AgataL 04.05.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Aida gratulujemy podwójnego szczęścia . A my mamy kredyt w mBanku i wszystko załatwiliśmy w niecały miesiąc łącznie z wyceną. We wrześniu złożyliśmy papiery w Bydgoszczy, reszta była załatwiana w punkcie w naszym mieście. W październiku pierwsza transza była na koncie i zaczęliśmy budowę. Jest tylko problem jeśli nie zrobi się w kolejności prac, tak jak stoi napisane w umowie kredytowej. Wtedy trzeba pisać osobne pismo wyjaśniające dlaczego zmieniliśmy kolejność prac. Ale generalnie jest ok. Pozdrawiamy. p.s. hydraulicy pracują pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 04.05.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Aida gratulujemy podwójnego szczęścia . A my mamy kredyt w mBanku i wszystko załatwiliśmy w niecały miesiąc łącznie z wyceną. We wrześniu złożyliśmy papiery w Bydgoszczy, reszta była załatwiana w punkcie w naszym mieście. W październiku pierwsza transza była na koncie i zaczęliśmy budowę. Jest tylko problem jeśli nie zrobi się w kolejności prac, tak jak stoi napisane w umowie kredytowej. Wtedy trzeba pisać osobne pismo wyjaśniające dlaczego zmieniliśmy kolejność prac. Ale generalnie jest ok. Pozdrawiamy. p.s. hydraulicy pracują pełną parą. potwierdzam - u mnie to samo. Co sie nerwow najadlem bo czepili sie ze ogrodzenia nie mamz 1 etapu ale pisemko pomoglo i 2ga transza poszla. Poza tym nie bylo jakis specjalnych problemow. Narazie dzieki mechanizmowi bilansujacemu zaoszczedzilem juz jakis 1000pln odsetek przez rok wiec wydaje sie to fajnym rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 06.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam Kochani !!! mam takie małe pytanko w jakim banku wziąść kredyt na kupno domu ? znaczy który bank jest najlepszy ? co polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 09.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Kochani !!! mam takie małe pytanko w jakim banku wziąść kredyt na kupno domu ? znaczy który bank jest najlepszy ? co polecacie Widzę, że nikt nie podjął się zadania to może ja troszkę. Tak naprawdę trudno polecić konkretny bank. Każdy oferuje jakąś marchewkę ale i w zanadrzu ma jakiś kij. Ja np. po przejściach z mBankiem zdecydowanie go odradzam choć na grupie są ludzie którzy są z tego banku zadowoleni. Poza tym oferty banków wciąż się zmieniają więc tym bardziej trudno konkretnie doradzić. Z tego co czytałem i pamiętam na forum najczęściej wymieniane są PKO BP, mBank, Deutsche. Przy okazji - rozmawiając w bankach zwrócić uwagę na sposób wypłacania transz (czy wystarczy własna dokumentacja zdjęciowa, najlepiej w formie elektronicznej czy wysyłają inspektora i kto za niego płaci i w jakiej wysokości), w jakim terminie wypłacane są transze i pod jakimi warunkami, w jaki sposób naliczane jest oprocentowanie (WIBOR, LIBOR itp), jaka jest karencja w spłacie kredytu, czy można zawiesić spłatę i ile razy, co na wypadek życiowych perturbacji. To tyle. Więcej grzechów nie pamiętam i tak za nie przepraszać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 09.05.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam chciałam się przyłączyc do Was. Mam nadzieje że mnie przyjmiecie. Śledzę wątek już od dłuższego czasu. U nas sprawa wygląda tak kredyt na 300 - 350 max. Działka jest i 70 tyś własnego wkładu. Mam nadzieje że wystarczy. Materiał na ściany już w lutym kupione, dachh już zaliczkowany. Gdzie kredyt weźmiemy??? Toi sie okaże uruchomilismy opcje : expander, open finance, pkobp, multibank, kredyt bank. Millenium odpada za długo rozpatrują wniosek. Wszystko równolegle. rozmowy trwają a potem się będzie negocjować p.s. Gratulacje dla podwójnej mamusi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 09.05.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Kochani !!! mam takie małe pytanko w jakim banku wziąść kredyt na kupno domu ? znaczy który bank jest najlepszy ? co polecacie Widzę, że nikt nie podjął się zadania to może ja troszkę. Tak naprawdę trudno polecić konkretny bank. Każdy oferuje jakąś marchewkę ale i w zanadrzu ma jakiś kij. Ja np. po przejściach z mBankiem zdecydowanie go odradzam choć na grupie są ludzie którzy są z tego banku zadowoleni. Poza tym oferty banków wciąż się zmieniają więc tym bardziej trudno konkretnie doradzić. Z tego co czytałem i pamiętam na forum najczęściej wymieniane są PKO BP, mBank, Deutsche. Przy okazji - rozmawiając w bankach zwrócić uwagę na sposób wypłacania transz (czy wystarczy własna dokumentacja zdjęciowa, najlepiej w formie elektronicznej czy wysyłają inspektora i kto za niego płaci i w jakiej wysokości), w jakim terminie wypłacane są transze i pod jakimi warunkami, w jaki sposób naliczane jest oprocentowanie (WIBOR, LIBOR itp), jaka jest karencja w spłacie kredytu, czy można zawiesić spłatę i ile razy, co na wypadek życiowych perturbacji. To tyle. Więcej grzechów nie pamiętam i tak za nie przepraszać nie będę Dzięki w piątek jesteśmy umówieni w expanderze tylko my chcemy kupić już istniejący dom , to myślę że będzie łatwiej a szczegóły na które trzeba zwracać uwagę to bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 10.05.