszcze przez te 7 miesięcy załatwiania różnych formalności z podziałami geodezyjnymi, zatwierdzaniem podziału itp., ceny w tej miejscowości wzrosły o conajmniej 100%.

A sprzedający mimo, iz nam powiedział, że bardzo się "gryzł" z tym, że sprzedaje za mniej niż inni, to jednak stwierdził, że nie będzie robić z "gęby cholewy" i do sfinalizowania transakcji doszło po "starej" cenie.

Jak to jest w reklamie: cuda się zdarzają ale nie warto na nie liczyć :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam HIT SEZONU:

Działka budowlana w Kopalinie koło Jelcz Laskowice o powierzchni 600 mkw. Cena 180000 zł. Piękna okolica, widok na las, w niewielkiej odległości stadnina koni. Działka ma kształt prostokąta. Media w pobliżu w odległości ok. 150 mkw. Polecam Tomków Nieruchomości, ul. Pabianicka 18/2, 53-339 Wrocław, tel. 506844933, (071)7836163.

600m2 media 150m hahaha za 300zł za m2 i to gdzie? W jakiejś wiosce za Jelczem...

Nie mogę chyba padnę!!! :lol:

Mam HIT SEZONU:

Działka budowlana w Kopalinie koło Jelcz Laskowice o powierzchni 600 mkw. Cena 180000 zł.

Pomyłka z zerami... 30 zł za metr to mało jak na tę okolicę. Położone obok Chwałowice są moim zdaniem ładniejsze i ceny tam stoją 40-70 zł za m2 zaleznie od położenia działki.

Czy jest droga odwoławcza od zapisów w planowanym studium ZP. Upatrzyłem sobie działkę , jest aktualnie rolna . Gmina ogłasiła się, że do 20 kwietnia nalezy zgłaszac uwagi do studium ZP . Czy mozna się jakoś odwoływac jeżeli działka nie załapie się do terenu kwalifikowanego pod budowę jednorodzinną ?

dzięki zgóry za odpowiedzi

pozdrawiam

Pytanie do wszystkich :)

Za jak dużą działką się rozglądacie??

Nam zawsze optymalną wielkością wydawały się te 10 arowe, ale dzisiaj byliśmy u znajomych w ich nowowybudowanym domku i parterówka na 10 arach nie wygląda fajnie.

Strasznie mały ogródek i jeszcze oczko wodne w planach...

Wszystkie domki w pobliżu też mniej więcej na takiej powierzchni budowane więc daje to wrażenie ścisku...

Z kolei inni znajomi którzy również są poszukiwaczami działek, rozglądają się za mniej więcej 30 arowymi...ale dalej od Wrocławia.

My na początku myśleliśmy że optymalna będzie 20 arowa lub dowolnie większa (jak się obsadzimy lasem i odgrodzimy od świata) ;)

Niestety bardzo zależało mi na bliskości Wrocławia i życie, a raczej ceny, zweryfikowały marzenia. Teraz mamy upatrzoną właśnie 10 arową, z tym że my chcemy budować domek z poddaszem, więc nie zajmie aż tyle miejsca co parterówka...

Własnie o to chodzi...parterówka jest bardzo rozłozysta, ale my właśnie o takim domku zawsze marzyliśmy ;)

Choć nie ukrywam, że i w naszym przypadku marzenia mogą być zweryfikowane bo jednak najbardziej zalezy nam na działce...a projektów jest cała masa.

Byliśmy w wakacje u przyjaciół w Gdyni, na 9 arach mają domek piętrowy a za domkiem ładny i długi pas zieleni...z tym, że działka jest wąska i dom postawiony na granicy z jednej strony...

Faktycznie parterówka może zająć sporo miejsca i zdominować działkę, zwłaszcza jeśli doklei się do nie jeszcze garaż na 2 auta...

Może się okazać że mieści się na tych 10 arach bez problemu, tylko nie ma już mowy o jakimkolwiek większym ogródku, będzie tylko tyle miejsca żeby wyjść przed dom i koniec ;) Oczywiście trochę przesadzam.

Pytanie do wszystkich :)

Za jak dużą działką się rozglądacie??

Nam zawsze optymalną wielkością wydawały się te 10 arowe, ale dzisiaj byliśmy u znajomych w ich nowowybudowanym domku i parterówka na 10 arach nie wygląda fajnie.

Strasznie mały ogródek i jeszcze oczko wodne w planach...

Wszystkie domki w pobliżu też mniej więcej na takiej powierzchni budowane więc daje to wrażenie ścisku...

Z kolei inni znajomi którzy również są poszukiwaczami działek, rozglądają się za mniej więcej 30 arowymi...ale dalej od Wrocławia.

Ja szukałem 12-15 arowej i tyle uważałem za optimum. Kupiłem 27ar, ale głównie dlatego, że była w moim wymarzonym miejscu (bo niestety finansowo liczyłem zakup tańszej) a właściciel nie chciał podzielić.

Teraz widze, ze te 12 ar w moim przypadku (parterówka z poddaszem użytkowym) byłoby trochę za mało.

Pzdr,

TS

Na pewno jest w tym dużo racji i sam też nie sądzę, zebym był w stanie kiedyś mieć równie dopracowany ogród co ktoś co ma 7-10arów.

Jest jednak i druga strona - zawsze chciałem, żeby czuć było choć trochę "przestrzeni" na ogrodzie i wydaje mi się, ze tutaj jest na to szansa. Poza tym większy ogród to także większe możliwości na przyszłość odnośnie jego kształtowania (niestety także koszty). Na dzień dizisiejszy mam plan, aby w części działki najbliżej lasu zasiać łąko/trawę, posadzić drzewka i zrobić coś ala parczek. Przynajmniej miałbym mniej trawy do ścinania :wink: .

Przede wszytskim : Cześć wszytskim bo jestem tu "nowa" ;)

Mi sie wydaje ze o ile tylko finanse pozwalaja to im wiecej tym lepiej.no oczywiscie nie w nieskonczonośc ;)

Sama zaczynam myslec o kupnie dzialki.

Mam za soba pierwsze rekonesanse po okolicach Wro i wpadl mi w oko Wilczyn Leśny..

Moze ktos z Was wie cos wiecej o tej miejscowosci? Jakie jst Wasze zdanie - czy to dobre miejsce?

Pozdrawiam,

Kaska

I ja tez uwazam, ze dzialka o wiekszych parametrach jest super, mozna na tym cos sensownego stworzyc, ladny dom , osobno garaz, widok z tarasu na wypielegnowany ogrod to sama bajka dla ktorej warto popracowac, zeby oko nacieszyc.To jest potem odskocznia od zwariowanego zycia w wielkim miescie.

Zycze wszystkim udanych zakupow gruntowych.

witqm,

czy ktoś z Was może buduje się w Kostomłotach lub planuje sie tam postawić??zbieram wszelkie informacje na temat tego miejsca. Moge tam kupic działkę tylko potrzebuje jak najwięcej informacji. Ciągle sie tez zastanawiam czy to nie jest za daleko od Wrocławia ??!!!

Kostomloy - ladne miejscowosc, bylem tam 2-wa lata temu, czy za daleko to zalerzy od ciebie i gdzie pracujesz(cie). Dla mnie zadaleko, nie chce dojerzdzac wiecej niz 15-20 km , paliwo idzie do gory, amortyzacja auta itd.+ czas, wole go spedzic z dziecmi kopiac w pilke. Dlatego szukam blirzej Wroclawia lecz nie za blisko ,obok a nie w centrum z dobrym dojazdem. Mialem na oku dzialke w OZOROWICACH ale gospodarz sprzedal cale pole(lacznie z moimi dwoma durzymi dzialkami), komus kto podbil cene i teraz wszystko od nowa. Dlatego uwazam ze trzeba sie dobrze i szybko zastanowic, to jest bardzo warzna decyzja. Dalej sie trzymam OZOROWIC..

Wiosna idzie ceny zaczynają szaleć.U mnie w Gminie wygląda to następująco (ogłoszenia Gratka)

Groblice-> 100zł za metr działka 34500m2 :o

Święta Katarzyna 2600m2 175zł , 1000 m2 za 210 zł

Żerniki 2600 za 300zł

Iwiny 313zł za 11a

Bliżej nieokreślona lokalizacja 4km od Ołtaszyna (Biestrzyków,Żerniki) 476zł za 711 m2

W porównaniu do zeszłego roku ceny poszły o 100%

A jak sytuacja wygląda w innych rejonach? Też tak ostro idzie wgórę ?

Witam wszystkich serdecznie,

znalazłam fajną działkę w Pierwoszowie i cały czas się zastanawiam czy ją kupić, czy ktoś z was może mi powiedzieć coś o Pierwoszowie - czytałam o fermie gęsi i nie wiem czy to dalej tam jest.

pozdrawiam Ania