Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA Wrocławska - działki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja już kilkakrotnie namawiałm Misiaka, zeby kupił wreszcie działkę bo będa coraz droższe:) (co nie Misiak?:)

i mnie sie porpostu wydaje, co zreszta przyznaje Misiak, że tu nie chodzi o złapanie króliczka tylko o jego "gonienie" :>

i nic w tym w sumie złego.

ale ja równiez nie zgadzam się Misiaku z Twoimi wywodami, iz będzie taniej.

choć pewną nadzieję daje czas 5 lat od uchwalenia Planu - wtedy o te 30% może można powalczyc kto to wie.....

niemniej tendencja raczej idzie w górę....a po drodze mamy przejście na Euro....

fakt,spekulanci przenieśli się do Rumunii i Bułgarii (mówię o duzych spekulacjach) bo po co zarabiać 30% jak mozna 330%......ale nie liczyłabym na diametralne na spadki cen, ale to juz może powiedziec tylko kryształowa kula:>

A no namawiałaś :)... ale tak jak mówię. Nie muszę mieć działki. Więc jak znajdę już coś co mi się będzie bardzo podobało to kupię nawet za większą kasę. Trodno. Natomiast gonienie króliczka to jest to :))))

Natomiast nie mówiłem o spadku cen w najbliższym okresie. Ale uważam, że działki będą rządziły się normalnymi prawami ekonomii co każdy inny produkt, więc gdzieś ta granica wzrostu też jest.

[

Natomiast nie mówiłem o spadku cen w najbliższym okresie. Ale uważam, że działki będą rządziły się normalnymi prawami ekonomii co każdy inny produkt, więc gdzieś ta granica wzrostu też jest.

Pewnie, że jest. Według firm analitycznych największe aglomeracje w Polsce ( poza Warszawą bo tam jeszcze drożej ) czyli Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk w obszarach pod zakubowę jednorodzinną, w promieniu do 25 km mogą osiagnąć w ciągu najbliższych 5 lat poziom od 100 - 200 euro za m.kw.

Znalazłem to w kilu artykułach min. w Pulsie Biznesu i Forbes.

Kurcze :x :x :x

Już byłam dogadana ze sprzedającym, już mieliśmy się umawiać na umowę u notariusza, już zaczęłam jeździć po zakładach energetycznych, gazowniach i innych, żeby wszystko sprawdzić i co???!!!! FACET SPRZEDAŁ DZIAŁKI KOMUŚ INNEMU!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Dlaczego? Bo ten ktoś przyszedł do niego z gotówką w kieszeni.

Jestem znowu w punkcie wyjścia :cry:

Kurcze :x :x :x

Już byłam dogadana ze sprzedającym, już mieliśmy się umawiać na umowę u notariusza, już zaczęłam jeździć po zakładach energetycznych, gazowniach i innych, żeby wszystko sprawdzić i co???!!!! FACET SPRZEDAŁ DZIAŁKI KOMUŚ INNEMU!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Dlaczego? Bo ten ktoś przyszedł do niego z gotówką w kieszeni.

Jestem znowu w punkcie wyjścia :cry:

Współczuję bardzo!!

- sensowny dom w cenie mieszkania nie istnieje (czyli z garazem, porzadnie wykonczony, o pow. ca 120 qm)

We Wrocławiu w mojej dzielnicy mieszkania sprzedawane po 6.500 do wykończenia. Potrzebuje do zycia minimum 80m przestrzeni - to daje 520.000+wykończenie najskromniejsze 80.000

Za 600.000 napewno wybuduje sobie dom i to 180mkw

Adriae, zapraszam na priv, mamy na wsi działke do sprzedania niedrogo 37 km od Wroc. piękne miejsce.

Teraz ceny pojda w gore, szczegulnie na polnoc od Wroclawia, w kierunku na Poznania....

No i jest to na co czeka chyba większość osób majacych działki/domy na połnocy - jest szansa na przyspieszenie budowy drogi S5 Wrocław - Poznań i jej budowa przed 2012rokiem (a nie przed 2017):D :D :D . http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4074719.html

Pozostaje trzymać kciuki aby rzeczywiscie to zrealizowali!

Pzdr,

TS

Teraz ceny pojda w gore, szczegulnie na polnoc od Wroclawia, w kierunku na Poznania....

No i jest to na co czeka chyba większość osób majacych działki/domy na połnocy - jest szansa na przyspieszenie budowy drogi S5 Wrocław - Poznań i jej budowa przed 2012rokiem (a nie przed 2017):D :D :D . http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4074719.html

Pzdr,

TS

W dzisiejszej Wyborczej czytam, że jest szansa również dla mieszkańców na wschód od Wrocławia. Mają przyspieszyć budowę obwodnicy śródmiejskiej i drogi wojewódzkiej od węzła bielańskiego do Długołęki.

Ale czytam również, że zagraża nam Kraków, który chce przejąć rolę Wrocławia w rozgrywkach w 2012r.

Pzdr,

TS

witajcie

a tu petycja w sprawie budowy S-5

http://miasta.gazeta.pl/poznan/0,36026,4073573.html

ja już podpisałam :-)

pozdrawiam

slowem. dzialka tak - ale nie za wszelka cene... coraz bardziej jestem pewien, ze ceny jeszcze spadna dzialek... rynek jest sztucznie nadmuchany - polska to nie szwajcaria!

Podstawą Twojej analizy jest to, że sam chcesz żeby ceny działek spadły.

Taka analiza zawsze będzie obarczona błędem.

Weź się w końcu w garść i kup działkę. Bądź mężczyzną i przestan się bawić w analizy, których życie w żaden sposób nie potwierdza.

Popełniłes błąd nie kupujac działki rok, pół roku temu i teraz szukasz sposobu na pogodzenie się z tym błędem. Przy okazji wciskasz ludziom analizy, które powstały w świecie fantazji i dobrych życzeń.

Wybacz jesli wydaje Ci się niegrzeczny, ale chyba najwyzsza pora pogodzić się z rzeczywistością, co?

Dość emocjonalny komentarz :lol: , niepotrzebnie

Także śledzę ten wątek i myślę, że Dwutlenek ma sporo racji. A to,że działki potanieją to raczej pobożne życzenia.

Dachbud właśnie obniżył ceny mieszkań. Parę miesięcy temu mówili wszyscy że to pobożne życzenia. Sam mówiąc szczerze tez nie wierzylem w obnizki. Ale kolega mi dzisiaj mówi, że zrezygnował z działki i kupuje jednak mieszkanie w dachbudzie, bo obniżył ceny.

Patrzę a tu dwójka 47m2 już od 270tys.

Dachbud właśnie obniżył ceny mieszkań. Parę miesięcy temu mówili wszyscy że to pobożne życzenia. Sam mówiąc szczerze tez nie wierzylem w obnizki. Ale kolega mi dzisiaj mówi, że zrezygnował z działki i kupuje jednak mieszkanie w dachbudzie, bo obniżył ceny.

Patrzę a tu dwójka 47m2 już od 270tys.

Jaka lokalizacja ?

Ładna obniżka - 5745 zł za m2 :)

Ja w zeszłym roku zapłaciłem 3790 zł za m2 w mieszkaniu większym o połowę :)

Rynek pierwotny, odbiór lada moment.

P.S.

Informacja z drugiej ręki:

Wrocławski Dom (Fabryczna)- 4950 za m2

Triada Dom (ostatnia inwestycja) - 5400 za m2

QUART development - 4950 za m2

Ten Twój kolega kiepsko się coś po rynku rozejrzał. Pewnie dał się złapać na etykietę obniżka.

Ceny w okolicach 5000 zł za m2 trafiają się we Wrocławiu dosyć często. Więc nie wiem jakim cudem 5700 za m2 może być dla Ciebie dowodem obniżki cen mieszkań?

P.S.2

Dachbud ma najgorszą opinię jeśli chodzi o Wrocławskich deweloperów (nie będę się tu nad powodami rozpisywał, każdy kto śledzi rynek będzie wiedział). Być moze stąd jakas obniżka.

Spójrzmy prawdzie w oczy, nazywanie zmiany ceny z ogromnej na bardzo wysoką trudno nazywać obniżką, ale raczej chwytem marketingowym.

Chwytem który do mistrzostwa opanowały supermarkety i stosują przy jogurtach ;)

Mojej szwagierce za to całkiem niedawno Activ rowiązał umowę przedwstępną na mieszkanie w Wysokiej. Powod - oczywiscie nowe, wyzsze ceny i to samo mieszkanie kosztowalo (kosztowalo, bo juz ktos je kupil) juz nie 370tys, a 450tys... Takze tendencje sa rozne.

Inna kwestia, ze mowilem Jej, ze umowe przedwstępną nie w formie aktu notarialnego moze sobie ... :wink: .

Ładna obniżka - 5745 zł za m2 :)

o o jeszcze wczorej było 5149 :o

ma blisko do pracy i do teściów więc jest zadowolony

co do dachbudu, to dla mnie developer jak inny. choć sufit na głowę nie spada jak na cukrowej

natomiast 200tys na działkę i 350tys na dom to nie miał szans mieć, choć jeszcze pół roku temu budował na całego