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Też szukaliśmy z mężem przez OF i Expander ale powiem szczerze zaproponowali nam takie same warunki jak banki, nic innego. Tylko, że musieliśmy trochę sami pochodzić po tych bankach żeby wybrać najlepszy. Później sprawdziliśmy wyżej wymienione OF i Expander - nadali nam to samo. Więc po co brac te firmy? Tego nie wiem. Domyślam się się tylko, że za pośrednictwo biorą z naszego kredytu, więc po co ich dorabiać. Tym bardziej, że te firmy zdaje sie mają podpisane umowy z konkretnymi bankami z danej grupy i nie są wcale takie obiektywne w doborze banku dla klienta. Czytałam o tym na którymś portalu. Stawiam jednak na opcję osobistego doboru banku. My wybraliśmy mBank - mieliśmy promocję bo wysłaliśmy kupom z Ładnego Domu. No i obsługa super. Szybko i miło. Myślę, że każdy ma swoje zdanie o bankach. Ja mam dobre o mBanku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 10.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Kochani !!! mam takie małe pytanko w jakim banku wziąść kredyt na kupno domu ? znaczy który bank jest najlepszy ? co polecacie Widzę, że nikt nie podjął się zadania to może ja troszkę. Tak naprawdę trudno polecić konkretny bank. Każdy oferuje jakąś marchewkę ale i w zanadrzu ma jakiś kij. Ja np. po przejściach z mBankiem zdecydowanie go odradzam choć na grupie są ludzie którzy są z tego banku zadowoleni. Poza tym oferty banków wciąż się zmieniają więc tym bardziej trudno konkretnie doradzić. Z tego co czytałem i pamiętam na forum najczęściej wymieniane są PKO BP, mBank, Deutsche. Przy okazji - rozmawiając w bankach zwrócić uwagę na sposób wypłacania transz (czy wystarczy własna dokumentacja zdjęciowa, najlepiej w formie elektronicznej czy wysyłają inspektora i kto za niego płaci i w jakiej wysokości), w jakim terminie wypłacane są transze i pod jakimi warunkami, w jaki sposób naliczane jest oprocentowanie (WIBOR, LIBOR itp), jaka jest karencja w spłacie kredytu, czy można zawiesić spłatę i ile razy, co na wypadek życiowych perturbacji. To tyle. Więcej grzechów nie pamiętam i tak za nie przepraszać nie będę Dzięki w piątek jesteśmy umówieni w expanderze tylko my chcemy kupić już istniejący dom , to myślę że będzie łatwiej a szczegóły na które trzeba zwracać uwagę to bardzo ważne Klienci Kancelarii Notarialnej, w której pracuję biorą kredyty na kupno istniejącego domu i remont tego domu zazwyczaj w PKO BP SA. Podobno mają dobre warunki. Ale nie sprawdzałam i nie wiem na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 10.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Kochani !!! mam takie małe pytanko w jakim banku wziąść kredyt na kupno domu ? znaczy który bank jest najlepszy ? co polecacie Widzę, że nikt nie podjął się zadania to może ja troszkę. Tak naprawdę trudno polecić konkretny bank. Każdy oferuje jakąś marchewkę ale i w zanadrzu ma jakiś kij. Ja np. po przejściach z mBankiem zdecydowanie go odradzam choć na grupie są ludzie którzy są z tego banku zadowoleni. Poza tym oferty banków wciąż się zmieniają więc tym bardziej trudno konkretnie doradzić. Z tego co czytałem i pamiętam na forum najczęściej wymieniane są PKO BP, mBank, Deutsche. Przy okazji - rozmawiając w bankach zwrócić uwagę na sposób wypłacania transz (czy wystarczy własna dokumentacja zdjęciowa, najlepiej w formie elektronicznej czy wysyłają inspektora i kto za niego płaci i w jakiej wysokości), w jakim terminie wypłacane są transze i pod jakimi warunkami, w jaki sposób naliczane jest oprocentowanie (WIBOR, LIBOR itp), jaka jest karencja w spłacie kredytu, czy można zawiesić spłatę i ile razy, co na wypadek życiowych perturbacji. To tyle. Więcej grzechów nie pamiętam i tak za nie przepraszać nie będę Dzięki w piątek jesteśmy umówieni w expanderze tylko my chcemy kupić już istniejący dom , to myślę że będzie łatwiej a szczegóły na które trzeba zwracać uwagę to bardzo ważne Klienci Kancelarii Notarialnej, w której pracuję biorą kredyty na kupno istniejącego domu i remont tego domu zazwyczaj w PKO BP SA. Podobno mają dobre warunki. Ale nie sprawdzałam i nie wiem na 100%. Dzięki Kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 10.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 W tym miejscu moje dwuletnie dziecko zaczęlo korespondencję na forum, przepraszam za zaśmiecenie watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 10.05.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Kurcze nie wiem co nie tak jest z tym PKO BP!!!dowiadywałam się dziś o kredyt ale nie chcą udzielic i nie dlatego ze nie mam zdolności- te mam większą niż trzeba ale- "Za drogi" dom chce. 3000/m2 to za dużo mam obniżyć wymagania. !!!! Jak skończe za 2 lata to penie glebę będe jadła bo nie będę miała na wykończenie- co za ludzie. Mają u nas przelicznik2000/m2 i nic więcej!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 13.05.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 najpierw mam prosbe nie moge zalogować się ze swojego komputera ciagle wyskakuje mi napis że ponań nick i hasło i tak w kółko teraz pisze z kompa od brata może ktoś pomoże mi w rozwiązaniu tego problemu bo administrator nic mi nie doradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 13.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 musisz usunac pliki cookies ze swojej przegladarki i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 13.05.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 możesz powiedzieć mi coś bliżej o tych plikach jak dokładnie i prosto je znaleść gdzie sa nie należe do osób pojetnych jeśli chodzi o komputer wiec proszę o proste wskazówki jestem wdzięczny bo wkurzam się ze nie moge pisać pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 13.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 to jeszcze tylko powiedz jakiej przegladarki uzywasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 13.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 dziękuję ci bardzo siedziałem nad tym 3 tygodnie i nie wiedziałem dlaczego nic nie działa dzieki weszłem we włsciwości i usunełem powiedz mi bo widze ze znasz się na tych rzeczach skąd się to wzięło, jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 13.05.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 akt notarialny na działkę robimy w lipcu jest kupina za gotówke 800m za 38 tyś terasz mam pytanko do osób które wzieły kredyt jak to siię załatwia aby teraz wziąść kredyt pod budowe jakie formalności trzeba spełnić interesują mnie banki w których nie trzeba przedstawić faktur bo bede brał materiał budowklany bez vatu myśle o santander kredyt uproszczony bo mam działalnośc gospodarcza i to na dodatek w niemczech wiec cięzko z kredytem ale interesują mnie wasze wskazówki co muszę zrobiić aby starać się o kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 13.05.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 nie wiem skad ie to wzielo, kiedys bylo ok. To pytanie mozna skierowac do adminow. wiecej o tym w watku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=94973http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=95862 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka27 13.05.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam wszystkich:) Zgodnie z tytułem wątku dołączam do oszołomów Wkład własny 0 zł Czekam na decyzję kredytową i doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 15.05.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 witam po prerwie..plany planami a dzialki w maju nie kupimy, bo znowu się obróciło wszystko..Napisze co u nas, potem się wczytam co u Was Urodziłam 27 kwietnia moje bliżnaczki zdecydowanie przed czasem. Są teraz w inkubatorkach kruszynki. Natalia ważyła 1045g a Dominika 1150g, więc obie maleńkie ale na ten tydzień ciąży i jak na bliźnieta to spore i łądie rozwinięte. Dziewzynki mają się coraz lepiej, ślicznie samodzielnie oddychają, ladnie trawią coraz większe ilości. Jutro mają sie pozbyć wkłuć z kroplówka z jedzenie i będa już tylko na mleczku i w inkubatorku ze względu na ciepło, więc naprawdę rdzą sobie wyśmienicie. Ja już się czuję jako tako po przejściach - było ostro... A malutkie jużważ: Natalka 1280 z Dominisia 1380. Ich pierwsze zdjęcia: Nataluia http://karolinka.bajt.biz/forum/natalia.jpg http://karolinka.bajt.biz/forum/natalia2.jpg Dominika http://karolinka.bajt.biz/forum/dominika.jpg http://karolinka.bajt.biz/forum/dominika2.jpg Obecnie: Natalia http://karolinka.bajt.biz/DN/natalia13.JPG http://karolinka.bajt.biz/DN/natalia15.JPG http://karolinka.bajt.biz/DN/natalia18.JPG Dominika http://karolinka.bajt.biz/DN/dominika14.JPG http://karolinka.bajt.biz/DN/dominika17.JPG http://karolinka.bajt.biz/DN/dominika21.JPG One są troszeczkę większe od męskeij dłoni, jak sobie leżą tylko tego tak nie widać A co do kredytu to nie wiem na razie, bo nam spadła zdolność.Myślę, ze musimy skonczyć ten kredyt co mamy teraz i wtedy dopiero działka i reszta. No ale nie jest źle, na razie kasa sie skonczyl;a niby, a jakoś wykończenie się posuwa do przodu. Garderoba już prawie gotowa, te dwa pokoje o których pisałąm no i łazienka w toku, ale już raczej bliżej niż dalej. Zostanie jeszcze kuchnai i Hol, a gabinet to już pewnie po wprowadzeniu, wątpię, żebyśmy zdążyli całosć nim małe przyjdą do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts