arekk 18.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Podczepię się pod ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 18.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 3maj się mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 18.03.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 proszę o pomoc zdecydowałem się na ten dom http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzutyzanlazłem do niego idealna działkę tylko jest kłopot z tymi kominami jest ich trzy a jak zrobie kotłownie na węgiel w garażu to bedzie 4 a to mnóstwo kasy pomóżcie trzeba coś wymyslić abty było ich najmniej najlepiej dwa mam mało kasy dlatego tak kombinuje myślałem o przeniesieniu garażu koło salonu połaczenie kominka pieca na wegiel do jednego ale i tak zostają jeszcze dwa a pozatym w tym projekcie niema garażu z lewj strony przy salonie doradzcie proszę http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty a może znacie podobne domy ze stropem drewnianym i o podobnym kształcie i kosztach budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 18.03.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=54184&offset=8&backcmd=Golden A może ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 18.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 proszę o pomoc zdecydowałem się na ten dom http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty zanlazłem do niego idealna działkę tylko jest kłopot z tymi kominami jest ich trzy a jak zrobie kotłownie na węgiel w garażu to bedzie 4 a to mnóstwo kasy pomóżcie trzeba coś wymyslić abty było ich najmniej najlepiej dwa mam mało kasy dlatego tak kombinuje myślałem o przeniesieniu garażu koło salonu połaczenie kominka pieca na wegiel do jednego ale i tak zostają jeszcze dwa a pozatym w tym projekcie niema garażu z lewj strony przy salonie doradzcie proszę http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid=5#rzuty a może znacie podobne domy ze stropem drewnianym i o podobnym kształcie i kosztach budowy Projekt spoko i nie takie projekty da sie przerobić - wiem to z autopsji Pomysł z przeniesieniem garażu i połączenie kominów jest niezgorszy. Tylko wypytaj w jakiejś korporacji kominiarskiej czy nie będzie problemów przy odbiorze. W sumie nie powinno ale na wszelki .... Co do kominów. Te dwa obok siebie to kominki wentylacyjne. Problem można rozwiązać wyprowadzając wentylację pod podbitkę. Pozbywasz się niepotrzebnych kominków a i dom zyskuje na urodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradRak 18.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich 'OSZOŁOMÓW' ! Jakiś rok temu zamarzyliśmy z żoną o domu. No i szperając w sieci natknąłem się na to forum i wątek idealnie pasujący do nas Właśnie podpisaliśmy notarialną umowę warunkową na zakup działki. Trochę ponad 900m2 (idealny kwadrat). Wjazd od zachodu. Częściowo musieliśmy się wspomóc kredytem. Aha kredyt mieszkaniowy też jeszcze niespłacony Ale przy aktualnych wartościach mieszkań pozostały grosze. > rafus Przy kredycie w PKO S.A. 40 000PLN otrzymaliśmy następujące warunki (oczywiście po negocjacji). Przez pierwsze 2 lata WIBOR 3M + 0,5%marży (to dostaje każdy). Następnie WIBOR 3M + 0,7% marży. Prowizja 0,8%. Czyli zakładając aktualny WIBOR 4,2%: 4,2+0,5=4,7% przez 24 miesiące. Następnie 4,9% przez resztę okresu. Oczywiście mam świadomośc, że stopy procentowe pójdą w górę ale nie będzie to znacząco wpływało na wysokoś rat. Jak widzicie nawet przy małym kredycie warto negocjowac. PKO uchodzi raczej za drogi bank więc jestem zadowolony z warunków. Aha poprzedni kredyt miszkaniowy miałem WIBOR 3M+1%. Jestem prawie pewien, ze przy dużym kredycie już na budowę domu (np 200 000PLN) otrzymałbym WIBOR 3M + 0,5% przez cały okres spłaty. Dlatego nawet nie zastanawiałem się nad kredytem walutowym. Pozdrawiam wszystkich a w szczególności Aidę z rodzinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 19.03.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Aida czy to znaczy, że to będą dziewczynki ? Fajnie, że się układa, i czekam na zdjątka waszego remontowanego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 22.03.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 PROSZ O POMOC BO ZWARIUJE MAM WYBRAĆ PROJEKT ZANIM MAŻ WRÓCI Z ZAGRANICY CZYLI DO ŚWIĄTA NIE WIEM KTÓRY CHCEMY WYBUDOWAĆ TANI DOM WŁASCIWIE TO MĄŻ BEDZIE GO BUDOWAŁ Z MOIM TATĄ I POMOCNIKIEM DOM MA BYC PERTEROWY Z PODDASZEM DO PÓZNIEJSZEJ ROZBUDOWY STROP NAJLEPIEJ DEWNIANY MAŁO KOMINÓW OBA PROJEKTY KTÓRE ZNALZAŁAM WYMAGAJA PRZERÓBEK I TAK NAP W GIENI CHCIAŁABYM ZMIENIĆ -PRZENIEŚC GARAŻ I USYTUOWAĆ GO PRZY SALONIE , PRZEDŁUŻYĆ GARAŻ I ZROBIĆ KOTŁOWNIE -ZROBIĆ WEJSCIE DO GARAŻU PRZE SPIARNIE -PRZENIEŚĆ KOMIN W RÓG SALONU I POŁACZYĆ GO Z KOMINEM DO KOTŁOWNI -ZLIKIWOWAĆ OKNO W SALONIE WSTAWIĆ TRZY OKNA TARASOWE -SCHODY ZROBIĆ W WIATROŁAPIE -Z WC ZROBIĆ SCHOWEK -PRZEROBIĆ STROP NA NORMALNY BELKOWY BO TEN MA DZIWNE MOCOWANIA TAK PISZĄ FORUMOWICZE http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=30&a=58&sid A W SŁONECZNYM NASTEPUJĄCE ZMIANY -PRZENIEŚC GARAŻ I USYTUOWAĆ GO PRZY SALONIE , PRZEDŁUŻYĆ GARAŻ I ZROBIĆ KOTŁOWNIE -ZROBIĆ WEJSCIE DO GARAŻU PRZE SPIARNIE KTÓRA PRZENIEŚĆ PO PRZECIWNEJ STRONIE KUCHNI -PRZENIEŚĆ KOMIN W RÓG SALONU I POŁACZYĆ GO Z KOMINEM DO KOTŁOWNI -WYDŁUŻYĆ SCIANKE OD KUCHNI W PRZEDSIONKU I KUCHNI http://www.mgprojekt.com.pl/domki/slonecznyp/rzuty.php a może projekt nina tylko jak tu wygospofarwać jeszcze jeden pokój i kotłownie na wegiel http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=96&a=194&sid=5#rzuty DORADZCIE KTÓRY LEPSZY TAŃSZY A MOŻE MACIE JAKIES INNE PROJEKTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 30.03.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 WITAM Cyla !...ale ja ci zazdroszcze tych murów wznoszacych sie do góry, oraz tego dachu patrzacego dumnie w niebo! ......ale dzieki za słowa poparcia i otuchy, pomoglo! w czerwcu mozna ubiegac sie o pozwolenie po tym jak mnie na rok zatrzymali ..jest plan zagospodarowania przestrzennego.......! ale jaja! wiec odkurzania projektu czas...no i ostatnie poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 30.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 AIDA. ..TAKIE PLANY A TU TAKA NIESPODZIANKA!! ..ni tylko pozazdroscic i pomazyc, bo mnie na to napewno nie stac, gratulacje ,i wierz mi ,że jestem z toba ( bo ty nasza matka) duchowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 30.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 a do wszystkich oszołomów ! Nie załamujcie sie jak cos nie tak pójdzie , bo zawsze jest gdzie zaciagnac opinii i do stac słowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 30.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ..a tak n luzie to powiem ,że ciesze sie jak NASZA GRUPA znów jest na czele stawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 30.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ...jak za dawnych czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 30.03.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ciesze sie DARIO ,że masz powody do radości I sie wszystko zaczyna układać. Zagladaj tu częściej to skoczymy w górę w rankingu !!!A jaki Ty masz projekt,bo zapomniałam(tyle czasu upłynęło) Chyba,że matka założycielka Cię odnotowała na 1 stronie ....zaraz sprawdzam Pzdr cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 30.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ...jak za dawnych czasów Ach te stare dobre czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 30.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ja tez witam wszystkich i radosnie oznajmiam ze moze jednak s uda (tfu tfu) zmiescic w kredycie ze spokojnie moge przesunac termin zakonczenia budowy i ogolnie jest wspaniale.we wtorek bede miala strop . jesli wszytko dopisze (tzn drewno na wiezbe) to w polowie kwietnia murarze powinni odjechac. jesli bedzie gorzej to wyjada przed 1 maja http://img338.imageshack.us/my.php?image=obraz483ic0.jpg jestem bardzo szczesliwa zycze wszystkim oszolomkom tanich kredytow, niskich rat i obnizek cen mat budowl pozdrawiam goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 30.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 witam Chyba trafiłem na rodzine. tu jest moje miejsce ,tu jest mój własny ale ciasny kąt ..... Tak sobie czytam ten wątek od początku i aż sie łezka w oku kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 02.04.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 szulam porady mam do wyboru dwie działki i tu szukam pomocy u was jedna działka ma 1000m jest w kształcie trójkąta jeat ogrodzona płotem z przeseł betonowych do mediów jest 30m kosztuje 42 tyś druga to pole III klasy prostokąt 59000m czyli 59arów nie przekwalifikowana do mediów 200m cena 20 tys która mam wziąśc bo mam mętlik i naprawde nie wiem co robić boje się ze z tą drugą bedzie wiecej kłoipotów co byście zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 02.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Anher1968 - ja bym kupila ta wieksza,. przeksztalcila na budowlana, podzielila i sprzedala. sobie zostawilabym tylko taka dzialke jak mi jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 02.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Anher1968 - ja bym kupila ta wieksza,. przeksztalcila na budowlana, podzielila i sprzedala. sobie zostawilabym tylko taka dzialke jak mi jest potrzebna Ja radzę podobnie. Ceny gruntów idą w górę jak oszalałe. A w trójkątnej to ciężko będzie sensownie ustawić cokolwiek. Co prawda wariantu II będziesz do musiał więcej wybulić za dociągnięcie mediów, ale jak ją odrolnisz i podzielisz kaska się znajdzie .... brzydlak'u a jak tam strop? Udało się rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts