Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My tez mamy kredyt w Santander i teraz bierzemy nastepny.

Wydaje mi sie ze to nie jest PTF tylko inaczej sie nazywal ale nie byl znany pod nazwa Bank w Polsce. Jest to jeden z najwiekszych bankow na swiecie.

Kurcze, ale jak wbijam w przegladarke http://www.ptf.pl to pojawia sie strona Santandera, czyli to musi tak byc. Ale ta znajoma brala kredyt rok temu na wiosne jak juz ten bank byla znany jako Santander, musze sie dowiedziec.

Ja tez mam dzialalnosc (jednoosobowa, na zasadach ogolnych)i wlasnie mam przedstawic PKPiR z okresu polrocznego, potwierdzenia przelewu podatku do US, zasw o niezaleganiu w podatkach i ZUS i oczywisice REGON i wpis do rej. Tyle ze moj maz ma umowe o prace. To chyba nie jest uproszczona procedura, bo bedzie wglad do ksiazki a nie oswiadczenie i bierzemy wieksza kwote i we frankach. Na dniach planujemy skladac dokumenty, wiec napisze jesli jest ktos zainteresowany

O tak, będę czekać z niecierpliwością :D :D :D :D :D

działak już kupiona ( szkada że nie potrafie wkleić zdjęć) teraz zaczyna się papierkologia no i zaczynam wybierać kredyt, mamy zamiar wziąśc 150 tysięcy i mam nadzije zę starczy. w razie czego mamy mieszkanie ale po spłacie kredytu zostanie nam jakieś 30 tysięcy ale co tam zawsze lepsze to niż nic. Nie mogę się doczekać budowy choć cały czas się wacham czy napewno nas stać nas na ten dom, czy starczy pieniędzy itp.

Witamy Szanownych "Oszołmów",

zamierzamy kupić domek (do wykończenia) oczywiście na kredyt, jednak z pewnym wkładem własnym (posiadamy działkę która zostanie wymieniona na dom + dopłata).

Oczywiście z kredytem nie ma problemu, pojawia się jadnak pewna kłoda, mianowicie opłaty notarialne, podatki itp itd. Niestety na dzien dzisiejszy nie dysponujemy większą gotówką żeby pokryć te wydatki a bank wypłaca kredyt dopiero po przedstawieniu aktu notarialnego zakupu nieruchomości :(

Macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Czy jakieś banki oferują kredyt na krótki okres czasu na podstawie promesy wystawionej przez bank w ktorym biorę kredyt właściwy? (powiedzmy kredyt na 2 tygodnie zakładajac ze tyle czasu by zajęło wypłacenie kredytu od momentu sporządzenia aktu notarialnego sprzedaży)

Z góry dzięki za wszelkie informacje :)

Pozdrawiamy,

Natalia&Marcin

Witam wszystkich,

Na duch, żeby nie pisać gwałt potrzebuje zrobić kosztorys dla banku.

Macie może jakieś namiary na osobę która by się tym zajęła?

Będe bardzo wdzięczna za pomoc

Znam. Aga&piotr się nazywa. Pogrzeb po internecie, zrób coś podobnego, byle się zgadzało z kwotą kredytu.

Karolka, na pewno trzeba sie nastawic ze kwota netto dochodu czyli po odjeciu koszto, kwoty wolnej, podatku, ubezp zdrow to nie jest kwota netto dla banku. Koszmar, ja sobie wyliczylam piekna kwota mi wyszla, zdolnosc bez problemu a tu jakis wzor z banku ktory mi policzyl o 700zl na miesiac mniej i mamy ledwo co zdolnosc, jeszcze jest w BIK karta kredytowa zamknieta w zeszlym roku i jest na kwote jaka nam przyznal bank a nie na taka ktora ja zmniejszylam, trzeba prosic pismo z banku, nie ma czasu, teraz to wychodzi, zla jestem. Najlatwiej na oswiadczenie ale trzeba miec spory wklad wlasny, a my nie chcemy teraz sprzedawac mieszkania

My tez mamy kredyt w Santander i teraz bierzemy nastepny.

Wydaje mi sie ze to nie jest PTF tylko inaczej sie nazywal ale nie byl znany pod nazwa Bank w Polsce. Jest to jeden z najwiekszych bankow na swiecie.

Kurcze, ale jak wbijam w przegladarke http://www.ptf.pl to pojawia sie strona Santandera, czyli to musi tak byc. Ale ta znajoma brala kredyt rok temu na wiosne jak juz ten bank byla znany jako Santander, musze sie dowiedziec.

Ja tez mam dzialalnosc (jednoosobowa, na zasadach ogolnych)i wlasnie mam przedstawic PKPiR z okresu polrocznego, potwierdzenia przelewu podatku do US, zasw o niezaleganiu w podatkach i ZUS i oczywisice REGON i wpis do rej. Tyle ze moj maz ma umowe o prace. To chyba nie jest uproszczona procedura, bo bedzie wglad do ksiazki a nie oswiadczenie i bierzemy wieksza kwote i we frankach. Na dniach planujemy skladac dokumenty, wiec napisze jesli jest ktos zainteresowany

O tak, będę czekać z niecierpliwością :D :D :D :D :D

Dopisuje sie do Was szybciutko :)

Dzialki nie mam, mamy mieszkanko warte jakies 200 tys obecnie, ale chcemy je sprzedac w momencie ukonczenia budowy i nie bardzo chce aby Bank na jego hipoteke wchodzil juz teraz. Kredytow nie mam do splacania zadnych.

Dochody mamy takie sobie - raczej mniejsze niz wieksze.

Nikt nam nie pomoze - ani mamusia, ani tatus, ani nikt.

Chcemy wybudowac maly domek, ociupke powyzej 100m2

Moj planowany domek znajdziecie tu: http://www.domexpert.pl -. nasze domy - bungalow108.

Ten domek mialaby zbudowac od razu firma. Ja nie mam czasu, podobnie moj maz, kompletnie sie na tym nie znamy i obawiamy sie, ze jak nas jakis budowlaniec zrobi w jajo, to dopiero bedziemy "w plecy" finansowo.... Jak Wy podchodzicie do takiego budowania?

Dzis ide do tej firmy na spotkanie. Gdyby ktokolwiek z Was cokolwiek na temat tej firmy wiedzial, bede wdzieczna :)

Wychodzi mi, ze kredyt ze 400 tys bede musiala wziac, chociaz na chwile...

A moze najpierw mniej a pozniej go dobrac?

Na razie jestem baba-goraczka, bo decyzje o budowie podjelismy jakies 10 dni temu...

no to witam ziomkow -co do firmy to niebardzo sie oplaca ( okolo 80 tys to wyjdzie drozej) jestem tu niedawno ale tematy sledze od roku-tez jestem na etapie papierow do banku. http://www.z500.pl/index.php?projekt=14&ogolne=1 - to moj projekt wersja z garazm ,mysle sie zmiescic w 25o tys. biore ekipy do karzdego etapu prac

• 1 month później...

Witam!

Działka jest. Papiery prawie są. Wkrótce składamy o pozwolenie na budowę.

2800-3000 na rękę rodzina 2+2. Mieszkanie własne warte 70 tys. Dom 134m dwuspadowy dach, osobno garaż dwustanowiskowy. Chcemy po wybudowaniu wynająć mieszkanie (mała mieścinka) i płacić raty, a w razie czego dopiero sprzedać pod koniec spłaty kredytu. Do spłacenia jescze ok.15tys.innego kredytu. Chcemy zmieścić się w 200tys.za wszystko (wykończony z grubsza parter, poddasze poczeka)

Czy to ma sens? Czy będziemy mogli żyć 'normalnie' przy kredycie 220 tys (o ile go dostaniemy...)?

Pozdrawiam

Sluchajcie, a na kiedy poczeka poddasze? Splacajac kredyt bedzie Was stac na odkladanie na wykonczenie poddasza? Nie lepiej wziac troche wiecej by je wykonczyc? No, tak z ta zdolnoscia kredytowa nie wiadomo. Sprawdzcie to w kilku bankach albo najlepiej u brokera.

Sens jest zawsze - bedziecie miec wlasny dom!

Witam!

2800-3000 na rękę rodzina 2+2. Mieszkanie własne warte 70 tys. Dom 134m dwuspadowy dach, osobno garaż dwustanowiskowy. Chcemy po wybudowaniu wynająć mieszkanie (mała mieścinka) i płacić raty, a w razie czego dopiero sprzedać pod koniec spłaty kredytu. Do spłacenia jescze ok.15tys.innego kredytu. Chcemy zmieścić się w 200tys.za wszystko (wykończony z grubsza parter, poddasze poczeka)

Czy to ma sens? Czy będziemy mogli żyć 'normalnie' przy kredycie 220 tys (o ile go dostaniemy...)?

Pozdrawiam

Sluchajcie, a na kiedy poczeka poddasze? Splacajac kredyt bedzie Was stac na odkladanie na wykonczenie poddasza? Nie lepiej wziac troche wiecej by je wykonczyc? No, tak z ta zdolnoscia kredytowa nie wiadomo. Sprawdzcie to w kilku bankach albo najlepiej u brokera.

Sens jest zawsze - bedziecie miec wlasny dom!

Witam!

Pozdrawiam

racja :D chyba lepiej zrobic odrazu :D