mi5iak 21.04.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ładna obniżka - 5745 zł za m2 Tak czy siak najroższe mieszkanie było po 6949 brutto jeszcze miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nolinka 22.04.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ze strony Dach Budu: http://www.dachbud.com.pl/CMS/kielczowska/opis_inwestycji.html AKTUALIZACJA 20.04.2007r. Cena: parter : 2p.ok.49m2, 3p. ok. 72m2 - 5 605 zł+7% VAT = 5 997 zł brutto/1m2 1p.ok.38m2 - 6 175 zł+7% VAT = 6 607 zł brutto/1m2 I piętro :2p.ok.50m2, 4p.ok. 87m2 - 6 175 zł+7%VAT = 6 607 zł brutto/1m2 poddasze : 2p.49-56m2, - 5 180 zł+7%VAT = 5 543 zł brutto/1m2 4p.ok.93m2 - 4 845 zł+7%VAT = 5 184 zł brutto/1m2 Ceny, o których pisał Mi5iak dotycza prawdopodobnie Kiełczowskiej - Psie Pole, bo mieszkania tylko tej jednej inwestycji sa na sprzedaz (ktos wczesniej pytal o lokalizacje). Tak nawiasem mowiac, to ceny powalajace... Nawet jesli zrobili jakas obnizke... Nigdy bym nie pomyslala, ze na Psim Polu sa takie wysokie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 i to jakie mieszkania.....- kolega odbieral to musiał sam tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 22.04.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam szanownych Grupowiczów, Na gorąco kilka słów o działkach po udanie zakończonej transakcji Wspólnie z Żonką dużo czasu poświęciliśmy na poszukiwania odpowiedniej działki pod zabudowę. Odwiedziliśmy wiele wiosek pod Wrocławiem (wschód, zachód, północ, południe Niestety, albo ceny są super wygórowane, albo dojazd kiepski (niby blisko do Wrocławia ale droga wąska, zatłoczona i kręta), albo wioska brzydka, usiana starymi chałupami i rozłupanymi drogami. Aż tu pewnej niedzieli natknęliśmy się przypadkowo na miejscowość Nieciszów. Spokojna miejscowość z pięknymi krajobrazami dookoła. Odległość od Wrocławia niby taka sama jak np. z Chrząstawy ale za to o połowę krótsza bo "jeżdżona" prostą dwupasmówką No i stało się - jesteśmy szczęśliwymi właścicielami 30 arów w super miejscu - cena nam na to pozwoliła Teraz, po sfinalizowaniu transakcji, możemy się "podzielić" tą miejscowością z szanownymi grupowiczami i przejść do kolejnego etapu - do budowy Aby szybko zaludnić pozostałe na sprzedaż tereny (w tym koło nas) postanowiliśmy umieścić zebrane informacje o Nieciszowie na naszej stronie (szczegóły na priv): http://www.grygiel.com.pl/nieciszow.jsp Udanych łowów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocelesne 23.04.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja tez kiedyś trafiłam do tej miejscowości i powiem szczerze, że bardzo mi się tam podobało. Nawet rozmawialiśmy z jednym Panem, który ma kawałek pola, ale czekamy, aż podzieli i wtedy sie określi co do ceny.Można wiedzieć, w którym miejscu zakupiliście działeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 23.04.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam szanownych Grupowiczów, Na gorąco kilka słów o działkach po udanie zakończonej transakcji Wspólnie z Żonką dużo czasu poświęciliśmy na poszukiwania odpowiedniej działki pod zabudowę. Odwiedziliśmy wiele wiosek pod Wrocławiem (wschód, zachód, północ, południe Niestety, albo ceny są super wygórowane, albo dojazd kiepski (niby blisko do Wrocławia ale droga wąska, zatłoczona i kręta), albo wioska brzydka, usiana starymi chałupami i rozłupanymi drogami. Aż tu pewnej niedzieli natknęliśmy się przypadkowo na miejscowość Nieciszów. Spokojna miejscowość z pięknymi krajobrazami dookoła. Odległość od Wrocławia niby taka sama jak np. z Chrząstawy ale za to o połowę krótsza bo "jeżdżona" prostą dwupasmówką No i stało się - jesteśmy szczęśliwymi właścicielami 30 arów w super miejscu - cena nam na to pozwoliła Teraz, po sfinalizowaniu transakcji, możemy się "podzielić" tą miejscowością z szanownymi grupowiczami i przejść do kolejnego etapu - do budowy Aby szybko zaludnić pozostałe na sprzedaż tereny (w tym koło nas) postanowiliśmy umieścić zebrane informacje o Nieciszowie na naszej stronie (szczegóły na priv): http://www.grygiel.com.pl/nieciszow.jsp Udanych łowów! Widziałem kilka miesięcy temu ofertę działek na jakimś nowopowstałym osiedlu, kupiłem w końcu nieco bliżej w Brzeziej Łące. Wasz zakup jest rozsądny, jeszcze niedawno ludzie kręcili nosem na Brzezią Łąkę ze względu na odległość od Wrocławia ale po ostatnim wzroście cen muszą szukać jeszcze dalej. Biorąc pod uwagę najbliższą perspektywę rozbudowania dróg wokół Wrocławia (również po wschodniej części), odległość od Wrocławia działek między Wrocławiem a Oleśnicą nie odgrywają takiej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 23.04.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja tez kiedyś trafiłam do tej miejscowości i powiem szczerze, że bardzo mi się tam podobało. Nawet rozmawialiśmy z jednym Panem, który ma kawałek pola, ale czekamy, aż podzieli i wtedy sie określi co do ceny. Można wiedzieć, w którym miejscu zakupiliście działeczkę? Miejsce to zaznaczyłem na mapca załączonej na mojej stronie strzałką z opisem A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocelesne 24.04.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Miejsce to zaznaczyłem na mapca załączonej na mojej stronie strzałką z opisem A. A to w innej części wsi niż ta "nasza" działeczka. Zazdroszczę Ci, że masz już za sobą ten etap. My na razie jesteśmy cały czas na etapie poszukiwań. Kto wie, może to będzie Nieciszów? Pozdrawiam! I powodzenia na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 24.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Mlody budowlaniec. poszukuje dzialki dla kolegi ok 1000 m/2 w rozsądnej cenie.Jezeli bedziesz wiedzial to daj znać .Ja juz mieszkam w nowym domu prawie 3 lata.Jak czytam o cenach dzialek i materiałów budowlanych to włosy mi dęba staja (mimo że ich wiele nie mam ).Pozdrawiam wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody_budowlaniec 25.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Tereny, gdzie powinny być działki do wzięcia oznaczyłem na mojej stronie strzałkami z opisami A i B. Pewnie są jeszcze inne miejsca w Nieciszowie (np. to, o którym napisała owocelesne), ale o to trzeba popytać Sołtysa, Pani w sklepie i mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Nie wiem czy ktos z Was ogladal dzisiaj wydanie faktow Wroclawskich na TVP3. Ja przypadkowo tak i bylem w niezlym szoku, bo okazalo sie ze Czarnecki i jego LC Corp kupili teren dawnego poligonu w Malinie i beda budowac osiedle domków jednorodzinnych wraz z cala infrastruktura - szkoly , sklepy, etc. Podejrzewam, ze teraz ceny dzialek zaczna w okolicy niezle szalec... Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 26.04.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ja też o tym słyszałam juz jakiś tydzień temu, podobno ma powstać kilkunastotysięczne osiedla domków jednorodzinnych! To jest taki duży teren??? Ja tez mam działkę w Malinie i bardzo mnei to cieszy, chociażby ze względu na szkoły, sklepy, etc ... Nie trzeba bedzie wozić dzieci do Kryniczna do szkoły ... Może i drogi zrobią lepsze, bo jak narazie ta droga z Kryniczna do Malina jest tragiczna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelia77 26.04.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nie wiem czy ktos z Was ogladal dzisiaj wydanie faktow Wroclawskich na TVP3. Ja przypadkowo tak i bylem w niezlym szoku, bo okazalo sie ze Czarnecki i jego LC Corp kupili teren dawnego poligonu w Malinie i beda budowac osiedle domków jednorodzinnych wraz z cala infrastruktura - szkoly , sklepy, etc. A gdzie dokładnei jest ten teren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 26.04.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Teren to ponoc tak jak napisalem 170 hektarów dawnego poligonu w Malinie - jadac z Kryniczna po prawej stronie (za polem golfowym, az do lasu na koncu Malina chyba). Ja tez bardzo sie ciesze bo na pewno powstanie szkola/przedszkole/etc. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexturka 26.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nowe osiedle Leszek Czarnecki i należąca do niego spółka LC Corp. wybuduje pod Wrocławiem osiedle mieszkaniowe – setki domów dla kilku tysięcy mieszkańców. Przyszła osada powstanie na terenie dawnego poligonu. To niemal 170 hektarów gruntów. Takich inwestycji w okolicach Wrocławia jest coraz więcej. LC Corp kupiła grunt po dawnym poligonie w miejscowości Malin, kilka kilometrów na północ od rogatek Wrocławia. Teraz teren porasta wysoka trawa. Za kilka lat powstanie tu małe miasteczko. Podwrocławskie gminy stają się sypialniami stolicy Dolnego Śląska. Ceny działek rosną, a mieszkańców przybywa, wręcz lawinowo – mówi wójt Wiszni Małej. Jeszcze 2 lata temu w Wiszni można było kupić 10-arową działkę za 20 tys. zł. W tej chwili ceny dochodzą do 200 tys. zł. Exodus z Wrocławia na wieś już czują gminne budżety – mówi szef wrocławskiej Izby Obrachunkowej. Ludzi z Wrocławia wyganiają horrendalne ceny mieszkań, które rosły znacznie szybciej niż działki. Reporter: Albert Bystroński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 26.04.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Teren to ponoc tak jak napisalem 170 hektarów dawnego poligonu w Malinie - jadac z Kryniczna po prawej stronie (za polem golfowym, az do lasu na koncu Malina chyba). Ja tez bardzo sie ciesze bo na pewno powstanie szkola/przedszkole/etc. Pzdr, TS a ja się cieszę i nie cieszę ten poligon to moje bezpośrednie sąsiedztwo i mam plan zagospodarowania tego terenu. Co prawda plan może się zmienić ale to co mam jest OK. Na 35 ha mają być usługi sportowe i trochę terenu przeznaczone jest pod zalesienia. A smutne jest to, że skończy się widok na dzikie pola i na przechadzające się bociany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 26.04.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 a ja się cieszę i nie cieszę ten poligon to moje bezpośrednie sąsiedztwo i mam plan zagospodarowania tego terenu. Co prawda plan może się zmienić ale to co mam jest OK. Na 35 ha mają być usługi sportowe i trochę terenu przeznaczone jest pod zalesienia. A smutne jest to, że skończy się widok na dzikie pola i na przechadzające się bociany pozdrawiam Coś za coś - tak będziesz miała widok na pewnie sliczne osiedle domkow . U mnie widok pozostanie bez zmian . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexturka 26.04.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No nie wiem czy widok na sliczne domki jest taki atrakcyjny, nie po to czlowiek ucieka z miasta, zeby potem mial pod nosem nowe miasteczko i pelno domkow nawciskanych jeden na drugi,bo tak bedzie wygladalo to osiedle,ktore buduje Czarnecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 26.04.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No nie wiem czy widok na sliczne domki jest taki atrakcyjny, nie po to czlowiek ucieka z miasta, zeby potem mial pod nosem nowe miasteczko i pelno domkow nawciskanych jeden na drugi,bo tak bedzie wygladalo to osiedle,ktore buduje Czarnecki. Zeby byc na calkowitym odludziu, bedziesz musiala niedlugo uciec 100km od Wroclawia . Zawsze zaczyna sie od paru domow, pozniej kolejne, nastepnie teren staje sie modny i idzie juz z gorki. Wystarczy zobaczyć Biestrzykow - kto znal kilka lat temu ta wioske. A dzisiaj? Dla mnie ta inwestycja oznacza szkole i zaplecze dla dzieci i z tego sie ciesze , bo dzialke i tak mam w innej czesci Malina/Ligoty. Mam nadzieje ze Czarnecki nie zrobi domkow na dzialkach po 500m2, bo wtedy bedzie tak jak napisalas. Slyszalem jednak dzisiaj ze ma to byc osiedle o podwyzszonym standardzie i duuuzych dzialkach. Ale nie znajac projektu ciezko cos powiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 26.04.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No nie wiem czy widok na sliczne domki jest taki atrakcyjny, nie po to czlowiek ucieka z miasta, zeby potem mial pod nosem nowe miasteczko i pelno domkow nawciskanych jeden na drugi,bo tak bedzie wygladalo to osiedle,ktore buduje Czarnecki. Zeby byc na calkowitym odludziu, bedziesz musiala niedlugo uciec 100km od Wroclawia . Zawsze zaczyna sie od paru domow, pozniej kolejne, nastepnie teren staje sie modny i idzie juz z gorki. Wystarczy zobaczyć Biestrzykow - kto znal kilka lat temu ta wioske. A dzisiaj? Dla mnie ta inwestycja oznacza szkole i zaplecze dla dzieci i z tego sie ciesze , bo dzialke i tak mam w innej czesci Malina/Ligoty. Mam nadzieje ze Czarnecki nie zrobi domkow na dzialkach po 500m2, bo wtedy bedzie tak jak napisalas. Slyszalem jednak dzisiaj ze ma to byc osiedle o podwyzszonym standardzie i duuuzych dzialkach. Ale nie znajac projektu ciezko cos powiedziec... najmniejsza działka to 2000 m2 a największa prawie 10000 m2 - rezydencje w lesie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts