ich_troje 02.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 hej Oszołomy, wiosna przyszła, budujecie ? No ba cały czas pani kierowniczko, cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 03.03.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a własnie zajrzałam do waszego dziennika budowy, faktycznie, szybciutko wam to idzie, a domek z takich jak szczegónie lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 03.03.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a własnie zajrzałam do waszego dziennika budowy, faktycznie, szybciutko wam to idzie, a domek z takich jak szczegónie lubie No to to już jest nieaktualne Muszę pojechać na budowę i porobić nowe zdjęcia. Obecnie stawiane sa na piętrze profile, na początku tyg. wchodzą elektrycy a później już kręcenie płyt zostaje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 04.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 a to czekam na nowe zdjątka, jesteśmy chyba na podobnym etapie, u nas również zabudowują poddasz płytami KG, kiedy planujecie przeprowadzkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.03.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Kto Wam robil kosztorys do banku - do kredytu? My mamy zmiany w projekcie takze taki zakupiony kosztorys z biura projektowego nie wchodzi w gre. Kogo wziac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 05.03.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 nie wiem czy takie same zasady obowiązuja we wszystkich bankach, ale u nas w GE wystarczył kosztorys uproszczony, a zrobilismy go sami a znajomy, który pracował w jakimś składzie budowlanym przystawił swoja pieczątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Czyli pewnie moglby byc autorem nasz wykonawca. Musze sie spytac jak w Santander, bo tam bedziemy brac kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Kto Wam robil kosztorys do banku - do kredytu? My mamy zmiany w projekcie takze taki zakupiony kosztorys z biura projektowego nie wchodzi w gre. Kogo wziac? Robiłem sam tak, aby się wszystko zgadzało. To znaczy aby wyszło 20% wkładu własnego i reszta okazała się sumą, którą chciałem wziąć. Pieczęć przystawił adaptujący projekt. Bank PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 06.03.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 a to czekam na nowe zdjątka, jesteśmy chyba na podobnym etapie, u nas również zabudowują poddasz płytami KG, kiedy planujecie przeprowadzkę ? Heh, niby kwiecien/maj ale nie bardzo wierze. Najpierw mial byc pzelom grudnia/stycznia - ale wyszla kicha. teraz, jak pisalem kwiecen/maj. A jak bedzie oczywiscie czas pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.03.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 a to czekam na nowe zdjątka, jesteśmy chyba na podobnym etapie, u nas również zabudowują poddasz płytami KG, kiedy planujecie przeprowadzkę ? Heh, niby kwiecien/maj ale nie bardzo wierze. Najpierw mial byc pzelom grudnia/stycznia - ale wyszla kicha. teraz, jak pisalem kwiecen/maj. A jak bedzie oczywiscie czas pokaze. To u mnie tak samo. Wykończeniówka ciągnie się już od października. Najpierw był plan na Boże Narodzenie, potem Wielkanoc a będzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.03.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam was oszolomki mam do was prosbe-czy ktos moglby podac mi przyklady kredytow ktore teraz oferuja banki?Chodzi mi o to jaka jest wysokosc raty przy kredycie na 30-25 lat biorac np 300 tys kredytu? Nie mam teraz mozliwosci chodzic po bankach i osobiscie pytac o wszelkie szczegoly ale chcialam sie zorientowac jak to wychodzi finansowo .Maz napisal do jednego goscia ktory zajmuje sie kredytami o symulacje i szczeze powiedziawszy wcielo mnie jak zobaczylam odpowiedz bo gosc wyliczyl nam ze przy kwocie 300 tys na 30 lat rata wychodzi 1700 zl.Nie wiem moze ja jakas naiwna jestem ale myslalam sobie o kredycie gdzie rata wyjdzie maksymalnie 800-1000 zl-moze za duza kwote chce wziasc?Prosze o wszelkie podpowiedzi jak to u was wygladalo bo mimo ze myslalam ze jestem oszolomem i moge wziasc kredyt to na 1700 zl na 30 lat jakos nie mam odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 07.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 To i ja sie dopisze do grupy Zaczelismy w końcówce wrzesnia 2006, a ze oszołomom nawet aura sprzyja i zafundowała nam najcieplejsza zime od 230 lat to dzisiaj mamy juz to: http://galeria.wozik.com/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0 Pozdrawiam wszystkich zapaleńców jak my:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TO-SIA 07.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam ponownie... przywitałam się parę stron wcześniej, ale nie zaglądam tu często, bo póki co nic się nie zmienia - czekamy na uruchomienie kredytu i zakup działki. Witam was oszolomki mam do was prosbe-czy ktos moglby podac mi przyklady kredytow ktore teraz oferuja banki?Chodzi mi o to jaka jest wysokosc raty przy kredycie na 30-25 lat biorac np 300 tys kredytu? Nie mam teraz mozliwosci chodzic po bankach i osobiscie pytac o wszelkie szczegoly ale chcialam sie zorientowac jak to wychodzi finansowo .Maz napisal do jednego goscia ktory zajmuje sie kredytami o symulacje i szczeze powiedziawszy wcielo mnie jak zobaczylam odpowiedz bo gosc wyliczyl nam ze przy kwocie 300 tys na 30 lat rata wychodzi 1700 zl.Nie wiem moze ja jakas naiwna jestem ale myslalam sobie o kredycie gdzie rata wyjdzie maksymalnie 800-1000 zl-moze za duza kwote chce wziasc?Prosze o wszelkie podpowiedzi jak to u was wygladalo bo mimo ze myslalam ze jestem oszolomem i moge wziasc kredyt to na 1700 zl na 30 lat jakos nie mam odwagi Kakusek niestety tak wychodzi jak z wyliczeń tego gościa. Pamiętaj, że jak bierzesz kredyt mieszkaniowy, oddajesz bankowi dwa razy tyle. Czyli bierzesz 300 tys. oddajesz ok. 600 tys. (w dużym uproszczeniu). My póki co bierzemy na działkę 100 tys. na 30 lat i kredyt 500-600 zł (sama działka!). Ech, też się boję, czy damy radę kiedyś postawić mury i tam zamieszkać. Ale trudno. Jak nie damy rady, to po prostu za kilka lat sprzedamy i tyle. Pozdrawiam wszystkie oszołomki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Tosia dacie rady nawet o sprzedazy nie mysl. jak juz sie cos zacznie i wlozy w to serce to jakbys kawalek siebie sprzedawala wiec musi sie udac Faktycznie z tymi kredytami to nie jest zbyt ciekawie -wniosek ze musze sie ograniczyc do mniejszej sumy-zawsze po splacie mozna wziasc kolejny kredycik Teraz juz sie tak tym nie martwie-bardziej sfrustrowana jestem poszukiwaniem dzialki bo nic konkretnego nie moge znalesc-albo cena za wysoka albo jakas kiszka.Mam o tyle nieciekawa sytuacje ze nie ma mnie w Krakowie i szukam tylko przez neta.Moze jak bede na wakacjach z dziecmi przez 4 tyg uda mi sie cos fajnego wykukac-zobaczymy Ciesze sie ze mimo rosnacych cen nadal jest wiele osob ktore decyduja sie na spelnienie wlasnych marzen-tak trzymac i nie dajmy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 tyle wyjdzie ok1700zl, w zaleznosci czy w frankach czy w zł. Wejdz sobie na strone http://www.sanatnderconsumerbank.pl chyba taka strona lub podobnie, tam sa symulacje w zaleznosci od ilosci osob w rodzinie we frankach i w zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 acha. my w sumie planujemy sie zakredycic na 350tys na 30 lat, niestety, na razie nie chcemy sprzedawac mieszkania bo rosnie w cenie niemilosiernie, a jak wynajmiemy to pomoze nam przez kilka lat splacac kredyt, za kilka lat sprzedamy, wtedy czesc kredytu sie splaci. Takie plany, a jak zycie pokaze, zobaczymy. Innego wyjscia nie widzimy a u as w Gdansku mieszkania 80metrowe sa w tej chwili po 350tys netto w stanie surowym, wolimy dom kilkanascie km za Gdanskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 10.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Hejto i ja się dopisze. Zmieniliśy koncepcje i budujemy jednak Południową. Dawno tu nie zaglądaąłm, ale przez ten czas udało się pozałatwiać papierzyska i pozwolenie na budowe już mamy. W przyszłym tygodniu ruszamy po kredyt. Z uwagi na delikatnie mówiąc "niewysoką" zdolnośc kredytowa sprawdzamy który bank w ogóle da nam kredyt. Ja tez jestem na wychowawczym i pracuje tylko mąż, ale juz za półtorej roku powinno się to zmienić bo młodzsze diablę do przedszkola pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus 11.03.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Hey,Szykuje mi sie dzialka do kupienia wiec musze sie rozejrzec za kredytem.Ktos ostatnio bral kredyt rzedu 60tys?Pewnie kwota za mala zeby dostac dobre warunki w bankach.Historie poczytalem i bede szukal w Nordea, Millenium, KB, jaki jeszcze warto brac pod uwage?Zastanawiam sie czy CHH czy PLN, w Nordea PL jest oprocentowany 4,61 i rata jest 30 zl wieksza niz w CHF u nich wiec moze warto wziasc teraz zlotowke, choc jak nasze stopy w koncu rusza do gory. Za wszelkie uwagi dzieki,rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 12.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ja nie wiem z tym kredytem bo jestem sierota bankowo-urzedowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 12.03.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam!! Również planuje sie wybudować za kredyt - mam juz dziaklke budowlana. Tylko chce maly domek: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=326&IdKolekcji= Mozna powiedzie ze bedzie to mieszkanie tylko na wlasnej dzialce. Pozdrawiam wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts